Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Ένας άστεγος νεκρός από ψύχος -δυο σε κρίσιμη κατάσταση στο άλσος Θησείου



ΤΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ «ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ» ΤΩΝ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΗΣΑΠ ΘΗΣΕΙΟΥ!

Ένας άνθρωπος νεκρός και δύο σε κρίσιμη κατάσταση βρεθηκαν στο άλσος του Θησείου το πρωί της Τετάρτης από εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων. Αιτία πιθανότατα το ψύχος που επικρατούσε στη διάρκεια της νύχτας.

Τους τελευταίους μήνες η οικονομική κρίση, και ειδικά η εκτόξευση της ανεργίας λόγω των μνημονιακών μέτρων, έχουν εκτινάξει τον αριθμό των αστέγων, είτε αυτοί διαμένουν στο δρόμο είτε στεγάζονται σε ακατάλληλα καταλύματα. Συχνά δε, η κατάσταση των ανθρώπων αυτών επιβαρύνεται επιπρόσθετα από το γεγονός πως μπορεί να είναι και τοξικοεξαρτημένοι.

Από χτες το απόγευμα τα κυρίαρχα ΜΜΕ, έκαναν λόγο για προσπάθειες τόσο του ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και του Δήμου Αθηναίων, να προσφέρουν κουβέρτες, υπνόσακους καθώς και τσάι σε αστέγους σε διάφορα σημεία της πόλης. Και αυτό, ειδικά για χτες λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών!

Λες και τις υπόλοιπες νύχτες δεν υπάρχει κάποια σχετική ανάγκη…

Προφανώς πρώτιστο μέλημα για τον οποιαδήποτε άνθρωπο, αποτελεί η αποτροπή απώλειας ανθρώπινων ζωών. Η έκτακτη όμως κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών, με αποκλειστικό σκοπό την  πρόληψη τραγικών εξελίξεων, και όχι την αντιμετώπιση του ίδιου του προβλήματος των αστέγων, ελάχιστα ουσιαστική μπορεί να είναι όπως έδειξαν άλλωστε και οι χθεσινές εξελίξεις!

Μάλιστα, το γεγονός πως τόσο ο φετινός όσο και ο περσινός χειμώνας ήταν σχετικά ήπιοι, φαίνεται πως τελικά έχει σώσει δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές από αντίστοιχο τέλος.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, περιορίστηκε απλά στο… να εκφράσει τη θλίψη του για τις εξελίξεις και να ανακοινώσει πως ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει και… σήμερα να προσφέρει κουβέρτες, υπνοσάκους και τσάι!

Κουβέντα, για, εκ των υστέρων έστω, μόνιμες αλλαγές στην πολιτική του Δήμου Αθηναίων για τους άστεγους (λεπτομερής καταγραφή, δημιουργία νέων κλινών στέγασης κλπ). Και πολύ περισσότερο κουβέντα για τον «Καλλικράτη» που κόβοντας τα κονδύλια από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει καταστήσει την έτσι και αλλιώς αποσπασματική κοινωνική πολιτική των ΟΤΑ, το πιο σύντομο ίσως ανέκδοτο.

Ακόμα ίσως πιο κωμικοτραγική να φαντάζει και η ανάγνωση του Άρθρου 21 παράγραφος 4 του Συντάγματος: «Η απόκτησης κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς, αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους».

Τη στιγμή αυτή, ζητούμενο είναι να αποτραπούν νέες απώλειες ανθρώπινων ζωών καθώς και να υπάρξει η απαραίτητη πολιτική πίεση, ώστε να υπάρξει μια κάποια κοινωνική μέριμνα για τις άθλις συνθήκες επιβίωσης αυτών των ανθρώπων. Και η αρχή για αυτό, είναι να μην ξεχαστεί το γεγονός.

Ας είμαστε λοιπόν, την Κυριακή στις 12:00 στο Θησείο…

Πηγή: Iskra

Share

Category: Εσωτερικά



Αφήστε μήνυμα