Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων στο Παρίσι




Λάβαμε από το Παρίσι και δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου που ακολουθεί:

Σήμερα με τη συμβολική μας κατάληψη στο ελληνικό προξενείο στο Παρίσι, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας και ζητάμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους τριακόσους απεργούς πείνας στην Ελλάδα

Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων στο Παρίσι

Αλληλεγγύη στους μετανάστες απεργούς πείνας στη Ελλάδα

Οι 300 εργαζόμενοι χωρίς χαρτιά απεργοί διανύουν την 39η  μέρα απεργίας πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πέρασαν λοιπόν το κρίσιμο όριο που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες βλάβες στη υγεία τους.  Παράλληλα, ο κίνδυνος θανάτου τίθεται άμεσα. Ενενήντα οχτώ  από τους απεργούς πείνας είναι αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απορρίπτει ξανά το δίκαιο αίτημα της νομιμοποίησής τους, ωθώντας με τον τρόπο αυτό τους απεργούς πείνας στο θάνατο. Ενώ η κυβέρνηση αρνείται, 8 μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης, ο Πρύτανης της Νομικής, όπου οι απεργοί στεγάστηκαν αρχικά προτού εκδιωχθούν από το κτίριο υπό την απειλή της επέμβασης της αστυνομίας, καθώς επίσης και οι ίδιοι οι απεργοί,  κατηγορούνται από τις αρχές για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Στο νοσοκομείο οι αστυνομικοί επιχειρούν, ανακρίνοντας τους γιατρούς και τις νοσοκόμες, να μάθουν τα ονόματα των απεργών που νοσηλεύονται. Ταυτόχρονα, η πρωτοβουλία στήριξης σε συνέντευξη τύπου στη 1.3.2011 κακοποιήθηκε βάναυσα από τις αρχές.

Σε μια χώρα χτυπημένη από την κρίση, όπου εργαζόμενες/οι, άνεργες/οι και  ευκαιριακά απασχολούμενες/οι εξευτελίζονται, στερούμενες/οι των μέσων επιβίωσης και  στοχοποιημένες/οι, ο αγώνας των 300 εργαζομένων χωρίς χαρτιά μετατρέπει την απελπισία σε μάχη. Θέτοντας την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο δείχνουν ότι ως «παράνομοι» δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Την ίδια στιγμή που το κίνημα αλληλεγγύης διευρύνεται σε Ελλάδα και εξωτερικό, η κυβέρνηση δείχνει έναν υπέρμετρο κυνισμό και μια  βαρβαρότητα χωρίς προηγούμενο. Ο υπ. Εσωτερικών, αποφεύγοντας κάθε ευθύνη φτάνει στο σημείο να κατονομάζει ως υπευθύνους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των μεταναστών, αυτές κ αυτούς που στηριζουν τους απεργούς πείνας  . Σε ένα τόσο πρόσφορο έδαφος ο ρατσιστικός κ ξενόφοβος δημόσιος λόγος κ οι ρατσιστικές κ ξενόφοβες επιθέσεις κάνουν το κυνήγι μαγισσών εθνικό σπορ;  το οποίο δυστυχώς δεν είναι μόνο αποκλειστικότητα των ελληνίδων κ των ελλήνων. Οι 300 εργαζόμενοι χωρίς χαρτιά απεργοί πείνας ζουν κ δουλεύουν εδω κ χρόνια στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει σημαντική πηγή πλούτου για τους εργοδότες τους αλλά κ πηγή πολιτιστικού κ ανθρώπινου πλούτου για τις γειτόνισσες/γείτονες, τις  συναδέλφισσες/συναδέλφους για τις φίλες  και τους φίλους τους. Όπως ακριβώς έχουν υπάρξει οι εργαζόμενοι χωρίς χαρτιά σε όλα τα κράτη. Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών δεν αφορά μόνο τους έλληνες, αλλά την ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι  στη  2ης Συνθήκης του Δουβλίνου, που μετέτρεψε την Ελλάδα στο «Calais» της Ευρώπης.

Απαιτούμε:

Την άμεση νομιμοποίηση των 300 εργαζόμενων χωρίς χαρτιά απεργών πείνας

Την νομιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς χαρτιά

Την ακύρωση της 2ης Συνθήκης του Δουβλίνου που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους, μετατρέποντας ολόκληρα κράτη σε αποθήκες της μη «επιλεγμένης μετανάστευσης» και  όπου κάθε είδος βίας κ βιασμού αποτελεί καθημερινότητα.

Καλούμε τον κόσμο να ενδυναμώσει την αλληλεγγύη στους 300, ώστε η ελληνική κυβέρνηση  να δώσει άμεση λύση.

Καμία ζωή δεν είναι λαθραία, καμία ζωή δεν περισσεύει.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες χωρίς χαρτιά απεργούς πείνας

Δευτέρα 7 Μάρτη 2011, από τις 18:00 ως τις 20:00, μπροστά στην Πρεσβεία της Ελλάδας,  17 Rue Auguste Vacquerie, Paris 16e – Métro : Kléber

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας χωρίς χαρτιά

Πρωτοβουλία ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων στο Παρίσι

Share

Category: Εσωτερικά



Αφήστε μήνυμα