Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Κατάβαση




Πριν από κάποιους μήνες είχαμε πάρει μια συνέντευξη από την Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms. Με πολύ μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε σήμερα τη νέα τους δουλειά. Με την ευκαιρία αυτή, τους ζητήσαμε να μας γράψουν λίγα λόγια για την «Κατάβαση». Ακολουθεί το κείμενο που μας έστειλαν:

Η Κατάβαση είναι η 6η κατά σειρά μικρού μήκους ταινία της ομάδας. Τη μουσική υπογράφει ο Σπύρος Γραμμένος, καλλιτέχνης που καιρό θέλαμε να συνεργαστούμε, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ο Γιώργος Αλεβιζάκης (γνωστός από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά του Αλέξανδρου Πανταζούδη «Παιδική Χαρά», mega 2010) και η θεατρική ηθοποιός Ιωάννα Ζυγούρη.

Το στοίχημα με την Κατάβαση ήταν πώς θα καταφέρουμε να αγγίξουμε ένα taboo για την «άγια ελληνική οικογένεια» θέμα, χωρίς φλυαρίες ή αναλύσεις κ προφανώς χωρίς διδακτισμούς ή αφορισμούς.

Κάνοντας ένα βήμα έξω από τον πυρήνα του σεναρίου, επιλέξαμε να δώσουμε την ελευθερία στο θεατή να επιλέξει τι ακριβώς θέλει να δει. Τα γεγονότα δεν είναι αυστηρά καθορισμένα κ αφήνουν περιθώρια για χρωματισμό από τις προσλαμβάνουσες κ τις ανησυχίες του δέκτη.

Εμάς μας ενδιέφερε να πούμε μια ιστορία για ένα παραβατικό έρωτα. Πώς μια ενδεχόμενη ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη μπορεί να αποτελέσει την πεμπτουσία του εφιάλτη σε μια παράνομη σχέση.

Ουσιαστικά παρακολουθούμε την Κατάβαση του πρωταγωνιστή στην προσωπική του κόλαση. Όποια επιλογή κ αν κάνει στο τέλος, είναι κοινωνικά κ ηθικά καταδικασμένος να κουβαλάει την αμαρτία. Το έμβρυο κ το ασανσέρ απλώς ανοίγουν κ κλείνουν μια παρένθεση μέσα στην οποία εγκλωβίζεται το ζευγάρι που προσπαθεί να διαχειριστεί την κρίση. Εκτός παρένθεσης παραμονεύουν η κύηση κ ο θάνατος, η ανεπιθύμητη ζωή κ το βίαιο τέλος.

Καμία από τις 2 αμαρτίες δεν είναι απαραίτητο ότι έχει συμβεί, ωστόσο είναι εκεί.

ΑΚΣ tiiinewzfilms



Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Σχόλια (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η leο λέει:

    Παιδιά, το αναδημοσιεύω με την άδειά σας, μάρεσε κυρίως το θέμα, αλλά και η εικαστική πλευρά φαίνεται ενδιαφέρουσα.

Αφήστε μήνυμα