Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Φωτογραφίες από την Πρωτομαγιά



Οι φωτογραφίες είναι από τη συγκέντρωση και την  πορεία που διοργάνωσε ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Στην πορεία από το Μουσείο προς το Σύνταγμα υπολογίζω ότι συμμετείχαν γύρω στα 6-7000 άτομα.

Θα μου πείτε όχι και σπουδαίο…

…ναι, αλλά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Η συγκέντρωση που διοργάνωσαν (για μια ακόμα Πρωτομαγιά) ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαύθμωνος ήταν θλιβερή. Το πολύ-πολύ γύρω στα 1000-1500 άτομα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μιλάμε για 1000-1500 άτομα μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έφυγε από το Πολυτεχνείο όπου είχε προσυγκέντρωση και πήγε στην Κλαυθμώνος.

Η παρουσία εργαζομένων από τις ΔΕΚΟ ήταν ιδιαίτερα μικρή. Χαρακτηριστικό είναι ότι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν έκαναν καν διαδήλωση. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Εδώ και δυο χρόνια η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έχει καταργήσει τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς. Αυτό δείχνει καθαρά πόσο δεν είναι διατεθειμένη να δώσει τις μεγάλες μάχες της περιόδου (όπως για παράδειγμα της ΔΕΗ).

Οι πληροφορίες που έχουμε (και από οπαδούς του ΚΚΕ) είναι ότι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν επίσης μικρή -ωστόσο σπεύδω να διευκρινίσω ότι εγώ προσωπικά δε την είδα. Όποιοι έχετε περισσότερες πληροφορίες ας μας διαφωτίσετε….

Έτσι για άλλη μια χρόνια η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και διαδήλωση ήταν αυτή που διοργάνωσαν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στο Μουσείο. Και καθόλου τυχαία, τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά η πιο μαζική και μαχητική συγκέντρωση-πορεία.  Είναι απολύτως φυσιολογικό, λοιπόν, το γεγονός αυτό συστηματικά να αποσιωπάται πλήρως από τα ΜΜΕ.

Άγγελος Κ

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Σχόλια (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Αθηνά λέει:

    NET:πρόβαλε πρώτη τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, λίγες δηλώσεις Παπαρήγα και τον ακτιβισμό με τα κουτάκια της μπογιάς στην πόρτα του κήπου της γαλλικής πρεσβείας (!)και κοντινά πλάνα από την Κλαυθμώνος με δηλώσεις Τσίπρα – Κουβέλη και Παπασπύρου και εστίαση στα πανώ του Μ-Λ ΚΚΕ (!)
    ANTENNA:περίπου μία από τα ίδια και οπωσδήποτε τα κουτάκια με την μπογιά(!)
    MEGA: έχω ξεχάσει και τα πρόσωπά τους και δεν μπορώ να συνεισφέρω στις αναλογίες των μεταδόσεων.
    Η ΝΕΤ δεν ανέφερε καν τη συγκέντρωση και πορεία του Συντονισμού αν και την προηγούμενη ημέρα μετέδιδε την πληροφορία.
    Ο ΑΝΤΕΝΝΑ ξεμπέρδεψε πετώντας μια κουβέντα για «συγκέντρωση και πορεία της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς».
    Όλα αυτά θα ήταν, αναγκαστικά, διαφορετικά αν οι εκδηλώσεις για την 1η Μάη μπορούσαν να πείσουν ξανά τους εργαζόμενους ότι είναι η δική τους ημέρα και ιδιαίτερα στη σημερινή Ελλάδα. Πολλές οι αιτίες γι αυτήν την κατάσταση και με βάθος χρόνου. Θα είχε ενδιαφέρον να ακούγαμε την άποψη των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ που κρατάνε τα μεγαλύτερα συνδικάτα μεγάλων επιχειρήσεων που οδεύουν ολοταχώς για ξεπούλημα. Που ήταν αυτοί τη φετινή Πρωτομαγιά;

  2. Ο/Η Στρατής λέει:

    Να σας μεταφέρω και μια εικόνα από τη Θεσσαλονίκη.
    Εγώ πήγα στην πορεία των Πρωτοβάθμιων σωματείων στην Καμάρα.
    Τα σωματεία καλούσαν στις 10, αλλά η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 12. Είκοσι λεπτά πριν, πέρασε από μπροστά μας η πορεία του ΠΑΜΕ, η οποία μας φάνηκε τεράστια. Κάποιοι σχολίασαν ότι χάρηκαν που έστω το ΠΑΜΕ συγκέντρωσε πολύ κόσμο. Άλλοι ψυχοπλακώθηκαν, διότι η δικιά μας πορεία (των σωματείων) φαινόταν πολύ-πολύ μικρότερη. Αμέσως μετά κατεβήκαμε στο δρόμο και ακουλουθήσαμε την πορεία του ΠΑΜΕ σε απόσταση 100 μέτρων. Υπολογίζω να ήμασταν γύρω στα 600-700 άτομα το πολύ. Με το μάτι μπορώ να πω ότι το ΠΑΜΕ είχε τουλάχιστον πενταπλάσιο κόσμο, δηλαδή 3000. Τη μισή πορεία τη βγάλαμε μαζί με το ΠΑΜΕ, δηλαδή όλη την Τσιμισκή. Στη γωνία με Βενιζέλου χωριστήκαμε: Το ΠΑΜΕ ανέβηκε προς το υπουργείο και εμείς συνεχίσαμε προς την παραλία και καταλήξαμε στο Λευκό Πύργο, γύρω από τον οποίο είχαν παραταχτεί τα ΜΑΤ (εντελώς σουρεάλ σκηνικό.)

    Την πορεία του Εργατικού Κέντρου και της ΕΔΟΘ δεν την συναντήσαμε καθόλου. Πάντως στην ανεξάρτητη ταξική πορεία της Καμάρας είδα και σκόρπιο κόσμο από το ΣΥΡΙΖΑ (ΚΟΕ, Αριστερό Ρεύμα Συνασπισμού, ανένταχτοι). Επίσης, αυτή τη φορά η ΑΡΑΝ ήρθε και ΕΜΕΙΝΕ στην ανεξάρτητη πορεία. (ενώ πέρσι ξεκίνησε από την ανεξαρτ. πορεία και συνέχισε στην πορεία του εργατικού κέντρου)
    Τέλος να σημειώσω ότι το ΣΕΚ και η ΑΡΑΣ κατέβασαν μαζί(!) δικό τους ξεχωριστό πανό…

  3. Ο/Η markos λέει:

    Προς αγαπητή Αθηνά.
    Οι εργαζόμενοι για να ακολουθήσουν, θέλουν να δουν ανθρώπους αποφασισμένους, ξεκάθαρους και σοβαρούς.

Αφήστε μήνυμα