- aformi - http://www.aformi.gr -

Φωτογραφίες από την Πρωτομαγιά

Οι φωτογραφίες είναι από τη συγκέντρωση και την  πορεία που διοργάνωσε ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Στην πορεία από το Μουσείο προς το Σύνταγμα υπολογίζω ότι συμμετείχαν γύρω στα 6-7000 άτομα.

Θα μου πείτε όχι και σπουδαίο…

…ναι, αλλά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Η συγκέντρωση που διοργάνωσαν (για μια ακόμα Πρωτομαγιά) ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαύθμωνος ήταν θλιβερή. Το πολύ-πολύ γύρω στα 1000-1500 άτομα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μιλάμε για 1000-1500 άτομα μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έφυγε από το Πολυτεχνείο όπου είχε προσυγκέντρωση και πήγε στην Κλαυθμώνος.

Η παρουσία εργαζομένων από τις ΔΕΚΟ ήταν ιδιαίτερα μικρή. Χαρακτηριστικό είναι ότι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν έκαναν καν διαδήλωση. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Εδώ και δυο χρόνια η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έχει καταργήσει τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς. Αυτό δείχνει καθαρά πόσο δεν είναι διατεθειμένη να δώσει τις μεγάλες μάχες της περιόδου (όπως για παράδειγμα της ΔΕΗ).

Οι πληροφορίες που έχουμε (και από οπαδούς του ΚΚΕ) είναι ότι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν επίσης μικρή -ωστόσο σπεύδω να διευκρινίσω ότι εγώ προσωπικά δε την είδα. Όποιοι έχετε περισσότερες πληροφορίες ας μας διαφωτίσετε….

Έτσι για άλλη μια χρόνια η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και διαδήλωση ήταν αυτή που διοργάνωσαν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στο Μουσείο. Και καθόλου τυχαία, τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά η πιο μαζική και μαχητική συγκέντρωση-πορεία.  Είναι απολύτως φυσιολογικό, λοιπόν, το γεγονός αυτό συστηματικά να αποσιωπάται πλήρως από τα ΜΜΕ.

Άγγελος Κ

Share