Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Πρωτοβουλία ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία



Ποιοι είμαστε:

Είμαστε μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι, απολυμένοι, άνεργοι, μετανάστες, μέλη φορέων, σωματείων, συλλογικοτήτων, αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών κινήσεων.

Γιατί ενώνουμε τις δυνάμεις μας;

επειδή δεν ανεχόμαστε:

-τη βάρβαρη επίθεση που εξαπολύουν στις ζωές μας το κεφάλαιο, η Τρόικα και οι συγκυβερνήσεις του μαύρου μετώπου – ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ-, στο όνομα της “σωτηρίας μας”.

επειδή δεν ανεχόμαστε:

-άλλες απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κλειστά μικρομάζαγα, αυτοκτονίες, άστεγους, πεινασμένα παιδιά στα σχολειά μας, την υποβάθμιση της ζωής στις γειτονιές, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας και της δημόσιας Παιδείας και Υγείας, το θρασύτατο ξεπούλημα  όσων με μόχθο χρόνων ο λαός δημιούργησε.

επειδή:

- εφαρμόζουν μια ύπουλα σχεδιασμένη ρητορική και πρακτική του ¨διαίρει και βασίλευε¨ που στοχοποιεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και επιδιώκει να τους μετατρέψει σε αποδιοπομπαίους τράγους για την φτώχεια, την ανεργία και τα δεινά που επιβάλλουν οι Τράπεζες σε συνεργασία με τους ντόπιους και ξένους υπηρέτες τους.

Υ Ψ Ω Ν Ο Υ Μ Ε   Τ Ε Ι Χ Ο Σ

-στα όργανα αυτών των πολιτικών, στην ωμή βία των φασιστικών ομάδων κρούσης του συστήματος απέναντι στο λαϊκό κίνημα, που εξαπολύουν επιθέσεις στους δρόμους, στις γειτονιές, στα σχολειά, εναντίον μεταναστών, μαθητών, αγωνιστών, εναντίον όλων μας. Ο ναζισμός στοχοποιούσε τους Εβραίους και κατέληξε στο Oλοκαύτωμα. Σήμερα οι νεοφασίστες στοχοποιούν τους μετανάστες κι οραματίζονται μια «καθαρή» Ευρώπη. Απειλούν τις ελευθερίες όλων μας.

Τι επιδιώκουμε;

-τη συστράτευση όλων των δυνάμεων που δεν εφησυχάζουν, δεν παραιτούνται, αλλά επιμένουν και    αγωνίζονται για ισότητα, αλληλεγγύη, για έναν κόσμο που δε στήνει φράχτες μίσους αλλά χτίζει γέφυρες φιλίας ανάμεσα σε ανθρώπους  και λαούς.

Τι κάνουμε;

ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ  τρεις ανοιχτές συνελεύσεις στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας, όπου αποφασίστηκαν μορφές παρέμβασης:

-εκθέσεις φωτογραφίας, εικαστικές παρεμβάσεις και προβολή βίντεο από μαθητές

- ημερίδες και αντιμαθήματα στα σχολεία

-διακίνηση έντυπου υλικού μαθητών στα σχολεία, δημιουργία αφίσας, οργάνωση συναυλίας -

συλλαλητηρίου στην Καλλιθέα

-δημιουργία ιστότοπου στη διεύθυνση: enantiastofasismo.blogspot.com – [email protected]

-συμμετοχή στο κεντρικό αντιναζιστικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 17 του Μάρτη

-ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ 

-ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα