Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Συνέντευξη με τον Γιάννη Οικονομίδη



Ο Γιάννης Οικονομίδης είναι από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου. Οι ταινίες του είναι πασίγνωστες: Σπιρτόκουτο (2003), Η ψυχή στο στόμα (2006), Μαχαιροβγάλτης (2010).

Ο Γιάννης Οικονομίδης είναι επίσης πολυβραβευμένος σκηνοθέτης. Η ταινία Σπιρτόκουτο διακρίθηκε με το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.). Η Ψυχή στο στόμα συμμετείχε στην εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ο Μαχαιροβγάλτης κέρδισε το βραβείο Σκηνοθεσίας στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου του 2011, καθώς και το βραβείο Σεναρίου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πέτρο Ζερβό για το εξαιρετικό σκίτσο που μας παραχώρησε για τη συνέντευξη.

Επίσης, ευχαριστούμε τον Κώστα Ξυκομηνό που μας παραχώρησε το χώρο για να γυριστεί η συνέντευξη (Μονοπώλιο Αθηνών, Κειριάδων και Ιπποθοντιδων 10, Κάτω Πετράλωνα).

Και, ασφαλώς, τον αγαπητό φίλο και σύντροφο, τον Γιάννη Δηράκη του seven art.

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Σχόλια (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Νίκος λέει:

    Χωρίς να θέλω να στεναχωρήσω κανέναν αλλά η συνέντευξη είναι κάτω του μετρίου λόγω του ανθρώπου που κάνει την συνέντευξη.Μη δομημένες,άστοχες ερωτήσεις,ερωτήσεις χωρίς να είναι ερωτήσεις.Ευτυχώς που ο Οικονομίδης το παίρνει κάπως το όλο πράμα στις πλάτες του αλλιώς δε θα βλεπότανε.Αφού το μοντάρατε που το μοντάρατε για να μπούν και αποσπάσματα απ’τις ταινιες του δε κόβατε και τις στιγμές αμηχανίας ή τις ερωτήσεις;Οι ερωτήσεις πολλές φορές μπαίνουν σε μεσόττλους.Δεν είν’κακό και ο Godard το κάνει.

  2. Ο/Η Γιωργος Σ. λέει:

    Επιτελους! ενας σκηνοθετης που ΔΕΝ ειναι ψωνιο!

  3. Ο/Η Κώστας Π λέει:

    Μπράβο σας! Για άλλη μια φορά κάνατε εξαιρετική δουλειά μάγκες. Πολύ καλή συνέντευξη, πολύ καλές ερωτήσεις, πολύ ενδιαφέρουσες οι απαντήσεις του Οικονομίδη.

  4. Ο/Η manos λέει:

    @nikos: einai wraio pou einai amontaristi kai pragmatiki i sizitisi

  5. Ο/Η vasilhs λέει:

    epitelous enas sovaros kai pragmatikos realisths sth shmerinh epoxh..oi tainies tou exoun polu vathu nohma..se prossegizoun ap t kiolas prwto lepto..einai kati to eksairetiko kai osoi amorfotoi kai akallierghtoi to thewroun upokoultoura einai giati »kollane» sth lektikh psuxologikh via kai den theloun na apodextoun thn pragmatikothta..bravo giannh pou mas parousiazeis kai thn polu kakia pleura tou ellhna.!sunexise to ergo sou.exeis megalo koino!!

  6. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Έχει φοβερή υπομονή ο άνθρωπος!

Αφήστε μήνυμα