- aformi - http://www.aformi.gr -

Συνέντευξη με τον Γιάννη Οικονομίδη

Posted By aformi On 9 Ιανουαρίου 2012 @ 12:16 πμ In Συνεντεύξεις | 6 Comments

Ο Γιάννης Οικονομίδης είναι από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου. Οι ταινίες του είναι πασίγνωστες: Σπιρτόκουτο (2003), Η ψυχή στο στόμα (2006), Μαχαιροβγάλτης (2010).

Ο Γιάννης Οικονομίδης είναι επίσης πολυβραβευμένος σκηνοθέτης. Η ταινία Σπιρτόκουτο διακρίθηκε με το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.). Η Ψυχή στο στόμα συμμετείχε στην εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ο Μαχαιροβγάλτης κέρδισε το βραβείο Σκηνοθεσίας στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου του 2011, καθώς και το βραβείο Σεναρίου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πέτρο Ζερβό για το εξαιρετικό σκίτσο που μας παραχώρησε για τη συνέντευξη.

Επίσης, ευχαριστούμε τον Κώστα Ξυκομηνό που μας παραχώρησε το χώρο για να γυριστεί η συνέντευξη (Μονοπώλιο Αθηνών, Κειριάδων και Ιπποθοντιδων 10, Κάτω Πετράλωνα).

Και, ασφαλώς, τον αγαπητό φίλο και σύντροφο, τον Γιάννη Δηράκη του seven art.

Share

Article printed from aformi: http://www.aformi.gr

URL to article: http://www.aformi.gr/2012/01/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%be%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b4%ce%b7/

aformi.gr