Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Ούτε στην Καλλιθέα ούτε πουθενά, να τσακίσουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά



Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου ομάδα δέκα περίπου μαθητών που βγήκε από το 4ο Λύκειο Καλλιθέας επιτέθηκε και χτύπησε με σιδηρογροθιές τον Ικμπάλ Αμάρ, μετανάστη από το Πακιστάν, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν πυκνώσει οι δράσεις φασιστικών συμμοριών στην Καλλιθέα. Το περασμένο Μάιο επιχείρησαν να πυρπολήσουν δύο μουσουλμανικούς χώρους λατρείας στην περιοχή. Πριν από λίγους μήνες επιτέθηκαν εναντίον αριστερών αγωνιστών που έκαναν αφισοκόλληση αλλά και εναντίον αντιρατσιστή μαθητή, διαφημίζοντας μάλιστα τις επιθέσεις αυτές σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Οι επιθέσεις αυτές δεν αποτελούν τυχαία και απομονωμένα περιστατικά. Οι δράσεις και οι εμφανίσεις φασιστικών ομάδων έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Η φτώχεια, η ανεργία και η απόγνωση στην οποία έχουν καταδικαστεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, διαμορφώνουν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη των φασιστών. Η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση και η υιοθέτηση της ακροδεξιάς και ρατσιστικής του πολιτικής από την κυβέρνηση του “μαύρου μετώπου”  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, παρέχει την πολιτική και ιδεολογική νομιμοποίηση στις φασιστικές συμμορίες για να εντείνουν τις δράσεις τους.

Οι φασίστες, ενθαρρυμένοι από την προστασία που τους παρέχει κυβέρνηση και αστυνομία, επιχειρούν σήμερα να διεισδύσουν στα σχολεία, να διαδώσουν τις εμετικές και “θεωρίες” τους, να στρατολογήσουν μαθητές και να τους μετατρέψουν σε τραμπούκους και δολοφόνους.

Θα πρέπει να μας βρουν απέναντί τους.

Να μην επιτρέψουμε να γίνουν οι μετανάστες τα εξιλαστήρια θύματα της πολιτικής που προωθούν Έλληνες καπιταλιστές, κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Να μην επιτρέψουμε στους φασίστες να δρουν ανενόχλητοι στις γειτονιές μας χτυπώντας μετανάστες και αγωνιστές του κινήματος. Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους θα πρέπει να πρωτοστατήσουν για να μην μετατραπούν τα σχολεία σε φυτώρια των ναζιστικών οργανώσεων. Οι οργανώσεις και τα κόμματα της αριστεράς, τα σωματεία και η κάθε κινηματική συλλογικότητα, αγωνιστές και αγωνίστριες, μετανάστες και ντόπιοι, θα πρέπει να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας σε έναν ενιαίο αγώνα που θα σαρώσει κάθε φασιστική δράση, όπου εμφανίζεται και θα ανατρέψει τις πολιτικές που παράγουν το φασισμό.

Αριστερή Παρέμβαση Καλλιθέας

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα