Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Καταγγελία για τη δολοφονική επίθεση της αστυνομίας στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη



Σας παραθέτω την καταγγελία της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος για την προσχεδιασμένη και απρόκλητη δολοφονική επίθεση της αστυνομίας στην αντικατασταλτική πορεία της 6ης Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μου στη λεκάνη και στο χέρι και την καθήλωσή μου σε ακινησία στο κρεβάτι εδώ και 7 εβδομάδες:

«ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ!

Μία ακόμα πορεία ήρθε αντιμέτωπη με την αστυνομική βαρβαρότητα με στόχο την τρομοκράτηση των αγωνιζομένων: στις 06/12, στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με βάναυσο και απρόκλητο τρόπο στην απογευματινή πορεία, την οποία καλούσαν φοιτητικοί σύλλογοι, πρωτοβάθμια σωματεία και πολιτικές συλλογικότητες για τα 3 χρόνια από την κρατική δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι από την αρχή της διαδήλωσης με τη στάση της αστυνομίας να είναι ιδιαίτερα προκλητική. Παρά την επαναλαμβανόμενη απαίτηση των διαδηλωτών και των διαδηλωτριών να αποχωρήσουν από την πορεία, οι αστυνομικές δυνάμεις, λίγο μετά το πρώην Υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης, περικύκλωσαν τη διαδήλωση και προέβησαν απρόκλητα σε συντονισμένη επίθεση σε όλο το μήκος της πορείας με πλήθος χημικών, ξύλο στο ψαχνό και συλλήψεις. Το αποτέλεσμα της δολοφονικής αυτής επίθεσης των αστυνομικών είναι προφανές: πανικός, ασφυξία, τρομοκρατία, συλλήψεις, δεκάδες τραυματισμοί, ποδοπάτημα, ανοιγμένα κεφάλια και ένας πολύ σοβαρά τραυματισμένος διαδηλωτής, ο σύντροφος Χ.Ι., ο οποίος υπέστη εξάρθρωση δεξιού ώμου και κάταγμα λεκάνης με συνέπεια, να παραμείνει για 6 βδομάδες στο νοσοκομείο ενώ μέχρι και σήμερα, δεν έχει καταφέρει να σηκωθεί από το κρεβάτι! Η Αγ. Δημητρίου θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι της πορείας διαλύθηκε και, αντί αυτού, ο δρόμος γέμισε παπούτσια, τσάντες, χαμένα αντικείμενα. Όσα κομμάτια της πορείας κατάφεραν να ανασυγκροτηθούν κινήθηκαν προς την Καμάρα.

Δε θα επιτρέψουμε στην αστυνομική αυθαιρεσία και τις βίαιες επιθέσεις να καταπνίξουν τις αντιστάσεις των εργαζομένων και των υπόλοιπων καταπιεσμένων κομματιών της κοινωνίας. Με μαζικές διαδηλώσεις και απεργίες απαντάμε στην καταστολή και την προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος, αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και της πολιτικής τους.

 

ΟΚΔΕ Σπάρτακος, 23/1/2012»

REMEMBER-REMEMBER THE 6th OF DECEMBER!

http://www.aformi.gr/remember-remember-the-6th-of-december/

 

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα