Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Η απεργία της 1ης Δεκεμβρίου



(Φωτογραφίες από την πορεία στο τέλος της δημοσίευσης)

Η χτεσινή πορεία ήταν, κατά τη γνώμη μου, επιτυχημένη -με δεδομένο ότι δεν υπήρχε ένα άμεσο αίτημα για διεκδίκηση ενώ επιπλέον η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου αντιμετωπίζεται με καχυποψία μεν, αλλά και με στάση αναμονής.

Έκανα την πορεία πάνω-κάτω τραβώντας φωτογραφίες, οπότε έχω ιδία άποψη (χωρίς, φυσικά, να διεκδικώ κάποιο παπικό αλάθητο). Υπολογίζω, λοιπόν, το ΠΑΜΕ γύρω στις 6-7000 άτομα. Τώρα…

…για όσους είχαν αυταπάτες ως προς τη διάθεση της ηγεσίας του ΚΚΕ για συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις πλην του εαυτού του, η χτεσινή πορεία πρέπει (λογικά…) να τους επανέφερε στην πραγματικότητα. Όπως φαίνεται και σε κάποιες φωτογραφίες που ακολουθούν, αλυσίδες «περιφρούρησης» του ΚΚΕ υπήρχαν στα Χαυτεία για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές από τις άλλες συγκεντρώσεις από το να συνευρεθούν με τα μέλη του ΠΑΜΕ. Οι αλυσίδες αποχώρησαν αφού τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν προχωρήσει αρκετά προς το Σύνταγμα.

Οι δυο-τρεις χιλιάδες απεργοί που διαδήλωσαν με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έκαναν ένα… σλάλομ από την Γ’ Σεπτεμβρίου για να βρεθούν επικεφαλής της πορείας (αφ’ ότου βέβαια είχαν αποχωρήσει οι του ΠΑΜΕ).

Υπολογίζω τους διαδηλωτές των πρωτοβάθμιων σωματίων και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς γύρω στους 10-15.000.

Σύνολο δηλαδή γύρω στις 20-25.000.  Υπό τις δεδομένες συνθήκες όχι άσχημα…

Άγγελος Καλοδούκας

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα