Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν



Οι 16.000 απολύσεις που έγιναν μέσω της εφεδρείας είναι μόνο η αρχή, εάν δεν τους διώξουμε.

Συνάδελφοι –σσες.

Η ΜΑΥΡΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ, – ΛΑΟΣ προχωρά στην εφαρμογή των πιο βάρβαρων αντεργατικών μέτρων που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το λεγόμενο πολυνομοσχέδιο που αφορά την καρατόμηση του μισθού (νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο) και τις απολύσεις μέσω της εργασιακής εφεδρείας (ΙΔΑΧ) και της προσυνταξιοδοτικής διαδικασίας στο δημόσιο.

Έναν αιώνα μετά τη συνταγματική κατοχύρωση (1911) στη χώρα μας της μόνιμης σχέσης εργασίας το μαύρο μέτωπο Συγκυβέρνηση, Ε. Ένωση, Δ.Ν.Τ., Κεφάλαιο προχώρησαν και επέβαλαν από χθες 28  Νοεμβρίου 2011 χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων από το δημόσιο και τους ΟΤΑ μέσω της προσυνταξιοδοτικής διαδικασίας.

16.000 μόνιμοι εργαζόμενοι βρήκαν κλειστή την πόρτα των υπηρεσιών που εργαζόντουσαν για χρόνια αφού τους έβαλαν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, με το ζόρι. Αφού τους εκμεταλλεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια τους πέταξαν σα στημένες λεμονόκουπες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και εργαζόμενος στο Δήμο Βύρωνα, ο οποίος προσέφερε τις υπηρεσίες του για πάρα πολλά χρόνια (πρωτόκολλο). Οι επανειλημμένες δηλώσεις του κ. Δημάρχου ότι δε θα φύγει κανείς με εφεδρεία έμειναν χωρίς αντίκρισμα, ενώ τα μεγάλα λόγια του προεδρείου του σωματείου αποδείχτηκαν κενό γράμμα.

Οι συνάδελφοι – σσες που διώχθηκαν  θα μείνουν στο καθεστώς το προσυνταξιοδοτικό  μέχρι 24 μήνες και μετά όσοι θα έχουν το όριο ηλικίας θα συνταξιοδοτηθούν περιμένοντας 12 έως 24 μήνες την καταβολή της κύριας σύνταξης. Για την επικουρική σύνταξη και το Εφάπαξ κανείς δεν ξέρει πότε και εάν θα καταβληθεί με τη βάρβαρη πολιτική τους. Αυτοί που θα μπουν στην προσυνταξιοδοτική διαδικασία και δεν έχουν το όριο ηλικίας που απαιτείται για τη σύνταξη μετά τους 24 μήνες θα μείνουν άνεργοι. Στη διάρκεια που ο εργαζόμενος είναι στην προσυνταξιοδοτική διαδικασία ή την εφεδρεία πληρώνεται με ψίχουλα που ανέρχονται στο 60% του βασικού μισθού του.

Σειρά για απόλυση, μέσω εφεδρείας παίρνουν χιλιάδες εργαζόμενοι Αορίστου Χρόνου αφού θα πεταχτούν στο δρόμο από 1/1/2012. Καλούμε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους αυτούς να μη δηλώσουν στοιχεία για την προϋπηρεσία που έχουν εκτός Δήμου, γιατί έχουν δικαίωμα να την αναγνωρίσουν όποτε αυτοί θελήσουν. Να μη φοβηθούν και να μη δώσουν στοιχεία που θα αξιοποιηθούν για να τους βγάλουν στην εφεδρεία.

Η βίαιη έξοδος χιλιάδων εργαζομένων έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών, τη διάλυση και στο βάθος την ιδιωτικοποίησή τους.

Συναδελφοι- σσες Όλοι αντιλαμβανόμαστε τον οικονομικό και κοινωνικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις δυνάμεις του μαύρου μπλοκ εξουσίας. Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ θα επιβάλει ακόμα μεγαλύτερα δεινά στον λαό και τη χώρα. Οι απολύσεις το 2012 θα φτάσουν τις 150.000 εργαζόμενους στο δημόσιο. Αυτό που απασχολεί όλο και περισσότερους είναι το πώς θα απαλλαγούμε από τη βάρβαρη πολιτική τους. Πώς θα ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αλλά και το Δ.Ν.Τ., την ΤΡΟΪΚΑ, την Ε. Ένωση. Οι μέχρι τώρα αγώνες, απεργίες, καταλήψεις, συγκεντρώσεις σε πλατείες δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την επίθεση τους. Χρειάζονται πιο δυναμικοί πολύμορφοι και με διάρκεια αγώνες. Απαιτείται η πιο πλατιά εργατική ταξική ενότητα και κοινή δράση των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες ηγεσίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού αλλά και τον κομματικό συνδικαλισμό. Ο συνδικαλισμός αυτός είναι μέρος του προβλήματος και δεν μπορεί να οδηγήσει σε νικηφόρους αποτελεσματικούς αγώνες. Είναι επιτακτική ανάγκη να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός- ανοχή, απέναντι στη μαύρη συγκυβέρνηση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011.

ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Δ.Ν.Τ. – ΤΡΟΪΚΑ.

Να καταργηθεί ο νόμος για την εφεδρεία.

Να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική τους όποια κυβέρνηση και εάν την εφαρμόζει.

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα