Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Απάντηση των απολυμένων του 902 στις συκοφαντίες του «Ριζοσπάστη»



Η πετυχημένη συγκέντρωση και διαμαρτυρία των απολυμένων του 902 έξω από το κτίριο του σταθμού στον Περισσό και η ανταπόκριση που βρήκε από πολύ κόσμο έβαλε σε μεγάλες σκέψεις την εργοδοσία του 902-ΚΚΕ. Έτσι, έτρεξε άρον άρον να σκαρώσει μια απάντηση που τη δημοσίεψε στην εφημερίδα της, το «Ριζοσπάστη» (http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6420825) . Παρά την προσπάθειά της να μη φαίνεται ότι βρίζει ή προσβάλει ανοιχτά τους απολυμένους, η απάντησή της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ στα όσα καταγγέλλουμε είναι αναγκαστικά γεμάτη χοντρά ψέματα, είναι για την ακρίβεια ένα συμπυκνωμένο ψέμα.

Έχοντας πάρει ξεκομμένες φράσεις από το κείμενο – καταγγελία μας για τις απολύσεις και για την κατάσταση στον 902, η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ κάνει μια προσπάθεια να τις «ανατρέψει».

1. Λέει ότι οι απολύσεις δεν ήταν εκδικητικές, όπως καταγγέλλουμε. Μα πώς να σταθεί κάτι τέτοιο όταν οι πρώτοι που απολυθήκανε ήταν οι 3 ακριβώς άνθρωποι που (τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στην ανακοίνωση των απολύσεων και στις πρώτες απολύσεις) ΜΠΗΚΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ και εκλεγήκανε εκπρόσωποι των εργαζομένων από την πρώτη τους ανοιχτή σύσκεψη;; Δεν είναι αυτό ο ορισμός της εκδίκησης «τόλμησες να σηκώσεις κεφάλι;; Θα σε πεθάνουμε από την πείνα και την ανεργία»;; Και μάλιστα, τη στιγμή που η γυναίκα ενός εκ των τριών συναδέλφων ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους. Αυτό πώς λέγεται, αν όχι απανθρωπιά και εκδικητικότητα;;

2. Λέει έπειτα ο «Ριζοσπάστης» ότι η κινητοποίηση μας ήταν «δήθεν κινητοποίηση», και το επαναλαμβάνει μάλιστα δυο – τρεις φορές. Μα για μια «δήθεν» κινητοποίηση κάποιων που «υπογράφουνε ως απολυμένοι» κάνανε φρούριο το κτίριο του Περισσού και μας κοιτάγανε από τις γρίλιες; Γι’ αυτό μας παρακολουθούσανε μέχρι και από την ταράτσα του κτιρίου;; Γι’ αυτό αναγκαστήκανε στα γρήγορα να γράψουν την δήθεν (εδώ ταιριάζει το δήθεν) «απάντησή» τους, που δεν απαντάει ουσιαστικά σε τίποτα;;

3. Φυσικά και έχουν αρνηθεί κάθε μορφή συζήτησης με εκπροσώπους των εργαζομένων του σταθμού. Κι όσο για διάλογο με την ΕΤΙΤΑ, περιορίστηκαν, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι, τον περασμένο Δεκέμβρη να της «εξηγήσουν τους λόγους συρρίκνωσης του σταθμού» κι όχι να συζητήσουν. Τη Δευτέρα 5/9 η πόρτα τους ήταν ερμητικά κλειστή. «Δε δεχόμαστε κανέναν, είτε της ΕΤΙΤΑ είτε απολυμένο», είπαν. Εκμεταλλευόμενοι δε τη δύναμη που έχει το ΠΑΜΕ στην ΕΤΙΤΑ, έχουν προσπαθήσει με λύσσα αυτούς τους 9 μήνες να ματαιώσουν κάθε κινητοποίηση που να αφορά τον 902. Ευτυχώς τελικά, με τη δική μας επιμονή, δεν τους πέρασε, και η ΕΤΙΤΑ στήριξε κατά πλειοψηφία την κινητοποίησή μας.

4. Στη συνέχεια η εργοδοσία μας ειρωνεύεται για μια ακόμη φορά. Λέει ότι δεν ισχύει αυτό που καταγγέλλουμε, ότι δηλαδή μας απαξίωσε και ποτέ δε δέχτηκε να συζητήσει μαζί μας. Και για απόδειξη «διαλόγου» φέρνει την ανακοίνωση από το διευθυντή του σταθμού των επικείμενων τότε απολύσεων, πέρσι το Νοέμβρη! Τι όμορφος κόσμος, τι δημοκρατικότητα! Την ανακοίνωση ότι θα μας κόψουνε το ψωμί χωρίς να μας εξηγήσουνε τι ακριβώς συμβαίνει με οποιαδήποτε νούμερα και οποιαδήποτε στοιχεία, το πέταμα στα σκουπίδια κάθε πρότασής μας, ακόμη και για μείωση ωρών δουλειάς ή και μισθών σαν έσχατη λύση για ένα αναγκαίο διάστημα, η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ το ονομάζει διάλογο!!

5. Για το θέμα «κομματικοί – μη κομματικοί εργαζόμενοι», που το χαρακτηρίζουνε και τούτο ως μη υπαρκτό. Εδώ πια γελάν κι οι πέτρες. Μέχρι σήμερα έχουνε απολύσει 21 εργαζόμενους, κυρίως τεχνικούς, οπερατέρ και μοντέρ. Αν εξαιρέσει κανείς δύο ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ (χωρίς αποζημίωση) κομματικών μελών – δημοσιογράφων, ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι απολυμένοι είναι ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ, και στις απολύσεις των περισσότερων από αυτούς, το βασικό κριτήριο ήτανε η τίμια στάση που κρατήσανε από την πρώτη μέρα των απολύσεων, ενάντια στις πρακτικές της εργοδοσίας. Όπως έχουμε ξανατονίσει, οι περισσότεροι είμαστε οικογενειάρχες, πολλοί με μικρά παιδιά. ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ, ακόμα κι αν δεχόμασταν τα επιχειρήματα της εργοδοσίας περί οικονομικού αδιεξόδου. Ας τα αφήσουν λοιπόν αυτά οι κύριοι της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ, γιατί το θέμα έχει πάρει έκταση και δε τους πιστεύει πια κανένας.

6.Εμείς θέλαμε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και τους συναδέλφους μας – κομματικά μέλη του ΚΚΕ (πλην των προϊσταμένων). Ο κάθετος διαχωρισμός μεταξύ μας έγινε με τον πόλεμο που άνοιξε εναντίον μας η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ, εκμεταλλευόμενη και το φόβο των συναδέλφων μας – κομματικών μελών του ΚΚΕ μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, ειδικά σε τόσο αντίξοες συνθήκες. Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε για χάρη της αλήθειας πως υπάρχουν σοβαρές ευθύνες σε μερικούς απ’ αυτούς, γιατί έπαιξαν ενεργό κι όχι απλά παθητικό ρόλο στα παιχνίδια της εργοδοσίας.

7. Για το θέμα του χαφιεδισμού στην πρώτη σύσκεψή μας στα τέλη του Νοέμβρη του 2010, πριν τις πρώτες απολύσεις: Και λίγα λέμε όταν μιλάμε για χαφιεδισμό. Εκμεταλλευόμενη την απειρία πολλών από μας σε συνδικαλιστικούς αγώνες, η εργοδοσία του 902 ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ (ο βασικός της πληροφοριοδότης ορκιζότανε στον…αγώνα των εργαζομένων εκείνη τη μέρα!) έμαθε χαρτί και καλαμάρι τι συζητήσαμε και τι αποφάσεις πήραμε, και μάλιστα με βάση αυτά έκανε τις πρώτες απολύσεις. Αυτή η σύσκεψη δεν ήταν σύσκεψη της ΕΤΙΤΑ όπως λένε, αλλά ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ 902 και είχε γίνει στη Ν. Φιλαδέλφεια, σε ανοιχτό χώρο. Γράφοντας άλλα αντί άλλων, νομίζει η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ ότι θα θολώσει τα νερά. Αλλά εδώ είμαστε εμείς για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα.

8. Για το δε θέμα των πέντε πρώην συναδέλφων που έστειλε στην ΕΤΙΤΑ η καθοδήγηση του Περισσού, για να πούνε πως συμφωνούνε με τις απολύσεις και πως η Επιτροπή μας δεν εκφράζει τους εργαζόμενους, η εργοδοσία καταφεύγει πάλι στο ψέμα. Μιλάει για γενική συνέλευση εργαζομένων του 902 που κάλεσε η ΕΤΙΤΑ (;), στην οποία δήθεν βρέθηκαν και μίλησαν οι πέντε. Τέτοια γενική συνέλευση δεν έγινε ποτέ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ ΥΠΗΡΧΕ, και πηγαίνοντας στα γραφεία του σωματείου, βρήκαμε -σταλμένους από την εργοδοσία του 902 που είχε μάθει για τη συνάντηση- τους πέντε δασκαλεμένους πρώην συναδέλφους, που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ να είναι εκεί, γιατί ήταν συνάντηση αποκλειστικά μιας αντιπροσωπείας – επιτροπής εργαζομένων με τη διοίκηση του κλαδικού τους σωματείου. Ως τι βρέθηκαν εκεί οι -φίλοι της εργοδοσίας του 902- πρώην συνάδελφοι;;

Με το που ανοίξαμε δε το στόμα μας σαν Επιτροπή για να διαμαρτυρηθούμε στο σωματείο μας, αυτοί άρχισαν να λένε ότι δεν εκφράζουμε τους εργαζόμενους, ότι οι απολύσεις είναι αναγκαίες κλπ. Καλούμε την εργοδοσία του 902 να μη γίνεται κουραστική με τις ψευτιές της, προσπαθώντας να καλύψει τα νώτα της. Ό,τι έκανε κι όποια μέθοδο χρησιμοποίησε, πρέπει και είναι δίκαιο ο κόσμος να τη μάθει. Να μάθει π.χ. ότι τις μέρες που προσπαθούσαμε να οργανωθούμε (ακριβώς πριν τις πρώτες απολύσεις) μας έβαζαν όλους μαζί βάρδια 4 – 12 το βράδυ (πράγμα πρωτοφανές στα χρονικά του 902), ώστε να μη μπορούμε να μαζευτούμε και να οργανωθούμε.

Στο κάτω κάτω, αν ντρέπεται σαν εργοδοσία 902-ΚΚΕ για τους χαφιεδισμούς που οργάνωσε κατά των εργαζόμενων, γιατί τους έκανε;; Αν έχει το θάρρος, ας τους υπερασπιστεί και ας πει ανοιχτά αυτό που λέει στα μουλωχτά: «Ήταν για το καλό του κόμματος»…

9. Εκεί όμως που γίνονται πραγματικά χυδαίοι εναντίον μας, είναι όταν πάνε να μας συνδέσουν, έστω έμμεσα, με Χρυσές Αυγές, ΛΑΟΣ, αμερικάνικες πρεσβείες και ό,τι άλλο κατεβάζει ο νους τους, προκειμένου να μας περάσει ο κόσμος για φιλοφασίστες ή για ύποπτους ανθρώπους. Κατ’ αρχήν, επειδή όλοι γνωριζόμαστε σ΄ αυτό τον τόπο, ξέρει πολύ καλά η εργοδοσία 902-ΚΚΕ ότι κανείς από μας δεν έχει ούτε κατά διάνοια σχέση με τα παραπάνω «μπουμπούκια». Μια καταγγελία που βγαίνει στο Διαδίκτυο και στα ΜΜΕ γενικότερα, την παίρνει ο καθένας και τη χρησιμοποιεί όπως τον βολεύει, οπότε την παίρνουν και την χρησιμοποιούν και οι φασίστες. Όμως δεν φταίμε εμείς γι’ αυτό. Φταίει αποκλειστικά η συμπεριφορά της εργοδοσίας  απέναντί μας, που θυμίζει τα παραπάνω φασιστικά κόμματα, που τα ρίξανε μες στην «απάντησή» τους για να μας συκοφαντήσουνε.

Και μπαίνουμε στο ζουμί της επίθεσης που μας κάνει ο «Ριζοσπάστης». Λέει λοιπόν πως και μόνο το να αποκαλείς τον 902 «επιχείρηση» και να μιλάς για εργοδοσία, είναι επίθεση στο ΚΚΕ, και μας κάνει κι ένα μάθημα για τα ΜΜΕ, το ρόλο τους στον καπιταλισμό κλπ. Εμείς όλα τούτα τα θεωρούμε προφάσεις, και να γιατί: Όλοι οι απολυμένοι είμαστε μη κομματικά μέλη και τεχνικοί. Ο 902 μας προσέλαβε με τον κλασσικό τρόπο που προσλαμβάνει κάθε επιχείρηση (δηλαδή άλλοι ζήτησαν δουλειά απ’ ευθείας, άλλοι είχαν κάποιο γνωστό συνάδελφο που τους σύστησε και ούτω καθ’ εξής) και με εργασιακές σχέσεις τις συνηθισμένες, επίσημες, θεσμοθετημένες σχέσεις εργαζόμενου –εργοδότη, σχέσεις καπιταλιστικότατες από πάνω ως κάτω.

Ο λόγος που ο 902 μας προσέλαβε με εντελώς κλασσική μισθωτή σχέση για να παράγουμε συγκεκριμένο προϊόν που το διαθέταμε στον 902-ΚΚΕ, είναι ότι ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΛΗ Ή ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΜΕ, ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ (οπερατέρ, μοντέρ, ηχολήπτες κλπ.), ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.. Άρα, για να λειτουργήσει ο σταθμός, έπρεπε να δουλέψει με επαγγελματίες, άσχετα από τις πολιτικές τους απόψεις. Και αυτό έκανε τόσα χρόνια! Πώς λοιπόν τώρα μας ζητάει τα ρέστα που αντιδράμε στον άδικο και εκδικητικό τρόπο, με τον οποίο μας πέταξε από τη δουλειά μας;;

Και για να τελειώνουμε: αν θέλανε οι κύριοι της εργοδοσίας να μη τους αντιμετωπίζαμε σαν εργοδοσία και σαν αφεντικά, όπως και είναι, ας αντιμετωπίζανε διαφορετικά τους εργαζόμενους στο σταθμό εδώ και 15 χρόνια.

Πάει πολύ να μας αντιμετωπίζουνε σαν δήθεν «εθελοντές». Η σχέση μας με τον 902, με επιλογή της εργοδοσίας και όχι δική μας είχε κάθε χαρακτηριστικό της κλασσικής σχέσης εργοδότη – εργαζόμενου. Είναι δυνατό να ήμασταν μέλη σταθμού – εργατικής κολλεκτίβας και να μην το γνωρίζαμε τόσα χρόνια;;

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά πως Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ 902-ΚΚΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ. Ας μην ψάχνουν λοιπόν για εχθρούς στους εργαζόμενους, και ειδικά σε εκείνους που με τη δουλειά τους στήριζαν στις πλάτες τους τον 902 τόσα χρόνια. Μας κηρύξανε έναν πόλεμο που ποτέ δεν τον θελήσαμε. Δεν μπορούν να μας κατηγορούνε επειδή, αφού μας τον κηρύξανε, πολεμάμε και μεις για το δίκιο μας.

Η αλήθεια και το δίκιο τελικά θα νικήσουν. Η πλατιά διάδοση στο Ίντερνετ της ανακοίνωσής μας για όσα έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει η εργοδοσία του 902 σε βάρος μας και σε βάρος των εργαζομένων που δουλεύουν ακόμα στο σταθμό, καθώς και η απήχηση της συγκέντρωσής μας της Δευτέρας, που ταρακούνησε τόσο τον 902-ΚΚΕ ώστε να μας αφιερώσει ολόκληρο άρθρο στην εφημερίδα του, δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

 Πάρτε τώρα πίσω τις απολύσεις όσων θέλουν να επιστρέψουν, ξεκινήστε διάλογο από μηδενική βάση με εργαζόμενους και απολυμένους, σταματήστε το αντεργατικό όργιο που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβρη στον 902.

Μέχρι να γίνουν τα παραπάνω, θα μας βρίσκετε μπροστά σας.

 Τρίτη 6 του Σεπτέμβρη 2010

Υ.Γ. Η νέα χυδαία επίθεση του «Ριζοσπάστη» στο φύλλο της Τετάρτης 7/9 στον αγώνα μας, με βρώμικη επιχειρηματολογία περί «μετρημένων στα δάχτυλα απολυμένων» κλπ. -με αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ-, δείχνει μονάχα τον πανικό της εργοδοσίας. Επαναλαμβάνουμε: το ποιος δημοσιοποιεί ή και αξιοποιεί το θέμα που δημιούργησε η εργοδοσία 902-ΚΚΕ με τις άδικες και εκδικητικές απολύσεις, ας απασχολεί τους «επιτελείς» του 902. Το ξέρουμε ότι τους ενοχλεί πως το γεγονός πήρε έκταση. Ας σταματήσουν λοιπόν την κατάφωρη αδικία και την απαράδεκτη εργοδοτική συμπεριφορά τους, για να μη δίνουν λαβές στους αντιπάλους τους. Εμείς σε όλα τούτα δεν έχουμε καμία, μα καμία ευθύνη. Δίνουμε έναν αγώνα για το ψωμί και την αξιοπρέπεια μας, και αυτόν δε μπορεί κανείς να τον λερώσει.

Όσο για την «εθελοντική και συνειδητή αντικομμουνιστική» μας δήθεν στάση, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί. Οι πράξεις (κυρίως) αλλά και τα σημερινά λόγια – συκοφαντίες της εργοδοσίας του 902-ΚΚΕ εναντίον μας είναι που σέρνουν κάθε προοδευτική ιδεολογία στη λάσπη κι όχι ο δίκαιος ταξικός αγώνας των εργαζομένων.

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 902

 

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Σχόλια (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η panagiwtis λέει:

    κρίμα πάντως που ορισμένοι τα είχαν μπερδέψει και όταν υπέγραφαν σύμβαση στον Περισσό νόμιζαν οτι κατακτούσαν τον… σοσιαλισμό.

    απ την άλλη βέβαια έδωσαν ένα καλό παράδειγμα.
    μακάρι όλοι οι απολυμένοι να πήγαιναν έξω από τους τόπους δουλειάς και να ερχόντουσαν και τα μμε να καλυψουν το γεγονός αλλα δε βλέπω… «κίνηση»

    στο προκείμενο τώρα, και για να βλεπουμε και πίσω από τις λέξεις, το πράγμα δείχνει οτι στα Media τελείωσε και… ο «τελευταίος χορός» του «πάρτυ» και αρχίζει πλέον το «στεγνό καθάρισμα», δηλαδή το πογκρόμ απολύσεων.

    επειδή, τωρα, πολλοί είναι μάλλον ανενημέρωτοι και δεν έχουν πάρει μυρωδιά τι γίνεται ας ρωτήσουν να μάθουν πόσες απολύσεις «μαγειρεύονται» αυτές τις μέρες σε μαγαζιά όπως ο ΔΟΛ, η Ελευθεροτυπία ή το Alter.(μια ματιά σε σχετικές σελίδες εφημερίδων πχ «Παρών» πείθει)

    στο παραπάνω πνεύμα ξαναπαίζεται και το έργο «902″.
    για να μην αντισταθεί κανένας απ” όσους θα χάσουν το κεφάλι τους. αν παλι κάποιοι μπερδευτούν και αρχίσουν να διαμαρτύρονται βαζουμε την κασετα «ολοι ίδιοι» και το γλυκό «δένει».
    γνωστά φασιστικά τερτίπια από το παρελθόν

    είναι χαρακτηριστικό άλλωστε οτι μέχρι και οι ίδιοι που υπογράφουν την ανακοίνωση αποφεύγουν επιμελώς να σχολιάσουν το «timing»

    όσο για τον 902 είναι γνωστό απο καιρό πως, αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει, θα πρέπει να ακολουθήσει τον ψηφιακό μονόδρομο της DIGEA.
    εκεί πάλι το κόστος συμμετοχής είναι τέτοιο που αν καλύπτονταν μετά θα ψάχναμε που βρέθηκαν τα χρήματα, πόσα έδωσε ο Γερμανός, ο Ιταλός, ο Κουβανός κλπ κλπ

    προσωπικά δεν θα μου λείψει. προκειται άλλωστε για εγχείρημα άλλης εποχής, εκείνης που πρωτοάνοιγαν οι μη κρατικοί σταθμοί, το οποίο δεν φαίνεται να έχει νόημα στις μέρες μας
    άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς δεν βλέπουμε το πρόγραμμά του ούτε στον ύπνο μας οπότε…καληνύχτα!!!

    υγ: και αυτή η φράση στην ανακοίνωση «θα μας ανοίγατε τα οικονομικά κιτάπια σας» από το παρελθόν είναι

  2. Ο/Η Γεώργιος λέει:

    Αν υπήρχε μεγάλη ανάγκη μείωσης των εργαζομένων του σταθμού θα έπρεπε να γίνει σταδιακά, προσεκτικά, και πάντως με την απαραίτητη ενημέρωσή τους πολλούς μήνες πριν, ώστε να μπορέσουν να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να ψάξουν αλλού για δουλειά. Ακόμη για να υπάρχει διαρκής αρμονική σχέση μετά την αποχώρηση θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια μικρή, σεμνή γοιρτή αποχαιρετισμού. Απλά και αυτονόητα όλα αυτά. Σε καμιά περίπτωση δεν έπρεπε να είναι τεταμένες οι σχέσεις. Την ευθύνη πάντα την έχουν οι από πάνω, η εργοδοσία.

  3. Ο/Η Αθανασία λέει:

    Ντροπή που το κόμμα του Λαού προχωρά σε απολύσεις. Θα μπορούσε να περικόψει ωράρια , να πάρουν όλοι λιγότερα χρήματα να γίνει κάτι ρε παιδιά . Αν απολύει και το ΚΚΕ τότε είναι ένα κόμμα χωρίς ανθρωπιά για την εργατική τάξη.
    Μια γυναίκα 47 χρονών που ψηφίζω σταθερά ΚΚΕ
    Θα το σκεφτώ δεύτερη φορά αυτούς τους δίσεκτους καιρούς.

  4. Ο/Η βουρνούκιος λέει:

    Ρε σεις, η επιχειρηματολογία του ΚΚΕ είναι ολόϊδια με αυτή ενός αστού επιχειρηματία, ενός αστού τηλε-δημοσιογράφου!!

    «Μισθούς σοσιαλισμού περιμεναν κάποιοι» μας λέει ο πάνω-πάνω ΚΚΕς. Ωπα ρε μεγάλε! Τα ίδια μας λεν και οι αστοί δημοσιογράφοι για τους τεμπέληδες έλληνες εργαζομένους προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης!!

    Κατάντια για το ΚΚΕ και υβριστική για τον κομμουνισμό η πολιτκή του αντίληψη…

  5. Ο/Η Panteliς λέει:

    οι απολύσεις στον 902 είναι αποτέλεσμα της δραματικής μείωσης των εσόδων του ΚΚΕ κατα 50% και τις συνέπειες δεν τις έχουν δεχτεί οι εργαζομένοι στον 902 μόνο αλλά πρώτα τα επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ. 0 902 ήταν πάντα ζημιογόνος αλλά επιδοτούνταν απευθείας απο το ΚΚΕ για να επιβιώσει.Μα θα πει κανείς οτι και τα αστικά ΜΜΕ είναι ελλειματικά. Με μια διαφορά. Αυτά έχουν απο πίσω τους μεγαλοεπιχειρηματίες που χώνουν χρήμα και γιατι μέσω των ΜΜΕ κάνουν δουλειές αλλού παιρνοντας τα πολλαπλάσια. Κατι τέτοιο δεν ισχύει για τον 902. Αρα να το πρώτο επιχείρημα των εργαζομένων στα αστικά ΜΜΕ. Δεύτερον ο 902 είχε φέτος τζίρο 1,17 εκατομμύρια ευρώ δλδ μιλάμε για μαγαζάκι της γειτονιάς. Όσα βγάζει ο αλαφούζος και ο Βαρδινογιάννης και ο κυριακού σε μια -δυο μέρες. Άρα άλλο Mega και άλλο 902. Άλλο ο Βασιλόπουλος, το praktiker και άλλο το μινι μαρκετ της γειτονιάς άλλο τα jumbo και άλλο το παιχνιδάδικο της γειτονιάς μου. Τέλος ο 902 είναι κανάλι που έχει σκοπό να προβάλλει ολοκληρώμενα τις θέσεις του ΚΚΕ που συστηματικά κρύβονται και διαστρεβλώνονται απο τα αστικά ΜΜΕ π.χ ποτέ δεν βάζουν ολοκληρη μια ανακοίνωση του ΚΚΕ βάζουν αποσπάσματα και μάλιστα αυτά που τους συμφέρουν . Τέλος είναι αυτό που είπε ο φίλος για την DIGEA. Γιατι κανείς σας δεν το καταγγέλει οτι δλδ τα μικρά κανάλια που δεν έχουν τα κεφάλαια θα οδηγηθούν στο κλείσιμο και θα ενταθεί η συγκέντρωση των ΜΜΕ σε ακόμα λιγότερα χέρια? Λοιπόν αφήστε αυτά . ελάτε να βρεθούμε έξω απο καμιά πολυεθνική και κανένα μονοπώλιο που απολύει ενω έχει κέρδη και τα προηγούμενα χρονια συγκεντρωσαν αμύθητο πλούτο και αφήστε τον τηλεοπτικό 902 να κλεισει με αξιοπρεπεια. Αθανάσία προφανώς δεν γινετε αυτό που λες για μείωση μισθών γιατί υπάρχουν συμβάσεις. Αλλά και αυτό να κάναμε τα ίδια θα λέγανε (το κκε κόβει μισθούς μπλα μπλά).Αλλωστε πόσο να το μειώναμε.Τι νομίζετε οτι παίρννουν στον 902 2 και τρεις χιλιάδες ευρώ. Μέιωση θα σήμαινε λίγο πάνω λίγω κάτω το επιδόμα ανεργίας. Τώρα πήραν και τις αποζημιώσεις θα παίρνουν και επίδομα και θα πρέπει να διεκδικήσουν μαζί με το ΠΑΜΕ να γίνει ακόμα ψηλότερο , να έχουν ένσημα όσο είναι άνεργοι , να παγώσουν τα δάνεια τους αν έχουν κλπ . Αλλά επειδή ο τηλεοπτικός 902 θα κλείσει σιγά σιγά (το ήξεραν αυτό οι κύριοι που διαδήλωναν) απολύονται λίγοι λίγοι για να πληρώνονται σταδιακά οι αποζημίωσεις. Πρέπει να αφήσουμε τους συναισθηματισμούς και τα κοτσομπολιά όσων ελάχιστων διαδήλωναν χθες στον 902 και να σκεφθουμε. Ο αντίπαλος είναι οι μεγαλόμετοχοι των επιχειρηματικών ομίλων, η ΕΕ και τα αστικά κόμματα, και όσα μεσαία στρώματα απο άποψη συμφερόντων είναι δεμένα μ” αυτούς. Την κρίση άρα κα τις απολύσεις τις δημιουργεί ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής . Άρα ποια είναι η απάντηση? Διαδήλωση έξω απο τον 902 ή μέτωπο στο μπλοκ αυτων των δυνάμεων? Και κατι ακόμα Αθανασία. Το ΚΚΕ δεν είναι κοινοβουλευτικό κόμμα.Χρησιμοποιούμε το κοινοβούλιο μόνο ως βήμα για να λέμε τις θέσεις μας και να αποδεικνυούμε στις πλατιές μάζες οτι είναι ιστορικά ξεπερασμένο. Το να μας ψηφίζεις λοιπόν λίγά πράγματα μας λέει πια. Σημασία έχει καθημερινά να ανεβαίνει η πολιτική πείρα η ταξική πολιτική συνείδηση της πλειοψηφία της Ε.Τ. Η ικανότητα της για τον αγώνα και τη νίκη. Η ψήφος είναι το τελευταίο πράγμα

  6. Ο/Η bodyfull λέει:

    Όταν η επιχειρηματικότητα συναντά την αριστερή σκέψη.
    Διότι ας μην κρυβόμαστε, στην περίοδο κρίσης των ΜΜΕ μπορεί ο 902 να έχει προβλήματα, αλλά για ένα συνεπές αριστερό και δη κομμουνιστικό κόμμα που πίσω του έχει τον γίγαντα ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ (όπου και εκεί έγιναν απολύσεις τεχνικών και υπαλλήλων και έχει λάβει όχι μία μόνο φορά επιδότηση από το κράτος), είναι λίγο μακάβρια η επιχειρηματολογία που ανπτύσεται που θέλει να αθωώσει τους μάνατζερ του Περισσού.
    Είναι ύβρις απέναντι σε απολυμένους εργάτες όσα ανακοινώνει το ΚΚΕ και με θέρμη νεόκοπου απολογητή της επιχειρηματικότητας αναπαράγουν οι καλοθελητές της αριστεράς. Σε τέτοιες στιγμές, η σιωπή πραγματικά είναι χρυσός.

  7. Ο/Η Γεώργιος λέει:

    Κάποτε, τα σοσιαλιστικά κόμματα δεν είχαν καμία χρηματοδότηση από πουθενά, και όμως νικούσαν(Οχτωβριανή). Σήμερα στο πλαίσιο των περικοπών για τους εγαζόμενους μειώθηκαν και τα χρήματα που παίρνουν τα κόμματα-είτε είναι είτε όχι κοινοβουλευτικά-. Ας δούμε όμως πρόχειρα τι παίρναν: γύρω στα 18 δισ. δραχ. παίρναν τα αστικά, 3-4 περίπου το ΚΚΕ και πιο λίγο οι άλλοι. Από οικονομοκές εξορμήσεις αδιευκρίνιστο ποσό γιατί δεν έχω διαβάσει ποτέ νουμερο ως πριν λίγα χρόνια που επαιρνα . Διάβαζα μόνο: πιάσαμε το 75% του πλάνου, αριθμοί τίποτε. Και από παλιότερα ήξερα ότι το κόμμα διαθέτει εκατοντάδες ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, γύρω στα 700. Χώρια η Τυποεκδοτική. Αυτά άκουγα, διάβαζα κατά καιρούς. Δε νομίζω πως πέφτω και πολύ έξω. Αν πάλι δε βγαίνουν τα έξοδα ας απολύσουν επαγγελματικά στελέχη να πάνε να δουλέψουν στην παραγωγή. Όχι επάγγελμα κομμουνιστής.

  8. Ο/Η Panteliς λέει:

    Πριν απο 80 χρόνια οι απαιτήσεις σε μέσα προπαγάνδας ήταν λίγοτερες οι εποχές διαφορετικές(ούτε ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπήρχε). Δεύτερον το ΚΚΕ απέλυσε και επαγγελματικά του στελέχη , έκλεισε γραφεία ,στα υπάρχοντα επαγγελματικά (είχαν και οι μπολσεβικοι επαγγελματικά στελέχη) μείωσε τους μισθούς 25%.Κολλοσός η τυποεκδοτική? Κοίτα τι τζίρο έχει? 30 εκατομύρια ευρώ και μιλάς για κολλοσο? Η διαφορά με τους μεγαλομετοχους των επιχειρηματικών ομίλων είναι συγκεκριμένη και ο κόσμος που θέλει την καταλαβαίνει.Αυτοί απολύουν για να επανακάμψει η κερδοφόρια του ενώ 0 902 για να μειώσει το έλλειμα του που έφτασε φέτος τα 2 εκατομμύρια ευρώ και να μπορεί να το καλύπτει το ΚΚΕ απο τα δικά του έσοδα.Αυτό συμβαίνει γιατι ο 902 δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση δεν λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος. Υπάρχει για να αναδεικνύει και να προβάλλει τις θέσεις του ΚΚΕ, τους αγώνες των εργαζομένων έναντια σ” αυτή τη πολιτική. Σε τέτοιες στιγμές όχι μόνο δεν κανουμε σιωπή αλλά θα μιλήσουμε ακόμα πιο ανοιχτά για την καπιταλιστική κρίση και τις αιτίες τις , για την διέξοδο απ” αυτήν.

  9. Ο/Η Λιο λέει:

    Ειναι αληθεια οτι τουλαχιστον ενας απο τους απολυμενους ειχε φυγει απο τον 902 πριν 4 χρονια και θυμηθηκε τωρα να διαμαρτυρηθει ?

  10. Ο/Η Kookoolo-foros λέει:

    Ναι τώρα διαμαρτυρήθηκ γιατί τώρα βρήκε συμπαράσταση Λιο. Δηλαδή μετά απο πόσες μέρες για σένα δεν πρέπει να διαμαρτύρεσαι;Πες μας αμα είναι να το διαπραγματευτούμε. Εγώ λέω μετά απο 12 μέρες και 3 ώρες και 22 δευτερόλεπτα. Τι λές;

    Τώρα στα πιο σοβαρά ζητήματα. Αν δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Ας κολεκτιβοποιήσουν το σταθμό τους. Πώς νοείται ένα κομμουνιστικό όργανο (είτε είναι σταθμός, είτε οργάνωση, είτε επαναστατική κίνηση είτε οτιδήποτε) να έχει εργοδοσία, ηγεσία, τους απο πάνω ή όπως αλλιώς το λέμε; Ωπ.Τώρα είπα κακές λέξεις. Αρε κουφάλες ΚΚΕδες. Μόνο το πρώτο Κ δε σημαίνει κομμουνιστικό.

  11. Ο/Η Panteliς λέει:

    Η τελευταια τοποθέτηση δείχνει το διασυρμό όσων προσπάθησαν να αντιπαρατεθούν στα ακλόνητα επιχειρήματα του ΚΚΕ. Να κολεκτιβοποιήσουμε τον 902? Μάλιστα κύριοι! Επειδή λοιπόν εγώ κάποτε που ήμουνα κομμουνιστής και διαβαζα μαρξισμό -λενινισμό είχα μάθει οτι οι κομμουνιστικές σχέσεις παραγωγής δεν μπορούν να δημιουργηθούν στις συνθήκες του καπιταλισμού και οτι οποιος το λέει αυτό ειναι φαντασμένος ρεφορμιστής που καμία σχέση δεν έχει με επιστημονική θεωρία και επαναστατική δράση. Αλλα για πες μας τι να κάνουμε? Να μοιραστούμε τα κέρδη. Αφού δεν υπάρχούν. Να μετατρέψουμε τους πάντές σε εθελοντές και να τους δίνουμε οτι θέλουμε σε χρήματα?. Με ποιο δικαίωμα? Λες για απο πάνω και απο κάτω. Δείχνεις οτι δεν γνωρίζεις κουκούτσι απο μαρξισμό. Διευθυντές θα υπάρχουν και στο σοσιαλισμό και θα ασκούν και διοίκηση όπως επίσης δεν θα υπάρχει αυτοδιαχείριση των επιχειρήσεων. θα υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός στην οικονομία με εργατικό-λαικό έλεγχο αλλιώς θα κυριαρχήσει η αναρχία στην παραγωγή και η επιστροφή στην αγορά (όπως και έγινε τον 20ο αιώνα)

Αφήστε μήνυμα