Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ για όλους μας



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΑΒΕΕ

Η Γεννάδιος ΑΒΕΕ είναι μια εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής κρέατος πουλερικών, έχοντας ως έδρα την Φελόνι Ξάνθης. Η εταιρία απασχολούσε Πακιστανούς εργάτες υποχρεώνοντάς τους να ζούνε και να δουλεύουνε  στον χώρο της πτηνοτροφικής μονάδας, για πάνω από 12 ώρες καθημερινά, δίδοντας τους στην καλύτερη περίπτωση 500 ευρώ το μήνα. Πριν λίγο καιρό έδιωξε δύο μετανάστες, οι οποίοι στη συνέχεια έκαναν καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και στο ΙΚΑ για να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους. Η απάντηση της Γεννάδιος ΑΒΕΕ ήταν ακόμα πιο βρώμικη. Κάλεσε την  αστυνομία και παρέδωσε-κατέδωσε τους υπόλοιπους εργαζόμενους.  Πρακτική που συνηθίζεται από εργοδότες. Να καταδίδουν τους μετανάστες μετά το πέρας των εργασιών, ώστε να μην τους πληρώσουν τα δεδουλευμένα. Αυτή την στιγμή από τους 7 Πακιστανούς εργάτες, οι 3 είναι στα κρατητήρια της ασφάλειας Ξάνθης, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της ΒΕΝΝΑ στην Κομοτηνή, με τον κίνδυνο να απελαθούν.

Φαινόμενα και πρακτικές εκμετάλλευσης μεταναστών δε μπορούμε και δε θα ανεχτούμε στην πόλη μας από κανέναν και καμία επιχείρηση. Η ανεργία, η φτώχeια και η μετανάστευση είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού συστήματος και των κρίσεων που αυτό γεννάει μετατρέποντας ένα ολόκληρο μέρος του πλανήτη σε πεδίο σκληρής εκμετάλλευσης και καταπίεσης των εργαζομένων.

Η αντιμεταναστευτική – ρατσιστική  πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εντάσσεται στα γενικότερα πλαίσια της πολιτικής ασφάλειας από την Ε.Ε μέχρι την Αμερική, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των αφεντικών και όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ο ευρωστρατός, η FRONTEX, η συνθήκη του Δουβλίνου, το ρατσιστικό τείχος στον Έβρο και μια σειρά άλλων ρατσιστικών πολιτικών είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο ξεσηκωμός κατά του Μνημονίου με τις κινητοποιήσεις στις Πλατείες και τις απεργίες τρομάζει τη κυβέρνηση που αναζητά τρόπους να εκτονώσει το θυμό και την οργή των εργαζομένων και να την αποπροσανατολίσει, όχι ενάντια στην ίδια την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, αλλά στους μετανάστες ως αποδιοπομπαίο τράγο. Γι αυτό παίζει  το χαρτί του ρατσισμού και της διάσπασης των εργαζόμενων σε ντόπιους και μετανάστες. Γι αυτό βγάζει στους δρόμους την Αστυνομία, με ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα καλύπτοντας ακόμη και τα πογκρόμ των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον η προσπάθεια του ΛΑ.Ο.Σ, δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ να παίξει το ρόλο του κυβερνητικού συνεταίρου για την επιβολή του Μνημονίου και η απαίτηση για σκληρά μέτρα κατά των μεταναστών χρειάζεται να βρει μπροστά της τη μαχητική αντίσταση των εργαζόμενων και της νεολαίας. Με το ρατσισμό ενισχύουν την πολιτική της κυβέρνησης και την καταστολή, με την κοινή μας δράση τους απομονώνουμε από παντού!

 

  • Άμεση απελευθέρωση των μεταναστών εργαζομένων που κρατούνται στο Α.Τ. Ξάνθης και στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη ΒΕΝΝΑ.

 

  • Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

  • Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της εταιρίας ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ για την απάνθρωπη και ακραία εκμετάλλευση εργαζομένων της.

 

 

ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

(ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΞΑΝΘΗΣ, Κίνηση Ενωμένη Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), Ένωση Μεταναστών Εργατών , ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ)

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα