Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Επιχείρηση φίμωσης της φωνής των πολιτών στο Σύνταγμα τη νύχτα



 

Επιχείρηση απομάκρυνσης των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή της αστυνομίας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 το πρωί του Σαββάτου.

Χρειάστηκαν 20 φορτηγά του Δήμου Αθηναίων για να απομακρύνουν πανό και σκηνές οι οποίες βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος από τον Μάιο. Οι περισσότερες σκηνές την ώρα της επιχείρησης καθαρισμού ήταν άδειες.

Η Αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις.

Είχε προηγηθεί η δημόσια παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, που δήλωσε σε συνέντευξη του πως οι «κατασκηνωτές» δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές και πως η πλατεία θα αποδοθεί στους κατοίκους, χαρακτηρίζοντας εκφυλιστικό φαινόμενο τις σκηνές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία Συντάγματος διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου με την εντολή να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Aντιδράσεις για την επιχείρηση

Διάβημα εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων πραγματοποίησε το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας Ορέστης Κολοκούρης.

«Η νυχτερινή επιδρομή στο Σύνταγμα, αποτελεί συνέχεια της 28ης και 29ης Ιουνίου, όταν κυνηγούσαν χιλιάδες ειρηνικούς πολίτες στα σκαλιά του Συντάγματος με κίνδυνο να σκοτωθούν άνθρωποι. Χρησιμοποιώντας για πολιτική δίωξη το νόμο κατά της ελεύθερης κατασκήνωσης, μας γυρνούν στις δεκαετίες μετά τον Εμφύλιο, όταν ο νόμος 4.000 περί τεντυμποϊσμού ήταν σε μόνιμη χρήση εναντίον κάθε διαδηλωτή.

» Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν δεχόμαστε κανένα ενδιαφέρον για την εικόνα της πόλης από εκείνους που χτυπούσαν αδιάκριτα τουρίστες στο Μοναστηράκι και την Πλάκα, καμία επίκληση νομιμότητας από το πολιτικό σύστημα της φοροδιαφυγής και των αυθαιρέτων.

» Μαζί με την άμεση κατάργηση της νομοθεσίας που ποινικοποιεί τις διακοπές όσων δεν έχουν να πληρώσουν, απαιτούμε άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων χωρίς κατηγορίες, πλήρεις αποζημιώσεις για την καταχρηστική κράτηση και τις φθορές σε προσωπικά είδη, αποπομπή των  εγκεφάλων της επιδρομής, πλήρη απόδοση πολιτικών ευθυνών.

Από σήμερα είμαστε όλοι «αγανακτισμένοι», διατηρώντας τη δέσμευσή μας στη μη βίαιη αμφισβήτηση, που αποδεδειγμένα πια ενοχλεί το πολιτικό σύστημα.»

Οι πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή του Συντάγματος κάνουν επείγουσα έκκληση για βοήθεια απο τον κόσμο, διάθεση αυτοκινήτων για κάποιες μεταφορές, ενώ καλούν τον κόσμο να κατεβεί μαζικά στο κέντρο προκειμένου να διεκδικήσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι και της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης.

Υπάρχει γενικό κάλεσμα για Λαική Συνέλευση στην πλατεία Συντάγματος στις 7 το απόγευμα.

Επιτέλους, επιτέλους,επιτέλους!!!

Η Δικαιοσύνη δεν σταμάτησε να δουλεύει ούτε το καλοκαίρι.

Αφού έλυσε το πρόβλημα του χρόνου απονομής δικαίου στις διαδικασίες της.

Αφού σταμάτησε να αποφασίζει για μεγαλύτερους μισθούς για τον εαυτό της.

Αφού αποκάλυψε και συνέτριψε την διαφθορά στους κόλπους της με το παραδικαστικό.

Αφού κινήθηκε με αποφασιστικότητα για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Αφού διαλεύκανε τα σκάνδαλα με τους χρηματισμούς (χορηγίες) των κομμάτων και των κομματικών στελεχών από τη Siεmens

Αφού επέβαλε το νόμο και την τάξη στην οικονομική ελίτ στην Ελλάδα.

Αφού διευρεύνησε τις σχέσεις του Νορβηγού τρομοκράτη Άντερς Μπρέιβικ με την ελληνική ακροδεξιά

Αφού έδειξε όλη της την επιείκια σε 20χρονα παιδιά δίνοντάς τους 130 χρόνια κρατικής φροντίδας.

Αφού φροντίζει να εφαρμόζει τους νόμους για την ανευθυνότητα των υπουργών.

Αφού έλαβε υπ” όψιν το κοινό περί δικαίου αίσθημα στην Ελληνική κοινωνία.

Eπιχειρεί να επιβάλει τον νόμο στην πλατεία Συντάγματος, την τελευταία γωνία ανομίας στη χώρα,

Στις “αυθαίρετες” σκηνές, όσων τολμούν να σκέφτονται αυθαίρετα.

Επιχειρεί να πράξει, όπως πράτει χρόνια τώρα για όλα τα αυθαίρετα κτίσματα σε δάση και παραλίες.

Από τις 25 Μαϊου στην πλατεία Συντάγματος, σε όλες τις πλατείες της χώρας, δίνουμε μια μεγάλη μάχη νομιμότητας, ενάντια: στις αυθαιρεσίες της πολιτικής εξουσίας, στο παράνομο χρέος, που δεν θα πληρώσουμε.

Ενάντια στο παράνομο μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση και το μεσοπρόθεσμο, ενάντια στις παράνομες τράπεζες. Όλο αυτό το διάστημα, και πιο πριν, κανένας λειτουργός της Δικαιοσύνης δεν έπραξε τα αυτονόητα, δεν κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες.

Από τις 25 Μαϊου δεν μας έχουν τρομοκρατήσει οι απειλές της κυβέρνησης, δεν μας έχουν τρομοκρατήσει η αστυνομική βαρβαρότητα, τα 3.000 χημικά, δεν μας έχουν τρομοκρατήσει η μεθοδευμένη σπίλωση από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Δεν μας τρομοκρατεί ούτε το πρωτοφανές γεγονός να διακόψουν απόψε τον φωτισμό στην κεντρικότερη πλατεία της χώρας.

Μετά από δύο μήνες και τρεις μέρες, δεν τρομοκρατούμαστε. Και αυτό γιατί είμαστε αποφασισμένοι. Και το επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους, για να το καταλάβουν και όσοι κάνουν πως δεν βλέπουν και πως δεν ακούν.

Είμαστε εδώ, παραμένουμε εδώ, θα είμαστε εδώ και στις νέες μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού. Είμαστε εδώ, με τις συνελεύσεις και τις δράσεις μας, γιατί η χρήση των δημοσίων χώρων ανήκει σε όλους.

Υ.Γ. Αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτή η ανακοίνωση η πλατεία Συντάγματος βρίσκεται σε συσκότιση θυμίζοντας μέρες κατοχής.

Καλούμε το Λαό της Αθήνας την Παρασκευή 29 Ιουλίου από τις 7 μ.μ στην Πλατεία Συντάγματος.

ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ.

ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

28 Ιουλίου 2011, Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Σχόλια (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η markos λέει:

    Η Αριστερά έχει πολλές πληγές,το γνωρίζουμε.
    Ομως οι πρώην ξαπλωτοί του καναπέ, ψηφοφόροι του δικομματισμού, τώρα θέλουν δεν θέλουν θα μάθουν την αναγκαιότητα και την αξία της κομματικής οργάνωσης.

Αφήστε μήνυμα