Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Όταν χτυπάνε τους μετανάστες ματώνουμε όλοι οι εργάτες



Στις 8 Μαΐου φασίστες έκαψαν το χώρο στον οποίο συγκεντρώνονται για να προσευχηθούν οι μουσουλμάνοι της γειτονιάς μας. Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο και μεμονωμένο γεγονός. Τον τελευταίο καιρό οι φασίστες προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι και να εξαπλώσουν τη βία και τον τρόμο σε ολόκληρη την Αθήνα. Εμφανίζονται και δρουν ως το μακρύ χέρι της αστυνομίας, με το οποίο η κυβέρνηση και οι καπιταλιστές στην Ελλάδα επιχειρούν να επιβάλλουν την πολιτική τους. Για 4 μέρες οι φασιστικές συμμορίες στο κέντρο της Αθήνας, με την ανοχή της κυβέρνησης και τη βοήθεια της αστυνομίας, επιδόθηκαν σε ένα όργιο βίας εναντίον μεταναστών, κατέστρεψαν τα μαγαζιά τους, χτύπησαν, μαχαίρωσαν και δολοφόνησαν ανθρώπους. Τις ίδιες μέρες η αστυνομία επιτέθηκε με απίστευτη βαρβαρότητα στην διαδήλωση της απεργίας της 11ης Μαΐου, και έστειλε ανθρώπους στο νοσοκομείο με δολοφονικά χτυπήματα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την κυβέρνηση και τα κόμματα του Μνημονίου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ) να εφαρμόσουν μια πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση ττους πιο πολλούς εργαζόμενους στην Ελλάδα.

Οι φασίστες είναι αυτοί που αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης με τη βοήθεια της αστυνομίας. Ο στόχος τους είναι ολόκληρο το εργατικό κίνημα, και οι επιθέσεις εναντίον των μεταναστών αυτό το στόχο εξυπηρετούν. Επιδιώκουν να διασπάσουν την ενότητα των εργαζόμενων, να μας κάνουν να βλέπουμε σαν εχθρό τον γείτονά μας και τον συνάδερφό μας. Ξέρουν ότι αν καταφέρουν να μας διασπάσουν, θα μας νικήσουν πιο εύκολα. Γι’ αυτό και προσπαθούν να στρέψουν το ένα κομμάτι της εργατικής τάξης εναντίον του άλλου: τους Έλληνες εργάτες ενάντια στους μετανάστες, τους παλιούς εργαζόμενους εναντίον των νέων, τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ενάντια στους εργαζόμενους του δημοσίου… Προσπαθούν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας και φόβου και να μας δώσουν το μήνυμα ότι όποιος σηκώνει κεφάλι, θα έρχονται η αστυνομία μαζί με τις συμμορίες των φασιστών να του το σπάνε.

Ο ρατσισμός είναι το πολιτικό χαρτί που παίζει η συμμορία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Χρυσής Αυγής, για να κρύψει από τα μάτια του κόσμου, ότι η αιτία για τη φτώχεια στην Ελλάδα είναι οι πολιτικές που εφαρμόζουν. Για να μας κάνουν να ξεχάσουμε την άγρια ληστεία που διαπράττουν καθημερινά εναντίον μας για την αποπληρωμή των δανείων της Τρόικα· για να μας υποχρεώσουν να δουλεύουμε για έναν μισθό πείνας χωρίς να σηκώνουμε κεφάλι· για να μας κάνουν να δεχτούμε ότι αν δεν έχουμε λεφτά να πληρώσουμε δεν θα έχουμε πρόσβαση ούτε στην υγεία, ούτε στην εκπαίδευση· για να μας κάνουν να αποδεχθούμε ότι οι συνταξιούχοι θα παίρνουν μια σύνταξη πείνας και ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν θα βγούμε ποτέ στη σύνταξη· για να μην διαμαρτυρόμαστε για τις αυξήσεις σε όλα τα είδη, που ρημάζουν τα πενιχρά εισοδήματα.

Για όλες αυτές τις καταστροφές δεν ευθύνονται οι μετανάστες.

“Μαζί τα φάγαμε” έλεγε ο Πάγκαλος, αλλά ξέρουμε ότι δεν “τα έφαγε” μαζί με τους μετανάστες, όπως δεν “τα έφαγε” και μαζί με τους ντόπιους εργαζόμενους. Ντόπιοι και μετανάστες εργάτες δεν έφαγαν τίποτα, αντίθετα, δουλεύουν για να τρώνε τα αφεντικά. Τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων δεν τα άδειασαν οι μετανάστες αλλά τα αρπαχτικά της αγοράς και οι κυβερνήσεις που τους τα χάρισαν, οι εργοδότες που δεν κολλάνε τα ένσημα και οι πολιτικές που προωθούν το μοντέλο της ανασφάλιστης εργασίας.

Οι μετανάστες, όπως και οι ντόπιοι εργαζόμενοι, είναι τα θύματα αυτών των πολιτικών.

Ζούμε μαζί με τους μετανάστες, δουλεύουμε μαζί, τα παιδιά μας πηγαίνουν μαζί στο σχολείο. Μαζί, μετανάστες και ντόπιους, μας πετάνε από τη δουλειά όταν τα αφεντικά δεν έχουν κέρδη, μαζί τα παιδιά μας θα αναγκαστούν να στοιβαχτούν σε ακατάλληλες σχολικές αίθουσες, χωρίς δασκάλους αφού η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να καταστρέψει το δημόσιο σχολείο, μαζί σακατευόμαστε στα εργατικά “ατυχήματα” για να κερδίζει το αφεντικό και μαζί μας πετάνε από τα νοσοκομεία όταν δεν έχουμε να πληρώσουμε.

Ντόπιοι και μετανάστες έχουμε την ίδια ζωή και από κοινού προσπαθούμε να την κάνουμε καλύτερη. Μαζί προσπαθούμε να αντισταθούμε στην επίθεση των καπιταλιστών που επιχειρεί να γυρίσει το ρολόι της ιστορίας δεκάδες χρόνια πίσω και να ξεριζώσει κάθε δικαίωμα και κάθε κατάκτηση του εργατικού κινήματος. Οι μετανάστες συμμετείχαν σε όλους τους αγώνες που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια από την εργατική τάξη και τη νεολαία στην Ελλάδα, και, πολλές φορές, οι ίδιοι οι μετανάστες έδωσαν αγώνες για τα δικαιώματα όλων, ντόπιων και μεταναστών. Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών, ανάγκασε την κυβέρνηση να μειώσει τα ένσημα που απαιτούνται για την ιατρική ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους, μετανάστες και ντόπιους. Οι κοινοί αγώνες Ελλήνων και μεταναστών είναι ο εφιάλτης των καπιταλιστών και των κομμάτων τους. Και αυτό προσπαθούν να αποτρέψουν.

Οι μετανάστες είναι τμήμα της εργατικής τάξης στην Ελλάδα – κομμάτι από τη σάρκα μας και όταν χτυπιούνται, ματώνουμε όλοι μας.

Γι’ αυτό και η επίθεση εναντίον των μουσουλμάνων εργατών της γειτονιάς μας αποτελεί μια πρόκληση για όλους μας. Αν αφήσουμε τους φασίστες να δρουν ανενόχλητοι στη γειτονιά μας και να χτυπάνε τους μετανάστες γείτονές μας, τότε κινδυνεύουμε όλοι μας. Γι’ αυτό και όλοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες θα πρέπει να ενωθούμε και να βάλουμε φρένο στις φασιστικές συμμορίες. Να ενωθούμε για να διεκδικήσουμε μαζί, ανθρώπινες γειτονιές, σχολεία, υγεία, εργασία… Για να διεκδικήσουμε πλήρη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους τους μετανάστες εργάτες.

Ζούμε σήμερα μια άγρια επίθεση εναντίον όλων των εργαζομένων που πραγματοποιείται από τη συμμαχία των Ελλήνων καπιταλιστών με την ΕΕ το ΔΝΤ την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, τη Χρυσή Αυγή. Το μόνο όπλο που έχουμε να αντιτάξουμε απέναντί τους, είναι η αλληλεγγύη όλων των εργατών. Ο κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών.

Σ’ αυτό τον αγώνα, όσοι περισσότεροι είμαστε,

τόσο πιο δυνατοί γινόμαστε.

Αριστερή Παρέμβαση Καλλιθέας

Share

Category: Εσωτερικά



Αφήστε μήνυμα