Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Το iPhone και το iPad γνωρίζουν πού ήσουν



Ένα αρχείο με λεπτομερή δεδομένα για την ακριβή θέση της συσκευής, όχι μόνο στον παρόντα χρόνο αλλά και στο παρελθόν ανακάλυψαν Αμερικανοί ερευνητές σε κάθε iPhone και iPad 3G με λειτουργικό iOS 4, επισημαίνοντας ότι ανακύπτουν ερωτήματα για την ιδιωτικότητα των χρηστών και την χρήση των δεδομένων.

Στο αρχείο (που δεν είναι κρυπτογραφημένο ή προστατευμένο) καταγράφεται συγκεκριμένα ο χρόνος, το γεωγραφικό μήκος, το γεωγραφικό πλάτος όπου βρισκόταν η συσκευή για μεγάλο διάστημα που μπορεί να φτάνει ακόμα και τον ένα χρόνο, καθώς η συγκεκριμένη λειτουργία φαίνεται να υπάρχει από την τέταρτη έκδοση του iOS που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2010.

Οι συντεταγμένες δεν είναι πάντα ακριβείς, αναφέρουν ο Πιτ Γουόρντεν και ο Άλασντερ Άλαν.

Ανακάλυψαν δε ότι το αρχείο με τα δεδομένα μεταφέρεται από τη μία συσκευή στην άλλη κατά τον συγχρονισμό των δεδομένων της συσκευής (πχ τηλέφωνα, εικόνες, ήχοι) και αποκαθίσταται μετά από ένα backup της συσκευής.

Οι ερευνητές διαθέτουν δωρεάν στο κοινό σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση ένα απλό πρόγραμμα με το οποίο μπορεί να δει αυτά τα δεδομένα.

Στην ίδια διεύθυνση υπάρχουν και περισσότερες πληροφορίες για το πού βρίσκεται το αρχείο και πώς μπορεί να το διαβάσει ο κάτοχος της συσκευής.

Δείτε ακόμη ένα βίντεο με τους ερευνητές να εξηγούν περί τίνος πρόκειται:

Η είδηση που ακολουθεί έχει διαδοθεί πολύ στο διαδίκτυο αλλά είναι σατιρική, λέει ωστόσο κάποιες αλήθειες…:

O διευθυντής της CIA έδωσε συγχαρητήρια στον Mark Zuckerberg και δήλωσε τα εξής στην συνεδρίαση του Κονγκρέσου για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του πειράματος:

“Μετά από χρόνια δημόσιας παρακολούθησης, μείναμε πραγματικά εκπληκτοι με το πόσο πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν την διεύθυνσή τους, τις θρησκευτικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλφαβητική λίστα με όλους τους φίλους τους, προσωπικάe-mail, τηλέφωνα, εκατοντάδες φωτογραφίες του εαυτού τους, ακόμα και πληροφορίες για το τί ακριβώς κάνουν από λεπ΄το σε λεπτό. Πραγματικά είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τη CIA”.

Επίσης υπογράμμισε πόσα λεφτά γλυρώνει η CIA από το Facebook.

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Σχόλια (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η giorg λέει:

    το δευτερο βιντεακι ειναι σατιρικο, οχι οτι αρκετα απο αυτα που λεει δεν ειναι αληθεια, αλλα ειναι σατιρικο. Τετοιου ειδους βιντεο και “ειδησεις” κυκλοφορει συχνα η ιστοσελιδα onion

  2. Ο/Η Α.Κ. λέει:

    Καλή η διευκρίνιση σου γιατί πολλοί στο διαδίκτυο τη μεταφέρουν ως πραγματική είδηση, ενώ την αποστέλλουν με mail σε φίλους και γνωστούς. Την αφήνω προσθέτοντας τη δική σου διευκρίνιση.

Αφήστε μήνυμα