Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

«Κούρεμα» θέσεων εργασίας στις ασφαλιστικές



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισες
Καταγγέλλουμε την προκλητικά αντεργατική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά της διοίκησης της ασφαλιστικής εταιρίας EBIMA ΑΕ η οποία συνεχίζει τις τρομοκρατικού χαρακτήρα απολύσεις. «Συμπτωματικά» οι απολυόμενοι συνάδελφοι είναι κατά κανόνα μέλη του επιχειρησιακού σωματείου και στην πλειοψηφία τους παλαιοί εργαζόμενοι.
Οι τελευταίες απολύσεις αφορούσαν δύο συναδέλφισες μέλη του σωματείου μας. Η μία μόλις είχε επιστρέψει από άδεια τοκετού και ανατροφής τέκνου και η άλλη είχε αρνηθεί τις επανειλημμένες πιεστικές προτάσεις της εργοδοσίας για να φύγει από το σωματείο και μάλιστα εκλέχθηκε στις εκλογές που έγιναν προ δέκα ημερών αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου.
Η εταιρία ονομαζόταν ΠΗΓΑΣΟΣ κατόπιν PROTON (όταν κύριος μέτοχος έγινε η PROTON BANK), μετέπειτα ΠΡΩΤΗ (όταν με δάνειο που δόθηκε από την PROTON bank αγοράστηκε από τους Κύπριους «συνεργάτες» του Π. Ψωμιάδη) και τελικά μετονομάστηκε σε EVIMA AE όταν, προ του φάσματος της ανάκλησης της άδειας της από την Εποπτική Αρχή (ΕΠΕΙΑ), αγοράστηκε (πάλι με δανεικά από την PROTON bank) από τους πέντε συνεταίρους και φερόμενους ως σημερινούς ιδιοκτήτες της.
Αντί λοιπόν να γίνει προσπάθεια από την νέα διοίκηση, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιούργησε η προηγούμενη ιδιοκτησία, διεκδικώντας από αυτήν και όλα όσα πιθανά οφείλει προς την εταιρία (πράγμα που φαίνεται να έχει λησμονηθεί…), στηριζόμενη και στο παλαιό και έμπειρο προσωπικό της, βλέπουμε να επιδίδεται σε έναν αντεργατικό αγώνα δρόμου τρομοκρατώντας όλους όσους δεν υποκύπτουν στις αυθαίρετες επιλογές της. Η τακτική τους εγείρει τεράστια ερωτηματικά.

Συνάδελφοι, συναδέλφισες
Οι εκβιαστικές και αντεργατικές συμπεριφορές μας αφορούν όλους. Εάν σήμερα δεν ενδιαφερθούμε για τον συνάδελφό μας αύριο θα έρθει η σειρά μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από τα συνδικαλιστικά τους όργανα και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις τους.

- Καλούμε τους εργαζόμενους της εταιρίας σε Γ. συνέλευση που διοργανώνεται και από το επιχ/κό σωματείο την Δευτέρα 14/3/11 5μμ στα γραφεία της ΟΑΣΕ.
- Καλούμε όλους τους εργαζομένους σε 2ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 15/3/11 από την έναρξη του ωραρίου έως και τις 10:30 π.μ.
- Ζητάμε άμεσα να παρθούν πίσω οι δύο απολύσεις.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Share

Tags:

Category: Σωματεία



Αφήστε μήνυμα