Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Δελτίο τύπου για τις απολύσεις στον 902



Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τον τελευταίο καιρό οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στα ΜΜΕ ειδικότερα δέχονται ένα απίστευτο πόλεμο από τους εργοδότες με μειώσεις μισθών με καταστρατήγηση συλλογικών συμβάσεων και με απολύσεις.

Στον χορό των τηλεοπτικών σταθμών που έχουν αρχίσει απολύσεις, έχει μπει για τα καλά και ο τηλεοπτικός σταθμός 902 με 6 απολύσεις τεχνικών συναδέλφων μας τον Δεκέμβριο αλλά και μόλις χθες με άλλες 6 απολύσεις τεχνικών.

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του 902 για αδιαλλαξία και για τις απολύσεις εργαζομένων στον σταθμό.

Ζητάμε από την Διοίκηση του 902 την άμεση ανάκληση των αυθαίρετων και παράνομων αυτών απολύσεων συναδέλφων μας τεχνικών.

Δεν χωράει το μυαλό μας ότι στο όνομα της κρίσης ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός προβαίνει σε απολύσεις.  Ενέργεια η οποία θα λέγαμε ότι είναι άστοχη και αναπάντεχη την ώρα που οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δέχονται απανωτά πλήγματα από μια καθοδηγούμενη κυβέρνηση από το ΔΝΤ και το κεφάλαιο της χώρας.

Η θέση μας είναι σαφής:  δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε ούτε να θυσιάσουμε τίποτα.  Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν οι εργαζόμενοι θύματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συσπειρωθούν και να αντισταθούν στις προσπάθειες των καναλαρχών να καταπατήσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα και κατακτήσεις.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Share

Category: Σωματεία



Σχόλια (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η black bedlam λέει:

    Καλησπέρα σας λυπάμε που μόλις είδα την ανακοίνωση αυτή που μάλιστα δεν βλέπω και ποιους εκπροσωπεί.
    Ελπίζω να τύχω κάποιας απάντησης και της υπογραφής του ΔΣ(;)
    Θα ήθελα λοιπόν να σας παραθέσω το δικό μου το σκεπτικό.
    Ο 902 και η Τυποεκδοτική δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις που σκοπό έχουν να συσσωρεύσουν κεφάλαια από την υπεραξία των εργαζόμενων.(εκτός και αν είναι έτσι, αλλά γι΄αυτό θα ήθελα στοιχεία,που να το αποδεικνύουν)
    Η υπεραξία που έτσι και αλλιώς προκύπτει από την εργασία του εργαζόμενου(στον 902 ή στην Τυποεκδοτική) επενδύεται, όπως και η υπεραξία του εργαζόμενου σε μια καπιταλιστική επιχείρηση.Η ειδοποιός διαφορά όμως,είναι ότι η υπεραξία του ενός εργαζόμενου επενδύεται σε μια άλλη επιχείρηση που θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο κ να θησαυρίζει σε βάρος του ο κεφαλαιοκράτης,ενώ στην περίπτωση του «Ρ» του 902 και της Τυποεκδοτικής, η υπεραξία που παράγεται επενδύεται για την απαλλαγή του εργαζόμενου από τα δεσμά του, μιας και αυτά τα κεφάλαια επενδύονται για τον αγώνα της ίδιας της εργατικής τάξης, για την ανάπτυξη του ταξικού αγώνα,για την μετουσίωση του ένστικτου των εργαζομένων σε ταξική συνείδηση.
    Γίνονται φυλλάδια ενημερωτικά, γίνονται βιβλία, γίνονται καθημερινός αγώνας ενάντια στους εκμεταλλευτές μας.Δεν γίνονται καταθέσεις στην Ελβετία,δεν γίνονται επενδύσεις σε Χρηματιστήρια,δεν γίνονται επενδύσεις για την αύξηση των κεφαλαίων του επιχειρηματία, για την παραπέρα εκμετάλλευση και άλλων εργαζομένων. Δεν ισχυροποιούν το κεφάλαιο,τον ταξικό εχθρό της τάξης μας.
    Είναι λογικό,ο κύκλος εργασιών των κομματικών «επιχειρήσεων» να έχει πέσει κατακόρυφα,όπως άλλωστε και των άλλων επιχειρήσεων.Είναι εύλογο ότι δεν χρειάζονται τόσα εργατικά χέρια όσο το προηγούμενο διάστημα.
    Είναι φανερό ότι το κόμμα,πράγματι δεν μπορεί να συντηρήσει τόσους εργαζόμενους όσους και πριν.Και θα ρωτήσει κάποιος, γιατί να μην πούμε ότι και οι άλλοι επιχειρηματίες είναι αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα και ότι δικαίως προχωρούν σε απολύσεις;
    Γιατί διαμαρτυρόμαστε σαν κόμμα ενάντια στις απολύσεις των άλλων επιχειρήσεων;
    Θα σας πω,να ξαναδιαβάσεται το σχόλιό μου και ακόμη θα πω το ποιο ουσιαστικό. Ναι,είναι αντιμέτωποι και οι άλλοι επιχειρηματίες με το πρόβλημα της υπερπαραγωγής πράγμα που τους υποχρεώνει να προχωρήσουν σε απολύσεις.
    Γιατί είναι ο καπιταλισμός που οδηγεί προς αυτήν την αναπόφευκτη κατεύθυνση τα πάντα.Γιατί τούτη την ιστορική στιγμή, δεν φταίνε μόνον οι ανάλγητοι εκπρόσωποι του συστήματος,είναι το ίδιο το σύστημα που πλέον έχει φτάσει στο νομοτελειακό του αδιέξοδο. Γιαυτό λέμε και μιλάμε για ανατροπή του ίδιου του συστήματος. Γι΄αυτό λέμε ότι τα μέσα παραγωγής πρέπει να περάσουν στην ιδιοκτησία των εργαζομένων.
    Γι΄αυτό αγωνίζεται το ΚΚΕ ενάντια στο σύστημα και τους εκπροσώπους του τους κεφαλαιοκράτες, τα αφεντικά.
    Πέρα από αυτές τις θεωρίες,μία είναι η αλήθεια:Ότι είτε στον Λαμπράκη δουλεύει κανείς,είτε στο «Ρ» είτε στον ΣΚΑΪ είτε στον 902 είναι άνεργος!
    Γι” αυτό ας μη ρίχνουμε νερό στον μήλο τους,γι΄αυτό ας αγωνιστούμε για την ανατροπή τους.
    Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου.Θεωρεί κανείς ότι το ΚΚΕ είναι ο κεφαλαιοκράτης,ο εκμεταλλευτής της εργατικής υπεραξίας,που στόχο του έχει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο;
    Που συσσωρεύει κεφάλαια από την εργασία με σκοπό την επέκταση των επιχειρήσεών του;
    Αν μπορέσει και μου τεκμηριώσει κάποιος κάτι τέτοιο, θα το πάρω σοβαρά υπ΄ όψη μου και ίσως επανέλθω.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία

  2. Ο/Η Ελένη Μπιρμπίλη λέει:

    Εκείνο που έχω να πω εγώ σαν αριστερή είναι ένα. Ντροπή! Όλο αυτό το κείμενο αποτελεί μια αισχρή δικαιολογία που δεν αιτιολογεί σε καμία περίπτωση τις πράξεις ενός κόμματος για το οποίο έχυσαν το αίμα τους αγωνιστές στο παρελθόν, ακριβώς για να μην υπάρξουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, αλλά αλληλεγγύη.
    Συμπαραστέκομαι στους απολυμένους και απαιτώ σαν αριστερή πολίτις την άμεση αποκατάσταση της αδικίας καταγγέλοντας ταυτόχρονα την συμπεριφορά του συγκεκριμμένου σταθμού.

    Πάντα στο πλευρό των αδυνάτων.

    Ελένη Μπιρμπίλη, συγγραφέας

  3. Ο/Η NIKOS λέει:

    Αρχικά να ενημερώσω ότι το κείμενο είναι δελτίο τύπου της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης,του συνδικαλιστικού οργάνου δηλαδή των (πρώην) εργαζομένων στον 902.
    Θα μπορούσα να μήν επιχειρήσω απάντηση στο σχόλιό σου,αφού το μπέρδεμα είναι προφανές και σε εσένα μέσα απο αυτά που γράφεις.Και το μπέρδεμα προκύπτει ακριβώς απο την αρχική σου παραδοχή και πίστη στο σχήμα, κόμμα, τάξη,επανάσταση. Ότι δηλ.το κκε είναι το κόμμα της εργατικής τάξης,η εργατική τάξη είναι ο φορέας της επανάστασης,άρα το κκε είναι επαναστατικό κόμμμα.Η εργατική τάξη προφανώς είναι δυναμικός φορέας και ιστορικός δημιουργός της επανάστασης.Το κκε όμως δέν είναι επαναστατικό κόμμα.Όταν λοιπόν ξεκινάς με αυτό ώς δεδομένο αποκλείεται να κατανοήσεις φαινόμενα σάν αυτό που συζητάμε,πόσο μάλλον ζητήματα πολιτικής τακτικής και στρατηγικής που δέν ειναι του παρόντος.Όπως δέν του παρόντος να τεκμηριώσει κανείς στα πλαίσια ενός σχολίου την άποψη που επιχειρεί να αμφισβητήσεοι το παραπάνω σχήμα και να επιχειρηματολογήσει υπέρ της άποψης που θεωρεί το κκε ένα ρεφορμιστικό κόμμα,με εργατικά χαρακτηριστικά και περιορσμένη εργατική βάση,που κοινωνικά και στρατηγικά υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αστικής τάξης που πλήτεται απο την έκταση και τη δράση του μεγάλου πολυεθνικού μονοπωλιακού κεφαλαίου.
    Παράλληλα αφού δέχεσαι το γεγονός ότι δέν ισχύουν σοσιαλιστικές σχέσεις παραγωγής στις επιχειρήσεις του κκε (έχουν ακουστεί και αυτά)πρέπει να δεχτείς ότι ισχύουν και οι βασικοί νόμοι που χαρακτηρίζουν την καπιταλιστική παραγωγή που δέν είναι μόνο η υπεραξία,αλλά και η αναπαραγωγή του κεφαλαίου και η συσώρευση.Εσύ βέβαια ερμηνεύοντάς το με πολιτικούς και όχι οικονομικούς όρους βγάζεις το συμπερασμα ότι το κέδρος,ή η υπεραξία εεπενδύεται σε δράσεις που στόχο έχουν την ανατροπή του καπιταλισμού.Εγώ λέω ότι αναπόφευκτα το κέρδος και η υπεραξία που παράγεται στις επιχειρήσεις να ξαναγίνεται κεάλαιο για να μεγαλωσει ακόμη περισσότερο τα κέρδη του καπιταλιστή.Ναί μήν το φοβάσαι καπιταλιστής είναι ο διαχειριστής αυτών των επιχειρήσεων.Γιάυτό συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο και με κριτήριο το κέρδος και την επιβίωσή του στο περιβάλλον της κρίσης.Είναι λοιπόν τόσο αδίατακτο το κεφάλαιο (ώς σχέση)που δέν έχει την πολυτέλεια να κάνει χρωματικούς διαχωρισμούς.Γι’αυτό και αναγκάζεται(?)να χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους ανεξάρτητα αν είναι ο Κόκκκαλης,ο Λαμπράκης,ή ο Κουρκούνης.Το ερώτημα παραμένει και αφορά την αξιοπιστία των επιχειρημάτων και της πράξης.Είναι δύσκολο δηλαδή να δικαιολογήσει κανείς τις απολύσεις και τους χαμηλούς μισθούς στις επιχειρήσεςι του κκε και την ίδια ώρα να αξιώνει τα αντίθετα απο τους άλλους.Εδώ κολλάει η ρήση για τα «μεταξωτά βρακιά».

    # Kαι για αποφυγή παρεξηγήσεων,το ίδιο ισχύει καί για τον συνασπισμό.Δέν έχουν ακουστεί λίγα για το ρ/φ κόκκινο παλιότερα.

  4. Ο/Η black bedlam λέει:

    Καλή σας μέρα.Είχα γράψει ότι εάν και εφ΄όσον υπάρχουν επιχειρήματα που θα τεκμηριώνουν την άποψη ότι το ΚΚΕ είναι «ο κεφαλαιοκράτης,ο εκμεταλλευτής της εργατικής υπεραξίας που στόχο έχει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που συσσωρεύει κεφάλαια από την εργασία με σκοπό την επέκταση των επιχειρήσεών του,θα το πάρω σοβαρά υπ΄όψη.
    Πρώτα να δηλώσω ότι φύση και θέση, είμαι φίλη Ελένη, στο πλευρό των αδυνάτων όπως και εσύ και δεν ξέρω για σένα, εγώ πάντως δεν περιορίζομαι σε αφοριστική συμπαράσταση. Αφιέρωσα μεγάλο μέρος των πιο δημιουργικών μου χρόνων, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της τάξης μου.
    Έτσι ελπίζω να μην με κατατάξεις στην συνείδησή σου, σαν κάποιον «αισχρό» που πρέπει να «ντρέπεται»
    Νίκο σε ευχαριστώ που καταδέχτηκες να μου απαντήσεις.Αλλά εγώ, έχω μάθει ότι όταν έχει κανείς μια ιδεολογία την υπερασπίζεται και παλεύει να πείσει τους άλλους για τις απόψεις του, παίρνοντας ασφαλώς υπ΄όψη του και τις απόψεις των άλλων, σε μια προσπάθεια σύνθεσης και όχι αποκλεισμού της διαφορετικότητας.Άλλωστε οι καιροί ου μενετοί και αυτό που πρέπει να γίνει συνείδηση είναι η ανάγκη συμπόρευσης.Ελπίζω να γίνομαι κατανοητή.
    Αναρωτιέμαι που έβγαλες το συμπέρασμα ότι μιλώ με πολιτικούς και όχι με οικονομικούς όρους.Για να σου πω την αλήθεια αυτά τα δύο συνυπάρχουν.
    Εάν βέβαια έχεις κατά νου, (κατανοήσει) ότι η πολιτική, δεν είναι άλλο τίποτα παρά η έκφραση του εκάστοτε οικονομικού συστήματος που υπηρετεί.
    Ότι η οικονομία μιας κοινωνίας αποτελεί την βάση της και όλα τα άλλα το εποικοδόμημα της.(παιδεία υγεία πολιτισμός …..)
    Όπως και να έχει όμως, εγώ μιλώ με οικονομικούς και πολιτικούς όρους αναπόφευκτα.
    Μου λες λοιπόν, ότι αυτό που χαρακτηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι μόνον η υπεραξία…αλλά και η αναπαραγωγή του κεφαλαίου και η συσσώρευση του.Θα έλεγα, για να είμαστε ποιο ακριβείς, ότι ο καπιταλισμός βασίζεται στο μισθωτό σύστημα και στην εκμετάλλευση της υπεραξίας που παράγει ο εργαζόμενος. Η συσσώρευση του κεφαλαίου, είναι το αποτέλεσμα αυτής της εκμετάλλευσης, με στόχο τον ανταγωνισμό που είναι σύμφυτος του καπιταλιστικού συστήματος,που εξαναγκάζει στην συρρίκνωση των εισοδημάτων του εργαζόμενου, με αποτέλεσμα την βασική του αντίθεση.(πέφτει η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή, υπάρχει υπερπαραγωγή, δεν χρειάζονται εργατικά χέρια, προχωρούν σε απολύσεις και ο κύκλος σφίγγει)
    Όλος αυτός ο κύκλος είναι νομοτελειακός και τελικά αδιέξοδος.
    Σε τούτη την ιστορική στιγμή λοιπόν, θεωρώ ότι βρισκόμαστε μπροστά σε αυτό το νομοτελειακό αδιέξοδο του καπιταλιστικού συστήματος.
    Η κάθε επιχείρηση υπόκειται αναπόφευκτα στους νόμους της αγοράς. Έτσι και οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ.
    Εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι ο κάθε κεφαλαιοκράτης σήμερα κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι υποχρεωμένος να πάρει τα μέτρα που παίρνονται.
    Η πολιτική έκφραση του συστήματος(η εξουσία), δεν έχει άλλες επιλογές αν θέλει να συνεχίσει την κυριαρχία του ο καπιταλισμός. Έναν τρόπο έχει μονάχα.Τον αφανισμό μέρους των παραγωγικών δυνάμεων και αυτό κάνει τώρα.
    Για τους κεφαλαιοκράτες είναι μονόδρομος τα μέτρα που παίρνονται.Για την εργατική τάξη είναι μονόδρομος η ανατροπή του συστήματος.
    Εδώ λοιπόν φτάνουμε στο ζητούμενο Θα μπορούσε το ΚΚΕ να κρατήσει άλλη τακτική απέναντι στους εργαζόμενους του;Ο κύκλος εργασιών του έχει κάθετη πτώση, πώς λοιπόν θα μπορέσει να συνεχίσει να έχει και να συντηρεί όλους τους εργαζόμενους που είχε το προηγούμενο διάστημα;(οικονομικός όρος)
    Η διαφορά με τους καπιταλιστές είναι ότι τα κέρδη που παράγονται από την υπεραξία των εργαζομένων, δεν πηγαίνουν για παραπέρα επενδύσεις και την παραπέρα επέκταση των επιχειρήσεων του, αλλά για τη ανάπτυξη του Μαζικού Λαϊκού Κινήματος, τέτοιου που θα ανατρέψει τους δυνάστες της εργατικής τάξης (ο πολιτικός όρος)
    Υπάρχουν επιχειρήματα που να αποδεικνύουν ότι το ΚΚΕ δεν ανταποκρίνεται σε αυτό τον πολιτικό όρο; Σε αυτόν το λόγο ύπαρξης του;Γιατί ό λόγος ύπαρξης ενός ΚΚ δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη της συνείδησης των εργαζομένων, έτσι που να καταστούν τάξη για τον εαυτό τους και όχι για τους άλλους.Ο ιστορικός ρόλος του πολιτικού της φορέα της εργατικής τάξης είναι να την οδηγήσει στην Λαϊκή εξουσία.
    Λέω λοιπόν να μπορούμε να είμαστε ακριβείς και πειστικοί στην κριτική μας όχι αφοριστικοί,Εσύ δεν μου δίνεις λοιπόν επιχειρήματα και θέλεις να πεισθώ μόνον γιατί έτσι νομίζεις εσύ.
    Εγώ έχω και άποψη και επιχειρήματα επ΄αυτού. Εσύ;
    Παρ΄όλα χάρηκα για την ανταλλαγή των απόψεών μας.

  5. Ο/Η NIKOS λέει:

    Φίλη και συναγωνίστρια…
    Σου είπα ότι το πρόβλημα είναι κατ’αρχή μεθοδολογικό. Ξεκινάς απο ένα δεδομένο που για εμένα είναι ζητούμενο.
    Εσύ θεωρείς δεδομένο το ρόλο και το χαρακτήρα του κκε,εγώ ζητούμενο το επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης.
    Όπως καταλαβαίνεις με αυτούς τους όρους είναι δύσκολος ένα εποικοδομητικός διάλογος.Το γιατί το κκε δέν είναι το επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης,κατανοείς ότι είναι άσκοπο να το αναλύσουμε εδώ.
    Είπα 2 πράγματα προηγουμένως τα οποία προσπέρασες.
    Μου κάνει όμως εντύπωση που χρησιμοποιείς την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και των αστών για να δικαιολογήσεις την επιχειρηματική πρακτική του κόμματός σου.Όχι και τόσο μαρξιστικό.(κρίση=μείωση εργατικού κόστους κ” απολύσεις).Άντε να πείσεις απολυμένους και άνεργους για την ειλικρίνια των προθέσεων του κκε.
    Κοίτα τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της τυποεκδοτικής,τους ισολογισμούς παλαιότερων ετών και πές μου πώς βρέθηκε η τυποεκδοτική απο τον Περισσό (δίπλα απο την κ.ε)στο Κρυονέρι σε έκταση 33.οοοτμ.
    Αυτό δέν είναι επιχειρηματική επέκταση με στόχο το κέρδος;
    Πές μου γιατί στην κομματική επιχείρηση του κκε εκτός απο αστικές φυλλάδες,δουλειές του δημοσίου κ.α,τυπώνονται ακόμη καιτα περιοδικά της αστυνομίας;
    Για να μήν σε ρωτήσω γιατί η σημερινή υπ.εργασίας ώς υπ.οικονομίας,αποφάσισε να ενισχύσει την επιχειρηματική δράση ενός κόμματος,εγκρίνοντας επιχορήγηση 300,000 ευρώ στα πλαίσια του αναπτυξιακού νόμου;
    Και εν τέλει πές μου γιατί πρέπει να έχει ένα εργατικό κόμμα επιχειρήσεις που αναπόφευκτα διαμορφώνουν ένα πλέγμα εξουσιών και συμφερόντων που δέν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τα εργατικά συμφέροντα; Εκτός εάν τα συμφέροντα των στελεχών των εταιρειών,που εξασφαλίζουν την επιβίωση και επέκτασή τους δέν αφορούν το κκε.Όσο δέν αφορούσαν όλα τα στελέχη του κκε που είχαν σχέση με τις επιχειρήσεις του πρίν τo’89-’91(για παράδειγμα)που μετά τη στελεχική τους καριέρα,έγιναν λαμπροί επιχειρηματίες με δόξα και τιμή σε ελλάδα,βουλγαρία,ρωσία και αλλού.Το παράδειγμα και η κατάληξη των λεγόμενων σοσιαλιστικών κοινωνιών είναι μια τρανή απόδειξη το πώς το στρώμα εκείνο των κρατικών και επιχειρηματικών στελεχών του καθεστώτος γίνεται πολύ εύκολα η πρωταρχική ύλη της νέας τάξης στη νέα κατάσταση.Ο νοώ-νοείτω,νομίζω.
    Δέν σε αδικώ, αλλα είναι αστείο το μοντέλο,κομματικές επιχειρήσεις-κέρδος-επένδυση στην ταξική πάλη.
    Διάβασε και θα καταλάβεις.http://press.typoekdotiki.gr/2009-1.pdf(πχ σελ.14 ενότητα ζ).
    Εάν ήταν έτσι τότε δέ θα χρειαζόταν οι οικονομικές εξορμήσεις,οι προσφορές και οι δωρεές.Ξέρεις πολύ καλά ότι οι επιτροπές περιοχών,ακόμη και οι κοβ είναι οικονομικά αυτοτελείς τουλάχιστων στα πάγια έξοδά τους.Τώρα εάν χρειάζονται επιχειρήσεις αυτού του μεγέθους για να βγάλουν αφίσες και βιβλία,κρίνε εσύ.
    Εν τέλει.Η ηγεσία του κκε είναι συστατικό κομμάτι του πολιτικού συστήματος που κρατάει όρθιο και ενεργό το οικονομικό σύστημα. Δέν μπορεί και δέν θέλει να τον ανατρέψει.
    Έχει συμφέροντα απο αυτό το σύστημα τα οποία δυστυχώς κυριαρχούν πολιτικά και ιδεολογικά.
    Το γεγονός ότι αξιοποιεί τα σύμβολα και το ηρωικό παρελθόν των αγωνιστών που τίμησαν την ιστορία του εργατικού και λαικού κινήματος δέν αποδεικνύει τη συνέχεια,αλλά επιβεβαιώνει την προσπάθεια της ηγεσίας του, να ταυτίσει τον εαυτό της και την πολιτική της,με λαμπρές μορφές και σελίδες του κινήματος που ποτέ δε θα μπορέσει να γράψει η ίδια.Τα μέλη του έχουν υποχρέωση να αντισταθούν στην πρακτική του διχασμού και του εμφυλίου που έχει επιλέξει η ηγεσία τους απέναντι στους αγωνιστές της αριστεράς και του κινήματος.Έχουν υποχρέωση να απαιτήσουν την αλλαγή της τακτικής που εξαντλείται σε κορόνες επαναστατικής αναμμονής και ξοδεύει τη λαϊκή οργή σε περιαστικές βόλτες στους δρόμους της αθήνας,με τις μορφές και τις μεθόδους παλιότερων περιόδων,εδραιώνοντας το κλίμα υποταγής και αδράνειας που καλλιεργούν μμε,κυβέρνηση και κρατικοί μηχανισμοί.
    Ελπίζω να βρείς επιχειρήματα στα παραπάνω.

  6. Ο/Η eikonoliptis λέει:

    mporei na mou apantisei kapoios apo esas.. giati den apoluthike akoma kapoios «agwnistis» (edw gelame) melos tou komatos ews twra???

  7. Ο/Η NIKOS λέει:

    Φίλε «εικονολήπτη»,οι άνθρωποι που δρούν και αγωνίζονται μέσα απο τις γραμμμες του κκε,είναι (συαν)αγωνιστές και θεωρώ ότι ακόμη και άν οι ίδιοι ταυτίζονται με την ηγεσία τους,δέν πρέπει να θεωρείται ότι αυτοί είναι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τις επιλογές της.Σαφώς και έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη θέση και το ρόλο τους απέναντι στις επιλογές της ηγεσίας τους.Πρίν και πάνω απ’όλα είναι συνυπεύθυνοι απέναντι στο κλίμα που ενισχύει τον εμφύλιο στα πλαίσια της αριστεράς και στην σταλινική αντίληψη που κυριαρχεί στο κκε και εξορίζει την διαφορετική αντίληψη ,όταν αυτή παρεκλείνει απο την κεντρική-ηγετική.Τώρα εάν δέν ήταν μέλη του κόμματος οι απολυμένοι,λιγη σημασία έχει ώς προς την ουσία.

  8. Ο/Η black bedlam λέει:

    Επίσης συναγωνιστή Νίκο.

    Συγνώμη για την καθυστέρηση.Μου έλαχε ένα ατύχημα από το οποίο επιβίωσα! !

    Έχω μια κακή συνήθεια: Φαντάζομαι για να μην πω απαιτώ, κάποιος να διαβάζει πίσω από τις γραμμές μου τις έννοιες και τα νοήματα.Λάθος μου αλλά παρασύρομαι.

    Σου έγραψα πάλι ένα κείμενο και μετά το μετάνιωσα και το μόνο που θα σου πω είναι ότι συμφωνώ με όσα λες και το εννοώ.

    Αν ξαναδιαβάσεις το 2ο σχόλιό μου με προσοχή θα καταλάβεις.Σου γράφω:
    [..]Αλλά εγώ, έχω μάθει ότι όταν έχει κανείς μια ιδεολογία την υπερασπίζεται και παλεύει να πείσει τους άλλους για τις απόψεις του, παίρνοντας ασφαλώς υπ΄όψη του και τις απόψεις των άλλων, σε μια προσπάθεια σύνθεσης και όχι αποκλεισμού της διαφορετικότητας.Άλλωστε οι καιροί ου μενετοί και αυτό που πρέπει να γίνει συνείδηση είναι η ανάγκη συμπόρευσης.Ελπίζω να γίνομαι κατανοητή.[..]

    [..]Υπάρχουν επιχειρήματα που να αποδεικνύουν ότι το ΚΚΕ δεν ανταποκρίνεται σε αυτό τον πολιτικό όρο; Σε αυτόν το λόγο ύπαρξης του;Γιατί ό λόγος ύπαρξης ενός ΚΚ δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη της συνείδησης των εργαζομένων, έτσι που να καταστούν τάξη για τον εαυτό τους και όχι για τους άλλους.Ο ιστορικός ρόλος του πολιτικού της φορέα της εργατικής τάξης είναι να την οδηγήσει στην Λαϊκή εξουσία.
    Λέω λοιπόν να μπορούμε να είμαστε ακριβείς και πειστικοί στην κριτική μας όχι αφοριστικοί,Εσύ δεν μου δίνεις λοιπόν επιχειρήματα και θέλεις να πεισθώ μόνον γιατί έτσι νομίζεις εσύ.[..]

    Και τέλος:

    [..]Εγώ έχω και άποψη και επιχειρήματα επ΄αυτού. Εσύ;[..]

    Το δεύτερο λοιπόν σχόλιό σου, που χαίρομαι που το προκάλεσα, απαντάει και διευκρινίζει τις απόψεις σου δίνοντας στον κάθε αναγνώστη την ευκαιρία να δεχτεί ή και να απορρίψει,αλλά κυρίως να προβληματιστεί.
    Και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος.Να προβληματίσουμε.
    Να είσαι καλά.

    ΥΓ Μου λες: [..]Μου κάνει όμως εντύπωση που χρησιμοποιείς την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και των αστών για να δικαιολογήσεις την επιχειρηματική πρακτική του κόμματός σου.Όχι και τόσο μαρξιστικό.(κρίση=μείωση εργατικού κόστους κ’ απολύσεις).Άντε να πείσεις απολυμένους και άνεργους για την ειλικρίνεια των προθέσεων του ΚΚΕ.[..]

    Δεν διάβασες καλά τι λέω για την βασική αντίθεση του καπιταλισμού μιλάω.Ήμουν σίγουρη, νόμιζα,ότι θα καταλάβεις,ότι μιλώ για την συσσώρευση του κεφαλαίου,για την εκμετάλλευση της μοναδικής πηγής κέρδους την εργατική δύναμη,για την συρρίκνωση του εργατικού εισοδήματος, για την αδυναμία κατανάλωσης και απορρόφησης των παραγόμενων προϊόντων και κατά συνέπεια την υπερπαραγωγή και πάει λέγοντας μην τα αναλύουμε τώρα να διαβάζουμε και λιγάκι.

    Άντε καληνύχτα.

Αφήστε μήνυμα