Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

ΗΠΑ: ένταλμα στο Twitter για χρήστες του WikiLeaks



Με ένταλμα η αμερικανική κυβέρνηση ζητά από το Twitter τα προσωπικά δεδομένα χρηστών που συνδέονταν με το WikiLeaks, στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διεξάγεται όσον αφορά τη δημοσιοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εμπιστευτικών εγγράφων από τον ιστότοπο.

Διπλωματικός πυρετός στο Ρέικιαβικ, με τον Αμερικανό πρεσβευτή να καλείται για «εξηγήσεις» από την κυβέρνηση της Ισλανδίας, καθώς στο επίκεντρο της έρευνας του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκεται και νεαρή Ισλανδή βουλευτής.

Η Μπιργκίτα Γιονσντοτίρ, πρώην εθελόντρια του WikiLeaks, από το λογαριασμό της στο Twitter δήλωνε πρόθυμη να βοηθήσει τον Τζούλιαν Ασάνζ.

Σύμφωνα με τη δικαστική εντολή, το Twitter καλείται να δώσει πληροφορίες για τους λογαριασμούς του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, και του Μπράντλεϊ Μάνινγκ, αναλυτή των υπηρεσιών πληροφοριών του αμερικανικού στρατού, ο οποίος είναι ύποπτος για τη διαρροή των εγγράφων του Πενταγώνου στο WikiLeaks και κρατείται. Ζητούνται επίσης προσωπικά δεδομένα των υποστηρικτών του WikiLeaks Τζέικομπ Απελμπάουμ, Ροπ Γκονγκρίιπ και της Μπιργκίτα Γιονσντοτίρ.

Η Γιονσντοτίρ έγραψε στο Twitter: «Δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκανα τίποτα κακό. Δεν έχω καμία πρόθεση να παραδώσω τις πληροφορίες μου εκουσίως στο υπουργείο Δικαιοσύνη

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Share

Category: Διεθνή, Ειδήσεις



Αφήστε μήνυμα