Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Τόκιο ώρα μηδέν



Πηγή: Greek Rider

Σύμφωνα με έρευνα της PricewaterhouseCoopers το πολεοδομικό συγκρότημα του Τόκιο στο οποίο κατοικούν 38 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει την μεγαλύτερη αστική οικονομία στον κόσμο με ΑΕΠ που φτάνει το 1,5 τρις δολάρια και την τοποθετεί στην παγκόσμια πρωτιά όλων των πόλεων του κόσμου. Το Τόκιο θεωρείται ένα από τα τρία διοικητικά κέντρα του καπιταλισμού στην παγκόσμια οικονομία μαζί με τη Νέα Υόρκη και βέβαια το Λονδίνο. Έχει χαρακτηριστεί ως πόλη alpha+ βάσει της σπουδαιότητάς της ως κόμβος του διεθνούς παγκοσμιοποιημένου συστήματος.

Είναι η βάση πολλών από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στον κόσμο, φιλοξενεί μάλιστα τις περισσότερες από αυτές του Fortune 500 και όσες φιλοξενεί το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη ταυτόχρονα.

Στο Τόκιο είναι βάση μεγάλων χρηματιστηριακών αγορών, χρηματοοικονομικών οργανισμών και τραπεζών, με μεγάλη συμμετοχή στην παγκόσμια κεφαλαιοποίηση (2ο σε κεφαλαιοποίηση χρηματιστήριο στον κόσμο) και στην διαμόρφωση παγκόσμιων χρηματοοικονομικών δεικτών. Για 14 συνεχή χρόνια ήταν η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit.

Γιατί γράφω όλα τα παραπάνω;

Επειδή Αμερικανικά στρατεύματα εγκαταλείπουν περιοχές που βρίσκονται νοτιότερα του Τόκιο και γυρίζουν στην πατρίδα τους και ενώ παρόλο που η Ιαπωνική κυβέρνηση υπερδιπλασίασε αυθαίρετα το ανώτατο επιτρεπτό όριο ραδιενέργειας για τον άνθρωπο ήδη ανακοινώθηκε ότι το νερό της βρύσης στο Τόκιο είναι ακατάλληλο για πόση!

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής ατομικής ενέργειας έχει αρχίσει να κλάνει μέντες, ανώτατοι αξιωματούχοι στην Ιαπωνία δηλώνουν την απαισιοδοξία τους, η ραδιενέργεια έχει μολύνει εκτός από το νερό και τα τρόφιμα αλλά και τα υλικά με τα οποία κατασκευάζονται τα θαυμαστά Ιαπωνικά προϊόντα.  Οι ποσότητες ραδιενέργειας που εκλύονται και μετρούνται στην ατμόσφαιρα  δεν δικαιολογούνται από τις ανακοινώσεις των Ιαπώνων (που σημαίνει ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη).

Το δε ραδιενεργό νέφος έφτασε χτες στην Ευρώπη και τις επόμενες μέρες μάλλον θα φτάσει και στην Ελλάδα.

Σε ντοκιμαντέρ που έβλεπα χτες (Chernobyl disaster (Ukraine 1986) part 1 of 10) σε κάποιο σημείο ο Γκορμπατσόφ έλεγε πώς η καταστροφή στο Τεσρνόμπιλ συνέβαλε στην κατάρρευση της περεστρόικα και της ΕΣΣΔ.

Αυτό υπονοώ και εγώ αναφέροντας τα οικονομικά και δημογραφικά στοιχεία για την σπουδαιότητα του Τόκιο στην ισορροπία του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Ελπίζω να βάλατε τις ζώνες ασφαλείας γιατί προβλέπονται μεγάλες αναταράξεις…..

 

Πηγές

1) http://www.reuters.com/article/2011/03/23/us-japan-quake-idUSTRE72A0SS20110323
2) http://www.guardian.co.uk/world/2011/mar/23/tokyo-water-unsafe-infants
3) http://en.wikipedia.org/wiki/Tokyo#cite_note-40
4) http://www.zerohedge.com/article/when-all-else-fails-change-rules-japan-doubles-maximum-dose-allowed-nuclear-workers
5) http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cities_by_GDP
6) http://en.wikipedia.org/wiki/Global_city

 

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα