Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Κρατούμενοι: «Εγινε το πρώτο βήμα»



Υστερα από 19 ημερες μαζικού αγώνα, οι κρατούμενοι των ελληνικών φυλακών αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. «Εγινε ένα πρώτο βήμα, περιμένουμε να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις της Πολιτείας», αναφέρει η συντονιστική επιτροπή αγώνα των κρατουμένων.

«Δώσαμε έναν όμορφο και δύσκολο αγώνα. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις πιέσεις που δεχθήκαμε, πάνω από 9.000 κρατούμενοι και κρατούμενες σε όλη την Ελλάδα αγωνιστήκαμε για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Νιώσαμε την πείνα, αλλά αυτή δεν είναι τίποτε, μπροστά στον καθημερινό εξευτελισμό και τη στέρηση της ελευθερίας μας.

Από τον αγώνα αυτόν βγαίνουμε νικητές. Εγινε ένα πρώτο βήμα, ένα σημαντικό βήμα. Αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις μας, περιμένοντας από την κυβέρνηση να κάνει πράξη τις δημόσιες δεσμεύσεις της.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συγκρατουμένους μας, που σαν μια γροθιά, έγιναν ασπίδα στον αγώνα για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας. Τέλος, ευχαριστούμε όσους στάθηκαν δίπλα μας, όσους ένωσαν τη φωνή τους με τη δική μας φωνή».

Β. ΦΩΤ.
Πηγή: Ελευθεροτυπία
Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα