Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Μετά τις φωτιές… ούτε μέτρο τσιμέντο!



IMG_5898

Στο τέλος της δημοσίευσης υπάρχουν φωτογραφίες του Άγγελου Κ από την εκδήλωση στο κτήμα Δρακόπουλου. Σε αυτές διακρίνονται πολύ καθαρά τα πρόσωπα μιας ομάδας «φουσκωτών» που με καδρόνια απειλούσαν τους κατοίκους.


12 Αυγούστου 2009: Μπουλντόζες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), σε συνεργασία με το Δήμο Αθήνας, κατεδαφίζουν διατηρητέα κτίρια εντός του κτήματος Δρακόπουλου. Σκοπός τους η κατασκευή πολυόροφου κτιρίου 9.000 τετραγωνικών μέτρων με διάφορες χρήσεις, υλοποιώντας το μνημόνιο συνεργασίας που οι δύο (Δήμος & ΕΕΣ) είχαν υπογράψει. Ελπίδα τους ότι η καλοκαιρινή και προεκλογική περίοδος θα διευκολύνει τα σχέδια τους.

13 Σεπτεμβρίου 2009: Ένα μόλις μήνα μετά η Επιτροπή Κατοίκων για τη διάσωση του Κτήματος Δρακόπουλου που συγκροτήθηκε άμεσα μετά από σειρά Συνελεύσεων και κινητοποιήσεων (στο Δήμο Αθήνας και στο Διαμερισματικό Συμβούλιο) οργανώνει εκδήλωση – λαϊκή συναυλία στο χώρο του διπλανού πάρκου. Η εκδήλωση πλαισιώνεται από εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής (περισσότερους από 300) η οποίοι φέρνουν τα ποτά και τα φαγητά τους στο πάρκο. Μόλις έφτασαν τα πρώτα δέντρα και τα πρώτα σκαπτικά εργαλεία η απόφαση όλων των παρευρισκόμενων κατοίκων ήταν να προχωρήσουμε στον κλειστό χώρο του κτήματος.

W21Η παρουσία μιας δεκάδας «φουσκωτών» με ομοιόμορφη εμφάνιση (μαύρα γυαλιά, μάσκες full face, κασκέτα κτλπ) εντός και πέριξ του κτήματος δεν πτοεί τους κατοίκους οι οποίοι αφού ανοίξανε όλες τις εισόδους (Πατησίων, Ηρακλείου, δίπλα στο υπάρχον πάρκο) προχώρησαν σε εκτεταμένη δεντροφύτευση του χώρου.

W15Οι παρευρισκόμενοι τραμπούκοι (υπάλληλοι του Ερυθρού Σταυρού κατά δήλωσή τους) αφού προσπάθησαν ανεπιτυχώς να σταματήσουν τους κατοίκους, προκαλούσαν καθ’ όλη την ώρα της παρουσίας τους μέχρι που πήραν εντολές να αποχωρήσουν.

Πάνω από 50 δέντρα φυτεύτηκαν και ποτίστηκαν σε όλη την έκταση του κτήματος στέλνοντας το μήνυμα στο Δήμαρχο και τον ΕΕΣ ότι ούτε οι μπουλντόζες ούτε οι τραμπούκοι μπορούν να περιορίσουν τον αγώνα των κατοίκων για Πάρκο και Πράσινο στο κτήμα Δρακόπουλου.

Δ.Π.

Το blog της Επιτροπής Κατοίκων για τη διάσωση του Κτήματος Δρακόπουλου είναι:

http://www.epitropiktimadrakopoulou.blogspot.com/

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα