Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

VPRC: Υποχωρούν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ μετά το νέο μνημόνιο, ενισχύεται η Αριστερά



Ποσοστό μόλις 11% συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα», υποχωρώντας κατά μία μονάδα μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου στη Βουλή. Απώλειες καταγράφει και η ΝΔ  σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας, υποχωρώντας στο 27,5% από 30,5% πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Αντιθέτως, ενισχυμένα εμφανίζονται τα κόμματα της Αριστεράς και ιδιαίτερα η Δημοκρατική Αριστερά, που συγκεντρώνει ποσοστό 16%.

Η εικόνα της εκλογικής επιρροής των κομμάτων είναι, σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύεται αύριο, Πέμπτη, η εξής:

ΠΑΣΟΚ 11%, ΝΔ 27,5%, ΚΚΕ 14%, ΛΑΟΣ 4,5%, ΣΥΡΙΖΑ 13,5%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%, Δημοκρατική Αριστερά 16%. Η αποχή τα λευκά και τα άκυρα ανέρχονται στο 31,8%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί κατά μία μονάδα, ενώ η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι έρχεται αντιμέτωπη με την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσει το νέο μνημόνιο και να διαγράψει 21 βουλευτές.

Τα κόμματα της Αριστεράς καταγράφουν πολύ υψηλά ποσοστά, ενώ αντιθέτως το ποσοστό του ΛΑΟΣ μειώνεται με πτώτικες τάσεις, απειλώντας ακόμη και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος. Η Χρυσή Αυγή, ωστόσο, καταγράφει πάλι υψηλό ποσοστό, 2,5%.

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι συνεχίζουν να «μπαίνουν» στη Βουλή διατηρώντας ένα σταθερό ποσοστό γύρω στο 3,5%, ενώ το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά καταγράφει ποσοστό 2% και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. επανεμφανίζεται με ποσοστό 1%.

Το «άλλο κόμμα» καταγράφει ποσοστό 2,5% και η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα φθάνουν στο 31,8%. Σύμφωνα με τα «Επίκαιρα», υψηλότατα εμφανίζονται τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών για την πορεία της χώρας και τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Πηγή: tvxs.gr

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα