Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Ενημέρωση από τη στάση εργασίας στις εταιρίες MODERN TIMES και ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ (Δευτ.9/1/12)



Στις εκδόσεις Modern Times οι εργαζόμενοι μαζί με τα σωματεία τους έδωσαν σήμερα (Δευτ. 9/1) μια πρώτη μάχη, μια πρώτη ηχηρή απάντηση στην εργοδοσία. Σπάζοντας τη σιωπή και την εργοδοτική τρομοκρατία στήριξαν τη στάση εργασίας τους, σταμάτησαν τη δουλειά τους για δύο ώρες, επιλέγοντας το δρόμο του αγώνα για τα δικαιώματά τους. Την ίδια ώρα και ύστερα από την επιμονή των σωματείων πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας Αναστασιάδη.

Η εργοδοσία δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα, ούτε για την εξόφληση των δεδουλευμένων άμεσα, ούτε για την επαναπρόσληψη των απολυμένων επικαλούμενη την κρίση και πτώση των πωλήσεων.

Από την πλευρά μας δηλώθηκε ότι θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωσή του.

Σημαντική ήταν η στιγμή κατά την οποία συναντήθηκαν με τους απλήρωτους εργαζόμενους του Άλτερ, τους εργαζόμενους στον «Ο Κόσμος του Επενδυτή» και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας BESTEND («TIVO», Informer, «Δίφωνο»), δείχνοντας πως ο μόνος δρόμος είναι η αλληλεγγύη και το κοινό μέτωπο αγώνα απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών εκφραστών του.

Αποφασίστηκε από τους απεργούς και τα σωματεία να γίνει νέα συνέλευση την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στα γραφεία του σωματείου των Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), για να συζητηθούν τα βήματα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα. 

Κανένας συνάδελφος μόνος του. Όλοι μαζί μπορούμε.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

________________

η ανακοίνωση των σωματείων βρίσκεται εδώ

σχετική ενημέρωση από Σύλλογο Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών: Modern Times, δεκατέσσερις μήνες μετά…

Share

Tags: ,

Category: Εργατικά



Αφήστε μήνυμα