Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών: Απεργούμε στις 10 Μαΐου



Η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας Φ. Γεννηματά εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. που παραμένουν απλήρωτοι από το 2008. Μετά από δεκάδες προφορικές διαβεβαιώσεις για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και αφού η πλάκα είχε παρατραβήξει, μετά και την επίμονη στάση του Σωματείου, το γραφείο της Αν. Υπουργού άρχισε να εκδίδει ψευδή δελτία τύπου που υπέγραφε η κ Γεννηματά προκειμένου να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και τους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τα δελτία τύπου τέλη Μαρτίου θα άρχιζε η καταβολή των δεδουλευμένων και θα ολοκληρωνόταν εντός τεσσάρων μηνών. Μετά και την τελευταία παράσταση διαμαρτυρία του Σωματείου στις 14 Απριλίου και ενώ μέχρι τότε δεν είχε δοθεί ούτε ένα ευρώ, το υπουργείο αναγκάστηκε να δηλώσεις τις πραγματικές του προθέσεις. Με πρόφαση τους δήθεν ελέγχους που διενεργούνται δήλωσαν ότι δεν μπορούν να ορίσουν ένα ασφαλές χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των πληρωμών, αναβάλλοντας έτσι, όχι για τέσσερις μήνες, αλλά απ’ άπειρο την έναρξη καταβολής των δεδουλευμένων.

Οι έλεγχοι που διενεργούνται στους φακέλους των Ι.Ε.Κ. από το 2008 μέχρι το 2010 δεν είναι τίποτα άλλο από μια φτηνή δικαιολογία του υπουργείου για να αναβάλει την πληρωμή των εκπαιδευτικών αλλά και να δικαιολογήσει την απόσπαση 29 μόνιμων εκπαιδευτικών στο Υπ. Παιδείας, που θα αποτελέσουν την ομάδα έλεγχου, με την απόφαση που φέρει την υπογραφή της κ Γεννηματά, επιβαρύνοντας μάλιστα το Ελληνικό Δημόσιο ετησίως με 585.596,36 ευρώ. Είναι γνωστό ότι οι φάκελοι όλων των δημόσιων Ι.Ε.Κ. από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί αρκετές φορές αλλά ακόμα και αν δεχτούμε ότι απαιτούνται επιπλέον έλεγχοι, γιατί το υπουργείο δεν προχωρά στην πληρωμή όλων των φακέλων που έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα;

Με φανερή την αποτυχία των μέτρων του μνημονίου και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση της Τρόικα σχεδιάζει ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο για το διάστημα 2012-2015 με περεταίρω μείωση των δημοσίων δαπανών (με το κύριο βάρος να πέφτει στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας, από 6 δις μείωση το καθένα), είναι βέβαιο ότι η καταβολή των δεδουλευμένων κρίνεται επισφαλής.

Δεν θα τους χαρίσουμε ούτε ένα ευρώ από τους κόπους μας. Είναι φανερό ότι το Υπουργείο προσπαθεί να κερδίσει χρόνο μέχρι να τελειώσει και αυτό το εξάμηνο. Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί άλλη μία χρονιά. Προχωράμε σε 24ωρη προειδοποιητική Απεργία στις 10 Μαΐου και συγκέντρωση έξω από το Υπ. Παιδείας. Η καθολική συμμετοχή μας στην απεργίας θα αποτελέσει το πρώτο βήμα ώστε να προχωρήσει το υπουργείο στην καταβολή των δεδουλευμένων μας. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί είναι ξεκάθαρο ότι θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με απεργία διαρκείας και μέσα στις εξετάσεις. Στο πλευρό μας έχουμε τους σπουδαστές μας αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που έχουν εργαστεί στα δημόσια ΙΕΚ από το 2008 μέχρι σήμερα να εγγραφτούν στο Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών και να ενισχύσουν το πρόγραμμα δράσης.

 

  • Όλοι στις συνελεύσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Κυριακή 8 Μαΐου

Αθήνα: Εργατικό Κέντρο στις 11.00π.μ.

Θεσ/νίκη: Εργατικό Κέντρο στις 6.00μ.μ (Αριστοτέλους 32)

 

  • Συγκέντρωση έξω από το Υπ. Παιδείας 11.30 στις 10 Μαΐου

  • Περιφρουρημένη απεργία στις 10 Μαΐου σε όλα τα ΔΙΕΚ.

  • Συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Αθήνα: Μουσείο 10:00π.μ.

Θεσ/νίκη: Εργατικό Κέντρο 10.30π.μ.

 

  • Νέα γενική συνέλευση την Κυριακή 22 Μαΐου.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Ÿ   Να αρχίσει άμεσα η καταβολή των χρεών του ΟΕΕΚ από το 2008 προς τους εκπαιδευτικούς, χωρίς την παράνομη παρακράτηση του 20% που αποφάσισε μονομερώς το υπουργείο για το 2010.

Ÿ   Να καταβληθούν οι αποδοχές του τρέχοντος εξαμήνου στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των δημόσιων ΙΕΚ από το ΙΔΕΚΕ που έχει αναλάβει και την εποπτεία των ΙΕΚ μετά την διάλυση του ΟΕΕΚ.

Ÿ   Να δοθεί στην δημοσιότητα ο οικονομικός απολογισμός του ΟΕΕΚ ώστε να φανεί που κατασπαταλήθηκαν τα δεκάδες εκατομμύρια που εισέπραξε ο οργανισμός από ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και από  τα δίδακτρα των σπουδαστών.

Ÿ   Να αλλάξει το πελατειακό σύστημα προσλήψεων στα δημόσια ΙΕΚ και να γίνει συζήτηση πάνω στο πλαίσιο λειτουργίας που έχει θέσει το Σωματείο μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)

Τηλ. 6950311149

Website: http://seae.terapad.com

http://seae.forumgreek.com

e-mail: [email protected]

 

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα