Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

ΝΕΟΓΑΛ: 2 εκ. € κέρδη το 2009 – μείωση μισθών 9% το 2011



Η δημοσιοποίηση της πρώτης επιχειρησιακής σύμβασης καταρρίπτει όλα τα επιχειρήματα περί ειδικών συνθηκών. Μια συνεταιριστική βιομηχανία γάλακτος της περιφέρειας λειτουργεί ως «λαγός» για την εφαρμογή του νόμου των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων (3899/2010) λίγες μόνο μέρες μετά την ψήφισή του.

Η διοίκηση της επιχείρησης ΝΕΟΓΑΛ στη Δράμα συνυπέγραψε στις 29 Δεκεμβρίου με το επιχειρησιακό σωματείο (ΠΑΣΚΕ–ΔΑΚΕ) σύμβαση με την οποία από 1η Ιανουαρίου οι πάσης φύσεως αμοιβές του προσωπικού μειώνονται κατά 9%. Όπως επιβάλλει ο νόμος υποβλήθηκε η ειδική αιτιολογική έκθεση στο ΣΕΠΕ και ως επιχείρημα προβάλλεται η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας.
Από τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας η ΝΕΟΓΑΛ πραγματοποίησε, το 2009, 2 εκατ. κέρδη, ενώ και το 2010 θα κλείσει κερδοφόρο, παρά τη μείωση που έκανε στην τιμή πώλησης του γάλακτος τον Αύγουστο. Από τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά και στελεχών του σωματείου, η μείωση αποδοχών προβάλλεται ως αντιστάθμισμα στην απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ (από 11% σε 13%). Έτσι δεν θα «αναγκαστεί» η επιχείρηση να πουλά ακριβότερα το γάλα και θα κρατήσει τη θέση της στο άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων. Μόνο που η συνεταιριστική ΝΕΟΓΑΛ στη Δράμα ελέγχει το 90% των πωλήσεων γάλακτος και στην Καβάλα το 60%, τοπικά δηλαδή, ελέγχει μονοπωλιακά την αγορά!
Όσο για την αύξηση του ΦΠΑ, δεν φθάνει που επιβαρύνει το λαϊκό εισόδημα, αλλά στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται και ως επιχείρημα αποπροσανατολισμού των εργαζομένων ώστε οι ίδιοι να νιώθουν συνυπεύθυνοι για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης όπου εργάζονται.
Παρά τη φραστική καταδίκη αυτής της σύμβασης από τη ΓΣΕΕ, είναι εμφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια γενικευμένη επίθεση μείωσης αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα και η ΝΕΟΓΑΛ λειτουργεί ως δοκιμαστική βολή. Κάπως έτσι το περασμένο καλοκαίρι λειτούργησε η σύμβαση του επιχειρησιακού σωματείου της εταιρείας φύλαξης G4S ως σάκος του μποξ απορροφώντας όλο το «μένος» της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, ενώ την ίδια στιγμή σε δεκάδες επιχειρήσεις οι μισθοί περικόπτονταν. Η αποτελεσματική πάλη ενάντια στο νόμο για τις Ειδικές Επιχειρησιακές Συμβάσεις θα επέβαλε μια κάθετη γραμμή άμυνας «δεν υπογράφουμε». Αντ’ αυτού η ΓΣΕΕ σε ειδική εγκύκλιό της προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις μέλη της απλά διατυπώνει τις αντιρρήσεις της και εξηγεί το πνεύμα και τον γράμμα του νέου νόμου.

Και δεύτερο κρούσμα
Πριν κατακάτσει ο «κουρνιαχτός» που σήκωσε η σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ, ένα μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα της Μακεδονίας, η Εκδοτική Βορ. Ελλάδος (εκδίδει τον Αγγελιοφόρο), ξεκίνησε τη διαδικασία σύναψης επιχειρησιακής σύμβασης. Με αίτημά της στις 4/1 καλούσε σε συνάντηση τα κλαδικά σωματεία χθες (7/1) για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με μειώσεις μισθών και ημερομισθίων, επικαλούμενη την οικονομική κρίση. Η ιδιομορφία της συγκεκριμένης επιχείρησης είναι η ιδιοκτησία της: Μπόμπολας, Ψυχάρης και Μπακατσέλος. Άλλη μια απόδειξη για ποιον φτιάχνονται οι νόμοι του Μνημονίου…

Γιώργος  Κατερίνης
Share

Category: Χώροι δουλειάς



Σχόλια (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Χρήστος Κ. λέει:

    Μερικα ενημερωτικα. Ο προεδρος του σωματειου ειναι κουμπαρος του αφεντικου. Δεν εγινε ποτε συνελευση σωματειου για να ψηφιστει ή οχι η συμφωνια. Ο εργοδοτης μαζεψε μερος του προσωπικου, τους ειπε οτι θα μειωσει τους μισθους κι εφυγε. Η επιχειρηση μετατραπηκε απο συνεταιριστικη σε Α.Ε. με μεθοδους που φανταζομαι καταλαβαινετε. Σε ερωτησεις ποια ειναι η συνθεση της Α.Ε. και ποσος ειναι ο μεσος μισθος των εργαζομενων ο εργοδοτης εκανε την παπια.
    Η εταιρια ειναι κερδοφορα τα τελευταια χρονια πουλωντας στην πιο ακριβη τιμη απο τις υπολοιπες το γαλα. Βασιστηκε εν πολλοις στη στηριξη της τοπικης κοινωνιας η οποια ομως τωρα αρχιζει να γυρνα τη πλατη στην επιχειρηση.

  2. Ο/Η imwrong λέει:

    η δική μου απορία με την συγκεκριμένη επιχείρηση είναι πώς γίνεται μια συνεταιριστική επιχείρηση να επιλέγει επιχειρησιακή σύμβαση. Ένα κομμάτι της απάντησης δίνεται από ένα δημοσίευμα της ελευθεροτυπίας:

    Η «Νεογάλ» ιδρύθηκε στη Δράμα το 1964 από ένα συνεταιρισμό αγελαδοτρόφων και, αφού πέρασε από διάφορες φάσεις ιδιοκτησιακού καθεστώτος, κατέληξε το 1992 κατά 100% στην ιδιοκτησία της Ενωσης Γαλακτοκομικών Συνεταιρισμών Δράμας – Καβάλας, που παρέμεινε και μοναδικός μέτοχός της μέχρι το 1999. Τότε άνοιξε το μετοχικό της κεφάλαιο και εισέρχονται σ” αυτό σε πρώτη φάση οι παραγωγοί γάλακτος με ποσοστό της τάξης του 18% και σε δεύτερη φάση οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας.

    Υπάρχει εδώ μια προφανής στρέβλωση – τι είναι συνεταιρισμός παραγωγών, και πώς μπορεί να παίρνει τέτοιες αποφάσεις;

    Προφανώς μιλάμε για συνεταιρισμό χωρίς εργατική συμμετοχή των μελών του. Και πώς λύνεται αυτό το πρόβλημα;

    Μεγάλη συζήτηση για μια τεράστια στρέβλωση της συνεταιριστικής ιδέας πιστεύω.

  3. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Προεδρος του Ενωσης Γαλακτομικων Συνεταιρισμων Δραμας – Καβαλας ειναι ο αδερφος του διευθυνοντος συμβουλου. Με μια αυξηση του μετοχικου κεφαλαιου που εγινε στις αρχες της δεκαετιας οι οποιες μετοχες των υπολοιπων μετοχων εγιναν κουρελοχαρτα.Ετσι ο διευθυνων συμβουλος εγινε ο ισχυροτερος παικτης στην εταιρια. Με τις συνταξιοδοτησεις των παλαιοτερων υπαλληλων που ειχαν συμβαση συνεταιριστικου υπαλληλου αλλα και με απολυσεις ο Διευθ. Συμβουλος αλλοιωσε τη συνθεση του εργατικου δυναμικου και φυσικα τους ασφαλισε στο ΙΚΑ οπου οι εισφορες ειναι λιγοτερες και οι μισθοι μικροτεροι. Ενδιαφερουσα ερωτηση χωρις απαντηση βεβαια ειναι η εξης, ποτε εδωσε αυξηση τα τελευταια χρονια η εργοδοσια.
    Και πως δικαιολογειται η εργοδοσια να μιλα για φτηνο γαλα τη στιγμη που τοπικα ειχε την ακριβοτερη τιμη? Και τι κινδυνο διατρεχει μια εταιρια οταν δρα επιθετικα στην τοπικη αγορα κανοντας προταση αγορας στη γαλακτοβιομηχανια Ροδοπης?
    Η λυσσωδης απληστια για περισσοτερο κερδος ειναι η μοναδικη αιτια.
    Τελευταιο αλλα οχι ασημαντο. Ο Διευθ. συμβουλος ειναι ταλιμπαν Σημιτικος και η ανελιξη του στην εταιρια εγινε επι του εκσυχρονισμου.

  4. Ο/Η katokosmos λέει:

    http://www.radio9.gr/Interview.aspx?a_id=4427

    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6025563&publDate=

    η απαντηση απο το επίσημο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ όργανο των εργαζομενων της νεογαλ το προεδρειο του σωματειου
    σε ραδιοφωνικη εκπομπη.

    ή πότε είμαστε με τους συνδικαλιστές και πότε οχι.
    αναλογα με τα συμφεροντα μας δηλαδη.
    και αναλογα με τα συμφεροντα τους εκείνοι επίσης.
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ Ή ΟΧΙ.
    Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.και μαλιστα χωρίς να δικαιολογείται από τον νόμο. από την άλλη όμως Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ δικαιολογεί 2 απολύσεις στο εργοστασιο. ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ.

    έτσι και αλλιώς το βλέπουμε του χρόνου για το ποιος εχει δίκιο ή όχι.

    δεν ξερω αν ειναι κουμπαρος και δεν μας ενδιαφέρει.

  5. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Εισαστε βαθεια νυχτωμενος-η.
    Στη συνεντευξη του ο προεδρος του σωματειου λεει ξεκαθαρα για ενημερωση των εργαζομενων. Ειναι δυνατον για ενα τοσο σημαντικο ζητημα να μη συνεδριαζει η συνελευση των εργαζομενων με αντιστοιχη ψηφοφορια?
    Για ποια αληθεια μας μιλατε? Για την αληθεια των 15,4 εκατ. ευρω κερδος?
    Και ποιος σας ειπε οτι αυτο εγινε για να μη χαθουν θεσεις εργασιας?
    Ξερετε ποσους εργαζομενους χρειαζεται για να ειναι λειτουργικο?
    Ειναι ασημαντο για εσας το οτι ειναι κουμπαρος του εργοδοτη?
    Ποσο πασοκος εισαστε?

  6. Ο/Η katokosmos λέει:

    κε αν δεν απατωμε, μιλατε για ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ
    αρα τα 2,5εκ κερδη (τα 15εκ που τα ειδατε) μοιραστηκαν στο αποθεματικο και στον συνεταιρισμο αγελαδοτροφων. όσοι ειναι οι αγελαδοτροφοι.
    αυτοι λοιπον εχουν προσλαβει 130 ατομα για την δουλεια, οι οποιοι συμφωνα με τον ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ τους προεδρο του σωματειου καποιοι περισσευουν, και μειωνουν τον μισθο τους οι υπολοιποι για να μην απολυθουν καποιοι. ετσι λεει στην συνεντευξη του.
    επισης λεει οτι πληρωνονται καλυτερα απο καθε αλλη επιχειρηση στον νομο.

    αν δεν ειναι ετσι τοτε ενημερωστε μας με στοιχεια.
    (η κουμπαρια δεν ειναι στοιχειο. εγω με την κουμπαρα μου ειμαστε στα μαχαιρια, και ας δουλευουμε μαζι, πως το εξηγειτε αυτό;)
    κε χρηστο ΑΚΟΥΣΤΕ πρωτα την συνεντευξη του και αν εχετε καποια στοιχεια για το αναληθες ενημερωστε μας.
    τοσοι συντροφοι δικηγοροι ειναι στο site, καποιος θα βρεθει με βαση τις καταγγελιες σας να πάρει στο κυνηγι τον καπιταλιστικο συνεταιρισμο, και τους καπιταλιστες συνδικαλιστες του.

    τον χαρακτηρισμο πασοκος σας τον επιστρεφω.

  7. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Κυριε μαλλον εσεις θα πρεπει να ακουσετε καλα την συνεντευξη. Η Νεογαλ ειναι ανωνυμη εταιρια. Οι εργαζομενοι ειναι 120 και 20 μαθητευομενοι. Δεν περισευει κανενας. Μηπως ακουσατε αλλη συνεντευξη? Τα κερδη της εταιριας συμφωνα με τους ισολογισμους 2000-2009 ειναι 15,4 εκατ. Μεγαλυτερος μετοχος της εταιριας ειναι ο Σεβαστιδης και δευτερος μεγαλυτερος μετοχος ο συνεταιρισμος γαλακτοπαραγωγων Δραμας-Καβαλας προεδρος του οποιου ειναι ο αδερφος του Σεβαστιδη. Δε ξερω τι κανετε με την κουμπαρα σας αλλα οταν ο προεδρος ενος σωματειου ειναι κουμπαρος με το αφεντικο κατι δε παει καλα. Αν η δικια σας αναισθησια δεν σας αφηνει να το δειτε ειναι δικο σας προβλημα.
    Καλα αυτο με το οτι πληρωνονται καλυτερα απο αλλους θα το κρατησω για να τους το πω. Θα ηθελα να μπορουσατε να τους το πειτε εσεις κατα προσωπο. Θα με ενδιεφερε η εικονα ενος κυνηγημενου μεσα στα γαλατα.
    Το πασοκος κρατηστε το γιατι το αριστερος ειναι προσβολη για την αριστερα να το χρησιμοποιειτε.

  8. Ο/Η katokosmos λέει:

    τοσα ψεμματα σε 7 γραμμες;;

    αυτα που ειπε ο μιχαηλιδης ειναι εδω
    http://www.xirafi.gr/xirafi/detail.php?ID=16754
    και εδω
    http://www.flash.gr/pressreleases/2339
    και εδω
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=89331150

    ’’μέτοχοι της εταιρείας είναι κατά 40% η Ενωση Γαλακτοκομικών Συνεταιρισμών Νομού Δράμας – Καβάλας, κατά 8% οι εργαζόμενοί της και κατά 52% κτηνοτρόφοι της περιοχής.’’ γραφει η εφημεριδα ημερησια.

    το μονο που λετε ειναι για την κουμπαρια, ελεος!! και ο
    σωκρατης κοκκαλης ειναι γυιος του πετρου κοκκαλη, παει να πει τιποτα αυτό;;

    μαλλον εννοειται οτι ειστε αριστεριστης.
    (φασιστας)αριστεριστης που λεει να με κυνηγανε μεσα στα γαλατα (;) επειδη διαφωνω μαζι σας.
    τα απωθημενα μας δεν τα βγαζουμε στο διαδικτυο, και ουτε κακοποιουμε την αλήθεια έτσι βαναυσα, καταθετουμε αποψεις και προτασεις. και λεμε αληθειες. δεν λεμε οτι μας βολευει.
    (πχ 15 εκ λεγατε στο 1ο κειμενο, τελικα 15εκ σε 10χρονια η απαντηση σας μετα την απορια μου.)
    για παραδειγμα αν υπαρχουν 70ατομα στον συνεταιρισμο (δεν ξερω πόσοι ειναι, αλλα αυτο μπορουμε να το μαθουμε με ενα απλο email στην νεογαλ φανταζομαι)
    15εκ δια 70 ατομα δια 10χρονια ειναι 21χιλιαδες ευρω εισοδημα το χρονο.
    τωρα ξαφνικα δεν μοιαζει τοσο μεγαλο ε; και απο αυτο βγαλτε εξω το αποθεματικο
    προφανως η μετοχικη συνθεση δεν ειναι ετσι, αλλα να πεταμε ενα νουμερο ετσι δείχνει πιο ωραίο ε;

    και ισχυει αυτο που ειπα στο αρχικο μου post
    οτι ποτε μας βολευει να ειμαστε με τους συνδικαλιστες και ποτε όχι. αναλογα με τα ψηφουλακια που προσδοκουμε.

    αριστερος σήμερα κυριε είναι ο αληθινος!

  9. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Δεν ξερω αν εχετε καποιο προβλημα κατανοησης αλλα μαλλον πρεπει να το δειτε αυτο.
    1)Ενω στο πρωτο σας κειμενο βαζετε λινκ τις ραδιοφωνικες δηλωσεις του προεδρου στισ οποιες λεει πραγματα που σας γραφω κι εγω, στο τελευταιο σας κειμενο βαζετε λινκ που υποτιθεται οτι βεβαιωνουν τα λεγομενα σας. Αποφασιστε με τι λινκ θελετε να μιλησετε.
    2)Η Ημερησια πριν 6 μηνες εγραφε οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι 1,5 εκατομυριο, ειναι αυτη η αληθεια? Οτι γραφει η Ημερησια σημαινει οτι ειναι και αληθεια? Και γω σας λεω πως η μετοχικη συνθεση ειναι αυτη που σας εγραψα παραπανω μπορειτε να αποδειξετε το αντιθετο με στοιχεια?
    3)Εκτος απο ψευτης ομως εισαστε και διαστρεβλωτης για τα 15,4 εκατομυρια τα εχουν γραψει ολες οι εφημεριδες αυτες τις μερες και φυσικα αφορουσαν χρονικο διαστημα χρονων και οχι μια χρονια. Αφου τοσο το ψαχνετε το θεμα δε μπορει να μη το διαβασατε αυτο.
    4) Φυσικα για το ποσο ψευτης εισαστε φαινεται απο το οτι δε γνωριζετε ποσοι εργαζομενοι υπαρχουν στη Νεογαλ. Στοιχειο που δινει ο προεδρος στη συνεντευξη του. Συνεντευξη για την οποια με εγκαλειτε οτι εγω δεν την ακουσα καλα. Ποσο χυδαιος πασοκος εισαστε?
    Και φυσικα αυτος ο μπακαλικος τροπος προσμετρησης των κερδων αποδεικνυει και ποσο ασχετος εισαστε. Τα 15,4 εκατ. κερδη ειναι μετα τα εξοδα που αφορουν μισθους και παγια κυριε ξερολα.
    Για τα ερωτηματα που εθεσα σε ολες μου τα γραπτα ως τωρα κανετε τη παπια. Κολλησατε στην κουμπαρια και γραφετε εξυπνακισμους. Το παραδειγμα με τον Κοκκαλη με τσακισε οφειλω να το πω. Ποσο ντενεκες πασοκος εισαστε?
    Καλα αμα εισαι εσυ αριστερος εγω ειμαι καθηγητης αστροφυσικης. Αιντε γεμισαμε πασχοτρολια εδω μεσα.

  10. Ο/Η admin λέει:

    @ katokosmos
    Πριν διαγράψουμε το παραπάνω μήνυμα, μπορείτε να μας εξηγήσετε τι εννοείτε όταν λέτε «…μαλλον εννοειται οτι ειστε αριστεριστης. (φασιστας)αριστεριστης που λεει να με κυνηγανε μεσα στα γαλατα (;) επειδη διαφωνω μαζι σας.»;
    Αν έχετε καταλάβει σε ποιο site γράφετε την άποψή σας και ποιο σκοπό εξυπηρετεί εδώ ο σχολιασμός των άρθρων – ειδήσεων.

  11. Ο/Η katokosmos λέει:

    βεβαια
    οταν καποιος με λεει πασοκο και οτι δεν ειμαι αριστερος,
    και οτι θα χαιροταν να με κυνηγανε μεσα στο γαλαταδικο και οτι ειμαι προσβολη για την αριστερα, επειδη εξεφρασα την διαφωνια μου μαζι του.
    με απειλειτε οτι θα μου διαγραψετε το δικο μου post, επειδη τον χαρακτηριζω οτι ειναι αριστεριστης, και οτι ειναι φασιστας καποιος που μου λεει οτι δεν μπορω να εκφραζομαι ελευθερα (παραβαλλοντας απλα στοιχεια και τιποτα αλλο)και οτι πρεπει να με κυνηγησουν οι εργαζομενοι της νεογαλ.
    εσεις δηλαδη πως θα χαρακτηριζατε αν σας εγραφα εγω οτι αξιζει να σας κυνηγησουν οι εργαζομενοι, και οτι ειστε αναισθητος, και οτι ειστε προσβολη για την αριστερα.

    αν δεν μπορω να εκφραστω ελευθερα και αν οι αποψεις δεν μπορουν να ειναι αριστερες, αλλα πρεπει να ειναι απλα αριστεριστικες, τοτε ενημερωστε με να μην ξαναγραψω στο site.

    ευχαριστω

  12. Ο/Η katokosmos λέει:

    επισης φανταστειται οτι σας εγραψα πριν δω την χυδαια απαντηση του κου χρηστου.
    μαλλον σε λαθος ανθρωπο κανατε την ερωτηση σας και θεσατε το περι διαγραφης.
    λυπαμαι αν δεν μπορειτε να το δειτε.

  13. Ο/Η katokosmos λέει:

    επισης στο http://www.neogal.gr/

    στα οικονομικα στοιχεια μπορει ο οποιοσδηποτε να δει τους ισολογισμους των 5 τελευταιων ετων

    οποιος θελει να κανει τον κοπο να ελεγξει.

  14. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Το ξαναλεω με οση δυναμη εχουν τα γραπτα. ΕΙΣΑΣΤΕ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΗΣ. Η φραση για το κυνηγι ειναι η εξης «θα με ενδιεφερε η εικονα ενος κυνηγημενου μεσα στα γαλατα.» και αν καταλαβαινετε, που δεν καταλαβαινετε, ειναι ειρωνικη. Το, «και οτι θα χαιροταν να με κυνηγανε μεσα στο γαλαταδικο» ειναι δικια σας διαστρεβλωση. ΚΑι φυσικα ειναι και το αλλο «οτι πρεπει να με κυνηγησουν οι εργαζομενοι της νεογαλ.». Σας ειπα και πριν αν δεν κατανοειτε τα γραφομενα ρωτηστε δεν ειναι ντροπη.
    Παμε παρακατω τωρα, ποιος σας απαγορευσε να πειτε ελευθερα τη γνωμη σας? Τι κανετε τοσες μερες εδω? Δε γραφετε τι γνωμη σας? Αποδειξτε με ποιον τροπο σας απαγορευσα να πειτε τη γνωμη σας. Μεχρι τοτε θα εισαστε συκοφαντης.
    Και τελος για τα κερδη. Εχουν γραφει τα κερδη της δεκαετιας σε 5 τουλαχιστον ημερησιες εφημεριδες. Γιατι κανετε τον εξυπνο με το λινκ της Νεογαλ οπου παρουσιαζονται τα κερδη των τελευταιων 5 ετων?
    Υ.Γ. Η φραση αυτη «αυτοι λοιπον εχουν προσλαβει 130 ατομα για την δουλεια, οι οποιοι συμφωνα με τον ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ τους προεδρο του σωματειου καποιοι περισσευουν,» δεν γραφεται απο καποιον που θελει να λεγετε αριστερος.
    Κι επειδη εχετε μαυρα μεσανυχτα απο το τι συμβαινει στη Νεογαλ γραφετε ασυναρτησιες και δεν απαντατε σε οσα σας εχω γραψει μεχρι τωρα. Λιγο πασπαλισμα απο δω λιγο πασπαλισμα απο κει και νομιζετε οτι κατι γραφετε.

  15. Ο/Η katokosmos λέει:

    O καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του.
    ευχαριστω

  16. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Yes indeed.
    Τα σεβη μου. Να μας ξαναρθετε.

Αφήστε μήνυμα