Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Κυβέρνηση καπιταλιστών, αστυνομικού τραμπουκισμού και δολοφονιών…



Στο τέλος της δημοσίευσης μπορείτε να δείτε μια σειρά από φωτογραφίες από τη διαδήλωση, τα επεισόδια και την προκλητική παρουσία της αστυνομίας.

Η διαδήλωση ήταν μεγαλειώδης!

Ο κόσμος της εργασίας φάνηκε ότι έχει πλήρη συνείδηση των ιστορικών στιγμών που περνάει για τα ταξικά του συμφέροντα. Και γι’ αυτό το ποτάμι ήταν μεγάλο και οργισμένο. Ήταν χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων ετών. Υπολογίζεται ότι το μέγα πλήθος πρέπει να πλησίασε τις 200.000. Ήταν εφάμιλλη, αν όχι μεγαλύτερη, από τη διαδήλωση για το ασφαλιστικό Γιαννίτση.

Το πλήθος ήταν οργισμένο με μια κυβέρνηση που εξαπάτησε όσους την ψήφισαν υποσχόμενη μια κεϋνσιανή πολιτική την οποία εγκατέλειψε εν μία νυχτί για να εφαρμόσει τη μεγαλύτερη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που έχει γνωρίσει το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα. Πολύ χαρακτηριστικά, το σύνθημα «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η βουλή» το φώναζαν κάποτε ο αντεξουσιαστικός χώρος και τμήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Στη διαδήλωση το φώναζαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου, ακόμα και συλλόγων εργαζομένων που ελέγχονται από την ΠΑΣΚΕ!!

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το θλιβερό γεγονός του θανάτου τριών ανθρώπων ως σανίδα σωτηρίας για να μεταθέσει τις ευθύνες που τη βαραίνουν. Και ασφαλώς θα βρει στα φερέφωνά της στα ΜΜΕ υποστήριξη για την προπαγάνδα της.

Ο Παπανδρέου δήλωσε στη Βουλή ότι «συμπαραστέκεται στις οικογένειες των θυμάτων». Πρόκειται για ένα ακόμα ψέμα από έναν κατά συρροή ψευδόμενο πρωθυπουργό. Στην πραγματικότητα προσπαθεί να μετατρέψει τους θανάτους των τριών ανθρώπων σε όπλο ενάντια στη διογκούμενη λαϊκή οργή. Οι άνθρωποι μιας κυβέρνησης που δεν δίστασαν να εξαπατήσουν τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων τους, που σπέρνουν τη δυστυχία σε εκατομμύρια εργαζόμενους, που χρησιμοποιούν αδίστακτα τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, δεν μπορούν να έχουν οποιαδήποτε συναισθήματα λύπης για το θάνατο τριών αθώων εργαζομένων. Το γεγονός αυτό αποτελεί για την κυβέρνηση απλά μια ευκαιρία να δει «φως στην άκρη του τούνελ» για την ίδια και την πολιτική της.

Οι θάνατοι αυτοί χρεώνονται εξ’ ολοκλήρου στην ίδια την κυβέρνηση Παπανδρέου. Η κυβέρνηση έχει ακέραιη την απόλυτη ηθική ευθύνη για το γεγονός αυτό. Η πολιτική της θα προκαλέσει και άλλους θανάτους αν το εργατικό κίνημα δεν τη σταματήσει…

Και είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γιατί όλες τις προηγούμενες μέρες έσπρωχνε τον κόσμο της εργασίας στη απόλυτη εξαθλίωση σκορπώντας απόγνωση, οργή και μίσος για την ίδια και τα αφεντικά που υπηρετεί. Η κυβέρνηση από τις πρώτες μέρες της, γνωρίζοντας ότι δεν έχει να προσφέρει καμιά ελπίδα στους εργαζόμενους, στηριζόταν στους αστυνομικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς. Ταυτόχρονα, ως αναπόφευκτη συνέπεια, η κυβερνητική πολιτική έκανε τα αφεντικά ολοένα και πιο προκλητικά ολοένα και πιο αρπακτικά. Ήταν ζήτημα χρόνου αυτή η πολιτική να έχει και θύματα…

Οι εργαζόμενοι της Marfin Egnatia υποχρεώθηκαν από την εργοδοσία με την απειλή της απόλυσης να δουλεύουν τη μέρα της μεγαλύτερης απεργιακής κινητοποίησης, κλειδωμένοι μέσα στην τράπεζα, αλλά και χωρίς στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας:

- Ενώ είναι γνωστό ότι οι τράπεζες αποτελούν στόχο σε διαδηλώσεις, η εργοδοσία δεν πήρε οποιοδήποτε μέτρο προστασίας. Η εμπειρία έχει δείξει ότι όταν γίνονται διαδηλώσεις σε μη εργάσιμες ώρες (π.χ. απογευματινές ώρες), οι τραπεζίτες φροντίζουν να θωρακίζουν τις τράπεζές τους. Ελάχιστες φθορές έχουν υποστεί μέχρι τώρα παρά τις προσπάθειες κάποιων να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές. Σήμερα η Marfin δεν είχε πάρει ούτε αυτό το στοιχειώδες μέτρο ασφάλειας, αδιαφορώντας εντελώς για την ασφάλεια των εργαζομένων που υποχρέωνε να εργάζονται την ώρα της απεργίας.

- Το κτήριο ήταν παλιό και δεν υπήρχε αξιόπιστο σύστημα πυρασφάλειας.

- Δεν υπήρχε στο κτήριο έξοδος κινδύνου.

- Η είσοδος του κτηρίου ήταν κλειδωμένη και δεν υπήρχε τρόπος να διαφύγουν οι εργαζόμενοι (http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/05/blog-post_2223.html).

Η κυβέρνηση με τις επιχειρήσεις αστυνομικής τρομοκρατίας στα Εξάρχεια αποδεικνύει ότι για αυτήν τα μέτρα αποτελούν μονόδρομο και θα τα πάρει με κάθε πολιτικό κόστος, στηριζόμενη ολοένα και περισσότερο στη βίαιη καταστολή. Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν επιτίθεται μόνο στον αναρχικό χώρο όπως ισχυρίζεται, αλλά πλέον έχει βάλει στο στόχαστρό της το σύνολο της Αριστεράς. Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη, τη ΝΔ και τον ΣΕΒ.

ΛΑΟΣ, ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλη λύση παρά ο ανένδοτος αγώνας διαρκείας για την ανατροπή αυτών των μέτρων που γυρίζουν το ρολόι των εργατικών κατακτήσεων στον 19ο αιώνα.

Άγγελος Κ

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα