Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Να σταματήσουμε το προεκλογικό πογκρόμ




Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια επικοινωνιακή μεθόδευση, μια ενορχηστρωμένη απόπειρα της μνημονιακής κυβέρνησης και των δημοσιογραφικών της φερέφωνων να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα εν όψει των επερχόμενων εκλογών. Σε αυτή την εκστρατεία φόβου δεν κρατούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα, την παραμικρή επίφαση δημοκρατικότητας που θα τους διαχώριζε από την ακροδεξιά: σκοπός τους είναι οι ρατσιστικές κραυγές να σκεπάσουν κάθε φωνή αντίστασης.

Έχοντας απέναντί τους μια κοινωνία που αγωνιά, αλλά ταυτόχρονα αγωνίζεται, μια κοινωνία που μαζικά πλέον τους γυρνάει την πλάτη, ο αυταρχισμός και ο ρατσισμός είναι οι μοναδικές εφεδρείες που τους απομένουν. Γι” αυτό σήμερα επιχειρούν να κατασκευάσουν το νέο “εσωτερικό εχθρό”στο πρόσωπο των μεταναστών και μεταναστριών. Γι” αυτό ενοχοποιούν τους μετανάστες για τα προβλήματα που η δική τους πολιτική δημιουργεί. Γι” αυτό προωθούν τη λογική της συλλογικής ευθύνης και του στιγματισμού των μεταναστών. Γι” αυτό εισηγούνται νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Γι” αυτό ανέχονται και υποθάλπτουν τη δράση των φασιστικών συμμοριών.
Γιατί φοβούνται την κοινωνία της αλληλεγγύης και της αντίστασης Κι επειδή φοβούνται την κοινωνία, τη θέλουν φοβισμένη και αμέτοχη.

Δεν υποχωρούμε στο ρατσιστικό μίσος!

Ξέρουμε ότι την εγκληματικότητα τη γεννούν η φτώχεια, η πείνα και η απελπισία. Την εξαθλίωση την εντείνουν οι πολιτικές εξαίρεσης δικαιωμάτων των μεταναστών και η κατάργηση κάθε μορφής κοινωνικής προστασίας. Ξέρουμε ότι οι αντικοινωνικές πολιτικές, που πλήττουν τόσο τους ντόπιους όσο και τους μετανάστες εργαζόμενους-ες, είναι που τροφοδοτούν τον φαύλο κύκλο του αποκλεισμού, της αστικής υποβάθμισης και της παραβατικότητας της φτώχειας

Ξέρουμε ότι εκείνοι που ενοχοποιούν τους εξαθλιωμένους για την εξαθλίωσή τους δεν είναι παρά εκείνοι που βυθίζουν την κοινωνία στην φτώχεια, την ανεργία και τον αυταρχισμό. Ξέρουμε ότι, τελικά, το μόνο που επιδιώκουν είναι να κρύψουν την φτώχεια και την τοξικοεξάρτηση, να τις απωθήσουν σε άλλες περιοχές της πόλης.

Ξέρουμε ότι στόχος τους δεν είναι μόνο οι μετανάστες. Ότι, εάν αφήσουμε τους μετανάστες να γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της κρίσης, ανοίγουμε το δρόμο για τη στοχοποίηση όλων όσων αγωνίζονται.

Προτάσσουμε την αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα ντόπιων και μεταναστών για ζωή με αξιοπρέπεια, για ζωή με δικαιώματα!

Απαιτούμε:

Νομιμοποίηση των μεταναστών-ριών, Άσυλο στους πρόσφυγες

Δικαίωμα στη στέγη, σίτιση, περίθαλψη για όλους και όλες

Κανένας εργαζόμενος χωρίς ασφάλιση, Κανένας μετανάστης χωρίς χαρτιά!

Όλοι και όλες στη Συναυλία και τη Διαδήλωση που οργανώνονται από αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, σωματεία και λαϊκές συνελεύσεις, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού,
το Σάββατο 24 Μάρτη, στις 3 μ.μ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά)

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, 21/3/2012

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα