Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Η συγκέντρωση της 20/10/2011, το ΚΚΕ και η δολοφονία ενός αγωνιστή




Και η δεύτερη μέρα της 48ωρης γενικής απεργίας ήταν μαζική και μαχητική, πράγμα που για πολλούς (συμπεριλαμβανομένου και εμού) ήταν έκπληξη. Περίμενα, μετά τη συγκέντρωση περίπου μισού εκατομμυρίου διαδηλωτών της Τετάρτης, η συγκέντρωση της Πέμπτης να ήταν μικρή (λόγω της οικονομικά οριακής κατάστασης που βρίσκονται οι περισσότεροι εργαζόμενοι και δεν θα άντεχαν την απώλεια και δεύτερου μεροκάματου). Ωστόσο η συγκέντρωση ήταν μεγαλειώδης, την υπολογίζω γύρω στις 100.000.

Η συγκέντρωση σημαδεύτηκε από το θάνατο του βυρωνιώτη οικοδόμου Δημήτρη Κοτσαρίδη από τη δολοφονική χρίση χημικών και δακρυγόνων από τα ΜΑΤ της νεοφιλελεύθερης χούντας του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, το ΚΚΕ, μετέτρεψε αυτή τη δολοφονία από την κυβέρνηση του μέλους του ΠΑΜΕ σε ευκαιρία να καταγγείλει όλη την Αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σε εμετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρεται:

«Η ταξική πάλη έχει και μια άλλη πλευρά. Δίπλα στους κρατικούς, κατασταλτικούς μηχανισμούς υπάρχει και ένας άλλος μηχανισμός, στον οποίο συνυπάρχουν φασιστοειδή, αναρχικοί, χρυσαυγίτες, άνθρωποι του Καρατζαφέρη, οι γνωστοί κουκουλοφόροι.

Όλοι αυτοί επιχείρησαν να χτυπήσουν τη συγκέντρωση μας. Χάρη στην οργάνωση, την ψυχραιμία, την αποφασιστικότητα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ οι μηχανισμοί αυτοί αναχαιτίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν.

Οι παραπάνω δυνάμεις εμφανίστηκαν πίσω και μέσα στο λεγόμενο κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Από αυτή τη δολοφονική επίθεση είχαμε το νεκρό συνάδελφό μας, οικοδόμο, γραμματέα του παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα και τραυματίες.

Καταγγέλλουμε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που επιχειρούν να χρεώσουν στο ΠΑΜΕ ευθύνες για τα επεισόδια. Αυτά τα ΜΜΕ είναι τα ίδια που το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να συκοφαντήσουν με όλους τους τρόπους το ΠΑΜΕ και τους αγώνες των εργαζομένων. Να χτυπήσουν την πόρτα και να απευθυνθούν στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και σε εκείνες τις δυνάμεις που θεωρούν αντίπαλο το ΠΑΜΕ και μέσα στις γραμμές τους υποθάλπονται και αναπτύσσονται προβοκατόρικα και εγκληματικά στοιχεία, καθώς και στην κυβέρνηση που επί χρόνια υποθάλπει αυτά τα στοιχεία».[1]

Η Παπαρήγα, συνέδεσε ευθέως τη δολοφονία του αγωνιστή Δημήτρη Κοτσαρίδη με τα επεισόδια μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία ενώ ο συνδικαλιστής μεταφέρθηκε από το Ζάππειο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό και ήταν ήδη νεκρός ενώ δεν έφερε ίχνη από χτυπήματα στο σώμα. Η Παπαρήγα, προχώρησε ακόμα περισσότερο δηλώνοντας ότι «της θύμισε την ημέρα που είχαμε τρία θύματα στην Marfin που ήταν προϊόν σχεδιασμένης ενέργειας» και κατήγγειλε ότι «υπάρχουν θύλακες κρατικοί και παρακρατικοί ακόμη και μέσα σε πολιτικές δυνάμεις». Ποιες είναι αυτές οι πολιτικές δυνάμεις; Το ΚΚΕ τις ονοματίζει, ταυτίζοντας δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος με την ακροδεξιά:

«Όπως είπε μάλιστα “ό,τι έγινε σήμερα ήταν προσχεδιασμένο, δεν ήταν ότι άναψαν τα αίματα”, επισημαίνοντας ότι “καταγγείλαμε και πολιτικό κόμμα”, ενώ υποστήριξε ότι όταν αποχώρησε από την συγκέντρωση συγκεκριμένο συνδικαλιστικό μπλοκ, παρεισέφρησε στον χώρο αυτό το κίνημα “Δεν πληρώνω” κάτω από τις σημαίες του οποίου βρήκαν στέγη διάφορες ομάδες από την άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά μέχρι και το ΛΑΟΣ».[2]

Κατά την Παπαρήγα το κίνημα συνολικά, από τον ΣΥΡΙΖΑ έως τον αντιεξουσιαστικό χώρο είναι ύποπτο για «κουκουλοφορισμό» (sic!):

«Παράλληλα, η γ.γ. του ΚΚΕ θεώρησε πως επίσης είναι κατακριτέο το γεγονός πως ο Ρ/Σ “Στο Κόκκινο” ανέφερε στην κάλυψη των επεισοδίων πως η Πλατεία Συντάγματος δεν είναι ιδιοκτησία του ΠΑΜΕ, υποστηρίζοντας πως με αυτή τη φράση χειροκροτεί τους κουκουλοφόρους.

“Πρόκειται για μια ωραιοποίηση του κουκουλοφορισμού”, είπε η κυρία Παπαρήγα αφήνοντας σαφείς αιχμές προς το ΣΥΡΙΖΑ ότι με αυτήν την τακτική “βλέπει” μια πιθανότητα να συμμετάσχει σε μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας.[3]

Η αντίδραση του ΚΚΕ στη δολοφονία του μέλους του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτσαρίδη αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι το κόμμα αυτό έχει μετατραπεί στο κατ’ εξοχήν καθεστωτικό κόμμα. Η κυβέρνηση βρισκόταν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μετά την ανακοίνωση για την ύπαρξη νεκρού από την αφόρητη ατμόσφαιρα που δημιούργησε η αλόγιστη χρίση τόνων χημικών από την αστυνομία. Η ανακοίνωση για ύπαρξη νεκρού γινόταν μετά από δυο ημέρες μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις και την ώρα της ψήφισης των πιο σκληρών μέτρων λιτότητας. Σε αυτό λοιπόν το κλίμα, το ΚΚΕ επέτυχε να βγάλει την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση, απαλλάσσοντας την κυβέρνηση από την ευθύνη της για τη δολοφονία και εκθέτοντας όλη την Αριστερά ως κατηγορούμενη για τον θάνατο του αγωνιστή Δημήτρη Κοτσαρίδη.

Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για το ΚΚΕ. Το κόμμα αυτό απέχει, εδώ και πολλά χρόνια, από οποιαδήποτε κινηματική διαδικασία και μάλιστα καταγγέλλει οτιδήποτε δεν ελέγχει το ίδιο, ως μικροαστικό, προβοκατόρικο και άλλα τέτοια διακοσμητικά επίθετα. Διασπά και αποδυναμώνει το εργατικό κίνημα κάνοντας δικές του «κινητοποιήσεις», ενώ η «αγωνιστικότητα» των συνδικαλιστών του είναι ακριβώς αντίστοιχη των γραφειοκρατών της ΓΣΕΕ. Και, ασφαλώς, υπάρχουν και οι απολύσεις σε επιχειρήσεις του ΚΚΕ, στον 902 για παράδειγμα, απολύσεις για τις οποίες το ΠΑΜΕ δεν διοργανώνει κανενός είδους κινητοποιήσεις.

Στη χτεσινή συγκέντρωση το ΚΚΕ επιχείρησε να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της κατοχύρωσης της θέσης του ως καθεστωτικό κόμμα. Μέχρι σήμερα το ΚΚΕ καθύβριζε όλα τα κινήματα που είχαν ως στόχο την κατάληψη της πλατείας Συντάγματος. Χτες, λοιπόν, κατέλαβε το ίδιο τον χώρο μπροστά από τη Βουλή με αστυνομικά διατεταγμένα μέλη του (την κατ’ ευφημισμό λεγόμενη «περιφρούρηση»). Στόχος ήταν (και το επέτυχε) να εμποδιστούν οι διαδηλωτές εργαζόμενοι να πλησιάσουν το κτήριο της Βουλής. Εκεί που απέτυχε η αστυνομία επέτυχε το ΚΚΕ. Υπήρχε αγαστή συνεργασία με τα ΜΑΤ και την αστυνομία. Τα μέλη της «περιφρούρησης» του ΚΚΕ είχαν (όπως και τα ΜΑΤ) την πλάτη τους προς την Βουλή και κοιτούσαν απειλητικά τους διαδηλωτές.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο που φαίνεται ότι στο ύψος της εισόδου της Μεγάλης Βρετανίας μέλη του ΚΚΕ με γκλομπς (σημαιάκια του ΠΑΜΕ) εμποδίζουν τους διαδηλωτές των συνδικάτων να πλησιάσουν το χώρο της Βουλής.

Στόχος, λοιπόν, του ΚΚΕ δεν ήταν οι «κουκουλοφόροι» αλλά οι απεργοί!

Για το λόγο αυτό το ΚΚΕ εισπράττει και τα εύσημα τόσο από κυβέρνηση όσο και από τα ΜΜΕ. Στο κεντρικό «δημοσιογραφικό» δελτίο του Alter ο Χατζηνικολάου διαβεβαίωνε τους τηλεθεατές ότι βουλευτές του μετέφεραν την ανακούφιση τους γιατί τους:

«προστατεύουν μέλη του ΠΑΜΕ. Τώρα δηλώνουν αισθανόμαστε πραγματικά ασφαλείς!».

 Η αποθέωση ήταν η εμφάνιση του Άδωνη Γεωργιάδη στο δελτίο του Alter που έδωσε «συγχαρητήρια στο ΚΚΕ γιατί περιφρούρησε τις καταστατικές πολιτικές δυνάμεις!».

Στην πραγματικότητα, ο στόχος του ΚΚΕ χτες ήταν να κάνει επίδειξη δύναμης προς την άρχουσα τάξη ότι μπορεί το ίδιο να ελέγξει κατασταλτικά το εργατικό κίνημα. Ο στόχος του ΚΚΕ ήταν να βάλει ταφόπλακα στο κίνημα ενάντια στο μνημόνιο καταστέλλοντας τη δυναμική της 48ωρης γενικής απεργίας.

Κάποιες παρατηρήσεις σε σχέση με τη σύγκρουση των δυνάμεων «περιφρούρησης» (δηλαδή τα ΜΑΤ του ΚΚΕ) με ομάδες αντιεξουσιαστών. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τους «μπαχαλάκηδες» και την ύπαρξη προβοκατόρων της αστυνομίας που λειτουργούν ως «ταραξίες». Οι δυνάμεις του κινήματος θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς με τις Αντιεξουσιαστικές Κινήσεις θα πρέπει να βρουν κάποια λύση στο πρόβλημα και αυτό είναι εφικτό.

Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, χτες δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα το δημιούργησε το ΚΚΕ και η τραμπούκικη προσπάθειά του να ελέγξει με αστυνομικό τρόπο το κίνημα. Θα έπρεπε όλες οι άλλες δυνάμεις του κινήματος να προσπαθήσουν να σπάσουν τις αλυσίδες των ΜΑΤ του ΚΚΕ. Αυτός θα ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος να μην αναλάβουν δράση οι «μπαχαλάκηδες» αλλά οι δυνάμεις του κινήματος. Επιτέλους, δεν μπορεί να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την προσπάθεια του ΚΚΕ να καταστείλει το κίνημα με βίαιο τρόπο. Δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να επιτρέψουμε τα ΜΑΤ της κυβέρνησης και του ΚΚΕ να θάψουν το κίνημα.

Στις άθλιες λασπολογίες του ΚΚΕ για το σύνολο της Αριστεράς έχει απαντήσει, όσο τουλάχιστον γράφονται αυτές οι γραμμές, το κίνημα «Δεν Πληρώνω». Διαβάστε κάνοντας κλικ εδώ.

Εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση της Ανταρσία για τα γεγονότα. Δεν υπάρχει ούτε μια λέξη για τις λασπολογίες του ΚΚΕ εναντίον της Αριστεράς αλλά μόνο η καταγγελία «τυχοδιωκτικών ομάδων»:

«Η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά της διαδήλωσης στο Σύνταγμα ξεδιπλώθηκε με τη χρησιμοποίηση της δολοφονικής επίθεσης τυχοδιωκτικών ομάδων, που βρίσκονταν για άλλη μια φορά σε διατεταγμένη υπηρεσία, ενάντια στη περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και σε άλλους διαδηλωτές. Αποτελεί στην ουσία υλοποίηση της κρατικής – κυβερνητικής προβοκάτσιας για να κτυπηθεί το κίνημα και να επικρατήσει ο φόβος και η κινδυνολογία. Για να κτυπηθεί η τάση για κοινή παράταξη των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού κινήματος, η οποία είναι εξαιρετικά αναγκαία σήμερα. Η προσπάθεια των κυβερνητικών και κρατικών μηχανισμών να κτυπήσει το οργανωμένο συλλογικό κίνημα της εργατικής τάξης, που ανέβηκε σε πρωτοφανή ύψη τελευταία με τις καταλήψεις στα Υπουργεία, την απεργία στους Δήμους και σε άλλους χώρους, την 48ωρη απεργία και να περάσει στα μουλωχτά το άθλιο πολυνομοσχέδιο δεν θα περάσει».[4]

Σύντροφοι που γράψατε την ανακοίνωση της Ανταρσία, το ΚΚΕ δεν συναισθάνεται καμιά «τάση για κοινή παράταξη των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού κινήματος» που αναφέρεται. Το αντίθετο μάλιστα: κάνει ότι μπορεί για να διασπά τους αγώνες και διευκόλυνε με τη στάση του την κυβέρνηση για να περάσει το «άθλιο πολυνομοσχέδιο».

Καλό θα ήταν να υπάρχει ένα Ενιαίο Μέτωπο των δυνάμεων του εργατικού κινήματος απέναντι στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί επιλογή του ΚΚΕ. Χειρότερα. Το κόμμα αυτό λειτουργεί διασπαστικά στο εργατικό κίνημα, καθυβρίζοντας όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του, οδηγώντας όσες δυνάμεις της εργασίας κατορθώνει να εγκλωβίσει στις γραμμές του σε καθαρά κοινοβουλευτική προοπτική: επαναλαμβάνει μονότονα ότι η μόνη λύση είναι «ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και το λαό». Το ΚΚΕ θα υποχρεωθεί να αλλάξει πολιτική μόνο όταν ένα ισχυρό εργατικό κίνημα με τη συμβολή πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς αλλάξουν τους συσχετισμούς στην ελληνική Αριστερά και μειωθεί η επιρροή του ΚΚΕ στις δυνάμεις του κόσμου της εργασίας.

Άγγελος Καλοδούκας

 

Share

Category: Εσωτερικά



Σχόλια (55)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Βαγγέλης Τ. λέει:

    Η πολιτικά άθλια απόφαση του ΚΚΕ να αποκλείσει την πρόσβαση στη Βουλή σε όλα τα μη-ΚΚΕ κομμάτια του κινήματος – και να την επιτρέπει στους βουλευτές, ακόμα και σε αυτούς που θα υπερψηφιζαν το μνημόνιο – ήταν η αιτία των συγκρούσεων που ακολούθησαν μεταξύ ΚΚΕ και αναρχικών. Το ΚΚΕ θυμήθηκε τον παλαιό «καλό» εαυτό του και αυτοαναγορεύτηκε σε «αστυνομία του κινήματος». Όμως, για τις τραγικές συνέπειες έχει σχεδόν αποκλειστική πολιτική ευθύνη. Κατά την άποψή μου, το μόνο που θα μπορούσε να προσάψει κανείς στο αναρχικό μπλοκ είναι οι – λίγες – μολότωφ που έριξε στην περιφρούρηση του ΚΚΕ. Η συγκεκριμένη ενέργεια προφανώς ήταν μη αναλογική για την εν λόγω σύγκρουση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι εκεί η πολιτική ουσία.

    Ως προς την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ομολογώ ότι είναι ό,τι χειρότερο έχω διαβάσει από τον χώρο. Να με συμπαθάτε αλλά η ανακοίνωση μόνο γλύψιμο δεν κάνει στο ΚΚΕ, καθώς δεν του αποδίδει καμία ευθύνη, υιοθετεί άκριτα τη σταλινική προβοκατορολογία και συνομοσιολογία, ταυτίζει πολιτικούς χώρους εν γένει με παρακρατικούς – κυβερνητικού μηχανισμούς (πολιτική συκοφαντία που απαντά στους ΚΚΕγενείς χώρους) ενώ ΑΝΑΚΡΙΒΟΛΟΓΕΙ (ή και ΨΕΥΔΕΤΑΙ) ως προς το τραγικό συμβάν του νεκρού. Και μόνο το ότι παραμένει ακόμα η ανακοίνωση στο site της οργάνωσης αποτελεί ύβρι προς την πολιτική που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διακυρήσει και τον κόσμο που εκπροσωπεί. Φοβούμαι ότι η ενέργεια αυτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την εκθέτει ανεπανόρθωτα.

  2. Ο/Η Βαγγέλης Τ. λέει:

    Να συμπληρώσω το ακόλουθο link, με την – πολύ καλή – ανακοίνωση της ΑΚ Αθήνας για τα γεγονότα:

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=319484

  3. Ο/Η kwlotoubas λέει:

    Το ΚΚΕ χθες εδειξε ακομα μια φορα το ρολο του και η σταση της αριστερας τούς εδωσε αλλοθι να βγει απο τη γωνια, να συσπειρωσει τα προβατα του που εχανε σιγα σιγα, να μαζεψει και αλλα ψηφαλακια απο νοικοκυραιους του Πασοκ και ΛΑΟΣ και να κρατησει τον κοσμο μακρυα απο τον δρομο τρεφοντας αυταπατες για εξοδο απο την κριση μεσω εκλογων.
    Τελικα ολα αυτα τα κομματα παλευουν να αυξησουν την εκλογικη τους δυναμη και να μαζεψουν τα ζωα ψηφοφορους του Πασοκ και οχι να αλλαξουν τους συσχετισμους στο δρομο.
    Καταπτυστες οι ανακοινωσεις τους που παιρνουν εμμεσως το μερος του αστικου μπλοκ εξουσιας. τοσο απλα…

  4. Ο/Η Η. λέει:

    «Στην πραγματικότητα, ο στόχος του ΚΚΕ χτες ήταν να κάνει επίδειξη δύναμης προς την άρχουσα τάξη ότι μπορεί το ίδιο να ελέγξει κατασταλτικά το εργατικό κίνημα. Ο στόχος του ΚΚΕ ήταν να βάλει ταφόπλακα στο κίνημα ενάντια στο μνημόνιο καταστέλλοντας τη δυναμική της 48ωρης γενικής απεργίας.»

    Nομίζω ότι σ’αυτή την παράγραφο τα λες όλα: το κκε χθες επιχείρησε να αποδείξει ότι μπορεί να είναι ο εγγυητής της δημόσιας τάξης. Και κάτι ακόμα: ο εγγυητής της ομαλής μετάβασης σε μια άλλη πολιτική κατάσταση, που θα αφήνει αλώβητο το κοινωνικό σύστημα, μέσα από την εκλογική διαδικασία. Παρόλο που και πολιτικά και στρατιωτικά ηττήθηκε σε μεγάλο βαθμό, φοβάμαι ότι έστειλε μεγάλο μέρος του εργαζόμενου κόσμου για κάποιο (μικρό ελπίζω) διάστημα στο σπίτι του.

    Φοβάμαι επίσης ότι στην κατάσταση που βρίσκεται το ανταγωνιστικό κίνημα, δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα άλλο χθες, πέρα από την επίθεση στο παμε ακόμα και με μολότωφ.Μολότωφ που εν προκειμένω πέσανε στην περιφρούρηση, σε πορωμένα κωλόπαιδα (όποιος τους είδε την ώρα που κάνανε καταδρομική σαν στρατιωτικός σχηματισμός, από βουκουρεστίου-σταδίου, έπαθε σοκ·), που προφανώς χρωστάνε στο κόμμα «εκδουλεύσεις»: «δουλειά», «φράγκα», «δημόσιες σχέσεις», κλπ

    Το πως θα δημιουργηθούν πολιτικές συγκροτήσεις δρόμου, οργανωμένες αντιεραρχικά αλλά με βαθύ αίσθημα ευθύνης, ώστε να μπορούν να αντιπαρατίθενται με πιο «κομψούς» τρόπους στην αστυνομία του Κόμματος όταν συμπεριφέρεται όπως χθες, είναι ένα μακρυνό στοίχημα για το εγχώριο κίνημα. Πως λοιπόν θα μπορούσαν να σπάσουν οι αλυσίδες της περιφρούρησης του Κόμματος χθες, έχοντας στα νώτα και την κρατική αστυνομία;

    Δεν με ξενίζει καθόλου η ανακοίνωση της ανταρσύα, ούτε των άλλων μικρών κκε της άκρας, με εκπλήσσει η τόλμη και η διαύγεια της ανάλυσης σου. Όχι ως προς το δεύτερο χαρακτηριστικό (διαύγεια), αλλά ως προς το πρώτο (τόλμη).

    Επειδή ζούμε σε ένα τοπίο ακραίας πολιτικής ρευστότητας, οι σπέκουλες που θα στηθούν πάνω στα χθεσινά, λειτουργούν και σαν τροχιοδεικτικά βλήματα των επιμέρους πολιτικών επιλογών του κάθε πολιτικού σχηματισμού: για παράδειγμα, το ναρ δεν είναι σίγουρο ακόμα αν προτιμάει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση συμμαχία με το κκε ή με το συνασπισμό…

  5. Ο/Η Μάνος λέει:

    Όσον αφορά την ανακοίνωση της ΑΚ, είμαι πολύ απογοητευμένος,
    καθότι όσο λάθος και να είχε ο μονομερής΄αποκλεισμός απο το ΠΑΜΕ δεν δικαιολογείται σε καμμία περίπτωση η επίθεση ενάντια στο κόσμο της εργασίας, έστω και αν αυτός είναι του ΠΑΜΕ μόνο. Η ΑΚ επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί επιδιώκει μέσα απο αυτή την εντελώς επιφανειακή κριτική στο ΠΑΜΕ να ταυτιστεί με τους λεγόμενους κουκουλοφόρους… Θα ήθελα να ακούσω την κριτική της ΑΚ στο βολουνταριστικό οπορτουνιστικό ξέσπασμα των λεγόμενων κουκουλοφόρων, που θέλω να πιστεύω οτι δεν είναι μέλη της.

    Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαδηλώνει, και όπως η αλυσίδα του ΠΑΜΕ εμποδίζει, άλλο τόσο εμποδίζουν και τα μπάχαλα. Οταν λέει «Προσπάθησαν δε να οικειοποιηθούν το Σύνταγμα, το οποίο κατασυκοφαντούσαν και λοιδορούσαν από την στιγμή που έγινε χώρος δημόσιος, χώρος της Άμεσης Δημοκρατίας» γιατί δεν κάνει και κριτική σε αυτούς που με τις πέτρες και τις μόλοτοφ καταργούν εξίσου τον αμεσοδημοκρατικό χαρακτήρα της πλατείας. Γιατί η κοινωνία δεν έχει φτάσει σε σημείο να πετάξει μόλοφ ενάνται στο κράτος, ούτε στις συνελεύσεις της πλατείας έγινε τέτοιο ψήφισμα. Εκτός και αν οι μερικές δεκάδες πεφωτισμένοι επαναστάτες… αντιπροσωπεύουν την κοινωνία. Και μην μου πείτε οτι αυτές οι πράξεις ριζοσπαστικοποιούν τη κοινωνία…γιατί ο ταξικος αγώνας δεν έχει γίνει ακόμα κοινωνικό κτήμα ούτε συνείδηση για να μπορέσει να ανατρέψει το κράτος. Όσο δεν έχουμε ανάγκη γραφειοκρατικούς αντιπροσώπους άλλο τόσο δεν έχουμε ανάγκη απο επαναστατικούς αντιπροσώπους. Στη νοοτροπία είναι και οι 2 πράξεις παντελώς σταλινικές και δεν έχουν καμμία σχέση με οτιδήποτε ελευθεριακό.

    Το Κίνημα λοιπόν θα αποφασίσει πότε είναι η ώρα της ανατροπής, και πρέπει όλοι να καταλάβουμε οτι ο χρόνος, διαφορετικά γίνεται αντιληπτός απο έναν ανθρωπο και διαφορετικά απο τη κοινωνία. Το οτι η κοινωνία ανακτά τη βάση της και προσπαθεί να ορθώση ανάστημα είναι δικό της κεκτημένο, αυτό δεν μπορεί να το οικειοποιηθεί κανείς ξεχωριστά. Λοιπόν υπομονή, και να μην χάνουμε το στόχο. Μέχρι τότε εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι.

    ΥΓ πραγματικά με ξένισε κάτι ακόμα στην ανακοίνωση της ΑΚ…μιλάει για την καταστολή των τροτσκιστών απο τους σταλινικούς…θέση που ασπάζομαι. Όμως οι αναρχικοί απο πότε τα βρήκανε με τους τροτσικστές; Η Κροστάνδη ήτανε ένα ασήμαντο γεγονός; η ο κοινός εχθρός…ο στάλιν, τους συνένωσε (πχ ισπανία); Μήπως πρέπει να αφήσουμε την κριτική προσώπων και να αναλογισοτύμε οτι ο σταλινισμός προυπήρχε του στάλιν; Σε ποιες ακριβώς απο τις θέσεις του τρότσκυ για το κράτος και το κόμμα νέου τύπου συμφώνισαν ποτέ οι αναρχικοί;!!
    Είμαστε τόσο σίγουροι πια οτι αν ο Τρόσκυ επικρατούσε, δεν θα εφάρμοζε εκαθαριστικό πρόγραμμα; Ελπίζω να μην θεωρούμε επαναστατική τακτική το μικροαστικότατο ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου…

  6. Ο/Η ANENTAXTOSARISTEROS λέει:

    ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΔΕΙΔΗΣΗ ΠΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕ ΚΕΝΤΡΩΑ Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΕΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΚΕΣ..ΑΠ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΩΝ..ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΩΝ ΜΑΟΙΚΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ,ΚΑΤ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΝΤΡΩΣΕΙ ΝΙΑΤΑ ΚΑΙ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.ΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΙΕΡΑΡΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ.ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΝΕΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ..ΤΟ ΔΙΑΙΡΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΤΗΣ ΜΑΠΕΣ ΤΟΥ.ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΟΥΝ..ΜΑΛΙΣΤΑ.

    ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΛΑΣ ΔΡΟΥΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ(ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 87 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΕΛΥΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ) ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ.
    ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ..ΟΙ ΝΤΕΜΕΚ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ Κ ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ??Α ΝΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ..ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΑΣΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ.
    ΡΕ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΛΕΩ ΕΓΩ.

    ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΚΚΕ.ΜΕ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕ ΜΕ ΤΑ ΚΝΑΤ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΛΛΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    ΛΕΙΠΑΜΕ ΒΑΘΥΤΑΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ Η ΛΥΣΗ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ,ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΓΙΑΤΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΥΚΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΙΚΙΑ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ.ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ.

    Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟ 1974 ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ.ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥ.ΠΕΤΥΧΕ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.ΟΜΩΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ.

    Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ 1996.

    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΔΡΑΣΟΥΝ ΕΝΩΤΙΚΑ,ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΤΟΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

    Υ.Γ.1 Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ.ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΜΕ,ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ.

    Υ.Γ.2 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΑΡΡΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ.ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΩ http://giorgossarris.blogspot.com/

    Υ.Γ.3 ΤΟ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ¨΄ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ΄΄ ΣΤΙΣ 7ΜΜ.ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΕΠΑΜ.ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ.ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ.

    Υ.Γ4.ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΕΙ ΤΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΠΥΡΑΚΙΑ(ΒΛΕΠΕ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ-ΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΩΝ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙ ΜΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ(ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΚΚΕ)

  7. Ο/Η ANENTAXTOSARISTEROS λέει:

    http://www.youtube.com/watch?v=F3vYhT5P45k&feature=player_embedded

    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΦΑΒΙΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Μ-Λ..ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΩΣΤΑ.ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΠΑΙΖΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 ΔΕΡΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ.ΕΝΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ!!

  8. Ο/Η Γιώργος Κοκ λέει:

    Νομίζω ότι από τα χθεσινά γεγονότα προκύπτει ένα συμπέρασμα. Ότι ο κόσμος ψάχνει άμεση πολιτική λύση και ότι το αστικό κράτος βρίσκεται σε βαθειά κρίση.

    1) Το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ έκανε αλυσίδες δεν είναι πρωτόγνωρο. Οι αλυσίδες αποτελούν την πολιτική περιφρούρηση από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, των σωματείων να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Κρατάς μακρυά τον κόσμο και τον αφήνεις απλά να διαμαρτύρεται. Οι εργαζόμενοι ψάχνουν να βρουν λύση. Και επειδή το ΚΚΕ δεν δίνει ούτε καν προοπτική ανατροπής, πρέπει να κατηγορηθεί. Και όχι γιατί είχε περιφρούρηση ΜΑΣ-ΠΑΜΕ. Η περιφρούρηση, η σεχταριστική βία του ΚΚΕ απέναντι στην υπόλοιπη αριστερά και τον κόσμο εκτός του πηγάζει από αυτό το γεγονός: ότι αρνείται να ηγηθεί της αγανάκτησης και της ριζοσπαστικότητας (που έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται) των σωματείων και των εργατών. Και αυτό το κάνει γιατί μπορεί να εκτεθεί (όπως στο παρελθόν) στον εξεγερμένο λαό και στην πολιτική της υπόλοιπης αριστεράς. Παρ’ όλα αυτά έχω ενδοιασμούς για το αν είναι καθεστωτικό κόμμα κ. Άγγελε (θα το σκεφτώ)

    2) το θέμα ότι ο κόσμος ψάχνει πολιτική λύση ανατρεπτική, βαράει καμπανάκι για την υπόλοιπη αριστερά. Το κίνημα με τις απεργίες, καταλήψεις θα βαθαίνει και έχουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με δύο ενδεχόμενα: επίθεση της κυβέρνησης και τυχόν απογοήτευση του κόσμου. Σε αυτό η υπόλοιπη αριστερά και δεν πρέπει απλά να βάζει καλέσματα ενότητας χωρίς πολιτική βάση αλλά και να κάνει κριτική στο ΠΑΜΕ χωρίς πρόταση (βλ. ΚΝΑΤ, έκανε την δουλειά των ΜΑΤ κτλ). Για αυτό και υπάρχει πρόβλημα σε ανακοινώσεις της Αριστεράς

    Η επαναστατική λύση είναι να ακούσεις τον κόσμο , να τον στηρίξεις στις κινητοποιήσεις του προτείνοντας του ένα πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του (και όχι απλά αντικαπιταλιστικό ή συνασπισμού εξουσίας), να χτυπά τις πιθανές επιθέσεις του συστήματος (πχ κυβέρνηση εθνικής ενότητας) και να ανοίγει την ανάγκη ύπαρξης ενωμένης σε δράσεις και μεταβατικό πρόγραμμα (ανατροπή, δωρεάν ρεύμα, νερό καμία απόλυση) Αριστεράς.

    Γιώργος ΚΟΚ, ΔΕΑ

  9. Ο/Η Μάνος λέει:

    προς αφορμή,
    το σχόλιο μου ήταν ακατάλληλο;

  10. Ο/Η Eleni λέει:

    file vaggelh giati propagandizeis san papagalos oti sou plasaroun??? to oti etrwge oloso kosmos tis petres tis fwtovolides tis molotof tous pyrosvestires kai alla exarthmata k exoplismo pou eixan ola auta ta tsirakia ths kyvernhshs kai ths astunomias dn mas leei kai kati etsi???to gegonos dld oti eixan exoplismo ths astunomias oute auto? h perifrourhsh ginotan g prostasia tou kosmou oxi g thn voulh siga mhn theloume na prostateusoume thn astikh taxh…efoson dn eiste paron mhn lete oti sas katevei

  11. Ο/Η aformi λέει:

    Φίλε Μάνο
    Απλά, για τεχνικούς λόγους, αργήσαμε κάπως να ανεβάσουμε όχι μόνο το δικό σου αλλά όλων τα σχόλια. Ζητάμε συγνώμη για την καθυστέρηση…
    aformi

  12. Ο/Η Neyzan λέει:

    Η ανακοίνωση του ΕΕΚ για τα γεγονότα της 20/10:

    http://www.eek.gr/default.asp?pid=6&id=1366

  13. Ο/Η Papaioannou λέει:

    Ναί κύριοι, το ΚΚΕ κάνει περιφρούρηση. Ναι κύριοι, το ΚΚΕ ξέρει να περιφρουρεί. Την απεργία του, τους διαδηλωτές του. Ίσως αυτό να ενόχλησε. Δεν κατάφεραν οι κουκουλοφόροι (συγνώμη, και οι αντιεξουσιαστικές δυνάμεις που στηρίζουν το εργατικό κίνημα) να περάσουν,να ρίξουν το καθεστώς, και να περάσουμε στην αταξική κοινωνία, «σαν έτοιμοι από καιρό, σαν θαρραλέοι..».

    Ωραίο το βίντεο όπου αναφέρετε ότι οι οπαδοί του ΠΑΜΕ κρατάνε γκλομπς, τα οποία σε παρένθεση ονομάζετε «σημαιάκια του ΠΑΜΕ». Τα σημαιάκια είναι γκλομπς, και εμείς που διαβάζουμε αυτά που γράφετε είμαστε δέκα χρονών και περιμένουμε τον Αη-Βασίλη.

    Καλή και η προσπάθεια να πείσετε ότι όσοι κουβαλάνε πέτρες, δακρυγόνα, γκλομπς (γκλομπς, όχι σημαιάκια), ενδιαφέρονται για την αλλαγή και το λαό. Κατά παράδοση, αυτές οι ομάδες και γενικά οι αντιεξουσιαστές, στέκονται απαξιωτικά προς το λαό. Αλλά ίσως γίνεται επανάσταση και χωρίς λαϊκή υποστήριξη. Όλα επιτρέπονται στα παραμύθια.

  14. Ο/Η ergatis λέει:

    το ΚΚΕ με τη στάση του επεχείρησε να κάνει ένα ενδοκινηματικό πραξικόπημα που αυτή τη στιγμή που μιλάμε βρίσκεται σε εξέλιξη. Το ενδοκινηματικό πραξικόπημα έγκειται στο ότι επεχείρησε χτες να φυλάξει τη βουλή απο 150.000 διαδηλωτές που ούτε κουκουλοφόροι ήταν, ούτε αναρχικοί ούτε τίποτα. Επιπλέον, και με άλλα λόγια το ΚΚΕ επιχειρεί αυτή τη στιγμή να πάρει τα ηνία της κοινωνικής και ταξικής διαμαρτυρίας που ένα χρόνο τώρα εκδηλώνεται δριμεία. Έχει φτιάξει το στρατό του όπως πολύ καλά είδανε και πιθανά νιώσανε όσοι ήταν κάτω και ακόμα χειρότερα να είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το εργάκι θα το ξαναδούμε. Η κοινωνική και ταξική διαμαρτυρία πλέον ή θα είναι στα όρια που ορίζει η ΚΕ του ΚΚΕ ή θα έχει απέναντι της εκτός από τους μπάτσους και τα ΚΝΑΤ.

    Αυτό είναι άλλωστε και το τελευταίο χαρτί που έχει το αστικοδημοκρατικό καθεστώς (μέρος του οποίου είναι και το ΚΚΕ) μπας και καταφέρει να διασωθεί. Το χαρτί αυτό ονομάζεται: καθορίζω με ενδοταξικούς και ενδοκινηματικούς όρους τα πλαίσια της αντίδρασης σας.
    Επομένως, τώρα αυτό που θα επιχειρηθεί είναι αφενός μία εκκαθάριση του κινήματος απο αναρχικά, αντειξουσιαστικά, αυτόνομα στοιχεία και αφετέρου το καναλιζάρισμα όλης αυτής της έντονης κοινωνικής και ταξικής διαμαρτυρίας. Όταν μιλάω για εκκαθάριση δε μιλάω για κάποια νέα ΟΠΛΑ ή κάτι τέτοιο… μιλάω για εξώθηση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο του α/α/α χώρου στο περιθώριο, μιλάω για στημένες marfin με την απόδοση ευθυνών να βαραίνει όποιον άνθρωπο δεν είναι σε κάποια αριστερή οργάνωση, μιλάω για έναν παρακρατικό στρατό που θα κυνηγάει πλέον οποιαδήποτε άλλη φωνούλα που δεν συντονίζεται με τη Λιάνα Κανέλη.

    http://lapositiondutireurcouche.blogspot.com/2011/10/blog-post_9936.html

  15. Ο/Η markos λέει:

    Ούτε με τους αναρχικούς ούτε με τους σταλινικούς.

  16. Ο/Η Δημητρης λέει:

    Τα πολλα λογια ειναι φτωχεια…
    Οταν τα ΜΑΤ με κρανη δεν μπορουν ( για ευνοητους λογους) να
    διαλυσουν μια τεραστια διαδηλωση αναλαμβανουν αυτο το ρολο
    τα ΜΑΤ με τις κουκουλες…
    Παληο και χιλιοπαιγμενο το εργο…
    ΥΓ επειδη κατεβαινα και με τους αγανακτισμενους και θυμαμαι
    γιατι και απο ποιους διαλυθηκαν οι τεραστιες εκεινες συγκεντρωσεις χτες ειπα ( για πρωτη φορα στη ζωη μου )
    μπραβο στο κκε
    ΥΓ2 Οταν αποχωρησε το ΠΑΜΕ που «φυλαγε» τη Βουλη γιατι δεν την κατελαβαν οι «επαναστατες» οεοο

  17. Ο/Η Costas Ch λέει:

    Ντροπή και αίσχος στην ΑΦΟΡΜΗ! Η μισή αλήθεια, είναι το μεγαλύτερο ψέμα! Το ΠΑΜΕ δεν εμπόδισε ΚΑΝΕΝΑ να πάει στη βουλή, όποιος ήθελε μπορούσε να μπει στο μπλοκ του και αυτό γινότανε συνεχώς. Αν εννοείτε ότι έπρεπε να φύγει αυτό για να έρθουν τα άλλα μπλοκ, τότε έχετε χάσει οποιαδήποτε επαφή με την κοινή λογική, από το αντιΚΚΕ μένος σας. Το ΠΑΜΕ προστάτευσε τους διαδηλωτές από τα αναρχοφασιστοειδή και το παρακράτος, γράφοντας μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του εργατικού κινήματος. Αν εσείς είστε με τους αναρχοφασίστες και τους παρακρατικούς που προβοκάρουν το εργατικό κίνημα, τότε και καλύπτετε την ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ τους επίθεση και είσαστε επικίνδυνοι για το ίδιο το εργατικό κίνημα. Επειδή ειπώθηκαν αρνητικά σχόλια και για την γενναία και σωστή στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που στην ανακοίνωσή της λέει τα αυτονόητα, πρέπει να μάθετε ότι το εργατικό κίνημα για τους κομμουνιστές, είναι υπεράνω από τις προσωπικές φιλοδοξίες, πικρίες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, αυτών που το πρόδωσαν στο παρελθόν και συνεχίζουν να το προδίδουν ακόμα χειρότερα σήμερα.

  18. Ο/Η K λέει:

    Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα γεγονότα της 20 Οκτωβρίου είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη και πρέπει να κατέβει
    Το ΚΣ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση για τα γεγονότα της δεύτερης μέρας της απεργίας (σύγκρουση του ΠΑΜΕ με διαδηλωτές), ενώ ακόμα αυτά τα γεγονότα ήταν σε εξέλιξη (όπως δείχνει η ώρα της ανάρτησης στο σάιτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και μάλιστα απ’ ο,τι φαίνεται, χωρίς ούτε καν να επιχειρήσει να εξετάσει το τι έγινε, επικοινωνώντας με τα μέλη της ΑΝΤΑΡΤΣΥΑ. Το αποτέλεσμα αυτής της “βιασύνης” είναι μια ανακοίνωση, η οποία στην καλύτερη περίπτωση είναι μονομερής και στη χειρότερη, πολιτική στήριξη της πρακτικής που ακολούθησε το ΠΑΜΕ στις δύο μέρες της απεργίας.
    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας προσπαθήσουμε να δούμε τα πραγματικά γεγονότα της 20 Οκτώβρη.
    Οι διαδηλωτές που έφταναν στο Σύνταγμα από νωρίς το πρωί, βρίσκονταν αντιμέτωποι με μία αλυσίδα που έκλεινε ολόκληρη τη β. Σοφίας μπροστά στη Βουλή και από την οποία δεν μπορούσαν να περάσουν διαδηλωτές που δεν ήταν μέλη του ΠΑΜΕ, φωτογράφοι και κυρίως άλλα μλοκ, πολιτικών ή συνδικαλιστικών συλλογικοτήτων. Πρέπει να σημειωθεί, ότι οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν επάνω στη β. Σοφίας ήταν ελάχιστες χιλιάδες. Από αυτό τον κλοιό επιχείρησαν να περάσουν αρκετά σωματεία για να προχωρήσουν και να φτάσουν μπροστά στη Βουλή αλλά το ΠΑΜΕ τα απώθησε. Ενδεικτικά αναφέρω: Ένα μεγάλο μπλοκ εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας ανέβηκε τη β. Γεωργίου αλλά το ΠΑΜΕ τους ανάγκασε να σταματήσουν μπροστά στην είσοδο της Μεγάλης Βρετανίας και για αρκετή ώρα υπήρχε ένα κλίμα έντασης, καθώς πολύς κόσμος φώναζε προς το ΠΑΜΕ, ότι είναι απαράδεκτο να εμποδίζουν εργατικά σωματεία να προχωρήσουν. Οι απαντήσεις που δίνονταν από τα μέλη του ΠΑΜΕ ήταν εκπληκτικές: “σας προστατεύουμε από τους αναρχικούς”, “τι θέλετε, ν’ αφήσουμε να περάσει ο Μπαλασόπουλος;” (προφανώς δεν είχε σημασία ότι εκεί μπροστά δεν ήταν ο ΟΤΑ) και “δεν σας αφήνουμε να περάσετε γιατί είναι αντιδημοκρατικό να εμποδίζεις μια εκλεγμένη κυβέρνηση να κάνει ψηφοφορία στη βουλή”… Τα ίδια έγιναν και με όποιον άλλο συνδικαλιστικό ή κινηματικό χώρο επιχείρησε να παρακάμψει τις αλυσίδες του ΠΑΜΕ για να πλησιάσει στη βουλή. Σχεδόν όλα τα άτομα της “περιφρούρησης” του ΠΑΜΕ κρατούσαν στηλιάρα (σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς σημαιάκι).
    Η πρακτική αυτή αποτελεί από μόνη της μια βίαιη επιβολή των αποφάσεων ενός κόμματος εναντίον των δεκάδων χιλιάδων εργατών και εργατριών που είχαν κατέβει στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο που οι ίδιοι και οι ίδιες είχαν επιλέξει (διαφορετικό από αυτόν που “ενέκρινε” ο Περισσός). Ακόμα πιο εξοργιστικό ήταν το γεγονός ότι η βία αυτή εκδηλώνονταν από μια πολύ μικρή μειοψηφία των συγκεντρωμένων, εναντίον όλων των υπολοίπων διαδηλωτών. Οι αλυσίδες του ΠΑΜΕ, οι οποίες είχαν μέτωπο προς τη διαδήλωση και όχι προς τα ΜΑΤ, αποτελούσαν μια ορατή απόδειξη, ότι ο εχθρός για το ΠΑΜΕ είναι μέσα στο κίνημα.
    Όλα αυτά αποτελούν μια σαφή απόδειξη, ότι το ΠΑΜΕ ήθελε να εμποδίσει με τη βία κάθε κινηματική, πολιτική και συνδικαλιστική συλλογικότητα, από το να επιχειρήσει να “έρθει σε επαφή” με τα ΜΑΤ. Και ως εκ τούτου η πρακτική αυτή δεν μπορούσε να μην εξοργίσει τον κόσμο. Η προσπάθεια από την πλευρά αναρχικών (αλλά όχι μόνο αναρχικών), να προσεγγίσουν τη βουλή σπάζοντας την αλυσίδα του ΠΑΜΕ, ήταν αναμενόμενη από αυτή την άποψη. Η βιαιότητα της επίθεσης των αναρχικών, καταδικαστέα οπωσδήποτε, δεν πρέπει να μας κάνει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι η επίθεση του ΠΑΜΕ ήταν δολοφονική και τυφλή. Επιτέθηκαν ακόμα και εναντίον ηλικιωμένων που βρέθηκαν στο δρόμο τους και γκρέμισαν ανθρώπους από την πάνω στην κάτω πλευρά του Συντάγματος. Το χειρότερο όμως ήταν, ότι όλα αυτά έγιναν σε συνεργασία με τα ΜΑΤ. Όταν η “περιφρούρηση” του ΠΑΜΕ επιτίθονταν, τα ΜΑΤ πετούσαν δακρυγόνα εναντίον των αναρχικών και μαζί επιχείρησαν να κάνουν κυκλωτική κίνηση για να εγκλωβίσουν τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος στην β. Γεωργίου. Στο τέλος, το ΠΑΜΕ μαζί με τα ΜΑΤ έκαναν επίθεση και κυνήγησαν τον κόσμο μέχρι σχεδόν τη Φιλελλήνων, διαλύοντας τον μεγάλο όγκο της συγκέντρωσης. Ύστερα από λίγο το ΠΑΜΕ αποχώρησε από το Σύνταγμα και τότε η αστυνομία “σάρωσε” την πλατεία και επί της ουσίας έδιωξε τον κόσμο από το Σύνταγμα.

    Αυτή η πρακτική του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ θα πρέπει να καταγγελθεί ανοιχτά και θα πρέπει επίσης να ειπωθεί με το όνομά της: συνεργασία του ΚΚΕ με τις δυνάμεις καταστολής για να διαλύσουν την απεργιακή συγκέντρωση της 20 Οκτώβρη.
    Σε μια περίοδο όπου οι δυνάμεις του ρεφορμισμού έχουν χάσει τη δύναμη να ελέγχουν το κίνημα για να το οδηγούν στην αποκλιμάκωση και στον συμβιβασμό, σε μια εποχή, όπου ούτε και οι πιο ποταποί συμβιβασμοί δεν είναι αρκετοί για την αστική τάξη, οι υπηρεσίες του ΚΚΕ προς το αστικό σύστημα δεν είναι πια το “ξεφούσκωμα” των αγώνων, αλλά η καταστολή τους. Η διασπαστική τακτική που ακολουθούσε με συνέπεια για δεκαετίες, με στόχο την αποδυνάμωση του κινήματος, σήμερα έχει παύσει να είναι αποτελεσματική, καθώς μεγάλες μάζες εργαζομένων και νεολαίας (πολύ μεγαλύτερες από τις δυνάμεις που το ΚΚΕ κρατάει εγκλωβισμένες και καθηλωμένες σε κινηματική απραξία) κινητοποιούνται τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας μια σχεδόν μόνιμη κατάσταση εξέγερσης.
    Μπροστά στον “κίνδυνο” να επαναληφθούν οι προσπάθειες των διαδηλωτών να αποτρέψουν την ψήφιση του νομοσχεδίου, με τον τρόπο που επιχειρήθηκε στην προηγούμενη 48ωρη, αλλά με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου περισσότερο αυτή τη φορά, το ΚΚΕ ανέλαβε το καθήκον, να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο με την καταστολή. Αυτό το νόημα είχε ο θλιβερός θεατρινισμός της περικύκλωσης τους βουλής από τα μέλη του ΠΑΜΕ, που άφηναν τους βουλευτές να μπουν, αλλά δεν άφηναν τον κόσμο να πλησιάσει τη βουλή. Ο στόχος του ήταν να βάλει ένα τέρμα στο εργατικό κίνημα που ξέσπασε από την Άνοιξη του 2010 και σήμερα φαίνεται να αποκτά μια νέα δυναμική. Αυτό δεν μπορεί πια να το κάνει ούτε με συμβιβασμούς (η αστική τάξη δεν παραχωρεί πια ούτε ψίχουλα), ούτε και διασπώντας το κίνημα (στην μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 19η Οκτωβρίου οι δυνάμεις που συγκέντρωσε το ΚΚΕ δεν ξεπέρασαν στην πραγματικότητα τις δυνάμεις που συσπείρωνε στις διαδηλώσεις της προηγούμενης χρονιάς).
    Σε αυτό το στόχο το ΚΚΕ θυσίασε κάθε ίχνος αξιοπρέπειας. Επιχείρησε να κινηθεί κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας βάση ενός σχεδιασμού, ο οποίος για να υλοποιηθεί απαιτούσε κάτι περισσότερο από μια σιωπηρή συμφωνία με την αστυνομία. Οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις της Παπαρήγα στοχοποίησαν ως υπεύθυνους επεισοδίων ολόκληρη την αριστερά και σχεδόν όλο τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα. Και το ακόμα χειρότερο, επιχείρησε να συγκαλύψει το γεγονός ότι ένα μέλος του ΠΑΜΕ πέθανε από τα χημικά της αστυνομίας και να αποδώσει τον θάνατό του σε χτύπημα από άλλους διαδηλωτές.
    Για όλους αυτούς τους λόγους η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πρέπει να κατέβει άμεσα και να αντικατασταθεί από μία καταγγελία της επίθεσης που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ εναντίον της απεργιακής συγκέντρωσης στις 20 Οκτώβρη προσπαθώντας να εμποδίσει τους εργαζόμενους να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο που οι ίδιοι επιλέγουν. Τέτοιες πρακτικές, εάν γενικευτούν, δημιουργούν μια ζοφερή προοπτική για το μέλλον του εργατικού κινήματος.
    Όσον αφορά δε στη χουλιγκανική δράση ατόμων ή και ομάδων που κινούνται γύρω από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και που πάρα πολλές φορές έχει υπονομεύσει μαζικές κινηματικές εκδηλώσεις, δεν αρκεί μόνο η καταδίκη και η καταγγελία. Το εργατικό κίνημα είναι υποχρεωμένο να περιφρουρεί τις κινητοποιήσεις του και δικαιούται να χρησιμοποιήσει ακόμα και βία γι’ αυτό, όταν έρχεται αντιμέτωπο με ομάδες και άτομα που δρουν υπονομεύοντας τη προσπάθεια της συλλογικής και συντονισμένης εργατικής αντίστασης. Αυτές οι ομάδες και αυτά τα άτομα, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι μια εργατική κινητοποίηση τη διεξάγει η εργατική τάξη σαν τάξη και όχι σαν άτομα. Αν δεν δεχτούν να το κατανοήσουν αυτό θα πρέπει, με οποιονδήποτε τρόπο να τεθούν εκτός κινήματος. Η περιφρούρηση όμως των κινητοποιήσεων είναι ένα καθήκον που κανένας μέχρι τώρα δεν ανέθεσε στο ΚΚΕ και που κανένας (εκτός εάν έχει τρελαθεί) δεν υπάρχει περίπτωση να αναθέσει και στο εγγύς μέλλον.

  19. Ο/Η Costas Ch λέει:

    Διαβάζοντας διάφορα σχόλια, μου προκαλεί τεράστια εντύπωση ότι πολλοί επικροτούν την δολοφονική επίθεση αναρχοφασιστών και παρακράτους με πέτρες, μολότωφ, δακρυγόνα στο πλήθος των διαδηλωτών. Αν ο εχθρός σας είναι το ΚΚΕ, τότε ναι έχετε δίκιο. Προτείνω μάλιστα την επόμενη φορά να επιτεθείτε και εσείς στους «σταλινικούς» με τον ίδο τρόπο, για να «ξεβρωμίσει» ο τόπος από αυτά τα μιάσματα. Άλλωστε και η ΑΚ, που κάποιοι την επικροτούν, αυτής της λογικής είναι. Ευτυχώς που το εργατικό κίνημα σας αγνοεί τελείως και η επιρροή σας εξαντλείται σε κάτι αγανακτισμένους μικροαστούς.

  20. Ο/Η Costas Ch λέει:

    Σχολιάζοντας ένα άρθρο που είναι γεμάτο από ψέματα, ψέματα και ψέματα, συνεχίζετε γράφοντας με τα σχόλιά σας και άλλα ψέματα, ψέματα και ψέματα. Έχετε χάσει πλέον κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Τί θα θέλατε αλήθεια; Να κάνετε ντου και να καταλάβετε την βουλή, έχοντας δίπλα σας μπάτσους με μαύρα και αναρχικούς που δεν διαφέρουν σε τίποτα επί της ουσίας με τους χρυσαυγίτες; Δεν καταλαβαίνετε ότι η αστική εξουσία χτύπησε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς της το εργατικό κίνημα; Αλήθεια για σας οι δολοφόνοι με τις μολότωφ και τις πέτρες εναντίον διαδηλωτών, είναι απλά «διαδηλωτές» που δεν συμφωνούν με τους σταλινικούς του ΠΑΜΕ; Τελικά με τα σχόλια σας, δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να δικαιώνετε το ΚΚΕ για την στάση που έχει απέναντί σας.

  21. Ο/Η Σηφης λέει:

    Το χειτοτερο εγκλημα που διαπραττει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ατυτη τη στιγμη είναι η σπιλωση της μνημης ενος εργατη που άνηκε σε συνδικατο του ΠΑΜΕ και δολοφονηθηκε απο τα χημικά αέρια που εριξε άλλη μια φορα η αστυνομια στην πλατεια Συνταγματος κατα τις 3:30 της Πέμπτης.

    Παραθέτω αυτουσια τα αποσπασματα των ανακοινωσεων του ΠΑΜΕ και ΚΚΕ που αποκρυπτουν τους πραγματικους λογους θανατου του ατυχου εργατη:

    «Δίπλα στους κρατικούς, κατασταλτικούς μηχανισμούς υπάρχει και ένας άλλος μηχανισμός, στον οποίο συνυπάρχουν φασιστοειδή, αναρχικοί, χρυσαυγίτες, άνθρωποι του Καρατζαφέρη, οι γνωστοί κουκουλοφόροι.
    Όλοι αυτοί επιχείρησαν να χτυπήσουν τη συγκέντρωση μας. Χάρις στην οργάνωση,την ψυχραιμία, την αποφασιστικότητα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ οι μηχανισμοί αυτοί αναχαιτίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν.
    Οι παραπάνω δυνάμεις εμφανίστηκαν πίσω και μέσα στο λεγόμενο κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Από αυτή τη δολοφονική επίθεση είχαμε το νεκρό συνάδελφό μας, οικοδόμο, γραμματέα του παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα και τραυματίες.» απο την πρωτη ανακοινωση του ΠΑΜΕ

    «Ο σ. Κοτζαρίδης Δημήτρης κατέληξε μετά την δολοφονική επίθεση γνωστών δυνάμεων και ομάδων του παρακράτους.» απο την ανακοινωση του ΠΑΜΕ για «φορο τιμης» στον νεκρο αγωνιστη.

    «Αυτή τη φορά εξαπέλυσαν σχεδιασμένα οργανωμένες ομάδες σε διατεταγμένη αποστολή και αναρχοφασιστοειδή που με μολότωφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες επιχείρησαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα και ειδικά στο μέρος που ήταν το ΠΑΜΕ.
    Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι και ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Κοτζαρίδη Δημήτρη, 53 χρόνων, γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα. Ακόμα δεκάδες είναι οι τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.» ανακοινωση του ΚΚΕ για τα επεισοδια και τον θανατο του εργατη

    ΝΤΡΟΠΗ στο ΚΚΕ που δεν εχει το θαρος να σηκωσει το βαρος του πρωτου θανατου διαδηλωτη απο χημικα αερια της αστυνομιας στην μεταπολιτευτική ελλαδα. Αφφου αυτοι φοβουνται και ψαχνουν «παρακρατικα» σεναρια, θα πρεπει να το σηκωσουμε εμεις αυτο το βαρος.

    ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ

    παραθετω ενα κειμενο συντροφου: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1346004

    και σχετικο αρθρο της ελευθεροτυπιας:
    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=319914

  22. Ο/Η Costas Ch λέει:

    Δεν ξέρετε καθόλου τα γεγονότα. Όταν επιτέθηκαν τα φασιστοειδή, πέταξαν ΚΑΙ δακρυγόνα. Αυτοί πρώτα, πολύ αργότερα τα ΜΑΤ. Αν θέλετε να εθελοτυφλείτε για να τους καλύψετε, δικαίωμά σας. ‘Ομως η αστική εξουσία δεν χρησιμοποιεί μόνο τους κρατικούς δολοφονικούς μηχανισμούς, αλλά ΚΑΙ τους παρακρατικούς δολοφονικούς επίσης μηχανισμούς.

  23. Ο/Η Navel λέει:

    Εντάξει την Πέμπτη δεν άφησε το ΠΑΜΕ τους επαναστάτες να κάψουν το Ραιχσταγκ (συγνώμη την βουλή ήθελα να πω). γιατί δεν το έκαναν την Τετάρτη που το ΠΑΜΕ έφυγε στις 2 το μεσημέρι;

  24. Ο/Η chka λέει:

    ότι το κόμμα αυτό έχει μετατραπεί στο κατ’ εξοχήν καθεστωτικό κόμμα.
    Παρακαλώ μπορείται να τεκμηριώσεται θεωρητικά την παραπάνω θέση σας ;

  25. Ο/Η Μηχάλης Ι λέει:

    Δεν αντιλαμβάνομαι το ερώτημά σου chka. Ολόκληρο το άρθρο αποτελεί απάντηση στο ερώτημά σου. Μπορεί ασφαλώς να διαφωνείς, αλλά αυτό είναι. Το ΚΚΕ καταγγέλλει όχι το καθεστώς αλλά ολόκληρη την υπόλοιπη Αριστερά και τον αναρχικό χώρο ως «κουκουλοφόρους» και «ακροδεξιούς». Τι μεγαλύτερο δώρο προς το καθεστώς; Γι’ αυτό ΜΜΕ και κυβέρνηση υμνούν την «σοβαρότητα» του ΚΚΕ και προβάλλουν μόνο τις δικές του καταγγελίες εναντίον ολόκληρης της Αριστεράς του αναρχικού χώρου και των μαζικών κινημάτων όπως το Δεν Πληρώνω. Το ΚΚΕ είναι το δεκανίκι του αστικού καθεστώτος στην Ελλάδα.

  26. Ο/Η chka λέει:

    Είναι ολοφάνερο ότι ανάμεσα στη θέση ¨το κόμμα αυτό έχει μετατραπεί στο κατ’ εξοχήν καθεστωτικό κόμμα¨ και στη θέση ¨Το ΚΚΕ είναι το δεκανίκι του αστικού καθεστώτος στην Ελλάδα¨ υπάρχει υπάρχει τεράστια διαφορά.Παρακολουθώ συστηματικά την aformi και έχει ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις.Το ερώτημά μου που δεν καταλαβαίνεις και με παραπέμπεις στο συγκεκριμένο κείμενο αφορά τί είδους είναι αυτή η ταξική ανάλυση του σημερινού ΚΚΕ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΊ ΣΕ ΒΑΡΥΣΉΜΑΝΤΑ ΣΥΜΠΕΡΆΣΜΑΤΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.Αν θεωρείς ότι το άρθρο δίνει απάντηση ,ευχαριστώ πολύ. Τότε λοιπόν είσαι υποχρεωμένος να κινηθείς σε μια πολιτική στρατηγική που θα στηρίζεται στο συμπέρασμα ότι πράγματι το ΚΚΕ είναι το κατεξοχήν καθεστωτικό κόμμα.Πολύ αμφιβάλλω ότι υπάρχει πλήρης συνείδηση των θεωρητικών αφετηριών αλλά και των πολιτικών στρατηγικών που απαιτεί μια τέτοια τοποθέτηση. Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.

  27. Ο/Η chka λέει:

    Κόπηκε το σχόλιο ή κάνω λάθος;

  28. Ο/Η Βαγγέλης Τ. λέει:

    Διαβάζοντας κανείς τα σχόλια όσων απολογούνται για τη στάση του ΚΚΕ στη διαδήλωση της 20 Οκτώβρη στο Σύνταγμα, αναγνωρίζει εύκολα την εγκλωβισμένη σε στερεοτυπικά σχήματα σκέψη τους:

    α) πρακτορολογία – προβοκατορολογία (σκοτεινές αστικές και λοιπές δυνάμεις – μπάτσοι, αναρχικοί και χρυσαυγίτες – όλοι κατά του κόμματος)
    β) συνομοσιολογία (όλοι συντονισμένα λένε ψέμματα, ψέμματα, και πάλι ψέμματα κατά του ΚΚΕ)
    γ) εθελοτυφλία (καμία κουβέντα για εξώφθαλμες αλήθειες, όπως η επί της ουσίας περιφρούρηση της βουλής ενάντια στο εκτός ΚΚΕ κίνημα)
    δ) παραποίηση θέσεων (υποτιθέμενη στήριξη «αναρχοφασιστών» απ’ όσους καταγγέλουν τη στάση του κόμματος)
    ε) ιστορικά άστοχη ειρωνεία (τα περί μη καψίματος του Ράιχσταγκ, ως γνωστόν το Ράιχσταγκ κάηκε από τους ναζί για να ενοχοποιηθούν οι κομμουνιστές).

    Υ.Γ.: είχα μια στοιχομυθία με μια κυρία από το μπλοκ του ΠΑΜΕ, σε μια στιγμή που μια διμοιρία των ΜΑΤ εμφανίστηκε χωρίς κανένα λόγο ανάμεσα στους διαδηλωτές στην Όθωνος – Αμαλίας, ενέργεια που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τον κόσμο. Η εν λόγω κυρία, με χαρακτηριστική αφέλεια μου είπε επί λέξη τα ακόλουθα: «Ας αφήσουν τα ΜΑΤ [ενν. οι διαμαρτυρόμενοι διαδηλωτές], να μην τους ενοχλούν, απλώς την δουλειά τους κάνουν τα παιδιά. Τα ΜΑΤ δεν κτυπούν διαδηλωτές, μόνο οι κουκουλοφόροι χτυπούν, που τους πληρώνει η κυβέρνηση γι’ αυτό». Ιδού, λοιπόν, σε ποιό σύμπαν σκέψης κινούνται απλοί συμμετέχοντες στις πορείες του ΠΑΜΕ

  29. Ο/Η ANENTAXTOSARISTEROS λέει:

    http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2011/2011_10_22.html

    ΝΑ ΓΙΑΣΕΙ Η ΠΕΝΝΑ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΣΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ(ΑΚ ΚΛΠ).ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ(22-10)ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

    ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ.

  30. Ο/Η ANENTAXTOSARISTEROS λέει:

    ΠΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗ Ι…ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΚΕ

    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ Κ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΣΕ ΒΙΑΣΤΗΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
    ΤΟ ΚΚΕ Η Ο ΣΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ?ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΤΟ 80??ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΜΦΥΛΙΑΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ?ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΡΑ ΕΝΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΒΛΑΚΑΣ Η ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

  31. Ο/Η aformi λέει:

    Δεν κόπηκε κανένα σχόλιο σου chka. Υπάρχει μερικές φορές μια μικρή καθυστέρηση στη δημοσίευση των σχολίων.

  32. Ο/Η chka λέει:

    Ευχαριστω πολύ

  33. Ο/Η Τάσος Κ. λέει:

    Για εμένα, αυτό που έγινε την Πέμπτη δεν ήταν παρά η κτηνώδης σύγκρουση δυο πολιτικοστρατιωτικών μηχανισμών που διακατέχονται από μια κουλτούρα αυτόκλητης «πρωτοπορίας» κι αντιμετωπίζουν τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους είτε ως καθυστερημένους συνοδοιπόρους είτε ως σκηνικό, με στόχο να κατακτήσουν δια ροπάλου την «ηγεμονία» στο κίνημα -στην πλάτη όμως του κινήματος και με ανυπολόγιστο ακόμη πολιτικό και ηθικό κόστος γι’ αυτό το τελευταίο.
    Τα περί «παρακρατικών», «ασφαλιτών» κλπ είναι πολύ πιθανό να έχουν κάποια βάση, και για τις δυο όμως πλευρές: όπως υπάρχουν χαφιέδες κι ασφαλίτες στον αντιεξουσιαστικό χώρο (θα ήταν απίθανο να μην υπήρχαν), στον ίδιο βαθμό υπάρχουν και στο ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και κάθε άλλη οργάνωση της Αριστεράς (ο διαβόητος Ντάνος Κρυστάλλης, θυμίζω, ξεκίνησε την καριέρα του στις υπηρεσίες όταν ήταν ακόμη μέλος της ΚΝΕ). Όσο λογικό είναι κάποιοι απ’ αυτούς τους πράκτορες να έπαιξαν ρόλο υποκινητή στην επίθεση κατά του ΠΑΜΕ, οξύνοντας μια ήδη υπαρκτή -και ορατή στους παρόντες- αγανάκτηση για την περιφρούρηση της Βουλής (κι όχι της διαδήλωσης) από τους κομματικούς παλουκοφόρους, άλλο τόσο λογικό είναι οι συνάδελφοί τους στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ να έδωσαν ένα χεράκι στην «προβοκατοροφάγα» λογική των τελευταίων. Το ζητούμενο, κι από τις δυο πλευρές, ήταν η δρομολόγηση ενός «εμφυλίου» που προκάλεσε τρομερή απογοήτευση στη μεγάλη πλειοψηφία των συγκεντρωμένων, που δεν πήρε μέρος στις συγκρούσεις και σιγά-σιγά άρχισε να διαρρέει από το Σύνταγμα γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Είμουνα εκεί και το άκουσα την ώρα των συμπλοκών από δεκάδες ανθρώπους, ιδίως του χύμα κόσμου και των συνδικάτων: η λέξη «εμφύλιος» ήταν στο στόμα όλων, όπως και η πικρή διαπίστωση πως «οι εχθροί μας είναι ενωμένοι κι εμείς αλληλοσκοτωνόμαστε».
    Όσο για την υπόθαλψη και την εξώθηση στον αλληλοσκοτωμό, για τους μεν αντιεξουσιαστές αρκετά εύγλωττες είναι οι αλλεπάλληλες ανθρωποφάγες προτροπές που αναρτήθηκαν στο Indymedia την ώρα της σύρραξης (από ανώνυμους chatters που λογικά δεν βρίσκονταν στο χώρο της αναμέτρησης αλλά στη σιγουριά κάποιου γραφείου, και πολλοί από τους οποίους δήλωναν «μη αναρχικοί» αλλά επικροτούσαν την επίθεση στο ΠΑΜΕ…), για το δε ΚΚΕ αποκαλυπτικότατη είναι η έμμεση ομολογία του σημερινού «Ριζοσπάστη» ότι η δρακόντεια περιφρούρηση της Βουλής από το ΠΑΜΕ σχεδιάστηκε ως απάντηση στις αποκαλύψεις ενός κειμένου του …Χαρδαβέλλα, δημοσιευμένου ήδη από τις 17/10, το οποίο παρουσίαζε τα αστυνομικά και κυπατζίδικα σενάρια για το τι θα γινόταν την Πέμπτη. Ενδεχομένως, φυσικά, το ΚΚΕ να μην παρασύρθηκε από τον ίδιο το Χαρδαβέλλα αλλά από τις «πηγές» του: να είχε τις ίδιες με αυτόν πληροφορίες «από τα μέσα» (την ΕΛΑΣ ή/και την ΕΥΠ) και να έδρασε ΄με βάση αυτές τις πληροφορίες. Είναι γνωστό -και διακριτικά πλην ανοιχτά ομολογημένο- πως το κόμμα καλλιεργεί τέτοιου είδους επαφές. Ο ισχυρισμός π.χ. της Παπαρήγα στο MEGA για το τι ακριβώς(υποτίθεται πως) κουβέντιαζαν μεταξύ τους ένστολοι μπάτσοι και κουκουλοφόροι ασφαλίτες το βράδι της Πέμπτης έξω από τη ΓΑΔΑ, αν δεν είναι εντελώς επινοημένος, τότε προέρχεται από κάποιον από τους παριστάμενους στη συζήτηση ασφαλίτες, άνθρωπο του ΚΚΕ. Θυμίζω, επίσης, ότι την παραμονή του φόνου του Γρηγορόπουλου (5/12/2008), το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που το συνδικάτο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είχε καλέσει ως ομιλητή στο επίσημο συνέδριό του, δεν ήταν ούτε νεοδημοκράτης ούτε πασόκος αλλά η βουλευτίνα του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Το περιεχόμενο της εισήγησής της εκεί δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του συνδικάτου αλλά, ευτυχώς για το ΚΚΕ, παρόλο που είναι αναρτημένο στο Ίντερνετ δεν έγινε ευρύτερα γνωστό. Όπως και να το κάνουμε, το να ζητάς δημοσίως εύσημα από την αστυνομία επειδή τα μέλη σου (υποτίθεται πως) της έχουν παραδώσει ένα σωρό αναρχικούς, «μπαχαλάκηδες» κλπ δεν αποτελεί και το απαύγασμα της ταξικής πάλης!
    Πέρα από το προβοκάρισμα (τόσο των αναρχικών όσο και του ΚΚΕ), υπάρχει όμως και η πολιτική ουσία των προχθεσινών επιλογών τους.
    Για τους μεν αναρχικούς -το μεγάλο όγκο τους που αποτελείται από αγωνιστές (σαφώς πιο κυνηγημένους από το κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του απ’ ότι οι σημερινοί ΚΝίτες και ΠΑΜίτες, για να μην ξεχνιόμαστε) κι όχι τους όποιους ασφαλίτες- τα πράγματα είναι νομίζω προφανή: ο φετιχσμός της σύγκρουσης και η τυφλή επικέντρωση στα σύμβολα (η Βουλή ως το άντρο του κακού) επισκίασε και την πιο στοιχειώδη λογική. Λογική που λέει ότι, παρά την αθλιότητα της υποκατάστασης των ΜΑΤ από την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ, η εικόνα διαδηλωτών που μετατρέπουν ένα απεργιακό συλλαλητήριο σε θύρα γηπέδου κι αλληλοσκοτώνονται «για τη φανέλα» μπροστά στις κάμερες όλης της υφηλίου, μόνο υπονομευτική για το εργατικό κίνημα και καταστροφική για τη συγκεκριμμένη κινητοποίηση μπορούσε ν’ αποδειχτεί. Πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιήθηκαν μέσα (μαρμαρόπλακες και μολότοφ) που θα μπορούσαν κάλιστα να προκαλέσουν δεκάδες ανθρώπινα θύματα.
    Όσον αφορά το ΚΚΕ, που σε τελική ανάλυση είναι ολόκληρο κόμμα κι όχι γαλαξίας αυτόνομων μικροομάδων, τα πράγματα νομίζω πως είναι ακόμη χειρότερα: η επιλογή μετωπικής σύγκρουσης με το πιο βίαιο κομμάτι των διαδηλωτών (γιατί αυτό σημαίνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της «περιφρούρησης» της Πέμπτης, κάτι που και η ίδια η ηγεσία του δεν το αρνείται) έχω την αισθηση πως αποσκοπούσε κυρίως στο «μάντρωμα» του δικού του κόσμου, στην καταστολή εσωτερικών αμφισβητήσεων της αποτελεσματικότητας των μέχρι τώρα μορφών κινητοποίησής του και στην ανάπτυξη μαις κουλτούρας καταπολέμησης κυρίως του ενδοαριστερού «εσωτερικού εχθρού», μέσα κι έξω από τις γραμμές του. Η δήλωση της Παπαρήγα το πρωί της Πέμπτης, πριν δηλαδή από τα επεισόδια, είναι χαρακτηριστική γι’ αυτή τη στόχευση, όπου προτεραιότητα έχει όχι η νίκη πάνω στον ορατό εχθρό αλλά ο «μη παρασυρμός» του λαού:
    «Ο αγώνας δεν σταματάει σήμερα, συνεχίζεται. Το ποτάμι μπορεί και πρέπει να γίνει πιο ορμητικό, πιο ριζοσπαστικό, πιο ανατρεπτικό. Αυτό το ποτάμι μπορεί να σαρώσει τα πάντα, με έναν όρο: Να μην του κλέψουν τη νίκη στο παρά πέντε, όπως πολλές φορές έχει γίνει και ένα μεγάλο μέρος του λαού τελικά πέφτει στην αυταπάτη».
    Αυτή η επιλογή εξηγεί και την ανατριχιαστική εμμονή του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, να θέλουν το συναγωνιστή τους νεκρό πάσει θυσία από την επίθεση των «παρακρατικών κουκουλοφόρων» κι όχι από τα δακρυγόνα των άκρως επίσημων ΜΑΤ (που, σύμφωνα με τις περιγραφές των ίδιων των συντρόφων του, ευθύνονται για το θάνατό του). Κατά τη γνώμη μου, αυτή η εμμονή είναι το πιο αποκαλυπτικό στοιχείο για το χαρακτήρα του σημερινού ΚΚΕ: ο πρώτος νεκρός του από την κρατική βία εδώ και πολλές δεκαετίες δε διεκδικείται ως τέτοιος (παρά τα οφθαλμοφανή προπαγανδιστικά οφέλη μιας τέτοιας διεκδίκησης -πέρα από το αυτονόητο ηθικό χρέος απέναντι στον ίδιο το νεκρό), αλλά επιχειρείται με κάθε τρόπο ν’ αποδοθεί στον «εσωτερικό εχθρό». Το διαταύτα αυτής της επιλογής είναι βέβαια φανερό: αντί για πολιτική αντιπαράθεση με τον κρατικό αυταρχισμό ως τέτοιο, το κόμμα υποχρεώνεται σε «αυτοπεριφρούρηση» απέναντι σε ο,τιδήποτε ριζοσπαστικό μπορεί να θυμίζει στα μέλη του «την κουκουλοφορία και τις παραφυάδες αυτής» -από το ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως το «Δεν πληρώνω» ή ακόμη και τα απείθαρχα συνδικάτα που κλιμακώνουν τις μεθόδους πάλης τους. Πάνω απ’ όλα δε, τους εσωκομματικούς αμφισβητίες και αντιφρονούντες.
    Το ποιος χαίρεται και χαμογελά με όλα αυτά, δεν χρειάζεται κανείς μαντικές ικανότητες για να το αντιληφθεί. Ο ενθουσιασμός του ΣΚΑΙ, του MEGA και του ΑΝΤ-1 για τα γεγονότα της περασμένης Πέμπτης είναι νομίζω κάτι παραπάνω από διδακτικός για όλυς μας.

  34. Ο/Η Πετρος λέει:

    1) Αναλυση των συγκεκριμενων περιστατικων? Ποιος ασχολειται, τωρα? Τι κι αν εγινε προσχεδιασμενη δολοφονικη επιθεση με μαρμαρα, καδρονια και μολοτοφ εναντια σε εργαζομενους, οικογενειαρχες αγωνιστες!
    2) Ερωτηματα περι των πολιτικων διαστασεων της δρασης των αναρχο-αυτονομων τραμπουκων, φιλτραρισμενων παραδοσιακα απο προβοκατορες της αστυνομιας αλλα και
    γονιμος χωρος δρασης απολιτικων γηπεδικων χουλιγκανς σε ολες τις μεχρι σημερα μεγαλες λαικες διαδηλωσεις? Οχι βεβαια. Ειμαστε ικανοποιημενοι που ενα τσουρμο απο καμια διακοσαρια νοματαιους αποφασιζουν (με «αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες»?) και δρουν μεσα στο πληθος αυταρχικα, καπελωνοντας ολες τις αλλες συλλογικοτητες και αφηνουν χιλιαδες κοσμου ερμαια στην αστυνομικη βια.
    3) Απο ποτε η πολιτικη διαφωνια (στη συγκεκριμενη περιπτωση με το ΚΚΕ) πιστευεται οτι θα λυθει με τις αμεσο-δικτατορικες διαδικασιες της ατομικης τρομοκρατιας εναντια σε διαδηλωτες? Αυτο εχει μεινει αναπαντητο, ισως δεν εχει περασει καν απο το μυαλο απο ολους εκεινους που υποστηριζουν τις
    επιθεσεις δικην συμμοριας.
    4) Οτι ο αναρχο-αυτονομος χωρος ειναι ευαλωτος στην αστυνομικη διυθιση και επιρρεπης σε συμμετοχη σε προβοκατσιες ειναι ιστορικα γνωστο και αποδεδειγμενο. Οι αιτιες πολλες. Δεν ειναι του παροντος. Αλλωστε αρκετοι απο το χωρο, τουλαχιστον οσοι διατηρουν ακομα την ορθολογικη σκεψη και κριτικη, το αναγνωριζουν. Ομως τις τελευταιες ημερες παρατηρειται ενα νεο φαινομενο. Οι πασης φυσεως φασιστες και οι δημοσιογραφοι-ιμαντες της ΚΥΠατζιδικης διαμορφωσης του πλαισιου αναφορας στο δημοσιο διαλογο να ραβουν και οι «αναρχοαυτονομοι» να ξηλωνουν. Δειτε αλλωστε πως το ΒΗΜΑ της προηγουμενης Κυριακης προετοιμασε αριστοτεχικα το εδαφος (http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=425382&h5=true)
    Ενα απο τα δυο: ειτε τρωνε το δολωμα λογω γενικης θεωρητικης ανωριμοτητας, ειτε δεν εχουν το παραμικρο ηθικο αναστημα, το πνευματικο επιπεδο και την πολιτικη εντιμοτητα να κανουν γνησια πολιτικη κριτικη στο ΚΚΕ και να μεταπεισουν τον κοσμο που το ακολουθει και το εμπιστευεται.
    Ο αναρχο-αυτονομος χωρος που υποστηριζει τις πρακτικες της πολιτικης αλητειας ειναι ο μεγας υπευθυνος οχι μονο για αυτον τον ηλιθιο και καταστροφικο εμφυλιο πολεμο στο μαζικο κινημα αλλα και για την τακτικη της απομαζικοποιησης των λαικων συγκεντρωσεων και διαδηλωσεων.

  35. Ο/Η arc2400 λέει:

    εσυ πως μπηκες και τραβαγες βιντεο?

  36. Ο/Η AK λέει:

    Όπως φαίνεται καθαρά, δεν μπήκα, απ’ έξω ήμουνα!

  37. Ο/Η Η. λέει:

    Τώρα, σχολιαστή Πέτρο, την παρέμβαση σου την ονομάζεις ανάλυση;

    Διάβρωση (κι όχι διήθηση βέβαια) από μηχανισμούς του κράτους, είχε όπως καλώς θα ξέρεις -ως συνεπής λενινιστής- και το μέγα συγκροτημένο -οργανωτικά και πολιτικά- μόρφωμα με το όνομα Μπολσεβίκικο Κόμμα και μάλιστα από άτομα της Οχράνα, όπως αποδείχτηκε όταν ανοίξανε τα σχετικά αρχεία μετά την οκτωβριανή επανάσταση.

    Όσο για «προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση», ξέρεις, πάντα εξαρτάται από ποια πλευρά είσαι εσύ που μιλάς, όταν ερμηνεύεις κάτι. Αν ας πούμε δεν ήσουν με την πλευρά του κράτους και του κκε, αλλά ήσουν ανάμεσα σε αυτούς που δεχτήκανε την επίθεση από βουκουρεστίου από τα λυσσασμένα σκυλιά της αστυνομίας του Κόμματος, ίσως να ξανασκεφτόσουν τους χαρακτηρισμούς που απευθύνεις και την κατεύθυνση τους.

    Τέλος αυτά τα περί «ανωριμότητας», «έλλειψης πνευματικού επιπέδου», «εντιμότητας», επιστρέφονται αυτούσια. Συνιστά βαθύ ιδεαλισμό και μόνο η πεποίθηση ότι τα στελέχη του κκε είναι «σύντροφοι που κάνουν λάθος», ή ότι «το κκε είναι ρεφορμιστικό κόμμα» και άρα «μπορούμε να τους πείσουμε με τις απόψεις μας» ή «μπορούμε να αλλάξουμε το κκε».
    Το κκε είναι αστικός μηχανισμός αναδιανομής υπεραξίας και προνομίων και η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του είναι ακριβώς είτε σφετεριστές αυτής της υπεραξίας (π.χ. αφεντικά, διαχειριστές σε επιχειρήσεις του Κόμματος, κλπ), είτε αποδέκτες αυτών των προνομίων (π.χ. ρουσφέτια σε «κόκκινους» δήμους, εργασία σε συνδικάτα που ελέγχει το Κόμμα όπως στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, κλπ, κλπ). Άρα σαν τέτοιος μηχανισμός δεν αλλάζει, σε περιόδους κρίσης είτε κυριαρχεί, είτε ηττάται. Σε πιο κανονικές περιόδους συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι «κόμμα της εργατικής τάξης», με όλα τα συμπαρομαρτούντα.

    Τέλος ο εμφύλιος αν δεν το χεις καταλάβει, δεν άρχισε προχτές. Είναι κοινωνικό-ιστορικά διαρκής και είναι ανάμεσα σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, ανάμεσα σε κυρίαρχους και κυριαρχούμενους, ανάμεσα δηλαδή σε όσους παράγουν υπεραξία και όσους νέμονται αυτή την υπεραξία που παράγουν οι πρώτοι.Φυσικά διαρκής είναι και η επαναδιαπραγμάτευση της θέσης του καθένα μας.

    Δεν είναι ακραία σταλινική νοοτροπία η απεύθυνση ύβρεων και χαρακτηρισμών, ενώπιον επιχειρημάτων; Τι λέτε κι εσείς;

  38. Ο/Η Π.Π. λέει:

    @ Η: Η «ποιοτητα» και το «βαθος» της αναλυσης σου καθιστανται και τα δυο εκδηλα απο το γεγονος οτι εχεις συμπερανει οτι το ΚΚΕ ειναι καπιταλιστικη οργανωση και ως εκ τουτου αποτελει ταξικο εχθρο. Δεν υπαρχει λογος διαλογου για την ωρα. Ο διαλογος, η επιλογη των θεματων και των συνομιλητων καθοριζονται απο τις προτεραιοτητες και απο το οτι ο ανθρωπινου χρονος ζωης ειναι πεπερασμενος. Γεια χαρα.

  39. Ο/Η Βαγγέλης Τ. λέει:

    Εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του Μαρνέλλου στη σημερινή Ελευθεροτυπία:

    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=320140

    Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους για τον ρόλο του ΚΚΕ ως εσωτερική αστυνομία του κινήματος. «Μετριοπάθεια» λοιπόν από τα ΜΑΤ, καθώς, πλέον θα αναλαμβάνουν οι…περιφρουρήσεις του ΚΚΕ! Παραθέτω χαρακτηριστικό απόσπασμα του άρθρου:

    «Οσα έγιναν την Πέμπτη με το ΠΑΜΕ σε ρόλο όχι μόνο αμυντικής αλλά και επιθετικής περιφρούρησης των εκδηλώσεών του στον Αγνωστο Στρατιώτη ήταν η αρχή μιας νέας τακτικής η οποία δίνει περιθώρια αυτορρύθμισης στους διαδηλωτές που θα έχουν τον πρώτο λόγο στη μη παρείσφρηση ταραξιών στο σώμα των κινητοποιήσεών τους. Και αυτό είναι ρίσκο, διότι οι απίστευτες βιαιότητες μεταξύ διαδηλωτών, με διακριτικά απούσα την αστυνομία, θα μπορούσε να έχει βαρύτερες συνέπειες. Αν και τυχόν αστυνομική εμπλοκή ενδέχεται να είχε ακόμη μεγαλύτερες. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι τακτική που μάλλον θα εφαρμοστεί ξανά κατόπιν συνεννοήσεων.»

    Τουτέστιν: ας προετοιμαστούν οι οργανώσεις της εκτός ΚΚΕ αριστεράς για νέες επιθετικές «περιφρουρήσεις» διαδηλώσεων από το ΚΚΕ στο αμέσως προσεχές μέλλον, οι οποίες «περιφρουρήσεις» και θα έχουν την κάλυψη της αστυνομίας!

  40. Ο/Η arc2400 λέει:

    την ωρα του μεγαλου πολεμου ο εμφυλιος της αριστερας αναζωπυρωνεται,κανεις δε κανει πισω . θαυμασια και εις ανωτερα

  41. Ο/Η arc2400 λέει:

    ακομα και δικιο να εχεις δεν επρεπε να γραψεις αυτο το αρθρο .εριξες και συ ενα κουβα στο μυλο της διχονοιας.η αυτοσυγκρατηση ειναι αρετη και στιςς κρισιμες στιγμες δυναμη

  42. Ο/Η Ernest Everhard λέει:

    Παρακολουθώ τη συζήτηση και όντας μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλω να θέσω καλόπιστα ορισμένα ερωτήματα:

    1)Καταδικαστέα η στάση του ΚΚΕ με την περιφρούρηση στη βουλή και την απώθηση των μελών σωματείων κτλ. Ωστόσο για τους «αναρχικούς» που σαν άλλη αυτόκλητη πρωτοπορεία καταστρέψουν κάθε πορεία εδώ και τρία χρόνια θα πούμε κάτι;
    2) Για μένα αποτελεί τομή σε επίπεδο σχέσεων των δυνάμεων του κινήματος η επίθεση με μολότωφ ενάντια σε διαδηλωτές. Για εσάς;
    3) Όσες δυνάμεις της υπόλοιπης αριστεράς φτάνουν στο σημείο να στηρίζουν τους «αναρχικούς» γιατί πρώτα δεν αναρωτιόνται για τα δικά τους πολιτικά και οργανωτικά ελλείματα. Μήπως έχουμε για άλλη μια φορά τη γνωστή κλάψα για το κακό σταλινικό ΚΚΕ; Ως πολιτικός φορέας (κόμμα-οργάνωση-μέτωπο) γιατί δεν βλέπουν αυτοκριτικά την πολιτική τους διαδρομή που τους αφήνει κάθε φορά έκθετους σε πορείες που καπελώνονται από τον «αναρχικό» χώρο;

    Διαφωνώ με το ΚΚΕ και τη στάση του στις 20/10 αλλά δε μπορώ να μην αναγνωρίσω πως επιτέλους αναμετρήθηκε με την πιο αρρωστημένη «λογική» που έχει διαφανεί τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό εργατικό κίνημα. Μια λογική που έχουν περιγράψει πολύ αναλυτικά παραπάνω ορισμένοι σχολιαστές.

  43. Ο/Η Nikolas λέει:

    O θάνατος του οικοδόμου είναι λόγος ικανός για θλίψη, κι αυτό γιατί ο άνθρωπος αυτός πήγε κυριολεκτικά άκλαφτος. Αντί να περάσει στην Ιστορία δίπλα στον Λαμπράκη, τον Πέτρουλα, τον Τεμπονέρα, την Κανελλοπούλου, τον Γρηγορόπουλο, ο Κοτζαρίδης – σαν άλλος Αρης, κι άλλος Πλουμπίδης – θα μείνει μετέωρος στο Καθαρτήριο εκείνων των μελών του ΚΚΕ, που θα περιμένουν την κομματική αποκατάσταση. Γιατί ο Κοτζαρίδης είναι νεκρός από τα χέρια του κράτους, αλλά το ΚΚΕ αποφάσισε να τον παίξει ως τσιπάκι σε άλλη παρτίδα.

  44. Ο/Η ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣΑΡΙΣΤΕΡΟΣ λέει:

    ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ..ΕΝΟΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ.ΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ..

  45. Ο/Η Μάνος λέει:

    ανένταχτε αριστερέ μήπως να βγάλεις το ανένταχτος απο το όνομα σου; και έλεος δεν θέλουμε ένα νέο ΠΑΣΟΚ (πραγματικά φτάνει πια). Αν δεν έχεις κατανοήσει την ιστορία τουλάχιστον φαντασία θα έχεις δεν μπορεί!
    Ενα σχόλιο σχετικά με το καταστατικό σας,

    «Φιλοδοξία του ΕΡΑΜ είναι να συμβάλει καθοριστικά στην ενότητα του λαου περα και
    πάνω από κομματικες, ιδεολογικες και άλλες διαχωριςτικες γραμμες».

    Ο λαός είναι αποστασματικός γιατί ακριβώς υπάρχουν ταξικές διαφορές, γιατί ο παράγοντας ταξική σύγκρουση και ανισότητα είναι δομικά χαρακτηριστικά του καπιταλισμού. Η ενότητα πάνω απο αυτά που λέτε φαντάζει κάτι απο εθνική ομοψυχία λίγο πριν ο στρατός αναχωρήσει για το μέτωπο. Οι διαφορές υπάρχουν και δεν γίνεται να παραγνωρίζονται απο κανένα καταστατικό κόμματος, που είναι σοβαρό και στόχο έχει τη καπιταλιστική ανατροπή.

    Λαός διαμορφωμένος μέσα σε συνθήκες ταξικής ανισότητας είναι αδύνατο να είναι ενωμένος.

    Γνωρίζω οτι πολλές απο τις οικονομικές θέσεις του Καζάκη είναι σωστές όμως η προβληματική του σχετικά με τη ταξική αντιπαράθεση είναι πολυ πολύ προβληματική…Για να μην μιλήσω γαι την αριστερά. Απο αυτό το πρόβλημα προκύπτει το πολιτικό μπέρδεμα, και η πρόταση γαι ένα νέο ΠΑΣΟΚ…
    Ούτε ο κρατισμός ούτε ο (νεο) κευνσυανισμός ούτε κάν κοινωνικά κράτη μπορούν να δώσουν λύση. Ο καπιταλίσμός πρέπει να ξεπεραστεί όχι να γίνει πιο αρεστός, ή με ανθρώπινο πρόσωπο κτλ, κτλ.

  46. Ο/Η ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣΑΡΙΣΤΕΡΟΣ λέει:

    ΜΑΝΟ.ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ..ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΝ 19 ΑΙΩΝΑ..ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΙΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΟΥΝ.

    1)ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ ΤΟ ΕΠΑΜ.ΕΙΠΑ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ?

    2)ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ.ΕΙΠΑ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΕΝΙΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΡΑΜΕΝΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΥΤΗΣ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟΙ ΒΟΛΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ.ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΖΩΗΣ(ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ)

    3)ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΛΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1981.ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ 13% ΠΗΓΕ ΣΤΟ 26% ΤΟ 1977 ΚΑΙ ΤΟ 1981 ΣΤΟ 49%.ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΞΙΑ ΑΥΤΑ,ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ,ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ.Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΦΘΕΙΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΡΙΩΝΕΙ(ΠΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ).ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΑΜ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ(ΕΙΔΑΛΩΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ…)ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗΣ.

  47. Ο/Η ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣΑΡΙΣΤΕΡΟΣ λέει:

    ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ.

    ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ(ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ)ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙ Ο ΚΩΣΤΑ Ο ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ.ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΟΥΤΟΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΟΞΥΝΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΡΑ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΕΙ.

  48. Ο/Η markos λέει:

    ανενταχτο αριστερό,
    Κατ΄αρχήν, παρά τις διαφορές μας, είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο και αγωνιούμε το ίδιο.
    Επομένως η κριτική μου είναι καλοπροαίρετη.
    -τα κεαφαλαία γράμματα που χρησιμοποιείς είναι δυσκολοδιάβαστα και δεν έχουν μεγαλύτερη πειθώ-.
    Πιστεύεις οτι μπορεί η Ελλάδα , στον σημερινό παγκοσμοιποιημένο κόσμο , να έχει αναξάρτητη μικροαστική δημοκρατία ή να προχωρήσει σε κάποιο είδος Σοσιαλισμού?
    Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να κτίσουμε παλλαικό μέτωπο αντίστασης για να μην εξαθλιωθούμε βέβαια.
    Από εκει και πέρα όμως πρεπει να βρούμε δυνάμεις που θα συντονιστούμε.

  49. Ο/Η ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ λέει:

    Φίλε Μάρκο.Συγνώμη για τα κεφαλαία.Λόγο συνήθειας είναι..Δέχομαι την άλλη άποψη..Πόσο μάλλον όταν κατανοούμε την εργατική μας φύση,την ταξική μας διαφορά με τους κεφαλαιοκράτες που είναι απέναντι.

    Προσβλέπω στην δημιουργία ενός σύγχρονου μαρξιστικης κατέυθυνσης αριστερού κόμματος στην χώρα μας.Εχω μιλήσει πολλες φορες για την αναγκη να γινουμε νοικοκυρηδες στον τοπο μας πρωτα.Να δουμε τη θα κανουμε με τα χωραφια μας,τον βιο μας,την ταλαιπωρημενη γιαγια στο πιο απομακρυσμενο χωριο της χωρας,τον ανεργο νεο που γεμιζει αγχος την ζωη του η ανασφαλεια που επικρατει.

    Δεν μπορουμε να περιμενουμε να πεσει ο καπιταλισμος για να δουμε τη θα κανουμε..Οι ενεργειες κοινης δρασης με την υπολοιπη αριστερα ευρωπαικα και παγκοσμια ειναι θετικες..Απλα εξασθενουν δυναμεις και αποπροσανατολιζουν τον κυριο στοχο που ειναι ο τοπος μας πρωτιστα να γινει προτυπο που θα αντανακλα στο ευρυτερο γιγνεσθαι.

    ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ..εαν θελουμε να δουμε τα πολιτικα τεκτενομενα στην περιοχη μας,θα καταλαβουμε πωσ πρεπει να χτιστουν συμμαχιες,αλλιως θα μπουμε στο ματι της δυτικης ελιτ και ισως εχουμε την καταληξη του κανταφι..Αρα θεωρω πρωτιστης σημασιας την εναρξη συζητησεων με χωρες ιδιαιτερες.ΡΩΣΙΑ,ΙΡΑΝ,ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ,ΚΙΝΑ,ΤΟΥΡΚΙΑ,ΝΟΡΒΗΓΙΑ,ΣΟΥΗΔΙΑ.

    πρεπει να δρασουμε σε κοινους τοπους με τις προοδευτικες δυναμεις που υπαρχουν εκει με σαφες αποτελεσμα..ΟΧι ΑΠΛΑ κουβεντα για την κουβεντα..

    ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ και παψουμε καθε συζητηση α priori τοτε κανουμε μια τρυπα στο νερο.

    φιλικα.
    Θα πειτε..μα αυτες ειναι καπιταλιστικες οι περισσοτερεσ

Αφήστε μήνυμα