Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Το πλοίο για την Παλαιστίνη


ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ

Η πρωταγωνίστρια της τανίας του Νίκου Κούνδουρου, Εύα Ψυλλάκη θα παρευρίσκεται στο 53o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στη διάθεση των δημοσιογράφων για συνεντεύξεις ως εκπρόσωπος της ταινίας, από το Σάββατο 2 Νοεμβρίου έως την Κυριακή το πρωί 11 Νοεμβρίου.

Η ταινία «Το πλοίο για την Παλαιστίνη»  θα προβληθεί σε α΄ προβολή για την Ελλάδα, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012,  στην αίθουσα  «Παύλος Ζάννας» (πάνω από το Ολύμπιον) στις 22.00 και η επόμενη  προβολή θα γίνει την Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα «Τώνια Μαρκετάκη» στις 19.30.
http://www.filmfestival.gr

Η Εύα Ψυλλάκη υποδύεται τον α’  γυναικείο ρόλο της ταινίας, την Σάρα Μπεν Σουσάν, Εβραία δημοσιογράφο σε τοπική εφημερίδα σε μια μικρή εμπορική πόλη-λιμάνι στον νότο της Πελοποννήσου. Η ταινία διαδραματίζεται στο σήμερα, και κεντρικός της αφηγηματικός άξονας είναι η αναμονή ενός πλοίου -φαντάσματος που μεταφέρει σιτάρι από τον Παναμά στην Χάιφα. Η ηρωϊδα της ταινίας, στην προσπάθειά της να ανακαλύψει τους δολοφόνους της Εβραίας μάνας της έρχεται αντιμέτωπη με έναν  σκοτεινό  κόσμο  συνομωσίας  που σχετίζεται με την παράνομη  δράση του πατέρα της σε σχέση με το πλοίο.. Η πορεία της προς την αποκάλυψη της αλήθειας, την οδηγεί στη δραματική σύγκρουση δύο κόσμων,  αυτόν  της Εβραίας και αυτόν του Παλαιστίνιου αρχηγού των κομάντος, που εισβάλλει στη ζωή της..  Η ταινία χαρακτηρίζεται από τον σκηνοθέτη της ως μία πολιτική ταινία που παίρνει σαφή θέση υπέρ της Παλαιστίνης, με αφορμή πραγματικά γεγονότα στην κατασκευή του μύθου. Ο χρόνος είναι το παρόν αλλά ταυτόχρονα φέρει το παρελθόν, το σήμερα και το αύριο..

Share

Category: Εσωτερικά, Κριτική κινηματογράφου



Αφήστε μήνυμα