- aformi - http://www.aformi.gr -

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Κόσμο

Posted By aformi On 2 Σεπτεμβρίου 2012 @ 11:49 μμ In Εσωτερικά | 4 Comments

Την Κυριακή 2  Σεπτεμβρίου  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία αντιφασιστική συγκέντρωση που οργανώθηκε από Σύριους μετανάστες του Νέου Κόσμου στη στάση τραμ Κασομούλη (εργατικές πολυκατοικίες).

Τη Δευτέρα στις 12 τα μεσάνυχτα, χρυσαυγίτες με μηχανάκια έριξαν μολότοφ εναντίον μεταναστών και τραυμάτισαν δύο από αυτούς. Όταν κινητοποιήθηκε η συριακή κοινότητα της περιοχής μέσα σε μισή ώρα και μαζεύτηκαν πάνω από 200 άτομα, οι χρυσαυγίτες έγιναν άφαντοι. Εμφανίστηκε, όμως, αμέσως αστυνομία που περικύκλωσε όλη την περιοχή, απειλώντας να επιτεθεί στους συγκεντρωμένους μετανάστες.

Η συγκέντρωση των μεταναστών δεν υποχώρησε και για δύο ώρες παρέμεινε στην περιοχή περιφρουρώντας τις ζωές και τα σπίτια των κατοίκων.

Σύμφωνα με καταγγελίες αυτόπτων μαρτύρων, αστυνομικοί βρίσκονταν σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από το σημείο που χτύπησαν οι χρυσαυγίτες, ενώ μετά τη λήξη της συγκέντρωσης των μεταναστών έκαναν ελέγχους σε όσους έφευγαν.

Share

Article printed from aformi: http://www.aformi.gr

URL to article: http://www.aformi.gr/2012/09/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%ce%ba%cf%8c/

aformi.gr