Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Κόσμο



Την Κυριακή 2  Σεπτεμβρίου  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία αντιφασιστική συγκέντρωση που οργανώθηκε από Σύριους μετανάστες του Νέου Κόσμου στη στάση τραμ Κασομούλη (εργατικές πολυκατοικίες).

Τη Δευτέρα στις 12 τα μεσάνυχτα, χρυσαυγίτες με μηχανάκια έριξαν μολότοφ εναντίον μεταναστών και τραυμάτισαν δύο από αυτούς. Όταν κινητοποιήθηκε η συριακή κοινότητα της περιοχής μέσα σε μισή ώρα και μαζεύτηκαν πάνω από 200 άτομα, οι χρυσαυγίτες έγιναν άφαντοι. Εμφανίστηκε, όμως, αμέσως αστυνομία που περικύκλωσε όλη την περιοχή, απειλώντας να επιτεθεί στους συγκεντρωμένους μετανάστες.

Η συγκέντρωση των μεταναστών δεν υποχώρησε και για δύο ώρες παρέμεινε στην περιοχή περιφρουρώντας τις ζωές και τα σπίτια των κατοίκων.

Σύμφωνα με καταγγελίες αυτόπτων μαρτύρων, αστυνομικοί βρίσκονταν σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από το σημείο που χτύπησαν οι χρυσαυγίτες, ενώ μετά τη λήξη της συγκέντρωσης των μεταναστών έκαναν ελέγχους σε όσους έφευγαν.

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Σχόλια (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Βίκυ λέει:

    ωραίο το βίντεο αλλά μήπως δεν θα έπρεπε να φαίνονται τα πρόσωπα των ανθρώπων, και ειδικά από τόσο κοντά?ζούμε περίεργες εποχές..

  2. Ο/Η anarxia λέει:

    Δεν ειναι οτι ζουμε περιεργες εποχες, ειναι αυτονοητο οτι τα προσωπα των ανθρωπων δεν θα επρεπε να φαινονται, τελειως ανευθυνος και γενικοτερα ακατλαληλος αυτος που το ανεβασε.

  3. Ο/Η aformi λέει:

    Το ζήτημα με τα πρόσωπα σε φωτογραφίες έχει απασχολήσει το σάιτ κάποιες φορές, έχουμε τοποθετηθεί, θα επαναλάβουμε κάποια πράγματα εν συντομία και… τέλος.
    Είναι αλήθεια ότι ορισμένοι (όχι πολλοί, και κυρίως από τον αναρχικό χώρο –αν και ούτε όλοι οι αναρχικοί) έχουν πρόβλημα με πρόσωπα που φαίνονται σε φωτογραφίες όχι «αυτές τις περίεργες εποχές» αλλά πάντοτε, σε κάθε περίπτωση και σε κάθε εποχή.
    Τώρα, η ερώτηση είναι απλή:
    Τι μήνυμα εκπέμπει μια φωτογραφία μιας νόμιμης διαδήλωσης, όπου τίποτα το νομικά επιλήψιμο (με βάση το αστικό δίκαιο) δεν έγινε και στο οποίο τα πρόσωπα των διαδηλωτών είναι σβησμένα ή (ψηφιακά) καλυμμένα;
    Η απάντηση είναι προφανής:
    -Η συμμετοχή σε οποιαδήποτε διαδήλωση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Οι συμμετέχοντες σε αυτή κινδυνεύουν να τυλιχτούν από τους μπάτσους σε μια «κόλλα χαρτί». Επομένως, μην συμμετέχετε σε διαδηλώσεις εκτός αν είστε αποφασισμένοι για όλα (για όλες τις νομικές συνέπειες δηλαδή). Φωτογραφικές κάμερες υπάρχουν σε όλο το ιστορικό κέντρο, επομένως αν δεν θέλετε να φωτογραφηθείτε από την ασφάλεια μην κατεβαίνετε σε διαδηλώσεις. Προσοχή, υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος!
    Ενάντια σε αυτή τη λογική, επειδή εμείς δεν θεωρούμε ότι η συμμετοχή σε διαδηλώσεις αποτελεί επικίνδυνη πράξη, αλλά νόμιμο πολιτικό δικαίωμα καταχτημένο με εργατικούς αγώνες, έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι σβήνουμε πρόσωπα μόνο στην περίπτωση που γίνονται συγκρούσεις με μπάτσους (τότε άλλωστε σπάνια τραβάμε φωτογραφίες).
    Ένα τελευταίο:
    Δεν τραβάμε φωτογραφίες στα κρυφά. Όποιος έχει πρόβλημα, για οποιοδήποτε λόγο, σβήνουμε την τυχόν φωτογραφία που τραβήξαμε.
    Στις φωτογραφίες της διαδήλωσης στο Νέο Κόσμο κυρίως φαίνονται μετανάστες, οι οποίοι όχι μόνο δεν είχαν πρόβλημα (φαίνεται άλλωστε από τις φωτογραφίες που ποζάρουν) αλλά ζητούσαν να πληροφορηθούν πότε θα ανέβουν στο διαδίκτυο. Οι αγωνιστές δεν φοβούνται, είναι και αυτό ένα από τα μαθήματα που μας μαθαίνουν οι μετανάστες διαρκώς σε όλες τις διαδηλώσεις.
    Και, ως συνέχεια του τελευταίου σημείου. Αλήθεια, αν κάποιος τρομοκρατείται από μια φωτογραφία, ποια είναι η γνώμη του για τους επώνυμους (με ονοματεπώνυμο) αγωνιστές που παλεύουν στους χώρους δουλειάς ως συνδικαλιστές, που αρθρογραφούν ενάντια στην αστυνομική τρομοκρατία και τη Χρυσή Αυγή; Μήπως είναι απλά… άφρονες;
    Aformi

  4. Ο/Η κωστας κ λέει:

    Συμφωνω απολυτα με την αποψη των υπευθυνων του site.Επειδη ειμουνα στη διαδηλωση θελω να καταθεσω την μαρτυρια μου:1.η πλειοψηφεια ηταν μεταναστες 2.Γι αυτους ηταν μια γιορτη ,σπαζανε την τρομοκρατια 3.τα μπαλκονια των εργατικων πολυκατοικιων ηταν γεματα κοσμο 4.οι μπατσοι χεσμενοι ουτε μια ειρωνια ουτε μια μαγγια 5 φασιστες εξαφανισμενοι. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
    ΥΓ.ο φωτ0γραφος ειχε την ατυχια να «χασει» ενα πιτσιρικα αραβικων χρακτηριστικων οχι πανω απο 4 χρονων που βγηκε μονος του απο ενα παρτερι και χειροκροτουσε γελωντας και χοροπηδωντας(μονο απο αυτη την εικονα η μερα μου εγινε καλυτερη)

Αφήστε μήνυμα