Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Πολιτική αντιπαράθεση για τις «επιχειρήσεις σκούπα»



Η κυβέρνηση προσβάλλει και τον πολιτισμό μας» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής επικρατείας και υπεύθυνος Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς, σχολιάζοντας την «επιχείρηση σκούπα» το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξένιος Ζευς». Για «επίδειξη απανθρωπιάς» κάνει λόγο το ΚΚΕ. Σήμερα, Κυριακή, πραγματοποιείται νέα «επιχείρηση σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα σε Μοναστηράκι, πλατεία Βάθης, Πεδίον του Αρεως και Ομόνοια.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 4.900 προσαγωγές και συνελήφθησαν 1.130 μετανάστες καθώς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα». Επίσης πραγματοποιήθηκαν 52 κατ’ οίκον έρευνες παρουσία εννέα Εισαγγελικών Λειτουργών.

«Πάνοπλοι αστυνομικοί συλλαμβάνουν με εντολή πρωθυπουργού οποιονδήποτε δε μοιάζει με Έλληνα και κινείται στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο. Μεσημέρι Σαββάτου, Ιπποκρατους και Ακαδημίας. Δεκάδες γονατισμένοι άνθρωποι, οι περισσότεροι άντρες, φοβισμενοι, με σκυμενο το κεφαλι είναι ακινητοποιημένοι από τις ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ . Έκπληκτοι περαστικοί, ένιωθαν ότι βρίσκονται σε μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και ζητούσαν εξηγήσεις για το οικτρο αυτο θέαμα που προσβάλει τους Έλληνες που έχουν περάσει κατοχή, προσφυγιά και μετανάστευση», τονίζει ο Δημήτρης Τσουκαλάς.

«Δεν έχει σημασία αν οι μετανάστες έχουν χαρτιά η όχι, οι οδηγίες είναι σαφείς. Σκούπα σε όλους. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά μαθαίνουμε έκπληκτοι από τα δελτία ειδήσεων ότι πρόκειται για το σχέδιο «Ξένιος Ζευς»!!! που έχει όχι μόνο τη στήριξη άλλα την εντολή του Πρωθυπουργού για να πραγματοποιηθεί. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον όποιο εμπνευστή αυτού του σχεδίου κατ´αρχήν τι σημαίνει Ξενιος Ζευς: «Στην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία εθεωρείτο πράξη αρετής. Τους ξένους προστάτευαν ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία, όπως και οι Διόσκουροι Κάστωρ και Πολυδεύκης. Υπήρχε θεία απαίτηση για την περιποίηση των ξένων και εθεωρείτο αμάρτημα η κακή αντιμετώπισή τους»» αναφέρει ο υπεύθυνος Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο κρύβεται πίσω από βαρύγδουπες εκφράσεις και επικοινωνιακά τρυκ, που στερούνται σοβαρότητας, και υποτιμα τη λογική, τη νοημοσύνη, τις γνώσεις μας και ότι μας έχει απομείνει και δεν μπορούν με τίποτα να το ξεπουλήσουν. Τον πολιτισμό μας. Αναρωτιόμαστε αν και σε αυτό το » επιχειρησιακό σχέδιο» της Κυβέρνησης συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ ειναι αντίθετος με κάθε είδους πόγκρομ που προσβάλει την ανθρώπινη φύση και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το γεγονος οτι η επιχειρηση αυτή εξελιχθηκε την 4η Αυγούστου θλιβερή επέτειο της κατάλυσης της Δημοκρατίας από τον Ιωάννη Μεταξά το 1936 ειναι τυχαιο;»

Από την πλευρά του το ΚΚΕ κάνει λόγο για «επίδειξη απανθρωπιάς της συγκυβέρνησης στα θύματα της μετανάστευσης». «Την ίδια στιγμή», συμπληρώνει, «κρύβει από το λαό ότι τα κύματα των μεταναστών θα πληθήνουν όσο οι σύμμαχοί της, ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ, με τις απροκάλυπτες επεμβάσεις τους φουντώνουν τη φωτιά του πολέμου στη Συρία».

«Το μεγάλο πρόβλημα της συσσώρευσης μεταναστών που διαρκώς θα οξύνεται, δεν αντιμετωπίζεται με την επίδειξη αγριότητας, βαρβαρότητας στα θύματα», τονίζει το ΚΚΕ και ζητά «να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες θέλουν να φύγουν από τη χώρα προς άλλες χώρες της ΕΕ, να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους επιθετικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κατά των λαών της Αφρικής και της Ασίας, να μη συμμετέχει η χώρα με κανένα τρόπο στις επεμβάσεις και στον πόλεμο στη Συρία».

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα