Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Πολιτικές εξελίξεις – Βίντεο με τον Κ. Λαπαβίτσα



Με το βλέμμα στην εκλογική επιβίωση του κόμματος του ο Φ. Κουβέλης δήλωσε και σήμερα κατηγορηματικά ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση μαζί με Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, χωρίς την συμμετοχή του Σύριζα.

Το κόμμα του Α. Τσιπρά είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση μαζί με τα δυο ηττημένα στις εκλογές αστικά κόμματα και τον Κουβέλη γιατί θα ήταν σαν να αναιρούσε τον εαυτό του και τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Αν λοιπόν ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΔΗΜΑΡ σχημάτιζαν κυβέρνηση και άφηναν τον Σύριζα στην αξιωματική αντιπολίτευση, στις επόμενες εκλογές –που θα ήταν πολύ σύντομες λόγω ότι μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα είχε καμιά λαϊκή νομιμοποίηση και φυσικά θα συνέχιζε την προηγούμενη βάρβαρη πολιτική- το κόμμα του Τσίπρα θα έβγαινε με ποσοστά του …μακαρίτη Κ. Καραμανλή το ’74.

Με τα σημερινά δεδομένα και η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Παπούλια, θα αποβεί άκαρπη και θα αρχίσουν οι διαδικασίες για νέες εκλογές. Αν και ακούσαμε σήμερα ότι σ’ αυτή την συνάντηση το κόμμα του Π. Καμένου θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης δεν μπορεί να υποθέσουμε –με δεδομένο τις πάγιες απόψεις αυτού του κόμματος- τι μπορεί να περιέχει αυτή η πρόταση ώστε να έχει πιθανότητες να ευοδωθεί.

Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση και να ακούσουμε τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις του καθηγητή Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Κ. Λαπαβίτσα.

Όλα λοιπόν συνηγορούν ότι βαδίζουμε σε νέες βουλευτικές εκλογές.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση διαπιστώνουμε δυο πράγματα. Πρώτον ότι υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια από τα υπόλοιπα κόμματα και το μιντιακό σύστημα να φορτώσουν το βάρος της ευθύνης για την προσφυγή πάλι στις κάλπες στον Σύριζα. Τι αποτέλεσμα θα έχει αυτή η προσπάθεια μένει να το δούμε. Προς το παρόν αν δεχθούμε κάποιες δημοσκοπήσεις που είδαν την δημοσιότητα αυτή η προσπάθεια πέφτει στο κενό.

Δεύτερο και πιο σημαντικό. Απ’ ότι παρακολουθούμε από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ έχει αρχίσει μια προσπάθεια οικονομικής τρομοκράτησης του λαού εν όψει των επερχόμενων εκλογών. Την ζήσαμε και στις περασμένες εκλογές, γ’ αυτό πιστεύουμε ότι και πάλι θα αποδειχθεί ατελέσφορη για τους σχεδιασμούς του κατεστημένου.

Είναι φανερό ότι η ντόπια οικονομική ολιγαρχία, οι κολαούζοι της, και οι τροϊκανοί θα επιδιώξουν στις πιθανές επόμενες εκλογές να αναστήσουν τον πεθαμένο δικομματισμό και να βάλουν στην βουλή κόμματα δεκανίκια (Ντόρας-Μάνου, ΛΑΟΣ) αφού η προσπάθεια Σαμαρά για αναστηλώσει τις δεξιάς πολυκατοικίας φαίνεται να αποτυγχάνει.

Πηγή: Βαθύ Κόκκινο

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα