Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

«Ζω πια συνέχεια μια ζωή δράμα»



Ένα απελπισμένο σημείωμα στο Διαδίκτυο που συνοδευόταν από στίχους οργής και απόγνωσης συνέθεσε το χρονικό της προαναγγελθείσας οικογενειακής τραγωδίας που διαδραματίστηκε χθες το πρωί στην Πλατεία Βάθη. Ο επίλογος για τον 60χρονο άνεργο μουσικό Αντώνη Περρή και την 90χρονη μητέρα του που έπασχε από Αλτσχάιμερ γράφτηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί με το μοιραίο άλμα στο κενό από την ταράτσα πενταώροφης πολυκατοικίας.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες στη γειτονιά της Πλατείας Βάθη, στη διασταύρωση των οδών Ακομινάτου και Παλαιολόγου, πάγωσαν από το φρικτό θέαμα. Πρώτα είδαν την 90χρονη να πέφτει από την ταράτσα. Μεσολάβησαν ελάχιστα λεπτά, όταν είδαν και τον γιο της να κάνει τη μοιραία κίνηση.

Στο ιδιόκτητο διαμέρισμα όπου έμενε ο 60χρονος μουσικός με την ηλικιωμένη μητέρα του, δεν βρέθηκε σημείωμα. Βρέθηκαν όμως, όπως είπαν γείτονες, λογαριασμοί για πληρωμές που έρχονταν ο ένας μετά τον άλλον. Ο 60χρονος είχε στείλει το μήνυμά του από το προηγούμενο βράδυ, μέσω του Διαδικτύου, περιγράφοντας με δραματικό τρόπο την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει. Βαρύ οικογενειακό πρόβλημα, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

«Λέγομαι Αντώνιος Περρής. Εδώ και 20 χρόνια φροντίζω την 90 χρονών μητέρα μου (τη γεροντοκομώ). Τώρα τα 3-4 χρόνια έχει πάθει Αλτσχάιμερ και τελευταία την πιάνουν και κρίσεις σχιζοφρένειας και έχει κι άλλα προβλήματα υγείας», έγραφε μεταξύ άλλων και συνέχιζε: «Παρόλο που έχω αρκετή περιουσία και τα πουλώ όλα όσο όσο τόσο καιρό, έχω μείνει χωρίς ρευστό (χρήματα) και δεν έχουμε πια να φάμε, κι η πιστωτική μου κάρτα με 22% επιτόκιο γεμάτη κι ας δανείζονται με 1%, κι άλλα έξοδα που τρέχουν. Ζω πια συνέχεια μια ζωή δράμα… Τώρα τελευταία δυστυχώς έχω νέα σοβαρότατα δικά μου προβλήματα υγείας. Δεν έχω καμία λύση μπρος μου. Περιουσία αρκετή αλλά ρευστό καθόλου, οπότε χωρίς φαγητό τι γίνεται;».

Ενα σιδερένιο πλέγμα καλύπτει την είσοδο της πενταώροφης πολυκατοικίας στην Πλατεία Βάθη, χαρακτηριστικό της κατάστασης που βιώνουν, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, από την εγκληματικότητα. Σε αυτό το περιβάλλον, σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, ζούσε ο 60χρονος με τη μητέρα του. Οι γείτονες μιλούν για πολύ ήσυχους ανθρώπους με μοναχική ζωή. Η ηλικιωμένη όπως λένε, έπασχε από Αλτσχάιμερ. «Δεν μπορούσε να μείνει μόνη της στο σπίτι. Τη φρόντιζε ο γιος της, ο οποίος δεν είχε δική του οικογένεια», λέει ο ιδιοκτήτης απέναντι καταστήματος.

Ο 60χρονος ήταν μουσικός και στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να φτιάξει δική του επιχείρηση. Τα δύο τελευταία χρόνια, όπως μας είπαν, είχε μείνει άνεργος. Εργαζόταν λίγες ώρες την εβδομάδα ως δάσκαλος μουσικής σε ωδείο, αλλά στην ουσία αναγκαζόταν να ζει με τη μικρή σύνταξη του ΟΓΑ που έπαιρνε η μητέρα του.

«Φαινόταν ότι πιεζόταν πολύ οικονομικά. Τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ πεσμένος ψυχολογικά. «Κουράστηκα», μας έλεγε. Ο,τι και αν έγινε, ήξερε ότι δεν μπορούσε να αφήσει πίσω μόνη της τη μητέρα του», περιγράφει μια γειτόνισσά του.

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα