Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Εισβολή της αστυνομίας στην πλατεία των Ιndignados



Στην εκκένωση της πλατείας Puerta del Sol, στη Μαδρίτη, όπου είχαν συγκεντρωθεί από χτες οι Ιndignados, προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου η αστυνομία, συλλαμβάνοντας και 18 διαδηλωτές.

Η χτεσινή διαδήλωση έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την γέννηση του κινήματος των «Αγανακτισμένων». «Είμαστε εδώ γιατί εξακολουθούμε να είμαστε αγανακτισμένοι από τις πολιτικές λιτότητας που μας επιβάλλει η οικονομική ελίτ», δήλωσε χτες ένα μέλος των Ιndignados.

Οι Ιndignados επισήμαναν ότι οι κινητοποιήσεις, που θα κορυφωθούν την 15η Μαΐου,  δεν θέλουν να είναι μία επέτειος για το κίνημα, αλλά ένα ορόσημο. «Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν είναι μακριά», δήλωσε ο Jon Aguirre, ένας 27χρονος αρχιτέκτονας, μέλος του κινήματος Ιndignados στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι διαδηλωτές σκόπευαν να παραμείνουν στην πλατεία επί τέσσερις ημέρες, δημιουργώντας μία «μόνιμη συνέλευση». Την ίδια στιγμή οι αρχές είχαν ανακοινώσει πως οι διαδηλώσεις θα πρέπει να ολοκληρώνονται καθημερινά στις 22:00.

Βάσει αυτής της απαγόρευσης οι αστυνομικοί εισέβαλλαν στην πλατεία και την εκκένωσαν μέσα σε λίγα λεπτά. «Έγιναν 18 συλλήψεις και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν», ανέφερε μια εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Η νύχτα πέρασε χωρίς σοβαρά επεισόδια», πρόσθεσε.

Αντιδρώντας στην εκκένωση της πλατείας, το κίνημα πραγματοποίησε μια νέα συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στη Μαδρίτη, ζητώντας την απελευθέρωση των 18 συλληφθέντων. «Ελευθερία» και «ο αγώνας συνεχίζεται πάσει θυσία» ενώ κάποια στιγμή ξεκίνησαν να κουνάν όλοι μαζί τα χέρια τους σιωπηλά για ένα λεπτό σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 18 συλληφθέντες της χθεσινής εισβολής στην πλατεία Puerta del Sol. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα και στη Βαρκελώνη, όπου χτες διαδηλωτές παρέμειναν στο κέντρο της πόλης, χωρίς να δεχτούν επίθεση από την αστυνομία.

Share

Category: Διεθνή



Αφήστε μήνυμα