Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

24η μέρα απεργία πείνας – Να απελευθερωθεί άμεσα ο Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς




Μετά την απελευθέρωση χθες (29 Φεβρουαρίου) του Μοχάμεντ Μπουγκζίν, απαιτούμε να απελευθερωθεί άμεσα και ο Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς, που εξακολουθεί να κρατείται στα κρατητήρια του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης στον Ασπρόπυργο και διανύει σήμερα την 24η μέρα απεργίας πείνας.
Συνελήφθη μαζί με τον Μπουγκζίν, αντιμετωπίζει τις ίδιες «κατηγορίες», επομένως δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τη συνέχιση της κράτησής του.
Ο Μοχάμεντ Μπουγκζίν έφτασε σήμερα το πρωί στην Αθήνα και μας διηγήθηκε τι τράβηξε το τελευταίο διήμερο της περιπέτειάς του. Την 22η μέρα της απεργίας πείνας, στη διάρκεια της οποίας έπινε μόνο νερό, με αποτέλεσμα αυτός ο γίγαντας με τα πάνω από 100 κιλά να γίνει αγνώριστος, τον φόρτωσαν σε μια κλούβα και τον μετέφεραν στην Τρίπολη. Εκεί, το πρώτο πράγμα που του είπαν (αξιωματικός με πολλά αστέρια) ήταν να σταματήσει την απεργία πείνας για να τον αφήσουν ελεύθερο. Δήλωσε ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας και τότε προκλητικά τον έβαλαν σ’ ένα κελί όπου σερβίριζαν φαγητό στους υπόλοιπους κρατούμενους, ενώ του έλεγαν να φάει κι αυτός για να τον αφήσουν!
Ο Μοχάμεντ Μπουγκζίν άντεξε και αυτό το βασανιστήριο, που είναι αντίθετο με κάθε έννοια ελληνικού και διεθνούς δικαίου, καθώς και με τις αποφάσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Ηταν αποφασισμένος να φύγει από τη φυλακή με το κεφάλι ψηλά. Καλύτερα νεκρός, παρά προσκυνημένος. Αυτό ήταν που καθοδηγούσε τη θέλησή του.
Το απόγευμα της επόμενης μέρας του ανακοίνωσαν ότι θα αποφυλακιστεί. Ομως, ενώ άλλους 7 μετανάστες, οι οποίοι επίσης αποφυλακίστηκαν, τους άφησαν στις 7 το απόγευμα, για να προλάβουν να πάρουν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, αυτόν τον άφησαν στις 10 τη νύχτα, ξέροντας ότι το τελευταίο λεωφορείο είναι στις 9. Ετσι, έβγαλε όλη τη νύχτα σ’ ένα τραπέζι του καφενείου του ΚΤΕΛ και πήρε το πρώτο πρωινό λεωφορείο για την Αθήνα. Εφτασε κοντά μας εξαντλημένος, αλλά χαρούμενος για την απελευθέρωσή του. Το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν τι γίνεται με τον Μοχάμεντ-Αλι, τον σύντροφό του με τον οποίο για καιρό μοιράστηκαν το ίδιο κελί και μαζί ξεκίνησαν την απεργία πείνας, μέχρι να τους χωρίσουν προσπαθώντας να σπάσουν το ηθικό τους.

Ανοιχτό μέτωπο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των 300 απεργών πείνας

Πηγή: Indymedia

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα