Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Επίθεση νεοναζί: Σύσκεψη για συλλαλητήριο EΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ



Ομάδα είκοσι τραμπούκων της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε μέλη του ΣΕΚ και υποψηφίους στη δημοτική παράταξη «Ανταρσία στο Λιμάνι» με έδρα στο δημοτικό συμβούλιο, συνδικαλιστές και φοιτητές που έκαναν πολιτική παρέμβαση στην οδό Σωτήρος με τραπεζάκι με βιβλία και μοίρασμα προκηρύξεων.

Έσπασαν το τραπεζάκι, πέταξαν και έσκισαν το υλικό και στη συνέχεια χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές το Μήτσο Αργυροκαστρίτη, τον Αντώνη Αλφιέρη και την Ελπίδα Καμπάνη. Οι  νεοναζί μοίραζαν πιο πριν δωρεάν την φασιστοφυλλάδα τους ενώ προπηλάκιζαν επί αρκετή ώρα τους περαστικούς που αντιδρούσαν στην παρουσία τους.

Μετά την επίθεση έφυγαν κάτω από τις διαμαρτυρίες κόσμου από τα μαγαζιά και τα φροντιστήρια και πήγαν στο ορμητήριο που τους έχει διαθέσει η Ασφάλεια στη περιοχή, τα δήθεν «Γραφεία» τους.

Η επίθεση αυτή είναι ακόμα μία σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν σαν στόχο την εδραίωση των νεοναζί στις γειτονιές του Πειραιά. Την Τετάρτη 22/2, εισέβαλαν σε σπίτι μεταναστών στην Ευαγγελίστρια, με ρόπαλα και παραλάιζερ τραυματίζοντας άσχημα δύο άτομα, με τον ένα να βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο. Στη Νίκαια και στου Ρέντη (στην περιοχή του Village) οι επιθέσεις εξελίσσονται σε υπόθεση ρουτίνας, με στόχο τους μετανάστες που ζουν και δουλεύουν εκεί.

Οι γερμανοτσολιάδες της Χρυσής Αυγής αποθρασύνονται από την επίθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κατά της αριστεράς και επιχειρούν να παίξουν το ρόλο του χωροφύλακα στους  δρόμους και τις γειτονιές, αλλά και του απεργοσπάστη, όπως πρόσφατα απέδειξαν στη Χαλυβουργία με τη προβοκατόρικη επίθεση στο Βόλο και στην Ελευσίνα. Το Σωματείο Εργαζόμενων  στον ΗΣΑΠ έχει καταγγείλει τις επιθέσεις που οργανώνουν στους Σταθμούς του ηλεκτρικού.
Είναι οι ίδιοι που συνεργάζονται με την Αστυνομία στον Άγιο Παντελεήμονα στέλνοντας ομάδες μαχαιροβγαλτών να χτυπάνε μετανάστες , αριστερούς και άλλους αγωνιστές.
Με το ρατσιστικό δηλητήριο και τις φασιστικές επιθέσεις στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου για να σπείρουν το φόβο και να αποπροσανατολίσουν την οργή του κόσμου από τις ευθύνες των κυβερνήσεων, των Τραπεζιτών, της ΕΕ.

  • Καλούμε τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα 15μελή μαθητικά συμβούλια και κάθε μορφής συλλογικότητα που παλεύει ενάντια στα μνημόνια, τη φτώχεια και το ρατσισμό να καταδικάσουν τις νεοναζιστικές επιθέσεις, να απαιτήσουν να κλείσουν τα «γραφεία» -ορμητήρια
  • Καλούμε  ανοιχτή σύσκεψη, τη  Δευτέρα 5/3 στις 7μμ στο δημαρχείο Πειραιά (πλατεία Κοραή), 7ος όροφος για να οργανώσουμε την κοινή δράση με στόχο να δώσουμε άμεση απάντηση στην κλιμάκωση των φασιστικών επιθέσεων με ένα μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το ερχόμενο Σάββατο 10 Μάρτη στην πλατεία Κοραή.

Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά- Ανταρσία στο Λιμάνι

 

Κίνηση “Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή” Πειραιά

Πηγή: antarsiastolimani.blogspot.com

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα