Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Έπαθα σοκ, μα την Παναγία!



Την Τετάρτη 29/2 πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο από τη ΓΕΣΕΕ στην πλατειά Συντάγματος στις 6 το απόγευμα.

Εντάξει…

…όπως ήταν αναμενόμενο (με δεδομένα τα ξεπουλήματα των γραφειοκρατών)  ο αριθμός των συγκεντρωμένων ήταν λίγος.

Ο Μανώλης Μητσιάς μόλις που πρόλαβε να πει δυο-τρία τραγούδια. Ξεκίνησε με ένα από τα συγκλονιστικότερα τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας (κατά την ταπεινή μου γνώμη), το «Γιάννης ο φονιάς». Αλλά η συναυλία δεν έμελε να ευδοκιμήσει. Λίγο μετά την έναρξη της άρχισε μια καταρρακτώδης (σχεδόν τροπική) βροχή που διέλυσε τα πάντα. Πανικόβλητοι οι συγκεντρωμένοι έτρεχαν να προστατευθούν κάτω από δέντρα. Οι περισσότεροι κατευθύνθηκαν αμέσως και εσπευσμένα προς τα σπίτια τους.

Το αυτό και εγώ! Μούσκεμα (μέχρι το μεδούλι…) έφτασα στο σημείο που είχα αφήσει τη μηχανή μου -δίπλα σε ένα περίπτερο.  Με μια κάποια ταραχή (πρέπει να σας εξομολογηθώ) είδα ΜΑΤατζήδες να βρίσκουν σκέπη κάτω από το γείσο του περίπτερου και στην είσοδο της απέναντι πολυκατοικίας.

Προσποιήθηκα τον αδιάφορο, ξεκλείδωσα τη μηχανή μου, φόρεσα την αδιάβροχη φόρμα. Δίπλα στη μηχανή μου υπήρχε ένας διαδηλωτής που είχε βρει καταφύγιο από τη βροχή. Με παρατηρούσε καθώς φορούσα τη φόρμα και μου είπε σχεδόν ψιθυριστά (για να μην ακούν οι ΜΑΤατζήδες προφανώς):

Ακόμα και ο γαμιόλης ο Θεός είναι εναντίον μας!

Κούνησα το κεφάλι μου συναινώντας (το λιγότερο που μπορούσα να κάνω).

Το πραγματικό ωστόσο σοκ για μένα πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα. Συζητώντας με φίλους (στην πραγματικότητα με συντρόφους) ανακάλυψα (στα γεράματα!!) την αλήθεια. Μέχρι τώρα, νόμιζα ότι ο Μανώλης Μητσιάς ανήκει στην Αριστερά. Το θεωρούσα δεδομένο! Λαϊκός τραγουδιστής, συνεπής (ότι και αν αυτό σημαίνει…) ως «έντεχνος» καλλιτέχνης, ευπρεπής (επίσης, ότι και αν αυτό σημαίνει…).

Και άξαφνα, ανακαλύπτω την αλήθεια!

Είναι δεξιός ο άνθρωπος!

Κολλητός του Σαμαρά! [1] Κολλητός πλούσιων, και «αξιοπρεπέστατων» βουλευτών όπως  η κυρία Ελίζα Βοζεμπεργκ.[2] Κατά τα υπόλοιπα, ο άνθρωπος αυτός τραγουδά Θεοδωράκη και άλλα «λαϊκά» άσματα για τη «φτωχολογιά» και άλλα τοιούτα. Θα μου πείτε: και ο Θεοδωράκης βουλευτής της ΝΔ ήταν, νυν κολλητός ακροδεξιών του είδους του Πάνου Καμένου. Ορθά!

Ηθικό δίδαγμα:

Φοβού τους αξιοπρεπείς ανθρώπους και δώρα φέροντας.

Αλήθεια, ζούμε σε αξιοθρήνητες εποχές!

Άγγελος Καλοδούκας

[1] http://logia-starata.blogspot.com/2012/03/m.html

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Σχόλια (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η EOΣ λέει:

    Το ΣΟΚ δεν είναι με τον Μανώλη Μητσιά. Το πραγματικό ΣΟΚ είναι σε κάτι άλλο που αναφέρεις με κάποιο εφησυχασμό:

    Εντάξει…
    …όπως ήταν αναμενόμενο (με δεδομένα τα ξεπουλήματα των γραφειοκρατών) ο αριθμός των συγκεντρωμένων ήταν λίγος.

    Δεν είναι μόνο τα ξεπουλήματα των γραφειοκρατών. Και καλέσματα που κάνουν οι άλλοι που είναι ενάντια στους γραφειοκράτες δεν έχουν απήχηση στο κόσμο. Έχεις δει τι κόσμο έχουν μαζέψει τα καλέσματα της «Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων» το τελευταίο καιρό;

    Μήπως θα πρέπει να κάνουμε και δική μας αυτοκριτική;

    Ευτυχώς υπάρχουν και μερικές κινητοποιήσεις που δεν γίνονται από την αριστερά μεταμφιεσμένη σε «εργατική τάξη», όπως είναι τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και όπως έχει καταντήσει πλέον η «πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων», όπως αυτή, που δεν ακούστηκε καθόλου, ούτε από τα δελτία των 8, ούτε από τις ανακοινώσεις των μηχανισμών της αριστεράς:

    Εικόνες από την διαδήλωση σωματείων συμπαράστασης την κατάληψη του υπουργείου Υγείας

  2. Ο/Η ΑΚ λέει:

    Δυστυχώς, σύντροφε ΕΟΣ θα συμφωνήσω μαζί σου…
    Ευχαριστώ για το link.
    Άγγελος

  3. Ο/Η InformationLibre λέει:

    η απεργιακή διαδήλωση το πρωί της ίδιας μέρας:

    http://www.youtube.com/watch?v=5XgXZuIhR-0

Αφήστε μήνυμα