Σχόλια : “Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των χαλυβουργών” ή το ΠΑΜΕ στο πλευρό της Χρυσής Αυγής; https://aformi.gr/2012/02/%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8c-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%87%ce%b1%ce%bb%cf%85%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81/ Με αφορμή Mon, 02 Jun 2014 09:17:16 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.1 Από: παπαδοπουλος https://aformi.gr/2012/02/%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8c-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%87%ce%b1%ce%bb%cf%85%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81/comment-page-1/#comment-6105 Sun, 26 Feb 2012 11:54:06 +0000 http://www.aformi.gr/?p=14541#comment-6105 η αφορμη στο πλευρο του Βήματος, ή το Βήμα στο πλευρό της αφορμής? anything goes..

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=445769&h1=true

]]>
Από: Πέτρος https://aformi.gr/2012/02/%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8c-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%87%ce%b1%ce%bb%cf%85%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81/comment-page-1/#comment-5877 Wed, 22 Feb 2012 23:27:49 +0000 http://www.aformi.gr/?p=14541#comment-5877 Κι άλλος Πέτρος; Διακυβεύεται η φήμη μου. Στο εξής θα υπογράφω ως παραναγνώστης: paranagnostis.blogspot.com
Ο Κώστας Κ πράγματι έχει ένα καλό σενάριο. Και ως τέτοιο δεν θα το έπαιρνε κανείς στα σοβαρά. Έλα όμως που η ανακοίνωση του ΔΣ των χαλυβουργών ταιριάζει γάντι με το σενάριο!
Σε παρενθέσεις τα σχόλιά μου
Το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας καταγγέλλει την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων ομάδων να προβοκάρουν, να συκοφαντήσουν και να αμαυρώσουν τον ηρωικό αγώνα μας
(Τώρα, κι αν εμείς καλωσορίσαμε τη Χρυσή Αυγή  οι άλλοι μας φταίνε. Και φυσικά σύμφωνα με τις οξυδερκείς  μαρξιστικές αναλύσεις μας οι «άλλοι» δεν είναι διακριτοί από την Χρυσή Αυγή.)

Η Χρυσή Αυγή από την αρχή τάχθηκε ενάντια στον αγώνα μας,  όπως και σε κάθε εργατικό λαϊκό αγώνα.
(αλλά αυτό δεν μας πειράζει.Εμάς μας πειράζει που μας υποστηρίζουν και «οι άλλοι» και διαπέρασαν την περιχαράκωση της απεργίας μας από το ΚΚΕ. Καταλάβατε; )
Υπερασπίστηκε τον Μάνεση, λέγοντας πως η πρότασή του για απολύσεις και πεντάωρο ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά. Οτι κάθε επιχείρηση γι’ αυτό υπάρχει, για να βγάζει κέρδος. Από την αρχή κατηγορούσε το σωματείο μας ως αδιάλλακτο και υποκινούμενο, ότι με τη στάση του οδηγεί το εργοστάσιο στο κλείσιμο, όπως έγινε με την ΠΙΡΕΛΙ και άλλα εργοστάσια, προσπάθησε να φέρει σε αντιπαράθεση τους συναδέλφους Χαλυβουργούς στο Βόλο με εμάς στον Ασπρόπυργο, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι του Ασπρόπυργου κάνουν απεργία, γιατί όταν απολυθούν έχουν εξασφαλίσει παχυλές αποζημιώσεις, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους στο Βόλο.

Βλέποντας ότι αυτές οι αντιδραστικές θεωρίες δεν είχαν καμία απήχηση, ότι οι Χαλυβουργοί συνέχιζαν περήφανα τον αγώνα τους ενάντια στον Μάνεση και στην τάξη του συνολικά,
 (Διότι ως γνωστόν, με μια οικονομική απεργία ενάντια σε έναν συγκεκριμένο εργοδότη για να σεβαστεί το ήδη υπάρχον εργασιακό καθεστώς βάλουμε ευθέως κατά της αστικής τάξης. Με μια παθητική απεργία χωρίς να παίρνουμε τον έλεγχο της παραγωγής του εργοστασίου που είναι στα πόδια μας έρημο και μόνο, από φόβο μήπως αμφισβητηθεί  το διευθυντικό  δικαίωμα του Μάνεση κάνουμε τη αστική τάξη να τρέμει)

ότι αυτός ο αγώνας είχε τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων εδώ και διεθνώς από τους εργάτες όλου του κόσμου και από τους μετανάστες που εργάζονται στη χώρα μας, αποφάσισαν να χτυπήσουν με άλλους, ύπουλους τρόπους τον αγώνα μας.Την 109ημέρα απεργίας επισκέφτηκαν ξαφνικά το εργοστάσιο με πρόσχημα την υλική βοήθεια.

(Αλλά εμείς όταν τους είδαμε να έρχονται με τα γάλατα στον ώμο δεν φανταστήκαμε ότι ήταν τόσο πια ύπουλοι γιατί το κόμμα μας δεν ασχολείται με τη φασιστική απειλή. Έχει άλλο καημό: Θα πάρει καμιά έδρα παραπάνω στην επόμενη βουλή . )

Αφού έβγαλαν φωτογραφία στα μακαρόνια και στα νερά που έφεραν, στολισμένα με προεκλογικά εμετικά συνθήματα, τα οποία είδαμε αφού είχαν φύγει, και αφού βιντεοσκόπησαν την παρουσία τους,

(τσικ του τσικ με τον Πρόεδρο του σωματείου μας και ΠΑΜιτη)

στη συνέχεια άρχισαν το γνωστό έργο τους. Μέσω διάφορων ανακοινώσεων άρχισαν να προβοκάρουν τον αγώνα μας, το ΔΣ του σωματείου, και τα στελέχη του.

(Αχαριστία βρε παιδί μου! Αλλά αυτό μας είναι αδιάφορο και δεν το κατονομάζουμε συγκεκριμένα. Εμάς μας πειράζει που… )

Ταυτόχρονα, κάποιοι άλλοι από άλλες ομάδες, βρήκαν την αφορμή για να πούνε ανοιχτά αυτό που τόσον καιρό έκρυβαν, δηλαδή ότι και αυτοί αξιοποιούν την απεργία μας για δικούς τους λόγους χωρίς να συμφωνούν με αυτή και το περιεχόμενό της.

(Αυτοί το έκαναν κι όχι η Χρυσή Αυγή. Και ενώ δηλαδή το έκρυβαν επιμελώς, έπασχαν από μία αμφιθυμία  που λεν κι οι ψυχολόγοι αν έχετε ακουστά, ώστε ήθελαν ταυτόχρονα και να το αποκαλύψουν. Και δοθείσης της αφορμής που κάναμε τα στραβά μάτια στην Χρυσή Αυγή, το ξεφούρνισαν. Τι τα θέλετε καλή μου κυρία, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!)

Σε όλους αυτούς απαντάμε ότι είναι μικροί, για να κρίνουν και να χτυπήσουν τον αγώνα των Χαλυβουργών.

(Ακούς εκεί να κρίνουν. Κριτική! Για μας άξιος κριτής είναι μονάχα ο Θεός (Ρίτα Σακελλαρίου). Αλλά αυτός δεν υπάρχει άρα; … )

Οι Χαλυβουργοί εκφράζονται μέσα από τις αποφάσεις των συνελεύσεών τους και του ΔΣ του σωματείου τους. Σε αυτές αποτυπώνεται το ταξικό περιεχόμενο και ο προσανατολισμός του αγώνα, τα αιτήματά τους.

(Άλλωστε τους στέλνουμε κάθε πρωί τη γραμμή ζεστή – ζεστή)

Επαναλαμβάνουμε ξανά ότι εμείς ζητάμε την αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων. Δηλώνουμε όμως, για άλλη μια φορά, ότι ο αγώνας των Χαλυβουργών ούτε αποπροσανατολίζεται, ούτε εξαγοράζεται με πρόσχημα την υλική βοήθεια. Στο κάλεσμά μας, από την αρχή, ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες συνδικάτα, μαζικές οργανώσεις και χιλιάδες εργαζόμενοι από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, που με πολλές οργανώσεις έχουμε διαφορετικές απόψεις, στόχους και κατεύθυνση.

(Τι λες ρε παιδί μου το συνδικάτο παράγει πολιτική; Έ όχι. Εδώ στη Σύρα άλλα μας λένε!! Κι έχει απόψεις στόχους και κατεύθυνση που είναι μάλιστα διαφορετικοί από άλλες μαζικές οργανώσεις; Σε τί ύψη ταξικής συνείδησης έχουν φτάσει εκεί στον Ασπρόπυργο!)

Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι δεν προσφέρουν την υλική βοήθεια με στόχο να βοηθήσουν, ότι άλλα έχουν στο μυαλό τους. Δηλώνουμε ότι οι Χαλυβουργοί δεν είναι για τα δόντια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων δήθεν επαναστατών.

(Γιατί έχουμε doctorat d’ Etat στην επανάσταση και ξέρουμε ποιοι είναι οι βεριτάμπλ και ποιοι οι φω ;  Μα ποιος μιλάει εδωνά; Ο ΑΣΕΠ της επανάστασης;  Ποιος δηλώνει ότι «οι Χαλυβουργοί δεν είναι για τα δόντια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων δήθεν επαναστατών;»)

Οι Χαλυβουργοί είναι κομμάτι του οργανωμένου ταξικού κινήματος, που ήταν και παραμένει ο βασικός υποστηρικτής του αγώνα τους.

(Α, κατάλαβα, του ταξικού. Το υποκείμενο – το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο- είναι το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Ε, βάλτε έναν τίτλο, μια σημείωση τέλος πάντων ρε παιδιά! )

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι αυτοί κατηγορούν το ΠΑΜΕ, μέσα κι έξω απ’ την Ελλάδα, που ήταν και παραμένει από την αρχή ο βασικός υποστηριχτής του αγώνα μας, που τώρα βρίσκεται σε πανελλαδική οικονομική εξόρμηση για τη στήριξη του αγώνα μας. Καλούμε όλους τους Χαλυβουργούς να απομονώσουν όσους προκαλούν ζημιά στον αγώνα μας. Λέμε στο Μάνεση και τους ανθρώπους του ότι είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα προβοκάρουν και θα χτυπήσουν το κίνημα αλληλεγγύης του αγώνα μας. Οι προβοκάτσιες δεν θα περάσουν

( …. την πύλη. Το πολύ μέχρι τα μικρόφωνα να πάνε. Προς Θεού όμως. Μόνο οι προβοκάτορες στα μικρόφωνα. Όχι οι «άλλοι»!.)

Παλεύουμε για να γίνει όλη η Ελλάδα Χαλυβουργία».

]]>
Από: Πετρος https://aformi.gr/2012/02/%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8c-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%87%ce%b1%ce%bb%cf%85%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81/comment-page-1/#comment-5875 Wed, 22 Feb 2012 19:26:48 +0000 http://www.aformi.gr/?p=14541#comment-5875 Αγαπητε Βαγγελη, αλλο η πολιτικη κριτικη στη στρατηγικη και στην τακτικη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που επιχειρεις κι αλλο οι διαβεβαιωσεις του τυπου: «Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ επέτρεψε στη Χρυσή Αυγή να επισκεφτεί τους απεργούς, για να δημιουργήσει σύγχυση και απογοήτευση στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που κινητοποιούνται και στηρίζουν την απεργία των χαλυβουργών» ή «Η βρομιά της Χρυσής Αυγής που πέταξε το ΠΑΜΕ και το ΔΣ του σωματείου στο πρόσωπο των απεργών,» ή ακομα «Είναι επίσης εντελώς απίθανο, το σωματείο το οποίο ελέγχεται από το ΠΑΜΕ, να πήρε αυτή την πολύ σοβαρή πολιτική απόφαση μόνο του, χωρίς να συμβουλευτεί το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ» και «Στην πραγματικότητα όμως, ασχέτως από τις ικανότητες πολιτικής αντίληψης της συνδικαλιστικής ηγεσίας, η απόφαση να επιτραπεί στη Χρυσή Αυγή να επισκεφτεί τους απεργούς, δεν μπορεί να πάρθηκε από το το ίδιο το ΔΣ του σωματείου, αλλά από το ΠΑΜΕ (και το ΚΚΕ). Ήταν λοιπόν μια πολιτική απόφαση». Ολα αυτα εμπεριεχονται στο αρθρο ως ΔΕΔΟΜΕΝΑ αδιαμφισβητητα στο αρθρο του Κωστα Κ. Πως το λενε, ντοκουμεντα, αντικειμενικα στοιχεια. Ειναι ομως τετοια ή ειναι αποψεις που γελιοποιουν το συγγραφεα αν δεν τον καταδικαζουν για συκοφαντια? Επισης, ειναι διαφορετικο να κανεις κριτικη στο σωματειο, στον προεδρο του, στο ΔΣ (αφου βεβαια, κι επιμενω σε αυτο, κανεις ερευνα εξισου σοβαρη με τη σοβαροτητα της καταστασης και των συμπερασματων στα οποια τεινεις να καταληξεις) απο το να εμπλεκεις το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ σε σχεσεις πολιτικης/συνδικαλιστικης συνεργασιας με τους νεοναζι. Κι ομως, τετοιου ειδους θεσεις εληφθησαν αυθορμητα (ή συντονισμενα) απο την πρωτη στιγμη που βγηκε το θεμα στη δημοσιοτητα σε διαφορα μπλογκς και χωρους διαδικτιακης συζητησης.

]]>
Από: Uturunco https://aformi.gr/2012/02/%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8c-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%87%ce%b1%ce%bb%cf%85%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81/comment-page-1/#comment-5864 Wed, 22 Feb 2012 16:14:18 +0000 http://www.aformi.gr/?p=14541#comment-5864 4. Μα η ανακοίνωση του ΔΣ δεν μιλάει για πλαστό βίντεο. Μιλάει για ξάφνιασμα και για άγνοια του τι περιείχαν τα κιβώτια (όχι όμως για άγνοια του τι είναι η χρυσή αυγή και της στάσης της απέναντι στην απεργία). Η αλληλεγγύη συμβαδίζει με την κριτική. Αλληλεγγύη που δεν θέλει να εμπλακεί σε έναν αγώνα –και αυτό σημαίνει να καταδείξει και τυχόν λάθη ή παραλείψεις- δεν είναι αλληλεγγύη μα «φιλανθρωπία». Εξάλλου δεν υπάρχει κι άλλος τρόπος -πέραν της εσωτερικής και εξωτερικής κριτικής- να “μάθουμε”. Μια απεργία δεν είναι μόνο ένα “οικονομικό” γεγονός αλλά και “άσκηση” στην πολιτική, στην “διαχείριση των υποθέσεών σου”. Και η πολιτική αυτή εμπεριέχει και κριτική και διαφωνίες και συγκρούσεις από τις οποίες δεν θα μας απαλλάξουν -ευτυχώς- τα σεμινάρια μεσαιωνικής και μεταμεσαιωνικής φιλοσοφίας.

]]>
Από: βαγγέλης ζ https://aformi.gr/2012/02/%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8c-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%87%ce%b1%ce%bb%cf%85%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81/comment-page-1/#comment-5863 Wed, 22 Feb 2012 16:00:16 +0000 http://www.aformi.gr/?p=14541#comment-5863 Φίλε Πέτρο έχεις χάσει επεισόδια.Από χτες δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με το βιντεάκι ,έχουμε την ανακοίνωση του ΔΣ του σωματείου και το κείμενο του ριζοσπάστη.Σε αυτά τα κείμενα πουθενά δεν υπάρχει καμία αναφορά ότι η διοίκηση του σωματείου όταν δεχόταν την «αλληλεγγύη» δεν ήξερε με ποιους έχει να κάνει.Το αν αυτό ήταν αποτέλεσμα χαμηλού πολιτικού κριτηρίου του Σιφωνιού,η κεντρική επιλογή του ΚΚΕ έχει μικρή πλέον αξία.

Μετά την δημοσίευση των 2 κειμένων(σωματείου και Ριζοσπάστη) το πολιτικό θέμα είναι το εξής:η ηγεσία του ΚΚΕ χρησιμοποιεί την προβοκάτσια της Χρυσής Αυγής για να χτυπήσει το κίνημα αλληλεγγύης όσον αφορά τάσεις πέρα από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.Αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται καν προσπάθεια να κρυφτεί μιας και είναι απόλυτα συμβατό με την γραμμή του ΚΚΕ ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική δύναμη εν δυνάμει σύμμαχος του,και ότι δεν υπάρχουν καμία άλλη αγωνιστική ταξική τάση στο εργατικό κίνημα πέρα από το ΠΑΜΕ.

Η ηγεσία του ΚΚΕ είναι αντιμέτωπη με μια εκρηκτική αντίφαση.Από την μία βλέπει την επιρροή της να μεγαλώνει,από την άλλη όμως αυτό γίνεται στην βάση μιας κοινωνικής λειτουργίας που πνέει τα λοίσθια,δηλαδή της διαμαρτυρίας εργατικών και μικροαστικών στρωμάτων και της διαπραγμάτευσης όψεων των συμφερόντων τους εντός του μέχρι πρόσφατα υπαρκτού κοινωνικού συμβολαίου.Στην Ελλάδα της απότομης τριτοκοσμοποίησης όμως όλα αυτά δεν πατάνε και τόσο καλά,και η ηγεσία του ΚΚΕ αντιλαμβάνεται μια σειρά από ερωτήματα στην βάση του.»Πως είναι δυνατόν το χρέος να είναι πρόσχημα,και ταυτόχρονα ένας παγκόσμιος ταξικός μηχανισμός ενάντια στους εργαζόμενους?».»Πως γίνεται όταν μπήκαμε στην ΟΝΕ ,το κόμμα να λέει όχι,και σήμερα να μην βάζει θέμα νομίσματος?Γιατί ότι γίνεται ,δεν …ξεγίνεται μετά?».»Πως είναι δυνατόν να γίνει αλλαγή εξουσίας με την Ελλάδα στην ΕΕ,όπως θέλει η γραμμή της αποδέσμευσης μετά την λαϊκή εξουσία?» .»πως αποδεικνύεται ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία αβαντάρουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ?».»Γιατί είναι αρνητική η σύγκλιση διάφορων κομματιών της αριστεράς πάνω σε μια σειρά μεταβατικούς στόχους,που φαινομενικά συμμερίζεται και το ΚΚΕ αλλά μόνο για ζύμωση?».»Γιατί το κόμμα απαντάει ΟΧΙ στην ενότητα της αριστεράς,και δεν απαντάει στο ΠΩΣ?».»Πως αποδεικνύει το κόμμα πως όποιος αλληλέγγυος στους Χαλυβουργούς δεν είναι με το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ,ενδιαφέρεται μόνο για φωτογραφίες και ρεκλάμες?».

Στο τελευταίο ερώτημα έρχεται η αξία χρήσης της προβοκάτσιας της Χ.Α.»Το κόμμα και το ΠΑΜΕ παλεύουν μόνα του τόσο καιρό,και στην Χαλυβουργία και γενικά.Και να έγινε ένα λάθος ,μια στραβοτιμονιά ρε αδερφέ,γιατί οι διάφοροι οπορτουνιστές χτυπάνε το κόμμα?Γιατί είναι απέναντι,και είναι συνένοχοι στην προβοκάτσια αντικειμενικά και ασχέτως προθέσεων».Αυτή είναι η γραμμή της ηγεσίας του ΚΚΕ που επιλέγει μπροστά στις αντιφάσεις της γραμμής της την γραφειοκρατική σκλήρυνση και τον ενδοαριστερό εμφύλιο.Στο δικό μας χέρι είναι να μην την ακολουθήσουμε,όχι για να μην καταγγείλουμε κινήσεις που θίγουν το εργατικό και το κομμουνιστικό κίνημα στον πυρήνα της ηθικής τους.Για να μην περάσει η προβοκάτσια της Χ.Α και η έξω από αρχές χρησιμοποίηση της από την ηγεσία του ΚΚΕ.

]]>
Από: Πετρος https://aformi.gr/2012/02/%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8c-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%87%ce%b1%ce%bb%cf%85%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81/comment-page-1/#comment-5860 Wed, 22 Feb 2012 12:25:08 +0000 http://www.aformi.gr/?p=14541#comment-5860 Παιρνοντας σαν δεδομενη την αληθεια των εικονων ενος βιντεο ενος λεπτου (κακα κομμενου και μονταρισμενου α λα Αιζενσταιν – ο νοων νοειτο) εχουν γραφτει δεκαδες περισπουδαστες αναλυσεις και εκατονταδες σχολιασμοι. Εντουτοις, υπαρχουν δυο πραγματα που μαλλον δεν εγιναν. Πρωτον απο εκεινους που πηραν την πρωτοβουλια να συγγραψουν πονηματα πολιτικης αναλυσης, εγινε απο μερους τους καποιο ρεπορταζ, επιτοπια ερευνα, ερωτηθηκαν μαρτυρες, διασταυρωθηκαν οι μαρτυριες τους? ΤΙΠΟΤΕ απο αυτα! Δευτερον, και δεδομενου οτι κι αυτο το αρθρο και μερικα αλλα συναφη οχι μονον υπονοουν αλλα διαβεβαιωνουν οτι το ΚΚΕ τα εχει κανει πλακακια με τη ΧΑ ή οτι της κανει πλατες ή οτι δεν θελει να την αντιμετωπισει για πολλους και διαφορους λογους, θα επρεπε οι συγγραφεις να εχουν κατα νου τη μεθοδο του Hume (μια και καποιος σχολιαστης θυμηθηκε το ξυραφι του Ockham) που ο C. Sagan επανασυνοψισε στην ακολουθη φραση: Extraordinary claims require extraordinary evidence. Μεχρι τοτε, τα εν λογω κειμενα ειναι καταγελαστα. Παιδες, εντελως φιλικα, και επειδη και οι καιροι ειναι δυσκολοι, ο χρονος για χασιμο μετρημενος και το σκατομεσον του internet βριθει απο σκουπιδια που επιτεινουν το προβλημα της διαχειρισης του χρονου και της προσεγγισης της αληθειας, μην κανετε την τρίχα τριχιά διοτι εκτος των αλλων, στη συγκεκριμενη περιπτωση, απο δημοσιευματα του ειδους ανεγειρονται αναχωματα στην κοινωνικη αλληλεγγυη στους εργατικους αγωνες. Αυτο θελετε?

]]>
Από: Left G700 https://aformi.gr/2012/02/%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8c-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%87%ce%b1%ce%bb%cf%85%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81/comment-page-1/#comment-5858 Wed, 22 Feb 2012 11:22:06 +0000 http://www.aformi.gr/?p=14541#comment-5858 Φίλε Άγγελε,

Ασχέτως τού ότι γράφεις πως το άρθρο σε εκφράζει, κάπου χαιρόμαστε που δεν είσαι εσύ ο αρθρογράφος (συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου). Για τα υπόλοιπα που επικαλείσαι, διαφωνούμε ριζικά, αλλά δεν είναι της ώρας και το αφήνουμε.

Δυστυχώς, η διαλεκτική τής ζωής, μάς …τιμωρεί για την όποια χαρά μας! Γιατί τώρα κάπου λυπόμαστε που ο αρθρογράφος είναι ο Κώστας Κ. (αν είναι ο ίδιος Κώστας Κ. με τον οποίο συνομιλούμε κατά καιρούς). Η δε απάντησή του είναι για σεμινάριο με τίτλο «Πώς να κάνετε πολιτικό συνδικαλισμό και να σας παίρνουν χαμπάρι μέχρι και τα μικρά παιδιά.»! 😉

Τα λέμε

]]>
Από: chris https://aformi.gr/2012/02/%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8c-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%87%ce%b1%ce%bb%cf%85%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81/comment-page-1/#comment-5829 Tue, 21 Feb 2012 22:44:22 +0000 http://www.aformi.gr/?p=14541#comment-5829 Πιστευω οτι το ΚΚΕ επετρεψε στους φασιστες να μπουν γιατι απλα το μονο που ενδιαφερει το ΚΚΕ και τους <> συνδικαλιστες του ΠΑΜΕ ειναι τα ψηφακια που θα χαναν απο καποιους εθνικοφρονες εργατες(οχι αναγκαστικα της χαλυβουργιας) οι οποιοι θα στεναχοριοντουσαν βλεποντας τους ελληναραδες τησ Χ.Α να τσακονονταν με το ΚΚΕ που καθημερινα διεκδικει τα δικαιοματα τους

]]>
Από: Μάνος https://aformi.gr/2012/02/%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8c-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%87%ce%b1%ce%bb%cf%85%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81/comment-page-1/#comment-5826 Tue, 21 Feb 2012 15:00:13 +0000 http://www.aformi.gr/?p=14541#comment-5826 Συμφωνώ με τη προβληματική των:
21 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:01 μμ
και
21 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:35 μμ

επίσης κάθε φορά που δεν συμφωνούμε με κάτι που κάνει το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ δεν είναι ανάγκη να συμπορευόμαστε με τη λογική ιντιμέντια. Έχει ξανασυμβεί στα γεγονότα της 20οκτ. Έχει επαναληφθει στο άρθρο αυτό
http://www.aformi.gr/2012/02/%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF-%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B5/
Η εξωκοινοβουλευτική αριστερά έχει το δικό της λόγο, δεν είναι μόνο το ΚΚΕ και ο ΑΑ οι μοναδικοί χώροι αλήθειας. Το ζητούμενο είναι η προσέγγιση με τη βάση του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ. Σε αυτό ο ΑΑ είναι αδιάφορος, και εχθρικός (επιμένω για την 20οκτ). Σε αυτό το χώρο δεν νομίζω οτι υπάρχει τίποτα κοινό με την εξ. αριστερά. Επομένως, ο λόγος μας και η κριτική μας να είναι έτσι που να μην οδηγούν σε λανθασμένες ταυτήσεις, στις οποίες αρέσκονται δυστυχώς οι ηγεσίες του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ.

]]>
Από: Uturunco https://aformi.gr/2012/02/%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8c-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%87%ce%b1%ce%bb%cf%85%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81/comment-page-1/#comment-5825 Tue, 21 Feb 2012 14:45:23 +0000 http://www.aformi.gr/?p=14541#comment-5825 και μένα μου φαίνεται κάπως παρατραβηγμένο το συμπέρασμα του Κώστα (ότι το ΠΑΜΕ -και όχι οι εργάτες γενικώς- έκανε συνειδητά αβάντα στην χρυσή αυγή. μου φαίνεται όμως πιο πειστικό από το ότι οι εργάτες του ασπροπύργου -σε αντίθεση με τους φοιτητές των αθηνών- είναι πολιτικά αστοιχείωτοι και δεν γνωρίζουν ή γνωρίζουν στο περίπου τι εστί χρυσή αυγή (πόσο μάλλον αν πρόκειται για πολιτικοποιημένους συνδικαλιστές) την στιγμή μάλιστα που η εν λόγω οργάνωση αναπτύσσει δράση στην περιοχή τους και συνάδελφοί τους είναι (μάλλον) υποστηρικτές της. επίσης μου φαίνεται αδιανότητο ότι το ΠΑΜΕ δεν είχε πληροφορηθεί την θέση της χρυσής αυγής για την απεργία άρα και λόγο και πρόσχημα είχε. είναι η στάση του ΠΑΜΕ που εκπλήσσει (δυστυχώς όχι πρώτη φορά) και όχι το ότι μεταξύ των εργατών υπάρχουν αριστεροί και δεξιοι, κεντροκάτι, κομμουνιστές, φασίστες, ρατσιστές, σεξιστές, απολίτικοι, οπαδοί κάποιας ποδοσφαιρικής ομάδας, απεργοσπάστες, φίλοι του αφεντικού κλπ. προσωπικά και εντελώς συναισθηματικά -έστω και ενάντια στα γεγονότα- δεν θα πάψω να εκπλήσσομαι αν υπάρχουν μέλη κομμουνιστικού κόμματος που ανέχονται ή αποδέχονται φασιστικές απόψεις όπως και με όσους/ες κομμουνιστές/τριες δεν εκπλήσσονται από κάτι τέτοιο.

]]>