Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

17 Γενάρη Παναττικη απεργία αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς



Τα εργατικά κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου σε κοινή τους σύσκεψη αποφάσισαν να ορίσουν ως παναττική απεργία την 17η του Γενάρη. Η απεργία αυτή αποφασίστηκε μετά από πρόταση της συνέλευσης των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Η πολύμηνη απεργία των χαλυβουργών, το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης αλλά και ολοένα και αυξανόμενες περιπτώσεις εργαζόμενων σε εργοστάσια και επιχειρήσεις (Λουκίσα, ΑΛΤΕΡ, Ελευθεροτυπία, 3Ε Εκτυπωτική, DIANA κ.λπ.) που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, σε καταλήψεις ή και απεργίες επειδή δεν πληρώνονται ή διότι η εργοδοσίες απολύουν, δεν πληρώνουν και επιδιώκουν να περικόψουν μισθούς και δικαιώματα, ανάγκασε τις ηγεσίες των Ε.Κ. να πάρουν αυτήν την απόφαση.

Μένουν βέβαια και άλλα Ε.Κ. στην Αττική (όπως της Ελευσίνας) που πρέπει να πάρουν σχετικές αποφάσεις όπως και αντίστοιχες οργανώσεις ή σωματεία ΔΕΚΟ και του δημοσίου για να αποκτήσει πραγματικά πανεργατικό χαρακτήρα.

Σε μια περίοδο που αναμένονται χειρότερα μέτρα για την εργατική τάξη και το λαό που οι φοροεπιδρομές, οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά, αλλά κυρίως οι νέες μειώσεις μισθών μας έχουν «ζαλίσει» όλους έχει μεγάλη σημασία η απεργία αυτή να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της πρώτης μαζικής απάντησης του εργαζόμενου λαού απέναντι στη κυβέρνηση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.

Όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους γι’ αυτό το σκοπό. Σωματεία, συνελεύσεις και πρωτοβουλίες γειτονιών, σύλλογοι φοιτητών, οι πάντες πρέπει να κάνουν τα πάντα για την επιτυχία αυτής της απεργίας για να αποτελέσει η αρχή νέων, οργανωμένων και πιο μαζικών αγώνων αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Share

Category: Χώροι δουλειάς



Σχόλια (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Ηλιοπουλος λέει:

    Το εργατικο κέντρο Ελευσίνας μέτα απο ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της διοίκησης στις 2/1/2012 προκυρηξε απεργια στο θριασιο πεδίο και συμμετοχή στην πανατικη απεργια στις 17/1/2012 ώστε όλοι οι εργαζόμενοι της αττικης να αποτυπωσουμε την οργή και την αγανάκτηση μας απέναντι στις τροικες του εξωτερικού και του εσωτερικού

  2. Ο/Η Ηλιοπουλος λέει:

    Σημείωση το εργατικο κέντρο ελευσίνας συνεχίζει το μαραθώνιο αγώνα μετά απο την τριωρη πανθριασιακη στάση εργασίας ,,, μετα και απο την 24ωρη πανθριασιακη απεργια όπου λειτούργησε ως προπομπός για την πανατικη

Αφήστε μήνυμα