Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Ανεπίτρεπτη ενέργεια από το χώρο του ΠΑΜΕ


Με ανώνυμη αρθρογραφία (είναι ανυπόγραφο το ένα άρθρο, ενώ το δεύτερο υπογράφεται από κάποιον Χ.Μ.) στο Ριζοσπάστη της 3ης Νοέμβρη κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν τα σχήματα των Παρεμβάσεων Δημοσίου Τομέα σαν προβοκάτορες. Την πρόταση των Παρεμβάσεων για συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4/11 κατά της Κυβέρνησης που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή την καταγγέλλουν ως προβοκατόρικη, γιατί πρόλαβε το ΚΚΕ και ανακοίνωσε κομματική συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ίδια μέρα!
Βάσει του σκεπτικού τους, όταν διαδηλώνει πλέον το ΚΚΕ  και το ΠΑΜΕ, δεν πρέπει να διαδηλώνει κανένας άλλος.  Κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν “σε μια κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ είναι εύκολο να παρεισφρήσουν κουκουλοφόροι”.
Με αυτό το απίθανης έμπνευσης επιχείρημα, φερόμενοι ως ιδιοκτήτες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, απαγορεύουν σε κάθε άλλο  οργανωμένο  κομμάτι του κινήματος να διαδηλώνει για τόσο σημαντικό  ζήτημα, όπως είναι στην παρούσα φάση η παροχή  ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα του αγώνα του συνόλου των εργαζομένων, με κορύφωμα τη 48ωρη απεργία και μοναδική σε όγκο και μαχητικότητα συγκέντρωση και πορεία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, αλλά και της παλλαϊκής αντίδρασης του κόσμου που μετέτρεψε τις παρελάσεις της 28ης σε συλλαλητήρια κατά της Κυβέρνησης και της πολιτικής της,  χωρίς τη συμβολή του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.
Θεωρώντας το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων σχήμα αντίστοιχο του ΠΑΜΕ, τον χρεώνουν στις Παρεμβάσεις, οι οποίες καταγγέλλονται ότι “βάζουν” το Συντονισμό να καλέσει σε συλλαλητήριο την Παρασκευή στις 7 μμ  στην πλατεία Κλαυθμώνος. Επαναλαμβάνεται με δυο λόγια η προσπάθεια διαμόρφωσης μιας «υγειονομικής ζώνης» ανάμεσα στους εργαζόμενους που κατεβαίνουν με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ και όλες τις υπόλοιπες μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος.  Δείχνουν να υποτιμούν, να μην αντιλαμβάνονται ότι αυτό  που απαιτούν οι καιροί  και μάλιστα επιτακτικά είναι η ενότητα των αγώνων των εργαζομένων για την ανατροπή.
Σε κανέναν δεν έχει αναθέσει ο λαός και οι εργαζόμενοι το εργατικό  και λαϊκό κίνημα. Ταυτόχρονα κάθε δύναμη που αναφέρεται στον αγώνα και την προοπτική του κόσμου της εργασίας οφείλει να συμβάλλει ώστε σήμερα να βρεθούν στο δρόμο όσο είναι δυνατόν πιο πολλοί, όσο είναι δυνατόν πιο αποφασισμένοι.

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Εκπαιδευτικών Δ.Ε.

Share

Tags: ,

Category: Χωρίς κατηγορίαΣχόλια (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ο/Η Dimitris λέει:

  «Θεωρώντας το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων σχήμα αντίστοιχο του ΠΑΜΕ». Γιατί, ποια είναι η διαφορά;Ό,τι είναι για το ΚΚΕ το ΠΑΜΕ, είναι για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το συντονιστικό. Αν έχω καταλάβει λάθος, καλοδεχούμενη η διόρθωση.

 2. Ο/Η Φωτεινή λέει:

  Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία 2 οργανωμένων δυνάμεων. Η πλειοψηφία του κόσμου που συμμετέχει δεν ανήκει σε αυτές τις δυνάμεις και δραστηριοποιείται στα πρωτοβάθμια γιατί δεν εκφράζεται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ αλλά ούτε έχει τα στεγανά του ΠΑΜΕ. Αυτά για μια ελάχιστη ενημέρωση :-)

 3. Ο/Η Dimitris λέει:

  Έυχαριστώ για την ενημέρωση, αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου μιας και δεν μπορώ να μετρήσω τον κόσμο των πρωτοβάθμιων που δεν ανήκει σε αυτές τις δυνάμεις (συγκεκριμένα ποιες;), ούτε να συγκρίνω στεγανά. Η απάντηση είναι πολιτική και κατά συνέπεια το ΠΑΜΕ θα μπορόύσε να ισχυριστεί το ίδιο για τον εαυτό του. Ότι υπερβαίνει κατά πολύ τον κόσμο του ΚΚΕ και ότι δεν εκφράζεται από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

 4. Ο/Η ΑL Lios λέει:

  Ακριβώς.Η κριτική πρέπει να είναι πολιτική, δε μας πειράζει η κομματικότητα του ΠΑΜΕ, αρκεί να είναι στην υπηρεσία ενος αποτελεσματικού κινήματος. Πολιτικές διαφορές είναι πχ 1)το ΠΑΜΕ κάνει ξεχωριστές διαδηλώσεις από τη μεγάλη μαζα των διαδηλωτων στις τελευταίες απεργίες, εκτός από την 20/10 2)στην 20/10 το ΠΑΜΕ περιφρουρησε τη Βουλη σε συνεργασια με την αστυνομία 3)4/11 το ΠΑΜΕ «συνεννοήθηκε» με την ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), κι η τελευταία με χαρά ακύρωσε το συλλαλητήριο (γιατί όχι άλλωστε?), για να μιλήσει η -κατά τα άλλα μαχόμενη τα «μονοπώλια» και τον «οπορτουνισμό»- Αλέκα.

 5. Ο/Η Αντωνης χχχ λέει:

  Πασοκοδιαιτοι προβοκατωρες, η προβοκατσια δεν θα περασει.
  Ο αντικομμουνισμος της αριστερος των Σορος, θα φαει τα μουτρα της.

 6. Ο/Η ΑL Lios λέει:

  οι πασοκοδίαιτοι προβοκάτορες κάναν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, για να μπορείς εσυ με γεμάτη τη μπάκα σου να εκστομίζεις τις πίπες σου. Το ΚΚΕ σε μεγάλες στιγμές του εργατικού κινήματος πες μας τι έκανε. Αν και για να αναφέρεις το Σόρος, μάλλον για ναζιστακο σε κόβω.Σε λίγο θα μας πεις κι Εβραίους.

Αφήστε μήνυμα