Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

20 Οκτώβρη, η γιορτή της αστυνομίας




Το ΚΚΕ έκανε την επιλογή σε δυο κρίσιμες και αποφασιστικές για το κίνημα  ημέρες, να κάνει επίδειξη δύναμης και να λειτουργήσει, απέναντι στην τεράστια πλειοψηφία των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών που πλημμύρισαν την Αθήνα.

Η περιφρούρηση του, εμπόδισε με προκλητικό και αδικαιολόγητο τρόπο χιλιάδες διαδηλωτές να προσεγγίσουν τη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά από τη βουλή.

Χτες (19/10) με αιφνιδιαστική κίνηση και πριν φτάσει ο κύριος όγκος της συγκέντρωσής του από την Ομόνοια, «περιέφραξε» το χώρο μπροστά από τη βουλή, θεωρώντας όποιον ήθελε να προσεγγίσει  και σίγουρα όλους όσοι ήταν πέρα από τις αλυσίδες του, πουλημένους στη ΓΣΕΕ και προβοκάτορες.

Σήμερα, κατέλαβε το χώρο μπροστά από τη βουλή, ενώ αρχικά είχε ανακοινώσει ότι θα την περικύκλωνε, με τρόπο που προκαλούσε ένταση, οργή και αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

Αλυσίδες μπροστά σε πανό άλλων οργανώσεων, αποκλεισμός και προκλητική περικύκλωση άλλων που βρέθηκαν στο χώρο της βουλής πριν το ΠΑΜΕ (το πανό του Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής μπροστά από τη βουλή, το «εξαφάνισαν»  με προκλητική περικύκλωση και σημαίες), απαγόρευση της διέλευσης σε σημεία και χώρους που η περιφρούρηση θεωρούσε ότι πρέπει να φυλαχθούν και αυτό με πρωτόγνωρη οργάνωση και εξοπλισμό, σαν να περίμενε(;) να αντιμετωπίσει κάτι σοβαρό.

Χαρακτηριστικά οι επικεφαλείς της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ είχαν ασύρματη ενδοσυνεννόηση και ήταν όλοι εξοπλισμένοι με οπλοσημαιάκια και κράνη που εμφανίστηκαν μετά την επίθεση των «αντιεξουσιαστών». Σε κάθε περίπτωση,  οι χωριστές μικροφωνικές που «κάλυπταν» η μία την άλλη, τα διαφορετικά συνθήματα, οι συχνές λογομαχίες και αψιμαχίες ανάμεσα σε διαδηλωτές, δε διαμόρφωναν ένα ενωτικό κλίμα και αγωνιστική διάθεση απέναντι σε έναν εχθρό και στόχο. Αντίθετα καλλιεργούσαν κλιμακωτά ένα περιβάλλον έντασης .

Αυτή ήταν μία επιλογή ευθείας αντιπαράθεσης που με αυταρχικό τρόπο επέβαλλε την αντίληψη και του πρακτική του ΚΚΕ στο σύνολο των διαδηλωτών, λειτουργώντας ως ανθρώπινη ασπίδα του κοινοβουλίου.

Η εικόνα αυτή ήταν ιδιαίτερα αισθητή σήμερα(20/10), που ενώ είχε παραπλανήσει στην ουσία τους πάντες για την πρόθεσή του να περικυκλώσει τη βουλή, στην ουσία την θωράκισε μονάχα απέναντι στο υπόλοιπο κίνημα, επιβάλλοντας τις προθέσεις του στην πλειοψηφία  των διαδηλωτών  και επιβάλλοντας την ειρηνική κατάληξη της ημέρας που ψηφίζεται ο νόμος-σφαγείο της εργαζομένων.

Ταυτόχρονα  εξέθεσε με ξεδιάντροπο τρόπο τα μέλη του, τόσο ηθικά απέναντι σε εργαζόμενους και συναγωνιστές που τους έβαλε να απολογούνται  για τις επιλογές της ηγεσίας τους, όσο  και πρακτικά, απέναντι στις δολοφονικές επιθέσεις ομάδων και ατόμων με ελεγχόμενες προθέσεις και στόχους που δεν βρίσκονται στη μεριά των σωματείων, των πολιτικών οργανώσεων και των εργατικών συλλογικοτήτων.

Χωρίς λοιπόν να αθωώνει κανείς τη δολοφονική πρακτική που επέδειξαν οι ομάδες των «αντιεξουσιαστών», η πολιτική ευθύνη η οποία ανέλαβε το ΚΚΕ, είναι αυτή που εμφάνισε διασπασμένο, διχασμένο και αλληλοσπαρασόμμενο το κίνημα.

Η μετέπειτα δε φιλολογία περί των κουκουλοφόρων, που  προσπαθεί να αναβιώσει κλίμα Δεκέμβρη ’08, να περιθωριοποιήσει οποιαδήποτε μορφή σύγκρουσης με  την κυβέρνηση και να πιστωθεί εκλογικά μία παθητική στάση απέναντι στην επίθεση και την κρατική καταστολή, μόνο θλίψη και ερωτηματικά προκαλεί.

Δύσκολα επί της ουσίας μπορεί το ΚΚΕ να απαντήσει στο ερώτημα γιατί επί δυο ημέρες δεν επέλεξε απλά το ρόλο της περιφρούρηση της διαδήλωσής του όπως συνήθως κάνει, αλλά πήρε την πολιτική  ευθύνη να απαγορεύσει τη προσέγγιση στη βουλή του  πιο οργισμένου και δικαίως απελπισμένου τμήματος των εργαζομένων που τις τελευταίες βδομάδες απεργεί, καταλαμβάνει υπουργεία και χωματερές, διαδηλώνει καθημερινά και βρίσκεται στην αιχμή της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στο σύνολο της εργατικής τάξης.

Αυτό στην ουσία πρόσφερε η πρακτική του ΚΚΕ, ανεξάρτητα εάν ήταν  στις προθέσεις του. Να μην βρεθούν στο προσκήνιο ως όφειλαν και δικαιούνταν η  ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στους υπό κατάργηση-συγχώνευση φορείς, οι υποψήφιοι απολυμένοι, άνεργοι και φτωχοί του δημόσιου τομέα. Εάν τώρα ενεπλάκη σε κάποιο  σχέδιο με υποκείμενα προβοκάτορες-«αντιεξουσιαστές» και  παρακρατικούς, αυτό στηρίχθηκε και εξελίχθηκε πάνω στο  σχεδιασμό που το ΚΚΕ είχε κάνει.

Η αποτελεσματικότητα και των δυο σχεδιασμών που έγιναν πίσω και ενάντια τελικά στο συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων, αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος.

Το μεν ΚΚΕ όχι μόνο δεν απέτρεψε τα επεισόδια που υποτίθεται ότι η παρουσία και η περιφρούρησή του θα εξασφάλιζε και οι παρακρατικοί-«αντιεξουσιαστές», κατάφεραν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη και  αποφασισμένη παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Η κυβέρνηση βγήκε από τη δύσκολη θέση να επαναλάβει ένα γενικευμένο πογκρόμ βίας και καταστολής σαν αυτό του Ιούνη σε ένα πλήθος που εάν το επιχειρούσε θα σήμαινε ανοιχτή και απροκάλυπτη εκτροπή.

Και οι δύο μαζί εμφάνισαν ένα διχασμένο, διασπασμένο και αναποτελεσματικό κίνημα, που παρά τις ομοιότητές του με την πλατεία Ταχρίρ (όλοι θυμόμαστε την εισβολή των οπαδών του Μουμπάρακ με τις καμήλες), δύσκολα μπορεί να οραματιστεί κανείς σε αυτές τις συνθήκες να πετυχαίνει έστω και το γκρέμισμα από το λαό, της βάρβαρης,  αυταρχικής και αδίστακτης συμμορίας που μας κυβερνά.

Νίκος Π

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Σχόλια (17)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Σηφης λέει:

    Ντροπη και αισχος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την καταπτυστη ανακοινωση που εβγαλε χθες. Ουτε λεξη για το ρολο του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ-ΜΑΣ στην χθεσινη διαδηλωση στην Αθήνα αλλα και σε ολες τις υπολοιπες πολεις.

    Εκανε ενα τεραστιο λαθος η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μολις εχασε τη συμπαθεια ενος τεραστιου ποσοστου ανενταχτου κοσμου που γενικα κατειχε μεχρι χθες ως το πιο ριζοσπαστικο κομματι της αριστερας.

    Φαινεται να ξεχνανε πολυ ευκολα οι αγωνιστες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οταν βλεπουν την καρεκλα να πλησιαζει!

    ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

  2. Ο/Η ΕΟΣ λέει:

    To KKE δεν φοβάται μόνον τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και τον κόσμο που έχει βγει στους δρόμους και εκφράζει με όποιον τρόπο μπορεί την αγανάκτησή του, αγανάκτηση που δεν χωράει στα πλαίσια των πολιτικών που προσδιορίζει ο κυρίαρχος λόγος των κομματικών μηχανισμών της Αριστεράς.

    Είναι ο κόσμος που φωνάζει μπράβο και χειροκροτεί όταν καίγεται μια τράπεζα ή πέφτει μια μολότοφ στη βουλή. Είναι ο κόσμος που φωνάζει συνθήματα στις διαδηλώσεις έξω από τον πολιτικά ορθό λόγο που προσδιορίζουν τα κονκλάβια της Αριστεράς, είναι ο κόσμος που φαίνεται στο παρακάτω video:
    Συνθήματα από την διαδήλωση της 20/10/11

  3. Ο/Η spourgitis λέει:

    Φίλε Σίφη, που μπορώ να βρώ την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ?

  4. Ο/Η giorgos λέει:

    http://www.eek.gr/default.asp?pid=6&id=1366 parathetw tn topothethsh tou eek…

  5. Ο/Η Costas Ch λέει:

    Ντροπή και αίσχος στην ΑΦΟΡΜΗ! Η μισή αλήθεια, είναι το μεγαλύτερο ψέμα! Το ΠΑΜΕ δεν εμπόδισε ΚΑΝΕΝΑ να πάει στη βουλή, όποιος ήθελε μπορούσε να μπει στο μπλοκ του και αυτό γινότανε συνεχώς. Αν εννοείτε ότι έπρεπε να φύγει αυτό για να έρθουν τα άλλα μπλοκ, τότε έχετε χάσει οποιαδήποτε επαφή με την κοινή λογική, από το αντιΚΚΕ μένος σας. Το ΠΑΜΕ προστάτευσε τους διαδηλωτές από τα αναρχοφασιστοειδή και το παρακράτος, γράφοντας μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του εργατικού κινήματος. Αν εσείς είστε με τους αναρχοφασίστες και τους παρακρατικούς που προβοκάρουν το εργατικό κίνημα, τότε και καλύπτετε την ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ τους επίθεση και είσαστε επικίνδυνοι για το ίδιο το εργατικό κίνημα. Επειδή ειπώθηκαν αρνητικά σχόλια και για την γενναία και σωστή στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που στην ανακοίνωσή της λέει τα αυτονόητα, πρέπει να μάθετε ότι το εργατικό κίνημα για τους κομμουνιστές, είναι υπεράνω από τις προσωπικές φιλοδοξίες, πικρίες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, αυτών που το πρόδωσαν στο παρελθόν και συνεχίζουν να το προδίδουν ακόμα χειρότερα σήμερα.

  6. Ο/Η Costas Ch λέει:

    Επειδή γράφετε ότι τα ΠΑΜΕ εξέθεση με ξεδιάντροπο τρόπο τα μέλη του (!) πρέπει να σας πω ότι είμαστε περήφανοι για την στάση του ΠΑΜΕ και όλων των συντρόφων μας. Συνεχίζοντας τον κατήφορό σας, κάνετε κριτική στο ΠΑΜΕ, ότι ήταν προετοιμασμένο για την επίθεση, παριστάνοντας τους ανήξερους ότι η επίθεση είχε προαναγγελθεί από το indymedia. Είναι απίστευτο, αλλά σε ολόκληρο το κείμενο σας, υπάρχουν μόνο ψεματα, ψέματα και ψέματα. Κρίμα.

  7. Ο/Η ένας λέει:

    μια εναλλακτική οπτική στα γεγονότα:
    http://aras.gr/nea/epikairotita/57-48ori

  8. Ο/Η Σηφης λέει:

    Το χειτοτερο εγκλημα που διαπραττει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ατυτη τη στιγμη είναι η σπιλωση της μνημης ενος εργατη που άνηκε σε συνδικατο του ΠΑΜΕ και δολοφονηθηκε απο τα χημικά αέρια που εριξε άλλη μια φορα η αστυνομια στην πλατεια Συνταγματος κατα τις 3:30 της Πέμπτης.

    Παραθέτω αυτουσια τα αποσπασματα των ανακοινωσεων του ΠΑΜΕ και ΚΚΕ που αποκρυπτουν τους πραγματικους λογους θανατου του ατυχου εργατη:

    «Δίπλα στους κρατικούς, κατασταλτικούς μηχανισμούς υπάρχει και ένας άλλος μηχανισμός, στον οποίο συνυπάρχουν φασιστοειδή, αναρχικοί, χρυσαυγίτες, άνθρωποι του Καρατζαφέρη, οι γνωστοί κουκουλοφόροι.
    Όλοι αυτοί επιχείρησαν να χτυπήσουν τη συγκέντρωση μας. Χάρις στην οργάνωση,την ψυχραιμία, την αποφασιστικότητα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ οι μηχανισμοί αυτοί αναχαιτίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν.
    Οι παραπάνω δυνάμεις εμφανίστηκαν πίσω και μέσα στο λεγόμενο κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Από αυτή τη δολοφονική επίθεση είχαμε το νεκρό συνάδελφό μας, οικοδόμο, γραμματέα του παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα και τραυματίες.» απο την πρωτη ανακοινωση του ΠΑΜΕ

    «Ο σ. Κοτζαρίδης Δημήτρης κατέληξε μετά την δολοφονική επίθεση γνωστών δυνάμεων και ομάδων του παρακράτους.» απο την ανακοινωση του ΠΑΜΕ για «φορο τιμης» στον νεκρο αγωνιστη.

    «Αυτή τη φορά εξαπέλυσαν σχεδιασμένα οργανωμένες ομάδες σε διατεταγμένη αποστολή και αναρχοφασιστοειδή που με μολότωφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες επιχείρησαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα και ειδικά στο μέρος που ήταν το ΠΑΜΕ.
    Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι και ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Κοτζαρίδη Δημήτρη, 53 χρόνων, γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα. Ακόμα δεκάδες είναι οι τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.» ανακοινωση του ΚΚΕ για τα επεισοδια και τον θανατο του εργατη

    ΝΤΡΟΠΗ στο ΚΚΕ που δεν εχει το θαρος να σηκωσει το βαρος του πρωτου θανατου διαδηλωτη απο χημικα αερια της αστυνομιας στην μεταπολιτευτική ελλαδα. Αφφου αυτοι φοβουνται και ψαχνουν «παρακρατικα» σεναρια, θα πρεπει να το σηκωσουμε εμεις αυτο το βαρος.

    ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ

    παραθετω ενα κειμενο συντροφου: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1346004

    και σχετικο αρθρο της ελευθεροτυπιας:
    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=319914

  9. Ο/Η mak λέει:

    Η χθεσινή μέρα ήταν κατά την γνώμη μου μια μεγάλη ήττα του κινήματος που μάχεται ενάντια στον καπιταλισμό και στις μεθοδεύσεις του ,διότι εάν την τετάρτη 19/10 είχαμε μια εικόνα σύγκλισης των αντικαπιταλιστικών δυνάμεων και για πρώτη φορά μια μαζική ενωμένη πορεία/συγκέντρωση(που αλώστε είναι η μόνη ρεαλιστική λύση του προβλήματος της καπιταλιστικής κρίσης), την πέμπτη είχαμε μια εικόνα εσωτερικής διαμάχης και αλληλοσπαραγμού.Είμαι σίγουρος ότι ασφαλίτες/παρακρατικοί έκανα την δουλεία τους σωστά ώστε να αποτρέψουν την σύγκλιση πριν κάνει τα πρώτα της βήματα και το κατάφεραν.
    Αλήθεια που ήταν οι συμμορίες της χρυσής αυγής την πέμπτη ,ενώ την τετάρτη η παρουσία τους ήταν αισθητή σε όλους μας και επίσης που ήταν την τετάρτη ο αντιεξουσιαστικός χώρος όταν τα φασιστοειδή γέμιζαν σκουπίδια τους δρόμους που θα περνούσε η πορεία και μετέπειτα προκλητικά παρέμεναν ανάμεσα στο πλήθος των εργαζόμενων λες και είναι μέρος του αντικαπιταλιστικού χώρου.(κανένας υπαινιγμός , μόνο ερωτήματα που μου δημιουργήθηκαν.)

  10. Ο/Η EDRAK λέει:

    Το ΚΚΕ μέσω του ΠΑΜΕ προστάτεψε από τους διαδηλωτές κεντρικά δημόσια κτήρια της χώρας σε αρκετές πόλεις.
    Αυτή είναι η αλήθεια.
    Προφανώς προσπάθησε να αποτρέψει καταλήψεις.
    Αντιπαρατέθηκε με τις δυνάμεις που διαδήλωναν με τα συνδικάτα. Είναι κι αυτό γεγονός.
    Διαβάστε τι έγινε στη Ζάκυνθο. Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ-
    Μικροπρεπής η στάση της ηγεσίας του ΠΑΜΕ.

    Τέτοια συγκέντρωση-πορεία δεν ξανάγινε στη Ζάκυνθο.
    Ξεκίνησε απο το Νοσοκομείο Ζακύνθου μετά απο πρόσκληση νοσοκομειακών-εκπαιδευτικών-δημοσίων υπαλλήλων με συμμετοχή πολλών εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα.
    Η πορεία διέσχισε σχεδόν όλη την πόλη της Ζακύνθου,πραγματοποιώντας μεταξύ άλλων καθιστική διαμαρτυρία στον κόμβο του Αγ.Λαζάρου.
    Οι εργαζόμενοι νιώσαμε τη δύναμη μας και τι σημαίνει να κατεβαίνεις ΜΑΖΙ με -πολλούς- άλλους στο δρόμο. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ.
    Δυστυχώς κάποιοι δεν πήραν κανένα μήνυμα αυτή τη μέρα:

    Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ(;) ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ.

    Το πρωί της απεργίας, κλιμάκιο του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Γ.Κορφιάτη ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΕ να αναρτηθεί το πανώ της ΕΛΜΕΖ(!) στο 1ο σχολ.συγκρότημα. Δυστυχώς στο όλο επεισόδιο παρίστατο μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ (και του ΠΑΜΕ), το οποίο δεν τόλμησε να αρθρώσει λέξη στην ασχήμια που διέπραξε ο περιφ.συμβουλος Γ.Κορφιάτης και οι συν αυτώ .
    Το πανώ της ΕΛΜΕΖ τελικά ανάρτησαν μαθητές(!) , διότι η ηγεσία του ΠΑΜΕ εμπόδιζε τους καθηγητές και μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕΖ να προσεγγίσουν την είσοδο του σχολείου με τη φράση: «αν θέλετε να πορευθείτε με το πανώ του ΠΑΜΕ»!
    Θα πρέπει να σημειωθεί οτΙ η στάση της ηγεσίας του ΠΑΜΕ μπροστά στην πόρτα του σχολείου δεν επέτρεπε-μεταξύ άλλων- να καταμετρηθεί το ποσοστό των απεργών. Προφανώς η ηγεσία του ΠΑΜΕ δεν ήταν σε θέση να σκεφτεί, οτι έτσι ουσιαστικά σαμποτάριζε την μαζικότερη απεργία στη Ζάκυνθο.
    Δυστυχώς η στάση του προέδρου της ΕΛΜΕ (και μέλους του ΠΑΜΕ), δυο μέρες νωρίτερα, δεν ήταν και πολύ καλύτερη:
    Σε πρόταση της «Κίνησης για ενεργή ΕΛΜΕ», για αποκλεισμό της Δνσης Βθμιας Εκπαίδευσης απάντησε οτι: «στις 6 το πρωί θα είναι στο Εργ.Κέντρο και άρα δεν ξέρει που θα βρίσκεται την ώρα του αποκλεισμού της ΔΔΕ»! Με άλλα λόγια ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ δεν ήταν διαθέσιμος ! Φυσικά ο αποκλεισμός δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
    Όλες οι προτάσεις κινητοποίησης που έγιναν απο συναδέλφους, στην απόπειρα ΓΣ της Δευτέρας, αντιμετωπίστηκαν απο την ηγεσία του ΠΑΜΕ με μεμψιμοιρία και μερικές με απόλυτη άρνηση.
    Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν δυστυχώς,την άποψη οτι η ηγεσία του ΠΑΜΕ αποτελεί πλέον ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ, στην ανάπτυξη κινήματος κατά των Μνημονίων και της διάλυσης του κοινωνικού ιστού,τορπιλίζοντας την αναγκαία όσο ποτέ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ των εργαζόμενων.
    Αντιλαμβανόμαστε οτι η ηγεσία του ΠΑΜΕ έχει χάσει την ψυχραιμία της, βλέποντας οτι σημαντικό μέρος των απλών μελών του ΠΑΜΕ το εγκαταλείπει, διότι δεν μπορούν να κατανοήσουν τέτοιου είδους μικρόψυχες(;) ενέργειες της ηγεσίας τους.
    Δυστυχώς-για όλους μας- η ηγεσία αυτή δεν έχει καταλάβει τίποτα για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Δεν έχει καταλάβει οτι η ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, αν βέβαια θέλουμε να ανατρέψουμε αυτά που μας απειλούν με εξαθλίωση.
    Το ΠΑΜΕ -μόνοι μας- δεν ενδιαφέρει σχεδόν κανέναν πλέον (πέραν βέβαια της ηγεσίας του).

    ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
    Με σύμπνοια,ενότητα,αισιοδοξία.
    Οι καιροί δεν επιτρέπουν την «πολυτέλεια» των διαχωρισμών.
    Ο εχθρός ΔΕΝ είναι ανίκητος.

    Υ.Γ. : Τη δεύτερη μέρα της απεργίας και ενώ ήταν γνωστό οτι τα Πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου θα συγκεντρώνονταν μπροστά στη Νομαρχία, το ΠΑΜΕ έσπευσε να καταλάβει(!) απο πολύ νωρίς το πρωί, το συγκεκριμένο χώρο. Για την ιστορία αναφέρουμε οτι το ΠΑΜΕ, απο μέρες είχε ανακοινώσει ΑΛΛΟ χώρο(παλ.εργ.Κέντρο), για αυτη την ημέρα.
    Αναρωτιόμαστε: Ποιον αλήθεια θεωρεί εχθρό της, η τοπική ηγεσία του ΠΑΜΕ;;
    ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΗ ΕΛΜΕ. Ζάκυνθος 20.10.11

  11. Ο/Η Π.Π. λέει:

    Ο αναρχο-αυτονομος χωρος που υποστηριζει τις πρακτικες της πολιτικης συμμοριας, χρησιμοποιει τη κρετινιζουσα τακτικη του πετροπολεμου σε καθε διαδηλωση ανεξαρτητα αν εχει αποδειχτει οτι οδηγει σε απομαζικοποιηση, εχει αντικαταστησει τον ταξικο εχθρο με το ματατζη ως απορροια μιας κοινωνικης αναλυσης επιπεδου οπαδικου χουλιγκαν, υποτιμα θεωρητικως και εμπρακτως την πολιτικη παρεμβαση στους χωρους δουλειας και τη ζυμωση για συμμετοχη σε απεργιες, προβαινει σε προσχεδιασμενη μαζικη δολοφονικη επιθεση με μαρμαρα και μολοτοφ ειναι ο μεγας υπευθυνος οχι μονο για αυτον τον ηλιθιο και καταστροφικο εμφυλιο πολεμο στο μαζικο κινημα, οχι μονο επειδη, αντι να ασχολουμαστε με τον κυριο εχθρο εχουμε αναλωθει στη διδαχη της πολιτικης αλφαβητας σε ανιδεους, υστερικους ανεπιδεκτους μαθησεως, αλλα εχει και ενα μεγαλο μερος της ευθυνης για την τακτικη της απομαζικοποιησης των λαικων συγκεντρωσεων και διαδηλωσεων.

  12. Ο/Η bill λέει:

    edrak, την ίδια ακριβώς προβοκατόρικη «ψευτοκατάληψη» έκανε στις 20/10 και στη Λαμία το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), φαντάζομαι και σε άλλες πόλεις! Κατάπτυστη ηγεσία!

  13. Ο/Η Π. λέει:

    Το ρεζουμε ειναι οτι ενα μερος των ακτιβιστων αναρχο-«αυτονομων» και μερικοι αλλοι που εχουν ξεσκιστει να γραφουν στα μπλογκς, δικαιολογημενα, επειδη θαυμαζουν την τεχνη των πρωτων στο «κτυπα και φυγε» (και ασε μετα τα ΜΑΤ να δερνουν κοσμο και να τον ψεκαζουν σαν κατσαριδα για να μαθει να μην ξαναπατησει σε διαδηλωση πριν περασουν εξι μηνες) ειναι απογοητευμενοι απο τα αποτελεσματα τής ακρως επαναστατικης τακτικης τους να «παρουν» τη βουλη και βρηκαν το ΠΑΜΕ ως αποδοπομπιαιο τραγο. Τωρα, τι διαολο σημαινει στα κουκουλο-κεφαλια τους το παρσιμο της βουλης, το σπασιμο τζαμαριων και ο χουλιγκανικος πετροπολεμος με τα ΜΑΤ ενας θεος ξερει. Παρενθετικα, το Συνταγμα ειναι το μερος οπου η αστυνομια εχει μεγαλο στρατηγικο πλεονεκτημα αφου γνωριζει σπιθαμη προς σπιθαμη το πεδιο μαχης και μαλιστα ειναι εκει και σε περιμενει. Η Βουλη ειναι τεχνικα απαρτη λογω της γεωγραφικης της θεσης. Οι τζαμαριες δεν ειναι το κεφαλι του ταξικου εχθρου αλλα ο τροπος να πλουτιζουν οι τζαμαδες. Οσον αφορα το συνοθυλευμα των αναρχο-«αυτονομων», αν δεν ηταν για κλαματα, θα ηταν για γελια. Διοτι ολες αυτες οι μαζικες συγκεντρωσεις που με τοση ευκολια διαλυουν δεν εχουν κουνησει ουτε το μικρο τους δακτυλακι να τις οργανωσουν, να πεισουν τον κοσμο να απεργησει, να ξεκολλησει απο το σπιτι του και να βρει τον τροπο να αντιδρασει μαζικα και συλλογικα. Σοβαρευτειτε επιτελους. Η υστερικη οργη και το τυφλο μισος εναντια στο ΚΚΕ, στο ΣΥΝ, στο κρατος, στα αφεντικα, στο θεο και στο διαολο δεν ειναι καλοι συμβουλοι οχι μονον για μια υποτυπωδη θεωρητικη επεξεργασια αλλα οπως αποδεικνυεται ακομα και για τη διαμορφωση στοιχειωδων λογικων σχηματων. Ξεβολευτειτε λιγακι και βαλτε το ρημαδι να δουλεψει. θα προσφερετε μεγαλες υπηρεσιες στους εργαζομενους.

  14. Ανακοίνωση για την Απεργία και τα γεγονότα στις 19-20/10
    ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
    Για να διώξουμε τη Χούντα Κυβέρνησης-Τρόικας

    1. Η ΟΚΔΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές που επί δυο μέρες στις 19-20 Οκτώβρη πλημμύρισαν τους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας και των άλλων πόλεων της χώρας, ζητώντας να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα και να φύγουν η κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου, η Τρόικα και το ΔΝΤ. Η συμμετοχή της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας στη 48ωρη απεργία και στις κινητοποιήσεις-διαδηλώσεις ήταν χωρίς προηγούμενο. Ήταν μια συνέχεια και ένας μεγαλειώδης σταθμός στην ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας μας, του παρατεταμένου κοινωνικού πολέμου που ξεκίνησε πριν από περίπου δυο χρόνια ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της καταστροφής των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, του κινήματος των πλατειών και των «Ιουνιανών», του αγώνα φοιτητών-μαθητών, των καταλήψεων των Υπουργείων, του ηρωικού αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους… των αμέτρητων μικρών και μεγάλων απεργιών, κινητοποιήσεων και αντιστάσεων. Πάνω απ’ όλα όμως οι εργαζόμενες μάζες έδειξαν τη διάθεση και τη θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα και ότι είναι έτοιμες να κατέβουν σε Γενική Απεργία Διαρκείας για να συντρίψουν την Κυβέρνηση της συμφοράς και της καταστροφής, την Τρόικα και όλους τους ντόπιους και ξένους γκαουλάιτερ.
    Είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενες μάζες θα θάψουν γρήγορα το άταφο πτώμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και στην περίπτωση που γραφειοκρατικές οι ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αδιαφορήσουν γι’ αυτό το καθολικό αίτημα των εργαζόμενων και της νεολαίας.
    2. Η ΟΚΔΕ καταγγέλλει την κρατική βαρβαρότητα των μηχανισμών καταστολής, που για ακόμη μια φορά επιτέθηκαν με μανία και τόνους χημικών ενάντια στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους. Η τραγική κατάληξη αυτής της βαρβαρότητας ήταν ο θάνατος του οικοδόμου, μέλους του ΠΑΜΕ, κάτι που ήταν αναμενόμενο και που μόνο από «τύχη» δεν είχε συμβεί μέχρι τώρα. Η ΟΚΔΕ για τον άδικο χαμό του συνδικαλιστή Δημήτρη Κοτζαρίδη, γραμματέα του Παραρτήματος Βύρωνα του Συνδικάτου Οικοδόμων, εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συντρόφους του.
    3. Η ΟΚΔΕ, πιστή στις αρχές του επαναστατικού μαρξισμού και τις παραδόσεις του εργατικού κινήματος, δεν μπορεί να μην στηλιτεύσει και όλα τ’ άλλα που συνέβησαν στην πλατεία Συντάγματος κατά τις δυο ημέρες 19-20/10 και προκάλεσαν ζημιά στο εργατικό κίνημα και ως έναν ορισμένο βαθμό επίσπευσαν την προσχεδιασμένη επίθεση των μηχανισμών καταστολής, διευκόλυναν την αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές να προχωρήσουν σε κατασυκοφάντηση του εργατικού κινήματος.
    Α) Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ δεν περικύκλωσε τη Βουλή. Αυτό που έκανε ήταν να την περιφρουρήσει από τους αγανακτισμένους διαδηλωτές και να μην αφήσει κανένα να πλησιάσει. Όσο και αν φωνάζει ότι δήθεν προστάτευσε το λαϊκό και εργατικό κίνημα, δεν μπορεί να πείσει κανέναν και να κάνει το άσπρο-μαύρο. Έκανε ακριβώς το αντίθετο, προστάτευσε τη Βουλή, αυτό τον «ορνιθώνα της αστικής τάξης» από την οργή των εργατικών και λαϊκών μαζών, από τα εκατοντάδες εργατικά σωματεία. Όλοι οι εργαζόμενοι και τις δυο μέρες είδαν και κατάλαβαν καλά το ρόλο και τις ενέργειες του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ. Οι σταλινικές αποκλειστικότητές τους ότι δήθεν αυτοί «εκπροσωπούν το εργατικό κίνημα», ότι είναι ο «μοναδικός ταξικός πόλος» κλπ. που συνοδεύονται από τόνους συκοφαντίας και λάσπης ενάντια σε άλλες τάσεις και αγωνιστές του κινήματος, προκαλούν οργή και αγανάκτηση στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και δεν έχουν καμιά πέραση. Την ίδια πρακτική επανέλαβαν και σε άλλες πόλεις (πχ. Γιάννενα), προκαλώντας την οργή διαδηλωτών.
    Β) Αυτή η εξοργιστική στάση του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ δεν δικαιολογεί τη βάρβαρη επίθεση ενάντια στα μπλοκ του από ομάδες ροπαλοφόρων, που η σύνθεσή τους και η πολιτική τους είναι αρκετά περίεργη και επιλήψιμη. Το αναρχοαυτόνομο ρεύμα έχει τεράστια ευθύνη για την επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ-ΠΑΜΕ και για το γεγονός ότι δεν μπορεί να προστατεύσει τις γραμμές του από προβοκάτορες και όργανα της Αστυνομίας. Για τους επαναστάτες μαρξιστές, η σύγκρουση με την προδοτική πολιτική των ρεφορμιστών (του ΚΚΕ ή όποιου άλλου χώρου) σημαίνει πάνω απ’ όλα την πάλη για την ανάπτυξη της αυτοοργάνωσης και της ριζοσπαστικοποίησης των εργαζομένων, για την οικοδόμηση μιας μαζικής επαναστατικής δύναμης.
    Γ) Οι ανακοινώσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κατάπτυστες. Προκαλεί «κατάπληξη» το γεγονός ότι το ρόλο του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, που είδαν όλοι οι εργαζόμενοι, δεν «μπόρεσαν» να τον δουν αυτοί. Πρόκειται μόνο για συσκότιση και παραπληροφόρηση ως προς τα γεγονότα; Ασφαλώς όχι μόνο αυτό. Πρόκειται, ειδικά για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για μια τάση εξωραϊσμού του ΚΚΕ και φαντασιακής πολιτικής προσέγγισής του, που και τα δυο είναι καταστρεπτικά για το εργατικό κίνημα, ειδικά όταν αυτός ο ίδιος χώρος έχει επανειλημμένα δεχτεί κάθε είδους επιθέσεις από την ηγεσία και το μηχανισμό του ΚΚΕ. Τέλος, προκαλούν πολλά ερωτηματικά οι αλυσίδες (άραγε μαζί με μέλη του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ;) και το πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας και θα χρειαζόταν μια επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της για το τι ακριβώς έκανε εκεί.
    4. Εμπρός να δώσουμε το τελευταίο χτύπημα στη δοσίλογη κυβέρνηση του Παπανδρέου. Όλοι μαζί στηριγμένοι στις δυνάμεις μας, με Γενική Απεργία Διαρκείας, για ν’ ανοίξουμε τον δρόμο για μια άλλη κοινωνία, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική.
    Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας
    http://www.okde.gr[email protected]

  15. Ο/Η Βαγγέλης Τ. λέει:

    Σχετικά με το ερώτημα της ΟΚΔΕ-Εργατική Πάλη: «προκαλούν πολλά ερωτηματικά οι αλυσίδες (άραγε μαζί με μέλη του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ;) και το πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας και θα χρειαζόταν μια επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της για το τι ακριβώς έκανε εκεί», να πω τα ακόλουθα, που ίσως βοηθήσουν.

    Γύρω στις 5μμ, πριν φύγω από τη διαδήλωση, κατηφόρησα δειλά δειλά τη Φιλελλήνων έως τη συμβολή της με το Σύνταγμα, για να δω τι γινόταν εκεί. Η κατάσταση είχε ως εξής. Στο μέσον της Όθωνος υπήρχαν δυο διμοιρίες ΜΑΤ σε δυο παράλληλες σειρές που απείχαν 10 μέτρα μεταξύ τους αλλά ήταν πλάτη με πλάτη. Η κάτω σειρά ήταν με πρόσωπο προς τα κάτω (προς συμβολή Όθωνος – Φιλλελήνων) όπου υπήρχαν πολλές εκατοντάδες «ψιλο-συγκρουσιακοί» διαδηλωτές που, όμως, τηρούσαν στάση αναμονής. Η πάνω σειρά ήταν με πρόσωπο προς τα πάνω, δηλαδή κοίταξε το μπλοκ του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το οποίο είχε μια σχετικά χαλαρή περιφρούρηση.

    Ίσως λοιπόν η περιφρούρηση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ να αφορούσε τα ΜΑΤ και όχι τους λοιπούς διαδηλωτές. Βέβαια, μια διευκρίνιση από το ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα ήταν άσκοπη, με δεδομένη και τη μέχρι τώρα «φιλική προς το ΚΚΕ» στάση της (βλ. ανακοίνωση για τα γεγονότα).

Αφήστε μήνυμα