Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Κατάληψη στο νοσοκομείο Μυτιλήνης



Ανακοίνωση προς τους πολίτες τους ασθενείς & τους εργαζόμενους

Η άγρια επίθεση Κυβέρνησης & Τρόικας (ΕΕ, ΔΝΤ , ΕΚΤ) έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αμείλικτου κοινωνικού πολέμου. Έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών και των δανειστών, ενώ την ίδια στιγμή βυθίζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία.

Η ζωή, όπως την ξέραμε, τελείωσε για πάντα. Καθημερινά μοιραζόμαστε το φόβο και το άγχος για το αύριο. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται μας οδηγούν  σε μια νέα πραγματικότητα χωρίς καμιά διέξοδο.

   Ο χώρος της υγείας δεν θα μπορούσε να μείνει απέξω για αυτό μπήκε από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο της επίθεσης. Για το λόγο αυτό επιλέχτηκε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, ο Τροικανότερος υπουργός, που μετά το ξεθεμελίωμα του ασφαλιστικού συστήματος ήρθε να συνεχίσει το «έργο» του στην υγεία!

 Τι έχουμε δει μέχρι τώρα:

-       Απολύσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στο ΕΣΥ,

-        πάγωμα προσλήψεων μέσα από την γνωστή αναλογία 1:10,

-       εισιτήριο στα ΤΕΠ και στα τακτικά ιατρεία,

-        απογευματινά ιατρεία ιδιωτικού τύπου,

-       περικοπές εφημεριών και υπερωριών και

-       εργασιακή εφεδρεία που εξαιρεί προσωρινά  ιατρούς και νοσηλευτές.

-       Το κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο που οδηγεί σε απόγνωση τους άνεργους και ανασφάλιστους εργαζόμενους, που τους αναγκάζει να πληρώνουν τουλάχιστον 350 ευρώ για κάθε μέρα νοσηλείας.

-        Η μη ένταξη του Βοστάνειου και του ΚΥ Πλωμαρίου στη Γ” Ζώνη δυσχεραίνει την ασφαλή εφημεριακή κάλυψη, του πληθυσμού του νησιού.

Το πλούσιο έργο της κυβέρνησης στην Υγεία συνεχίζεται…

 -Σε μία εποχή που η προσέλευση στο ΕΣΥ αυξάνεται μέρα με τη μέρα, το Υπουργείο Υγείας «υπόσχεται» λιγότερα νοσοκομεία και 11.000 λιγότερες κλίνες!

-Αυτό το διάστημα επιχειρείται εν κρυπτώ και μακριά από τον έλεγχο των εργαζομένων δραστική αλλαγή των οργανογραμμάτων όλων των νοσοκομείων της χώρας που οδηγούν στα νοσοκομεία των 3 τμημάτων   (!!!) που θα σημάνει περικοπές προσωπικού με τη κατάργηση των οργανικών θέσεων και προετοιμασία για την εργασιακή εφεδρεία-απόλυση ΚΑΙ για Ιατρούς Νοσηλευτές (σε δεύτερο χρόνο). Τα τεράστια κενά που θα δημιουργηθούν από αυτή τη πολιτική το Υπουργείο επιχειρεί να τα επιλύσει με την εισαγωγή της εφημερίας τομέα, και της βάρδιας τομέα. Όλα τα παραπάνω συνεπάγονται δραματική χειροτέρευση της παρεχόμενης περίθαλψης και εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών  εκτός των ορίων της ανθρώπινης αντοχής.

-Την ίδια ώρα η κυβέρνηση παραχωρεί χωρίς ντροπή μέσα από ειδικές συμφωνίες που προβλέπουν χαμηλότερο νοσήλιο από ότι χρεώνεται στα δημόσια ταμεία κλίνες και τμήματα νοσοκομείων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες με μόνο κερδισμένο τις ίδιες. Βάζει τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να δουλεύουν για το κέρδος των ιδιωτών.

-Το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ θα ρυθμιστεί ως το τέλος του έτους με κατεύθυνση – όπως προαναγγέλλουν- να εξισωθούν οι μισθοί με εκείνους των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων με αντίστοιχες περικοπές στις εφημερίες.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω

Mε το ενιαίο-πτωχολόγιο η κυβέρνηση εξαπολύει τη μεγαλύτερη μισθολογική επίθεση σε όλο το δημόσιο τομέα δημιουργώντας πλέον εργαζόμενους των 660 ευρώ και μέσα στα νοσοκομεία (πρωτοδιόριστος ΥΕ παίρνει λιγότερο από 590€). Μετά από τερατώδη ψέματα από πλευράς κυβέρνησης, περί αυξήσεων στους χαμηλόμισθους, η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου διέλυσε όλες τις αυταπάτες, επιφυλάσσοντας τεράστιες απώλειες για όλους τους υγειονομικούς και κυρίως στους χαμηλόμισθους. Ταυτόχρονα, τα χαράτσια έγιναν τρία, το αφορολόγητο έπεσε στις 5000 με αποτέλεσμα περαιτέρω αύξηση της παρακράτησης από 1/1/2012 και αντίστοιχη μείωση των μισθών. Επιπρόσθετα, το υπουργείο με διάφορα προσχήματα αρνείτε στην ουσία να μας καταβάλει τα δεδουλευμένα των εξαιρέσιμων και αργιών.

Και όλα αυτά γιατί;

    Για την διάσωση του τραπεζικού κεφαλαίου, για να αυξηθεί το κέρδος των δανειστών, γιατί έτσι απαιτούν οι περίφημες «ανώνυμες» αγορές. Τίποτα από τα χρήματα που μας κλέβουν δεν μένει στα κρατικά ταμεία.

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

Για μας  τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Μυτιλήνης τα ψέματα τελείωσαν δεν μπορούμε να συνδιαλεγόμαστε με μια κυβέρνηση που έχει χάσει προ πολλού την λαϊκή αποδοχή. Με απόφαση των γενικών συνελεύσεων της Ένωσης ιατρών ΕΣΥ Λέσβου και των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης  από την 26-10-11 προχωράμε σε κατάληψη του νοσοκομείου.

Με την κατάληψη μας

t     στέλνουμε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο  Μυτιλήνης αντιστέκονται.

t     το Νοσ. Μυτιλήνης περνά στη διαχείριση αυτών που χρόνια τώρα το στηρίζουν  με τον ιδρώτα τους και προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να προσφέρουν το αγαθό της υγείας στο λεσβιακό λαό.

t     διασφαλίσουμε πρώτα από όλα την άριστη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα των ασθενών και την   δωρεάν πρόσβασης των ασθενών στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

t     κάθε εργαζόμενος εκτός από την 8ωρη εργασία του προσφέρει επιπλέον, όσο χρόνο χρειαστεί για την επιτυχία της κατάληψης.

t     περνάμε το μήνυμα ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές δεν έχουν την λαϊκή συναίνεση, και ότι  ο δικός μας μονόδρομός μας υποχρεώνει να τις ανατρέψουμε.

Την 28η Οκτωβρίου διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά και λέμε το δικό μας ΟΧΙ. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου με την στολή εργασίας τους συγκεντρωνόμαστε 11πμ μπροστά στο ξενοδοχείο Λέσβιον.

Καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ , την ΟΕΝΓΕ, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την γενίκευση του αγώνα μας

Καλούμε τους εργαζόμενους άλλων νοσοκομείων , όλων των δημόσιων υπηρεσιών, ιδιωτικά υπαλλήλους, φοιτητές, αγρότες, επαγγελματίες μικρούς εμπόρους να συνενώσουμε τον αγώνα μας.  Να δούμε που θέλουμε να πάμε την ζωή μας, τι θέλουμε να γράφει αργότερα η προσωπική και συλλογική μας ιστορία. Να στήσουμε μαζί μια καινούρια δημοκρατική και αξιοκρατική κοινωνία.

Να βάλουμε από την αρχή τους κανόνες,  μαζί, γιατί μόνο εμείς γνωρίζουμε τις ανάγκες μας. Γιατί εμείς είμαστε η ζωή. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει κοινωνία. Χωρίς εμάς δεν υπάρχουν όλοι αυτοί -που παίζοντας οικονομικά παιγνίδια, – ακυρώνουν δικαιώματα και κοινωνικά αγαθά για να κερδίζουν οι λίγοι.

Αντίθετα με ότι μας πιπιλίζουν το μυαλό η Ελλάδα  είναι μια πλούσια και όμορφη χώρα (ναυτιλία, ορυκτό πλούτο, τουρισμό, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κλπ)   και κυρίως με φιλότιμους και περήφανους ανθρώπους.

Όλοι μαζί μπορούμε.

Μυτιλήνη 26-10-11

Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα