Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Ακροπατώντας



Aθήνα,

23 Οκτωβρίου – 23 Νοεμβρίου 2011

Ε.Π.Α.Σ.Κ.Τ., Θόλου & Πανός 19α, Πλάκα

‘Ένα καλλιτεχνικό ταξίδι, με θέμα το ανθρώπινο ίχνος και την αποτύπωσή του.

Μια ομαδική καλλιτεχνική παρουσίαση, ερωτημάτων που προκύπτουν σχετικά με το ζήτημα της ατομικής επίδρασης στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον. Η οργανωτική ομάδα της έκθεσης εργάζεται από το 2010 με σκοπό την παρουσίαση αυτού του συλλογικού αλλά και ταυτόχρονα  προσωπικού προβληματισμού.

Η συλλογή αποτυπωμάτων από νεογνά που γεννήθηκαν το παραπάνω διάστημα με την βοήθεια της μαίας Ιωάννας Βασιλάκη, αλλά και οι προσωπικές της εμπειρίες από τις πρώτες στιγμές ή και μήνες της ζωής τους, αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης των καλλιτεχνών που θα παρουσιάσουν τα έργα τους κατά την διάρκεια της έκθεσης με τίτλο «Ακροπατώντας».

Στόχος της έκθεσης είναι η έναρξη ενός καλλιτεχνικού διαλόγου με θέμα την πορεία του ανθρώπου μέσω των αποτυπωμάτων που αυτός αφήνει στην ζωή του. Η συγκεκριμένη παρουσίαση, ευελπιστεί να αποτελέσει την αφορμή μιας περεταίρω συζήτησης μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού.

Γι’ αυτό τον λόγο, κατά την διάρκεια των εκθεσιακών ημερών στον χώρο της Ε.Π.Α.Σ.Κ.Τ., θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους καλώντας τους να δημιουργήσουν το δικό τους καλλιτεχνικό αποτύπωμα στον χώρο.  Κάθε νέος «δημιουργός» θα προσθέσει την δική του πινελιά στον καμβά της έκθεσης διευρύνοντας τον αρχικό της ορίζοντα.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες εκπροσωπούν διαφορετικούς τομείς δημιουργίας. Η ζωγραφική, η γλυπτική, η φωτογραφία, η σκηνογραφία, το video art συνθέτουν ένα παζλ εικόνων και έχουν ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση της δράσης με γενικό τίτλο «Ακροπατώντας».

Η έναρξη της έκθεσης θα γίνει στις Κυριακή 23 Οκτωβρίου και ώρα 17:00μμ ενώ τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα την Κυριακή 13 Νοεμβρίου  ώρα 17:00μμ με την προσθήκη των έργων που θα έχουν δημιουργήσει οι ως τότε επισκέπτες της.

Συντελεστές:

Ιωάννα Βασιλάκη, Μαία

Ανδριανή Βεντούρη,  Ζωγράφος

Νίκος Δεντάκης, Σκηνογράφος

Άννα Καρατζά, Εικαστικός

Μαρία Κώτη,  Ζωγράφος

Αλίκη Μουτούση, Εικαστικός

Αθηνά Νικολάου, Γλύπτρια

Παναγιώτα, Στάικου, Εικαστικός

Βαγγέλης Τσιάμης, Φωτογράφος

Κώστας Τσικνής, Ζωγράφος

Μανταλίνα Ψωμά, Ζωγράφος

Pedro Garcia Nogales, Γλύπτης

Πληροφορίες:

[email protected]

http://akropatontas.wordpress.com/

http://www.facebook.com/event.php?eid=110075539101849

http://www.facebook.com/pages/%CE%91%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82/181511051926989

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Σχόλια (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η akropatontas λέει:

    Ευχαριστούμε για την δημοσίευση της συλλογικής προσπάθειας έκφρασής μας. Σας περιμένουμε

Αφήστε μήνυμα