Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Ανακοίνωση απολυμένων 902 για τα γεγονότα στο σταθμό



Φίλοι, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ,

Σας κοινοποιούμε την πρώτη ουσιαστικά ανακοίνωσή μας σαν απολυμένοι του 902, μια ανακοίνωση που αναγνωρίζουμε πως όπως ήρθαν τα πράγματα έπρεπε να έχει υπάρξει εδώ και αρκετό καιρό. Δεν είναι ώρα τώρα να δούμε το πώς και το γιατί αυτό δεν έγινε. Το ζήτημα για μας είναι να μας βοηθήσετε να διαδώσουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ για το τι συμβαίνει μέσα στον 902 εδώ και ένα χρόνο, για να μάθει ο κόσμος πώς πολλές φορές τα λόγια μερικών ανθρώπων είναι σε πλήρη αντίθεση και διάσταση με τις πράξεις τους. Για να μπορέσουμε να σώσουμε το ψωμί των συναδέλφων μας που παραμένουνε στο σταθμό και όσοι απολυμένοι θέλουνε να έχουνε δικαίωμα να γυρίσουνε με ψηλά το κεφάλι, για να χτυπηθεί η αλαζονεία της εργοδοσίας του 902 και να κάτσει αυτή η τελευταία ΕΣΤΩ και ΤΩΡΑ στο τραπέζι με τους εργαζόμενούς της, να πάψει να τους περιφρονεί και να τους προσβάλει με το χειρότερο τρόπο, μη μιλώντας μαζί τους και αποκεφαλίζοντας – απολύοντας συνεχώς συναδέλφους.

Τη Δευτέρα 5/9 στις 4 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τον 902 (στην πίσω πλευρά του μεγάλου κτιρίου – έδρας του ΚΚΕ, στην οδό Κηφισού – κάτω από τη Λεωφόρο Ηρακλείου) με πρωτοβουλία της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) και των απολυμένων του 902.

Ζητάμε τη βοήθεια και τη συμπαράστασή σας τόσο για να διαδοθεί το μήνυμα για τη συγκέντρωση και να είναι αυτή επιτυχημένη, όσο και για τη διάδοση της ανακοίνωσής μας, ακόμα και μετά τη συγκέντρωση της Δευτέρας 5/9. Η πάλη που δίνουμε για την αξιοπρέπειά μας και για τη δουλειά των συναδέλφων μας και ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία στον 902 είναι νομίζουμε κομμάτι της ευρύτερης πάλης όλων των εργαζομένων (ειδικά τώρα μες στην κρίση) για να μη μας διαλύουνε τις ζωές μας, για να υπερασπιστούμε το ψωμί και τα δικαιώματά μας.

Την ανακοίνωση – κάλεσμά μας την επισυνάπτουμε σε μορφή αρχείου Word. Κάνουμε έκκληση στα ΜΜΕ να καλύψουν έστω και μόνο με την παρουσία δημοσιογράφου την κινητοποίησή μας, για να μην μπορέσει κανείς να μας χρεώσει οποιαδήποτε ενέργεια τον βολεύει για να συκοφαντήσει την πάλη μας.

Υ.Γ. ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΤΙΤΑ) ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ 8ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 16.00 – 00.00 ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/9 ΣΤΟΝ 902, Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΗΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΚΕΤΟ ΣΤΟΝ 902

Από το Δεκέμβρη του 2010 η εργοδοσία του 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM – 902 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ έχει ξεκινήσει ένα κύμα απολύσεων εργαζομένων, που μέχρι σήμερα φτάνουν τους 21 (απολύει λίγους λίγους κάθε μήνα, χωρίς προειδοποίηση). Αυτό η εργοδοσία του 902 το κάνει μιλώντας για μεγάλα οικονομικά προβλήματα λόγω κρίσης και μείωσης της κρατικής επιχορήγησης στο ΚΚΕ.

Οι φήμες για απολύσεις ακούγονταν καιρό. Μέχρι και τις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη του 2010, μας λέγανε ότι τα περί απολύσεων είναι ψέματα για να χτυπηθεί πολιτικά το ΚΚΕ. Αμέσως μετά, τέλη Νοέμβρη του 2010, ο διευθυντής του σταθμού Τάκης Τσίγκας μας ανακοίνωσε ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών, ο σταθμός θα κάνει μαζικές απολύσεις. Μας είπε πως αυτές θα γίνουνε με κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακές υποχρεώσεις του κάθε εργαζόμενου, ηλικία, οικονομική κατάσταση του κλπ.) και όχι με βάση το ποιος ανήκει ή στηρίζει το κόμμα που είναι και ο ιδιοχτήτης του σταθμού και ποιος όχι. Παράλληλα, μας κάλεσε να στηρίξουμε συνδικαλιστικά το ΠΑΜΕ και να παλέψουμε για ψηλά επιδόματα ανεργίας (!). Αυτό εμείς το πήραμε για ειρωνεία και βαριά προσβολή, όπως και ήτανε.

Χωρίς κανείς να μας εξηγήσει τα οικονομικά δεδομένα με νούμερα, να συζητήσει μαζί μας για λύσεις, να μας ενημερώσει καθαρά τι συμβαίνει και πώς μπορούσε να βρεθεί η πιο καλή για τους εργαζόμενους λύση, μας ξεκαθαρίσανε ότι από 1η του Δεκέμβρη (5 μέρες μετά την παραπάνω ξαφνική ανακοίνωση!!) πιάνουνε το τσεκούρι των απολύσεων. Προσπαθήσαμε να οργανωθούμε για πρώτη φορά, γιατί μέσα στο σταθμό ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝΕ από πάντα η συνδικαλιστική οργάνωση. Κάναμε μια σύσκεψη και βγάλαμε μια επιτροπή τριών συναδέλφων, για να πάνε στο σωματείο των τεχνικών τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) και να ζητήσουνε συμπαράσταση. Η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ, αρνιόταν να συζητήσει μαζί μας, και έδειχνε ότι μας έγραφε -σαν εργαζόμενους και σαν προσωπικότητες- στα παλιά της τα παπούτσια.

Την ίδια ώρα, όπως αποδείχτηκε αργότερα, είχε στείλει στη σύσκεψή μας εκείνη έναν δικό της άνθρωπο να μας χαφιεδέψει, κι έσπειρε έπειτα κατάλληλες φήμες για να μας διασπάσει. Στη συνέχεια, έκανε κάτι ακόμα χειρότερο. Έστειλε πέντε πρώην συναδέλφους μας (και με δική τους μεγάλη ηθική ευθύνη) να βρίσκονται στα γραφεία της ΕΤΙΤΑ, κι όταν πήγε η Επιτροπή μας να μιλήσει, τους είχε δασκαλέψει να πούνε ότι η Επιτροπή δεν εκφράζει τους εργαζόμενους του 902 κι ότι οι απολύσεις είναι αναγκαίες. Έριξε δηλαδή εργαζόμενους ενάντια σε εργαζόμενους, υποχρέωσε τους συναδέλφους μας να γίνουν γενίτσαροι για να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Στη συνέχεια, η εργοδοσία – καθοδήγηση του ΚΚΕ έβαλε «περιφρουρήσεις» κατά ανύπαρκτων εχθρών  του κόμματος στο κτίριο του 902-ΚΚΕ στον Περισσό και την κατάλληλη στιγμή, βράδυ σαν τον κλέφτη, στις 10 του Δεκέμβρη, απόλυσε 2 από τους 3 της Επιτροπής μας και άλλον έναν εργαζόμενο, που είχε μπει μπροστά στον αγώνα κατά των απολύσεων. Υποχρέωνε μάλιστα εργαζόμενους του 902 – μέλη του ΚΚΕ να συμμετέχουν σε αυτές τις περιφρουρήσεις κατά δήθεν «απειλής» από τους απολυμένους!! Εκείνες οι πρώτες απολύσεις ρίξανε μια απαισιοδοξία σε πολλούς εργαζόμενους, που δεν είχανε προλάβει να οργανωθούνε καλά. «Πού ξέρεις, μπορεί να μην κάνουν άλλες απολύσεις», έλεγαν πολλοί. Δυστυχώς δεν έγινε έτσι, κι αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα για το μέλλον.

Τα κοινωνικά κριτήρια για τα οποία μίλαγε η εργοδοσία πήγανε περίπατο από την πρώτη κιόλας  φουρνιά (αφού οι πρώτοι που απόλυσε με εκδικητικότητα ήταν οι εκπρόσωποί μας!). Αυτό που νιώσαμε όλοι όσοι μείναμε στο σταθμό μετά τις 10/12/2010 μέχρι να μας διώξουνε, ήτανε το κλίμα πολέμου – γκέτο που φτιάξανε ενάντια στους μη οργανωμένους στο ΚΚΕ εργαζόμενους του σταθμού. Οι προϊστάμενοι -χρόνια τώρα- μας προσβάλανε και μας αποκαλούσανε στα μουλωχτά τεμπέλήδες, τη στιγμή που αυτοί έπιναν ολημερίς καφέδες και χασκογελάγανε στα γραφεία τους, κι εμείς ιδρώναμε και μας έτρωγε το άγχος και οι δρόμοι. Οι ίδιοι βάλανε μέλη του ΚΚΕ, δημοσιογράφους κυρίως, ανθρώπους που τρώγαμε μαζί το καθημερινό βάσανο του μεροκάματου, να μας κάνουνε το χωροφύλακα και να ακούνε τι λέμε. Το αντάλλαγμα ήταν να τους κρατήσουνε στη δουλειά, στόχος να μας διχάσουνε σε κομματικούς και μη κομματικούς και έτσι να κάνουνε τη δουλειά τους.

Μας απολύανε και γελάγανε, λέγοντας την ψευτιά ότι οι αντιδράσεις μας για τις απολύσεις ήταν μέρος «επίθεσης στο ΚΚΕ», πράγμα που ποτέ δεν κάναμε και δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε (άσχετα από πολιτικές απόψεις). Κάνανε χυδαίες επιθέσεις προσωπικά σε συναδέλφους, απειλούσανε έμμεσα ή άμεσα, δείχνανε και δείχνουνε μια απανθρωπιά απέναντί μας που είναι σε πλήρη αντίθεση με αυτά που λένε συνέχεια στη θεωρία. Μας μιλάγανε για δικαιοσύνη και εργατικά δικαιώματα, και είδαμε τη χειρότερη αδικία και εκδικητικότητα, γιατί ζητήσαμε να μη χάσουμε τη δουλειά μας, και αυτοί δεν μας εξηγούσανε καν αντρίκεια και καθαρά γιατί δεν μπορούμε να μείνουμε και γιατί δεν ίσχυε κανένα κοινωνικό κριτήριο στις απολύσεις μας, παρά μόνο κομματικό.

Και δε μας εξηγήσανε ποτέ γιατί ΠΟΤΕ δε μας υπολογίσανε, γιατί περνιούνται για «ανώτεροι» από μας και μας περιφρονούνε επειδή δεν ξέρουμε τσιτάτα σαν κι αυτούς, οι ίδιοι που ορκίζονται στα λόγια στο όνομα του εργαζόμενου και του λαού. Δε σεβαστήκανε ούτε εργαζόμενους που είχανε άνεργες γυναίκες και παιδιά στην κούνια. Μέχρι στιγμής, δεν έχει απολυθεί ούτε ένα κομματικό μέλος (έχουνε παραιτηθεί δύο).

Είμαστε εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και δε ζητάμε να είχανε απολυθεί άλλοι στη θέση μας. Άλλωστε, οι περισσότεροι βάλαμε το κεφάλι μας στο ντορβά με τη θέλησή μας, αντιδράσαμε ανοιχτά, αν και ξέραμε ότι μας περίμενε η ανεργία. Δε μας ένοιαξε, αν και γνωρίζαμε ότι θα περάσουμε δύσκολα, γιατί δεν αντέχαμε αυτό το κλίμα της τρομοκρατίας, του γκέτο, της σπιουνιάς, που είχε φτιάξει η εργοδοσία μαζί με τους προϊστάμενους.

Αν μέναμε στη δουλειά, θα μέναμε με το κεφάλι ψηλά και όχι σα δούλοι, όπως μας αντιμετώπιζε για χρόνια η εργοδοσία του 902 με ατάκες όπως «αυτοί τρώνε τα λεφτά του ΚΚΕ», «συνδικαλισμοί στο ΚΚΕ δεν περνάνε» κλπ.

Εμείς ξέραμε πάντα ότι αριστερός είναι αυτός που σέβεται όσους βγάζουνε με κόπο το ψωμί τους, τους εργαζόμενους και το λαό, αγαπάει την αλήθεια, είναι ντόμπρος, δίκαιος, δε σηκώνει τη βρωμιά, τη ρουφιανιά, την υπουλοσύνη, δεν κοιτάει να τη γλιτώσει αυτός και να πονέσουν ή να πεινάσουν άλλοι. Δυστυχώς με σας κύριοι της εργοδοσίας εκεί μέσα, είδαμε τα ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.

Ξαναλέμε: αν ήσαστε πραγματικά προοδευτικοί άνθρωποι, θα αγκαλιάζατε την Επιτροπή μας, θα μας ανοίγατε τα οικονομικά κιτάπια σας, θα εξηγούσατε το οικονομικό πρόβλημα του σταθμού, θα καθόμασταν μαζί να στύψουμε το κεφάλι μας να βρούμε την πιο δίκαιη για όλους λύση. Και μάλιστα -χωρίς αυτό να το απαιτούσαμε ποτέ, γιατί είμαστε περήφανοι άνθρωποι και συναδελφικοί- θα δίνατε μόνοι σας το καλό παράδειγμα, ξεκινώντας πρώτα από τους εαυτούς σας, από μέλη του ΚΚΕ-ΚΝΕ, φυσικά με κοινωνικά κριτήρια, για να δείξετε το διαφορετικό χαραχτήρα σας από έναν κλασσικό καπιταλιστή εργοδότη, από αυτούς που καταγγέλλετε καθημερινά στα λόγια. Επειδή έχουμε δουλέψει κι αλλού, σας λέμε ότι τη δικιά σας συμπεριφορά δύσκολα τη συναντάς στην πιάτσα. Η εικόνα να πετάτε εργαζόμενους με παιδιά στο δρόμο, να έχετε κινητοποιήσει τη μισή ΚΝΕ της Αττικής για να μην «εισβάλλουνε οι προβοκάτορες απολυμένοι στον Περισσό» (δηλαδή εμείς) και την ίδια ώρα να διασκεδάζετε γελώντας στο γνωστό μικρό δωματιάκι δίπλα στους δημοσιογράφους, θα σας είναι στίγμα και λεκές για πολλά χρόνια.

Εμείς δε θα σταματήσουμε να ξεσκεπάζουμε το αντεργατικό όργιο που σκαρώσατε στον 902 (μέχρι να το σταματήσετε), την ίδια ώρα που φωνάζετε «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ» και κάνετε τους μεγάλους υπερασπιστές των εργαζομένων. Θα το αποκαλύψουμε σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε, όχι γιατί μας στερήσατε το ψωμί μας ή γιατί είχαμε κανένα προηγούμενο με το ΚΚΕ ή τον 902, αλλά γιατί μας συκοφαντήσατε, μας βάλατε απέναντι σας σαν δήθεν εχθρούς της εργατικής τάξης, προσπαθήσατε να μας ταπεινώσετε.

– ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 902 – ΟΧΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ του 902

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/9 4μ.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ 902 ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ (πίσω πλευρά του κτιρίου του ΚΚΕ – Οδός Κηφισού κάτω από την Λεωφόρο Ηρακλείου)

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Σχόλια (17)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η ΕΟΣ λέει:

    Το θέμα δεν είναι νέο, ήδη από την 1 Φεβρουαρίου 2011 είχε εκδοθεί κai ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΕΤΙΤΑ περισσότερα εδώ: Το ΚΚΕ άρχισε ήδη να εφαρμόζει το «μνημόνιο» στις επιχειρήσεις του!

    Η απολύσεις είναι αποτέλεσμα της «επιστημοτεχνικής επανάστασης«. Το ΚΚΕ απεφάσισε να κάνει χρήση του προϊόντος ΚΚΕ Generator (v1.0)το οποίο αφού πέρασε όλα τα τεστ παραγωγής πολιτικής δημοσιογραφίας που έκανε το Π.Γ. αποφάσισε να αντικαταστήσει με αυτό το αξιόπιστο εργαλείο ένα μέρος του προσωπικού στον 902.

    Μερικές πηγές αναφέρουν ήδη ότι ένα μεγάλο μέρος της ύλης του «ριζοσπάστη» παράγεται με αυτό το εργαλείο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: KKE Generator

  2. Ο/Η ΕΤΙΤΑΣ λέει:

    Προβοκατόρικο κείμενο, η φαντασία οργιάζει

  3. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Μπορεις να αποδειξεις με στοιχεια κι επιχειρηματα οτι ειναι προβοκατορικο το κειμενο? Γιατι αλλιως ο προβοκατορας εισαι εσυ και μαλιστα σε εντεταλμενη υπηρεσια.

  4. Ο/Η markos λέει:

    Οι λαοί που έζησαν τον Σταλινισμό τον απέρριψαν ο ένας μετά τον άλλο.
    Δεν γίνεται Σοσιαλισμός χωρίς Δημοκρατία.

  5. Ο/Η markan λέει:

    Είναι ντροπη άνθρωποι,εταιαρειες και οργανισμοι που αυτοαποκαλουνται αριστεροι και υποτιθεται οτι έχουν προοδευτικα φρονηματα να λειτουργουν χειροτερα και απο τους ιδιους του καταπιεστες τους..Ντροπη στα κομματοσκυλα,ντροπη στους γονεις που γεννησαν τους κνιτες για να το παιζουν μπραβοι!Από την Κούνεβα μέχρι και το Συνταγμα η σταση τους ήταν ξεκάθαρη,προβοκατορικη και συστημικη…Αλλα ο καιρος γαρ εγγυς!

  6. Ο/Η Nikos λέει:

    άλλοι μοιράζουν κουπόνια στο Μετρό..και άλλοι κλαίνε την μοίρα τους έξω από τον σταθμό!!!καληνύχτα!!!απλά απορώ που…και πότε εφαρμόστηκε ο κομουνισμός ανά τον κόσμο..και έφερε αποτελέσματα..υπέρ του λαού!!! δεν υπάρχει τίποτα όρθιο..κανείς και τίποτα!! Ο σώζων εαυτόν σωθήτω…!!!! να κλείσει η Βουλή..και να πάνε και οι 300 διακοπές..γιατί για κάτι άλλο δεν κάνουν!!!

  7. Ο/Η takis λέει:

    δηλαδή το ΚΚΕ είχε κατεβάσει «το στρατό» του χθές και δεν διέλυσε την κινητοποίηση αλλά αντίθετα αφήσε τους συγκεντρωμένους να βγάλουν και φωτογραφίες για να τις δείξουν στο «φιλοθεάμων κοινό»
    μπράβο δημοκρατία!! και μετά τους λέμε σταλινικούς…

  8. Ο/Η Γεώργιος λέει:

    Ως κομμουνιστής δάσκαλος και απόγονος μαχητή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού ομολογώ πως έχω μείνει εμβρόντητος με αυτά που μαθαίνω. Οι επιχειρήσεις του κόμματος πρέπει να λειτουργούν με πιο ποιοτικά κριτήρια, οιονεί σοσιαλιστικά, κι ας είναι μέσα στο αστικό καθεστώς. Αν γίνονται αυτά σε συνθήκες τέτοιες , τότε τι μας περιμένει αν το κόμμα ανέβει στην εξουσία; Έγώ ως απλός δάσκαλος όταν έτυχε να βρεθώ κάποτε στο μικρό σχολείο (Θεολόγος Φθιώτιδας)που δεν είχε οικονομικά μέσα, έβαλα από την τσέπη μου για υλικά του σχολείου, μέτρα προστασίας για τα παιδιά, γιατί ως εργατόπαιδο παλιό τα θεωρούσα όλα αυτά αυτονόητα. Έτσι έπερπε να κάνουν και στο σταθμό. Να κόψουν σε ανάγκη και από τους μισθούς τους για να δώσουν το καλό παράδειγμα. Καταδικάζω όλα αυτά και να πράττουμε αλλιώς άλλη φορά γιατί ο κόσμος ξυπνάει όχι μόνο με τον καπιταλισμό , αλλά και με τον νοθευμένο σοσιαλισμό. Ο νοών νοείτω!

  9. Ο/Η Γεώργιος λέει:

    Η γραφειοκρατία υπό όποιο καθεστώς είναι πάντα γραφειοκρατία. Αναλυμένο το φαινόμενο τόσο καλά από το Λένιν, το Ρούση και άλλους. Σχεδόν πάντα ενδιαφέρεται για την αναπαραγωγή της. Εξηγώ, να διατηρήσουν τις θέσεις τους στον κρατικό ή κομματικό μηχανισμό , κλπ. Υπόκεινται στο της ολιγαρχίας , όπως αναφέρει ο Robert Michels. Έτσι τα προσωπικά συμφέροντα κάθε μέλους της αποτελούν και τα συλλογικά όλων. Και κάτι άλλο: άκουσα πως τα συνδικαλιστικά δικαιώματα απαγορεύονται στον 902. Αυτό είναι ανήκουστο. Γινόταν επί Στάλιν. Το δικαιωμα του συνδικαλίζεσθαι ανήκει στα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα και είναι αντιδραστικό να μην εκπληρώνονται. Πρέπει άμεσα να επιτραπεί ο συνδικαλισμός σε βάρος ακόμη και των κομματικών οργανώσεων. Να δίνεται ανοιχτός λογαριασμός σε όλα. Αλλιώς η ρήση του μακαρίτη Χαρίλαου , θα γίνει πραγματικότητα εις βάρος και της κομματικής γραφειοκρατίας, που αυτό κυρίως φοβάται.

  10. Ο/Η Νίκη λέει:

    Δίνουν λαβές για κατασυκοφάντηση του «902» και του ΚΚΕ

    Χτες εκτυλίχθηκε έξω από τον «902» μία δήθεν κινητοποίηση απολυμένων του σταθμού ενάντια στις «άδικες και εκδικητικές απολύσεις» στο σταθμό. Αυτή η ενέργεια στρεφόταν ευθέως ενάντια στο ΚΚΕ. Δε θα σταθούμε εδώ στο γεγονός ότι αυτό καθεαυτό το «άδικες και εκδικητικές» είναι ψέμα. Γιατί οι συγκεκριμένοι δεν ντράπηκαν να μιλήσουν για «εργοδοσία» εξισώνοντας τον «902» με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ενώ ξέρουν ότι ο «902» δεν είναι και δε λειτουργεί σαν καπιταλιστική επιχείρηση, δεν είναι ατομική ιδιοκτησία, όπως όλα τα υπόλοιπα αστικά ΜΜΕ. Καθώς και στο γεγονός ότι όσο μπορούσε ο σταθμός να λειτουργεί πριν την οικονομική κρίση οι ίδιοι δούλευαν στο σταθμό χωρίς κανένα πρόβλημα παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες αφού ο «902» ήταν και είναι στο μάτι του κυκλώνα των αστών. Για παράδειγμα, ήταν έξω από την εμπορική και κρατική διαφήμιση με επιλογή των αστικών επιτελείων. Τα αστικά ΜΜΕ είναι Μέσα παρέμβασης στο συσχετισμό δύναμης, Μέσα αναπαραγωγής της αστικής ιδεολογίας και πολιτικής, στήριξης και ενίσχυσης της εξουσίας των μονοπωλίων, αλλά και Μέσα πίεσης των ιδιοκτητών τους στα κυβερνητικά κόμματα ώστε να παίρνουν από το κράτος δουλειές, προμήθειες, έργα κ.λπ.

    Η αστική τάξη θα ήθελε το ΚΚΕ να μην μπορεί να εκδίδει καθημερινά τη δική του εφημερίδα, τα άλλα διαφωτιστικά προπαγανδιστικά του υλικά, να μην μπορεί να έχει μέσα για τη διάδοση της πολιτικής του, της ιδεολογίας του, στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, να μην έχει δικά του ραδιοτηλεοπτικά Μέσα. Αν δεν έχει δικά του ΜΜΕ σημαίνει εξαφάνιση της δράσης του. Τα αστικά ΜΜΕ αποσιωπούν τη δράση του, όπως και τη δράση του ταξικού κινήματος ή τη διαστρεβλώνουν στην αντιΚΚΕ τακτική τους. Ο «902» είναι μέσο ιδεολογικοπολιτικής προπαγάνδας του ΚΚΕ. Βρίσκεται πολύμορφα στο μάτι του κυκλώνα των αστών και των κομμάτων τους.

    Ξέρουν επίσης οι συγκεκριμένοι, πολύ καλά, ότι αν μια φορά η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τα αστικά ΜΜΕ, που έχουν κάνει πλήθος απολύσεων και μειώσεις μισθών, τον «902» τον έχει χτυπήσει πολλαπλάσια. Και για όλ” αυτά ήταν ενήμεροι, όπως και για το γεγονός ότι είναι προς το γενικό συμφέρον των εργαζομένων αυτός ο σταθμός να μπορεί να λειτουργεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
    Τα ψέματα

    Ετσι, δεν είναι το μοναδικό ψέμα ότι οι «απολύσεις είναι εκδικητικές». Τα ψέματα που αράδιασαν σε μια ανακοίνωση – λίβελο είναι πολλά. Είπαν από το σωματείο των τεχνικών τηλεόρασης «ΕΤΙΤΑ», που αποφάσισε τη «δήθεν κινητοποίηση», ότι «ποτέ η διεύθυνση του σταθμού δε συζήτησε μαζί τους». Μέγα ψέμα αφού η διεύθυνση συζήτησε με το σωματείο από το Δεκέμβρη του 2010 ενώ συνάντηση με το σωματείο έκανε και το ΚΚΕ εξηγώντας τους λόγους συρρίκνωσης του σταθμού αλλά και το γεγονός ότι οι ίδιοι ως εργαζόμενοι αν δε συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα αλλαγής συσχετισμών σε βάρος της αστικής πολιτικής και των κομμάτων της, η κρίση θα ωθεί τους εργαζόμενους σε ακόμη χειρότερη κατάσταση.

    Οι ίδιοι που υπογράφουν την ανακοίνωση ως απολυμένοι επίσης λένε ότι όσο ήταν στο σταθμό «η εργοδοσία του «902» – ΚΚΕ αρνιόταν να συζητήσει μαζί μας, και έδειχνε ότι μας έγραφε – σαν εργαζόμενους και σαν προσωπικότητες – στα παλιά της τα παπούτσια». Ταυτόχρονα όμως αυτοδιαψεύδονται στην ίδια ανακοίνωση αφού επίσης λένε: «Αμέσως μετά, τέλη Νοέμβρη του 2010, ο διευθυντής του σταθμού Τάκης Τσίγκας μας ανακοίνωσε ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών ο σταθμός θα κάνει απολύσεις».

    Εγραψαν επίσης ότι σε σύσκεψη της «ΕΤΙΤΑ» η εργοδοσία του «902» «είχε στείλει έναν δικό της άνθρωπο να μας χαφιεδέψει, στη συνέχεια, έκανε κάτι ακόμα χειρότερο. Εστειλε πέντε πρώην συναδέλφους μας (και με δική τους μεγάλη ηθική ευθύνη) να βρίσκονται στα γραφεία της ΕΤΙΤΑ». Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα απ” αυτό. Γιατί η ΕΤΙΤΑ κάλεσε Γενική Συνέλευση των μελών της, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους – μέλη της του «902» για να αποφασίσει κινητοποίηση στον «902». Ετσι, στη Γενική Συνέλευση της ΕΤΙΤΑ πήγαν και άλλοι εργαζόμενοι τεχνικοί του «902» υπερασπίζοντας το σταθμό. Αυτό οι συγκεκριμένοι το λένε «χαφιεδισμό», όταν οι ίδιοι έδωσαν και δίνουν λαβές σε διάφορα αντιΚΚΕ επιτελεία για επίθεση ενάντια στο σταθμό και στο ΚΚΕ.

    Τέλος, μίλησαν για αντιπαράθεση κομματικών – μη κομματικών εργαζομένων και για «κοινωνικά κριτήρια». Αν αυτό ήταν το πρόβλημα οι συγκεκριμένοι αλλά και άλλοι εργαζόμενοι στο σταθμό δε θα είχαν ενταχθεί ποτέ στο δυναμικό του. Αλλά αυτό είναι επίσης ένα από τα πλέον συκοφαντικά επιχειρήματα ενάντια στο ΚΚΕ και στο σταθμό.

    Ως προς το τι καταφέρνουν με τέτοιες ενέργειες γίνεται φανερό από το γεγονός ότι το μοναδικό κανάλι που προπαγάνδισε τη δήθεν κινητοποίηση ήταν το «ΤΗΛΕΑΣΤΥ» του Καρατζαφέρη του ΛΑ.Ο.Σ. Οτι άμεση ανταπόκριση είχαν και διάφορα σάιτ στο διαδίκτυο, όπως της «Χρυσής Αυγής», του «ΤV ΠΡΕΖΑ» στο οποίο γράφουν και δημοσιογράφοι του «LIFO», εφημερίδα γνωστή για τον αντικομμουνισμό της που διανέμεται δωρεάν και εκθειάζεται από την αμερικάνικη πρεσβεία, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από τα τηλεγραφήματα του Wikileaks, και βεβαίως τα διάφορα αριστερίστικα τάχα «αντιπληροφόρησης» σάιτ. Ολοι αυτοί σε συγχορδία προπαγάνδισαν και την ενέργειά τους έξω από τον «902». Αυτό και μόνο θα έπρεπε να τους έχει προβληματίσει και θα “πρεπε να σκεφτούν σε ποιον δίνουν λαβές και επιχειρήματα να στραφεί ενάντια στον «902» και στο ΚΚΕ. Αυτό, επίσης, ας το καταλάβουν καλά και όσοι στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπως η ΕΤΙΤΑ, καμώνονται τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων και επιτίθενται στον «902». Δηλαδή στο ΚΚΕ. Προσφέρουν υπηρεσίες σ” αυτούς που τσακίζουν τα δικαιώματα τα οποία λένε ότι υπερασπίζονται. Και συμπλέουν με την κυβερνητική πολιτική.

  11. Ο/Η Panteliς λέει:

    οι απολύσεις στον 902 είναι αποτέλεσμα της δραματικής μείωσης των εσόδων του ΚΚΕ κατα 50% και τις συνέπειες δεν τις έχουν δεχτεί οι εργαζομένοι στον 902 μόνο αλλά πρώτα τα επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ. 0 902 ήταν πάντα ζημιογόνος αλλά επιδοτούνταν απευθείας απο το ΚΚΕ για να επιβιώσει.Μα θα πει κανείς οτι και τα αστικά ΜΜΕ είναι ελλειματικά. Με μια διαφορά. Αυτά έχουν απο πίσω τους μεγαλοεπιχειρηματίες που χώνουν χρήμα και γιατι μέσω των ΜΜΕ κάνουν δουλειές αλλού παιρνοντας τα πολλαπλάσια. Κατι τέτοιο δεν ισχύει για τον 902. Αρα να το πρώτο επιχείρημα των εργαζομένων στα αστικά ΜΜΕ. Δεύτερον ο 902 είχε φέτος τζίρο 1,17 εκατομμύρια ευρώ δλδ μιλάμε για μαγαζάκι της γειτονιάς. Όσα βγάζει ο αλαφούζος και ο Βαρδινογιάννης και ο κυριακού σε μια -δυο μέρες. Άρα άλλο Mega και άλλο 902. Άλλο ο Βασιλόπουλος, το praktiker και άλλο το μινι μαρκετ της γειτονιάς άλλο τα jumbo και άλλο το παιχνιδάδικο της γειτονιάς μου. Τέλος ο 902 είναι κανάλι που έχει σκοπό να προβάλλει ολοκληρώμενα τις θέσεις του ΚΚΕ που συστηματικά κρύβονται και διαστρεβλώνονται απο τα αστικά ΜΜΕ π.χ ποτέ δεν βάζουν ολοκληρη μια ανακοίνωση του ΚΚΕ βάζουν αποσπάσματα και μάλιστα αυτά που τους συμφέρουν . Τέλος πρέπει να ξέρετε οτι ο 902 μάλλομ θα κλείσει γιατι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ακολουθήσει τον μονόδρομο της DIGEA. Γιατι κανείς σας δεν το καταγγέλει αυτό οτι δλδ τα μικρά κανάλια που δεν έχουν τα κεφάλαια θα οδηγηθούν στο κλείσιμο και θα ενταθεί η συγκέντρωση των ΜΜΕ σε ακόμα λιγότερα χέρια? Λοιπόν αφήστε αυτά . ελάτε να βρεθούμε έξω απο καμιά πολυεθνική και κανένα μονοπώλιο που απολύει ενω έχει κέρδη και τα προηγούμενα χρονια συγκεντρωσαν αμύθητο πλούτο και αφήστε τον τηλεοπτικό 902 να κλεισει με αξιοπρεπεια.

  12. Ο/Η Λάμπρος λέει:

    Αίσχος!!!
    Ντρέπομαι που στην χώρα μου ο κομουνισμός εκφράζεται από αυτό το κόμμα!!!

  13. Ο/Η βουτσινας γερασιμος λέει:

    δεν καταλαβαινω ρε μαγγες γιατι τσιριζετε ….ιδιο ειναι να σ απολυει μια αστικη επιχειρηση και ιδιο ειναι να σ απολυνει το κουκουε ; οχι ,,αφου τον κουκουε ( το τιμημενο οχι το αλλο) δεν ειναι καπιταλα ….. οπερ ,,,,υπεραξια γιοκ …. αρα χωρις υπεραξια δεν υπαρχει εκμεταλλα ουτε απολυση ,,,, αρρα στην ουσια δεν ειστε απολυμενοι ,,,,,ειστε απλως ,,,,,,πρωην συνεργατες του κουκουε ….του τιμημενου οχι του αλλου……λοιπον να λειπουνε οι προβοκατσιες και ολα αυτα τα ακρως αντικομουνιστικα και χαφιεδοασφαλιτικα της ΣΙΑ και της ΕΕ – ΕΝΝΟΩ ΔΙΑΜΑΡΥΡΙΕς ανακοινωσεις ….λαβες στον αστικο τυπο…τα γνωστα ….ο εργατης ο τιμημενος ….σηκωνει ρε το βαρος με το κεφαλι ψηλα με τη γροθια υψωμενη με πιστη και περηφανεια για τα εργατικα ιδανικα για το κομμα του και για την γραμματεα του..( την πολυχρονεμενη ) τι απ ολα αυτα κανατε εσεις ….τιποτα απενατιας ,,,,,δωσατε λαβες ……ε οπως ειπε καποτε και ο συντροφος Φλωρακης ……παλιος γραματεας του κουκουε – του τιμημενου οχι του αλλου—– κατσικι εφαγε κλαρι….λυκος να φαει την μαννα του ,,,,,

  14. Ο/Η Panteliς λέει:

    Προφανώς Λάμπρο δεν σας βγαίνει και αρχίζετε τις Κραυγές και την επίκληση στο συναισθημα. Ο απολύμενος ίδιος είναι είτε είναι η κοπέλα που μας βοηθούσε στις δουλείες του σπιτιού και την σταματήσαμε γιατι δεν είχαμε να την πληρώσουμε(τα 100 ευρώ που τις δίναμε για δύο φορές το μήνα) είτε εργαζόταν σε πολυεθνική. Αποδείξαμε με τον πιο νηφάλιο τρόπο οτι οι αιτίες αλλάζουν. Αποδείξαμε οτι για τις απολύσεις στις μικρές επιχειρήσεις φταινε αυτοί που δημιούργησαν την κρίση. Οι μεγαλοι επιχειρηματικοι όμιλοι, τα μονοπώλια και οι πολυεθνικες , η τεράστια συσσώρευση κερδών που είχαν στην φάση της ανάπτυξης και συνεχίζουν να έχουν αν και μειωμένα σήμερα.Αποδείξαμε οτι με τον πιο νηφάλιο τρόπο οτι οι απολύσεις στον 902 δεν έγιναν για να επανακάμψει η ανύπαρκτη κερδοφορία του αλλά για να είναι διαχειρίσιμη η μόνιμη ζημιά που έχει με βάση τα σημερινά έσοδα του ΚΚΕ.Για παράδειγμα ας πούμε 1 εκατομμύριο ζημιά μπορούμε να την καλύψουμε και να μην απολυθεί κανείς 2 εκατομμύρια δεν έχουμε. Αποδείξαμε επίσης οτι ξεκινήσαμε απο τα επαγγελματικά μας στελέχη. Μείωση και του αριθμού τους και των απολαβών τους όσών έμειναν. Δλδ την κρίση την πλήρωσαν πρώτοι οι πλουτοκράτες στελέχη του ΚΚΕ που έχουν βίλες και κότερα ε? Που ζουν στην Εκάλη που έχουν 10 εξοχικά και 1000 υπηρέτριες ε? Φαίνετε λοιπόν οτι το σύνθημα » εργάτες, αγρότες, φοιτητές μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές» πρέπει να το αντικαταστήοσυμε με το » εργάτες αγρότες φοιτητές» μέτωπο ενάντια στην πλουτοκρατία του 902»

  15. Ο/Η Panagiotis λέει:

    Προσωπικά βλέπω οτι κάποιοι δήθεν αριστεροι και επαναστάτες, όταν ακούν για προσπάθεια για να γίνει στη πράξη υπαρκτή αλλαγή κάνουν στροφή 180 μοιρών κατηγορόντας αυτούς που προσπαθούν να πετύχουν στη πράξη την αλλαγή. Μήπως διότι κατα βάθος το αποτέλεσμα αυτού που θέλουνε είναι ένας καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο και όχι η ανατροπή που θα φέρει σε πορεία λαικής ανάπτυξης τη χώρα; Και ο Κύρκος είχε δηλώσει λίγα χρόνια πρίν οτι είναι προτιμάει να ζεί 10 φορές σε αστική δημοκρατία παρά σε λαική δημοκρατία. Βέβαια η αστική δημοκρατία που θεωρούσε οτι προτιμούσε 10 φορές να ζεί σε αυτή, υποτιμάει το γεγονός οτι όσο η αστική δημοκρατία συνεχίζει να υπάρχει οδηγείται σταδιακά στην εκφασιστικοποίησή της, κάτι που το βιώνουμε σήμερα ολοκληρωτικά. Η αστική δημοκρατία δεν είναι κάτι που αιωνίως συνεχίζει να υπάρχει και λίγο-πολύ κυλάνε ομαλά τα πράγματα.. Απο αστική δημοκρατία οι Ναζί πήραν την εξουσία το 1933 αφού ώς τότε σταδιακά οι Γερμανικές κυβερνήσεις πήγαιναν όλο και ποιό δεξιά, μέχρι που ήρθε η πραγματική άκρα δεξια όπου με τον εμπρισμό στο Ράιχσταγκ λίγους μήνες αργότερα βρήκαν την αφρμή να θέσουν το Γερμανικό κομμουνιστικό κόμμα εκτός νόμου. Και η Γερμαική σοσιαλδημοκρατία έπαιξε τότε σκοτεινό ρόλο διότι αντί να κάνει κοινό μέτωπο με το κομμουνιστικό κόμμα, έλεγε οτι σκοπός της σοσιαλδημοκρατίας είναι ο μή θάνατος του καπιταλισμού, κάτι που το ΠΑΣΟΚ σήμερα εφαρμόζει κατα κόρον..
    Το ΚΚΕ κόμμα είναι και αποτελείται απο ανθρώπους, επομένος ώς άνθρωποι δεν είναι θεοί,απλά έχουν ως αντικειμενικό σκοπό να αλλάξουν ριζικά το σύστημα προς όφελος της λαικής ανάπτυξης. Ο Τσίπρας δήλωσε πρίν 2 μήνες περίπου σε δελτίο ειδήσεων οπου το έβλεπα στο ερώτημα οτι τί θέλει σάν κίνημα ο ΣΥΡΙΖΑ και είπε επι λέξη οτι “εμείς δε θέλουμε να γίνουν όλα κρατικά και Σοβιετικού τύπου όπως το ΚΚΕ”. Και δηλαδή αυτό που πέρασε μέσα απο το φτωχό μου το μυαλό είναι οτι για πίο λόγο τότε λέει ο Τσίπρας αυτά που λέει; Για να έχουμε έναν απλά καλύτερο καπιταλισμό όπου εφόσον πραγματοποιηθεί αυτό μετά απο καλύτερος θα ξαναγίνει απάνθρωπος όπως τώρα; Γιατί να μή θέλει την ουσιαστική αλλαγή όπως το ΚΚΕ; Απλώς γιατί κάποιοι θέλουν μονάχα να ρίχνουν επαναστατικά συνθήματα αλλα να μή χάνουν και το προσωπικό βόλεμά τους, έτσι όμως πρακτικάδε γίνεται ουσιαστικά τίποτα.
    Τα έγραψα όλα αυτά με αφορμή τις απολύσεις του 902 που καθένας που θα προσπαθήσει να σκεφτεί λογικά θα μπορέσει να καταλάβει οτι ο 902 δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση και τα κέρδη που βγάζει είναι γελοία με αποτέλεσμα οι όποιες απολύσεις να γίνονται γι’αυτό το λόγο και όχι γιατί ο 902 κατα βάθος εφαρμόζει καπιταλιστικό σύστημα σαν επιχείρηση. Αυτό δε πέρασε απο το μυαλό σας όλοι που λέτε οτι είστε προοδευτικοί ή οτιδήποτε άλλο; Γιατί ψάχνεστε με το ΚΚΕ τόοοοσο πολύ; Γιατί τόση ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΑ;; Το ΚΚΕ σας φταίει ή οτι δεν έχετε ουσιαστικά σχέδιο εξουσίας μετά την επανάσταση όπου το ΚΚΕ επανειλημμένα αναφέρει; Όσον αφορά τη Σοβιετική ένωση και τις άλλες Λαικές δημοκρατίες, το Κόμμα προσπαθεί να αναλύσει τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συνέβει εκεί μέ τα σωστά καί τα λάθη και να βγάλει ένα συμπέρασμα το οποίο θα είναι κρίσιμο για όταν θα ξαναεφαρμοστεί να μήν επαναληφθούν αυτά τα λάθη. Δηλαδή πρέπει να πεί οτι εκεί ήταν κάτι που δε πρέπει να ξαναεφαρμοστεί ποτέ μόνο και μόνο για να διατηρηθούμε σε καθεστώς αστικής δημοκρατίας; Σχεδόν όλοι οι υποκριτικά αριστεροί δεν είναι τυχαίο οτι προσπαθούν να συκοφαντούν τα σοσιαλιστικά καθεστώτα μόνο και μόνο για να βγάλουν το συμπέρασμα οτι κατα βάθος εδώ παρά τα χάλια καλά είμαστε. Και φυσικά για να στηρίξουν το επιχείρημά τους πιστεύουν όλες τις αντικομμουνιστικές προπαγάνδες βγαλμένες απο σκοτεινά κέντρα μυστικών υπηρεσιών, ως τις πλέον αληθείς και αυταπόδεικτες ενώ οι δυνάμεις που προσπαθούν να ρίξουν φώς σε εκείνη τη περίοδο είναι οι κολλημένοι και οι παλιοί. Βέβαια ποιό είναι παλιό και ποιό καινούργιο κίνημα φαίνεται στο τελικό σκοπό που έχει ιδεολογικάθέση φαντάζομαι..

  16. Ο/Η mavrokos λέει:

    Στο ΠΑΣΟΚ ανήκα και ψήφιζα μέχρι το 1998. Όσο έβλεπα να γεμίζει το ποτήρι της απογοήτευσης με γεγονότα που συνέβαιναν στο κόμμα, έλεγα στον εαυτό μου ότι υπάρχει και το Κ.Κ.Ε.
    Το 1998 ήταν η χρονιά που ξεχείλισε το ποτήρι και διαπίστωσα ότι το κόμμα μου (το ΠΑΣΟΚ) με εγκατέλειψε ιδεολογικά.
    Έτσι κι εγώ το εγκατέλειψα εκλογικά.
    Έκτοτε ψηφίζω Κ.Κ.Ε.
    Τώρα μ’ αυτά που μαθαίνω, με κυριεύουν τα ίδια συναισθήματα απογοήτευσης.
    Το χειρότερο;
    Δεν έχω πλέον που να ακουμπίσω.

  17. Ο/Η απλήρωτος εργαζόμενος λέει:

    Προς το ΚΚΕ:

    – Από πότε υπάρχει στον καπιταλισμό ο διαχωρισμός ανάμεσα σε καπιταλιστικές και σε αντικαπιταλιστικές/κομματικές επιχειρήσεις;

    – Από πότε υπάρχει ο διαχωρισμός ανάμεσα σε δίκαιες και άδικες απολύσεις;

    – Γιατί αρνηθήκατε να συναντηθείτε όλο αυτό το διάστημα με την ΕΤΙΤΑ;

    – Γιατί το ΚΚΕ ΑΕ μάζεψε τους εργαζόμενους του 902 μόνο για να τους ανακοινώσει τις απολύσεις τους και ούτε καν να συζητήσει;

    Προς όλους τους αριστερούς αγωνιστές. Να το πάρουμε απόφαση σύντροφοι: ενα τέτιο κομμουνιστικό κόμμα, μα και οποιαδήποτε οργάνωση της Αριστεράς συμπεριφέρεται έτσι, δεν μπορεί να μας βοηθήσει σαν εργατικό κίνημα καθόλου πια…

    Είναι ανίκανο και από θέμα αντίληψης, και απο θέμα πολιτικής, κουλτούρας κλπ.

    Μέσα στον συλλογικό (που εμπεριέχει το ατομιό) αγώνα για επιβίωση θα προκύψει η αναγκη για νέους πολιτικούς/κομματικούς φορείς του κομμουνισμού που θα ναι γεννήματα της εποχής μας και των δικών μας αναγκών, κουλτούρας, νοοτροπίας.

    Καλή νύχτα ΚΚΕ ΑΕ. Καλά κάνεις κα ικάνεις και εσύ αγώνες. Μόνο που οι αγώνες σου δεν έχουν πια καμμία έμπνευση, ζωτικότητα, δύναμη.

    Καληνύχτα.

Αφήστε μήνυμα