Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Παύση πληρωμών: οι επόμενες ώρες




Τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στην οποία συμμετείχαν:

Γιώργος Κατρούγκαλος, συνταγματολόγος στο Δ.Π.Θ

Κώστας Λαπαβίτσας, οικονομολόγος στη σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών μελετών  στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου – SOAS

Θεόδωρος Μαριόλης, οικονομολόγος στο Πάντειο πανεπιστήμιο

Μαρκέτος  Σ., ιστορικός στο Α.Π.Θ

Από αυτήν την εκδήλωση σας παρουσιάζουμε τις βιντεοσκοπημένες ομιλίες. Φτάσαμε λίγο αργά (…ώρα ΠΑΣΟΚ!) και δεν μπορέσαμε να βιντεοσκοπήσουμε την ομιλία του Μαρκέτου (σόρι…).

Aformi

Γιώργος Κατρούγκαλος

Θεόδωρος Μαριόλης

Κώστας Λαπαβίτσας

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Σχόλια (19)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Φίλτατοι
    αφού παρουσιάζετε οικονομολόγους θα σας έχουν πει πως ο χρόνος είναι χρήμα.Επομένως καταλαβαίνετε πως το να διαθέσει κάποιος 70 λεπτά για να παρακολουθήσει τα βίντεο είναι δύσκολο. Η απομαγνητοφώνηση των ομιλιών δυστυχώς αν και κοπιαστική είναι απαραίτητη!
    Επί της ουσίας θα περίμενα να αναπτυχθούν με περισσότερες λεπτομέρειες οι δυσκολίες της αλλαγής νομίσματος αλλά και αν υπάρχει δυνατότητα, από τους κατεξοχήν επικριτές του,να υπάρξει διατήρηση του με αλλαγές στο ευρωπαικό μοντέλο.Οι ίδιοι που το απορρίπτουν ολοκληρωτικά ,όπως και εγώ ,ως επαϊοντες θα έπρεπε να εξετάσουν τις δυνατότητες μεταρρύθμισης και να έχουν πρόταση χωρίς ολοκληρωτική κατεδάφιση των υπαρχόντων δομών της κατευφημισμόν Ενωμένης Ευρώπης. Τώρα θα μου πεις ούτε καν οι υποστηρικτές της παραμονής στο ευρώ δεν παρουσιάζουν μεταρυθμιστικές προτάσεις για να το διασώσουν και θα έχεις δίκιο!
    Τέλος ,μια «λεπτομέρεια»,θα έλεγα πως οι επιπτώσεις στο δυναμικό κομμάτι του τουρισμού δεν αναπτύχθηκαν καθόλου από τη υποτίμηση ,είτε εκτός ,είτε αν μπορεί να υπάρξει (μείωση τιμών)εντός ευρώ!

  2. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Συμπλήρωση: «Όπως και εγώ», αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση χωρίς ουσιώδεις αλλαγές ριζοσπαστικής και δημοκρατικής ολοκλήρωσης στο ευρωπαικό οικοδόμημα!

  3. Ο/Η markos λέει:

    Καμία εμπιστοσύνη σε οικονομολόγους!

  4. Ο/Η ANENTAXTOSARISTEROS λέει:

    http://nataliakalou.blogspot.com/2011/09/blog-post.html

    ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΧΘΕΣ..ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΛΑΩΝ..ΠΛΑΝΟΥΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ..ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΑΛΟ,ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ..Η ΛΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΕΘΝΙΚΗ,ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΕΤΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80 ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΩΝ.ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΤΕ Ο ΓΙΑΣΕΡ ΑΡΑΦΑΤ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΝΤΑΝ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΑΓΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ..ΔΡΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΘΝΙΚΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΝΩΣΗΣ ΛΑΩΝ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ..ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΑ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ..
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΙΝΩ LINK ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΤΗ ΠΑΝΟΥ ΤΖΑΒΕΛΑ!ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ..ΜΗ ΚΟΛΩΝΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!
    http://www.youtube.com

  5. Ο/Η ANENTAXTOSARISTEROS λέει:

    ΤΙ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ!ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΘΙΞΩ ΤΟ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

  6. Ο/Η Μανώλης Χ. λέει:

    Συγχαρητήρια για την προβολή του συνοδοιπόρου και συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη και της ακροδεξιάς, ημιφασιστικής κίνησης ΣΠΙΘΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου. Εαν δεν γνωρίζατε το ποιόν του ανθρώπου, μία μικρή έρευνα στο google θα αρκούσε:
    31 ΜΑΪΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ – Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών …
    http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-polito... – Προσωρινά αποθηκευμένη
    25 Μάιος 2011 – Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας … Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Κασιμάτης, Γιώργος Κατρούγκαλος,

    Σπίθα Χαλανδρίου | Μίκης
    spithahalandriou.wordpress.com/category/μίκης/ – Προσωρινά αποθηκευμένη
    24 Ιουν. 2011 – Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Κασιμάτης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νότης Μαριάς, … Χαιρετισμός της Σπίθας στους «αγανακτισμένους Έλληνες» .

    ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΣΤΙΣ …
    spitha-markopoulo.blogspot.com/…/3152011.ht… – Προσωρινά αποθηκευμένη
    24 Μάιος 2011 – … Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη (μέλος Κ.Α.Π.) και Κώστα … «Ο Μίκης Θεοδωράκης συνεχίζει να διασπείρει την Σπίθα του …

    και πολλά άλλα παραδείγματα, επίσης ο τύπος έχει και ενδιαφέροντα θεσμικό ρόλο:
    Γιώργος Κατρούγκαλος: Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματολόγος στο πανεπιστήμιο της Θράκης. Μεσολαβητής του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, δηλαδή μεσολαβητής μεταξύ συνδικάτων και καπιταλιστών.

    Η ΚΟΕ και το Μ.Α.Α. είναι γνωστό εδώ και καιρό πως προωθούν συνεργασία με τη ΣΠΙΘΑ, η ΚΟΕ μάλιστα το συζητούσε σοβαρά να προσχωρήσει.
    Έγινε όμως το aformi υποστήρικτης του πλατιού λαϊκου μετώπου ενάντια στην κατοχή της χώρας από τους Γερμανούς και άρχισε να προβάλλει στέλέχη της εθνικιστικής – ρατσιστικής ΣΠΙΘΑΣ; Εύγε…

  7. Ο/Η Uturunco λέει:

    μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει. ακούω για επίκληση «κατάστασης εκτάκτου ανάγκης» και για «διοικητικά μέτρα» δεδομένου των «ελλείψεων σε βασικά αγαθά» με στόχο την στήριξη των τραπεζών και την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας και πως, εντέλει, δημοκρατία σημαίνει εθνικό κράτος. πρόκειται για την παρουσίαση μιας αριστερής και μάλιστα μη διαχειριστικής πρότασης ή για έκθεση των επιλογών που έχει μια αστική κυβέρνηση στο πλαίσιο της «παγκοσμιοποίησης»;

  8. Ο/Η aformi λέει:

    Φίλε Μανώλη Χ.
    Οι πολιτικές θέσεις των μελών της aformi, ιδιαίτερα πάνω στα λεγόμενα «εθνικά θέματα», «λαϊκών μετώπων», «την κατοχή της χώρας από τους Γερμανούς» κ.λπ. είναι γνωστές και καταγεγραμμένες σε πολλές δημοσιεύσεις. Ωστόσο, με όσους διαφωνούμε για τα θέματα αυτά και ανήκουν στο χώρο της Αριστεράς, δεν ταυτίζουμε τις απόψεις τους με την ακροδεξιά.
    Όσον αφορά τη ΣΠΙΘΑ προφανώς συμφωνούμε μαζί σου ότι δεν ανήκει καν στον χώρο της Αριστεράς αλλά της δεξιάς και ακροδεξιάς.
    Τις πολιτικές θέσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου ομολογούμε ότι δεν τις γνωρίζουμε. Εμείς την εκδήλωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής καταγράψαμε θεωρώντας ότι οι απόψεις που ακούστηκαν εκφράζουν ένα τμήμα της Αριστεράς είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με αυτές. Το έχουμε ξαναπεί, στην aformi με τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε απολύτως με τις απόψεις των συγγραφέων τους (η προϋπόθεση είναι να ανήκουν στο χώρο της Αριστεράς). Θέλουμε να συμβάλλουμε σ’ ένα διαρκή διάλογο μεταξύ των δυνάμεων της Αριστεράς. Επίσης, δεν θεωρούμε τις δικές μας απόψεις (τις οποίες ασφαλώς υπερασπιζόμαστε σθεναρά) ως τη «μοναδική αλήθεια». Θέλουμε να διατηρήσουμε τη σοβαρότητά μας…
    aformi

  9. Ο/Η Μανώλης Χ. λέει:

    Σύμφωνοι, μόνο που θα έπρεπε να ασκηθεί κριτική στο Μ.Α.Α. για την επιλογή του να προβάλλει στελέχη της ακροδεξιάς ΣΠΙΘΑΣ και να φλερτάρει με την ίδια τη ΣΠΙΘΑ. Εσείς δεν κάνατε κάτι τέτοιο όμως, ούτε καν μία επιφύλαξη δεν εκφράσατε στο σχολιασμό του βίντεο για το πολιτικό υπόβαθρο του Κατρούγκαλου. Τον παρουσίαζετε απλά ως καθηγητή, ειδικό επί θεμάτων διεθνούς δικαίου που θα μας διαφωτίσει επί των νομικών περιποκών του χρέους και της στάσης πληρωμών. Η εικόνα του «ειδικού» συγκαλύπτει το αντιδραστικό περιεχόμενο των πολιτικών επιδιώξεων των συγκεκριμένου ατόμου.

    Επίσης μηδεν κριτική στην ίδια την εκδήλωση η οποία απαρτίζονταν αποκλειστικά από οικονομολόγους – καθηγητές πλην Κατρούγκαλου που είναι συνταγματολόγος. Τι να πει κανείς για μία αριστερά που προσπαθεί να αντιμετωπίσει κατεξοχήν πολιτικά -ταξικά ζητήματα, όπως το χρεός, το κράτος και τις πολιτικές του, την αδυναμία του κινήματος κλπ, μέσα από τα φώτα ακαδημαϊκών ειδικών, ωσαν να επρόκειτο για τεχνικά ζητήματα που θα λυθούν με τη βοήθεια της επιστήμης; Ειναι η ίδια λογική που έχει οδηγήσει την αριστερά σε παραλυσία και κινδυνεύει να τη ρίξει σε πολιτική ανυποληψία, όταν αντί να ασχοληθεί σοβαρά με την ταξική ανασυγκρότητση του κινήματος και την αντικαπιταλιστική πολιτική του αντιπροσώπευση, κρύβεται πίσω από πάσης φύσεως αστούς «ειδικούς» που θα παράξουν την άρτια λύση στο πρόβλημα. Είναι η λογική της ΕΛΕ, του Αριστερού Βήματος, της Πρωτοβουλίας ενάντια στο Ευρώ και την ΕΕ κλπ. Αλήθεια τι έγιναν όλες αυτές οι πρωτοβουλίες που παρουσιάστηκαν με πολλές τυμπανοκρουσίες (και σε αυτό το σάιτ) ως η απάντηση στα προβλήματα της αριστεράς και του κινήματος, καμία κριτική για την εξαφάνιση τους;

  10. Ο/Η Μετωπικός λέει:

    Η ιστορία της αριστεράς δείχνει οτι η επιστημονική σκέψη και ανάλυση είναι απαραίτητη προυπόθεση. Το χάλι της ανάλυσης της αριστεράς για την ελλ. οικονομία, και οι συνεπακόλουθες -ανακόλουθες και εκτός τόπου και χρόνου πολιτικές της, αποδεικνύουν οτι οι αριστεροί επιστήμονες είναι απαραίτητοι όσο ποτέ.
    Οσο για τον Κατρούγκαλο μόνο δεξιός δεν είναι…
    Τέλος,απο πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις «σοφών»-αγραμμάτων απο επιτελεία της αριστεράς, τους διάφορους ξερόλες της πολιτικής, έχουμε χορτάσει.
    πχ Ο Μαριόλης απο το 1999 εχει προβλέψει οτι η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ θα την οδηγούσε στο ΔΝΤ. Αν η αριστερά το είχε κατανοήσει αυτό, δεν θα ήταν καλύτερα; Αλλά για να καταλάβεις τι συμβαίνει γύρω σου χρειάζεται και επιστημονική γνώση….
    Ενας μετωπικός..

  11. Ο/Η DimosK. λέει:

    Οταν ο Λαπαβιτσας λεει «διοικητικα μετρα» η δικια μου μεταφραση λεει «δελτιο στα καυσιμα η/και τροφιμα» για αρκετο καιρο.
    Σωστα?

  12. Ο/Η ANENTAXTOSARISTEROS λέει:

    ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ..ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟ ΤΟΝ ΜΙΚΗ(ΝΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΙΚΗ ΦΙΛΟ,ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ,ΚΑΣΤΡΟ ΑΡΑΦΑΤ,ΤΙΤΟ,ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ,ΑΛΙΕΝΤΕ,ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΄¨Ο ΑΝΤΩΝΗΣ΄¨ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΔΕΞΙΕΣ.

    -ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΛΕΓΑΝ ΝΑΙ(ΝΕΝΕΚΗΔΕΣ,ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΙΣ CIA),
    -EINAI AYTOI ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΛΟΣΛΑΒΙΑ ΛΕΓΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑΣ Ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ!ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ?
    -ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΕΔΩ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΙΣ CIA ΠΟΥ ΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ.
    -ΛΥΠΑΜΕ ΦΙΛΟΙ ΤΙΣ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗΣ-ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ..ΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ΣΗΜΙΤΗ(ΠΑΝΤΑΓΙΑΔΕΣ,ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΩΡΓΑΚΗ(ΚΟΥΒΕΛΗΣ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΚΟΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ)
    -ΦΤΑΙΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ, Ο ΝΟΤΗΣ Ο ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ???ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟ 74 ΟΤΑΝ ΒΡΩΝΤΟΦΩΝΑΖΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΙΣ CIA KAI ΕΣΕΙΣ ΕΝ ΤΕΛΙ ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ CIA ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΜΠΟΥΣ,ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ,ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ)
    ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΩΓΙΣΜΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ..
    -ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΚΑΙ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ..ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ..ΤΩΡΑ,ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ(ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ) ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ!!Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ..ΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ…ΚΑΡΑΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ! ΠΗΡΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΧΑΜΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ACTIVE MEMBER..

    !!O MIKHS ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΘΕΣΕ..ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ,ΟΙ ΑΝΤΙΝΑΤΟΙΚΕΣ(ΩΧ ΚΟΥΜΠΟΘΗΚΑΤΕ ΤΩΡΑ..-Η ΜΠΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΙΣΘΟΥΣ ΚΟΝΔΗΛΟΦΟΡΟΥΣ) ΔΥΜΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ..ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ..ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΘΑ ΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ..ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΠ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ..ΠΟΥ ΔΙΟΓΚΩΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 1997-2011 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΣΟ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ 1821-1997.ΕΠΕΙΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..

  13. Ο/Η Uturunco λέει:

    Πράγματι είμαι αγράμματος εργάτης (μόνο σε κατάληψη έχω βρεθεί σε πανεπιστήμιο και πριν δεν ήμουν κι ο «πιο καλός ο μαθητής») γι αυτό και ζητάω να με διαφωτίσουν οι γραμματιζούμενοι συντρόφοι/ισσες. (παρακάμπτω την παλιά προειδοποίηση προς την τάξη μου «της γης οι δούλοι κι ραγιάδες μοναχοί τους θα σωθούν). Και τι μου απαντάνε; Το γνωστό τροπάρι: μα τι μας λες εσύ ο αγράμματος; θες και να ρωτάς! εδώ μιλάνε επιστήμονες και υπουργοί! “Ντάξει, δεν τρέχει μία. Ας τα πούνε μεταξύ τους. Εμείς, με το φτωχό μας μυαλό, θα δούμε τι θα κάνουμε. Τελικά, όντως, το μόνο κόκκινο πανεπιστήμιο είναι αυτό που καίγεται.

  14. Ο/Η markos λέει:

    Δεν θα μας γλυτώσουν τα πετσετάκια της δραχμής ,όπως λένε οι οικονομολόγοι που δεν έχουν βγάλει μεροκάματο ποτέ τους.
    Ταξικός αγώνας στην Ελλάδα, και παντού.

  15. Ο/Η αύριο κλαίνε λέει:

    έχω μια απορία.Έξοδος από την ευρωζώνη σημαίνει και έξοδος από την Ευρωπαική Ενωση;Υποθέτω ναι γιατί η πιθανή φραγή στην έξοδο κεφαλαίων δεν είναι συμβατή με τις αρχές ΕΕ.Αυτό δε διευκρινίζεται επαρκώς και αναρωτιέμαι γιατί…

  16. Ο/Η ANENTAXTOSARISTEROS λέει:

    Πολυ σωστη η τοποθετηση του φιλου με το nick..’αυριο κλαινε¨..Εαν βγουμε απο την ευρωζωνη θα ασκηθουν πιεσεις για να μεινουμε στην ευρωπη απο αυτους προς εμας η θα μας διωξουν??και τι μας συμφερει..ΕΙΝΑΙ ερωτηματα που ερχονται στο νου αρκετου κοσμου και πρεπει να αποσαφηνιστουν απο τον Κωστα Λαπαβιτσα..ισως με μια συνεντευξη εφ ολης της υλης φιλε αγγελε και ¨αφορμη¨..ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ..ΕΑΝ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ??ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ..ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΛΠ ΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΘΑ ΟΦΕΛΗΣΟΥΝ.ΤΟ ΡΩΤΑΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ..ΕΙΔΑΛΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΕΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ(ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ)

  17. Ο/Η Panos_Akridas λέει:

    Πέρασαν πάντως «οι επόμενες ώρες» χωρίς να γίνει τελικά τίποτα. Αυτό το μαρτύριο της σταγόνας είναι τραγικό. Και σαν μαην φτάνει αυτό βγαίνει και ο κάθε «οικονομολόγος» (αμοιβόμενος άμμεσα ή έμμεσα της περισσότερες φορές από το κράτος) και λέει το «μακρύ του και το κοντό του».

  18. Ο/Η qq λέει:

    Παρακαλούνται οι ομιλητές να είναι πιο σύντομοι. Προσπάθησα να δω τα βίντεο, και λυπούμε που δε μπόρεσα να τα δω ως το τέλος. Ένα τρίλεπτο να μιλούσε ο καθένας είναι υπεραρκετό. Άντε να είναι 5 λεπτά. Όσο για την αγωνία μου και το τίτλο του άρθρου “Παύση πληρωμών: οι επόμενες ώρες“ δεν έλαβα απάντηση. Ίσως κάπου να δόθηκαν απαντήσεις, εγώ να μη είχα την υπομονή. Πιο σύντομος λόγος λοιπόν, μια εγκράτεια στη ακατάσχετη μπουρδολογία. Μας τα είπατε για το κεφάλαιο μια φορά, μας τα είπατε δέκα φορές. Ακόμα και ο παπάς το πολύ κύριε ελέησον βαριέται, ο Λαπαβίtσας ποτέ.

Αφήστε μήνυμα