Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

15 Ιούνη-Μαρτυρία.Το Κίνημα Εξεγείρεται



by blackpanther

“Ήταν η πρώτη φορά στην ζωή μου που εκτέθηκα στα χημικά της αστυνομίας.Μου κόπηκε η ανάσα και νόμιζα ότι θα πεθάνω.Τότε κατάλαβα γιατί τους φωνάζουν μπάτσους γουρούνια δολοφόνους.Είναι δολοφόνοι!Την επόμενη φορά θα φοράω οπωσδήποτε αντιασφυξιογόνα μάσκα!” Από ένα 22χρονο αγανακτισμένο του Συντάγματος.

Η 15 Ιούνη αποτελεί ένα ορόσημο για το ακηδεμόνευτο κίνημα των πλατειών και ειδικά για την κατειλημμένη πλατεία του Συντάγματος.Ήταν μέρα μάχης και ριζοσπαστικοποίησης για πάρα πολύ κόσμο.Ως εκείνη την μέρα ήταν διαδεδομένη η άποψη ότι αυτό το κίνημα και η ίδια η κατάληψη της πλατείας του Συντάγματος θα διαλυόταν με τα πρώτα δακρυγόνα της αστυνομίας. Η πραγματικότητα έδειξε ότι αυτή η κατάληψη είναι τόσο ανθεκτική ώστε όχι μόνο να αντέξει τον χειρότερο χημικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει η αστυνομία σε κατειλημμένο χώρο αλλά –ανέλπιστα για πολλούς— και να κατορθώσει δυναμώσει από μια τέτοια επίθεση.

Όλοι εμείς που κοιμόμαστε στο Σύνταγμα και ξημεροβραδιαζόμαστε εκεί, περιμέναμε αυτή την μέρα με μεγάλη προσμονή.Ξέραμε ότι αυτή η μέρα θα ήταν διαφορετική από τις υπόλοιπες. Αναμέναμε μια γενική πρόβα αναμέτρησης με την εξουσία και τους μηχανισμούς της. Δεν πέσαμε έξω.

Από τις 5 το πρωί σκηνίτες είχαμε ανέβει πάνω στον δρόμο για να τον κρατήσουμε κλειστό μέχρι να έρθει ο κόσμος που θα έκανε την περικύκλωση της βουλής.Μια σκηνή είχε στηθεί στο κέντρο του δρόμου μπροστά από την βουλή σύμβολο της αποφασιστικότητα μας να μείνει ο δρόμος κλειστός. Καλούσαμε τον κόσμο που ήταν κάτω να ανέβει πάνω για να ενισχύσει την παρουσία μας.Το κάλεσμα είχε ανταπόκριση και αρκετοί ανέβηκαν πάνω πριν το ξημέρωμα.

Κατα τις 7 το πρωί ανακαλύψαμε  το τείχος του αίσχους που είχε φτιαχτεί στην βασιλίσης σοφίας για να αποτρέψει την περικύκλωση. Μια σιδερόφρακτη κατασκευή δυόμισι μέτρων που έκλεινε έναν κεντρικό δρόμο της Αθήνας και που ανάλογη της δεν έχω ξαναδεί στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κόσμος στο σύνολο του ανατρίχιασε με την παρουσία της.Κάποιοι το παρομοίασαν με το τείχος του Βερολίνου και άλλοι με τα ισραηλινά τσεκ πόιντς. Η παρουσία ενός τέτοιου τείχους (που όπως μάθαμε αργότερα δεν ήταν το μοναδικό που είχε φτιαχτεί για την μέρα) μαρτυρούσε τόσο τον  φόβο τηςε εξουσίας όσο και την  αποφασιστικότητα της να οχυρωθεί από την οργή του κόσμου.

Αρχίσαμε να το κλωτσάμε για να δούμε τις αντοχές του. Ήταν πολύ καλά στηριγμένο και καμιά ποσότητα κλωτσιών δεν φαινόταν ικανό να το γκρεμίσει. Κατά τις 10 το πρωί επιχειρήθηκε πάλι το γκρέμισμα του από τον απλό κόσμο. Δεκάδες ανθρώπων το έσπρωχνε με μανία και κάποια στιγμή φαινόταν αυτό να λυγίζει και να καταρρέει! Τότε τα ΜΑΤ εξαπόλυσαν τα πρώτα χημικά τους για να διαλύσουν τον κόσμο και παρατάχτηκαν μπροστά από το τείχος για να το προστατεύσουν.Αυτό διαψεύδει κάθε διήγηση ότι τα χημικά των ΜΑΤ ήρθαν προς αντίδραση κάποιων κουκουλοφόρων που τους πέταξαν πέτρες.( ψέμα που αναπαρήγαγε ξεδιάντροπα με την μορφή του “αυτόπτη μάρτυρα” η ελευθεροτυπία…) Η εξουσία είχε ετοιμαστεί για επίθεση που θα τρομοκρατούσε τον κόσμο και θα τον έστελνε σπίτι του προσδοκώντας σε βίαιη εκκένωση της πλατείας. Είχαμε ακούσει για προληπτικές προσαγωγές και για την απρόκλητη επίθεση στην Ρηγίλης. Και ακόμη η μέρα μόλις άρχιζε…

Κόσμος είχε πια συρρεύσει παντού. Ακούγαμε ότι έχουν κατέβει εκατοντάδες χιλιάδες και  ότι έχουν πλημμυρίσει όλοι οι δρόμοι από διαδηλωτές. Μια ατμόσφαιρα έντασης είχε απλωθεί παντού. Ενώ τα χημικά είχαν πέσει στο Σύνταγμα τα μπλόκα των αναρχικών βρίκονταν πίσω στην Πανεπιστημίου. Όταν έφτασαν στο σύνταγμα προέκυψε αναμέτρηση με φασισταριά που κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Η μάχη ήταν σύντομη και συντριπτική για τους φασιστές. Άτακτη υποχώρηση τους και “σύλληψη” ενός μαχαιβγάλτη τους που αναγνωρίστηκε ως ένα από τα καλόπαιδα του παντελεήμονα.

Και ύστερα ξεκίνησε ο διαρκής δολοφονικός χημικός πόλεμος της αστυνομίας. Ομοβροντία απο χημικά και από τις τέσσερις πλευρές του συντάγματος. Όταν εμφανίστηκαν  διμοιρίες ΜΑΤ από Καραγιώργη Σερβίας ο κόσμος κινήθηκε για τις εξουδετερώσει.Στριμώχτηκαν σε μια στοά και έγιναν μάχες σώμα με σώμα. Ο κόσμος που συγκρούστηκε ήταν κάθες είδους και όχι μόνο οι συνήθεις συγκρουσιακοί. Αυτό πάλι διαψεύδει τις διηγήσεις ότι μόνο συγκεκριμένοι από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο ήταν αυτοί που ενεπλάκηκαν στις συγκρούσεις. Στην διάρκεια της μέρας συγκρούστηκαν με τους μπάτσους διαφόρων ειδών άνθρωποι ακόμη και άτομα που κράταγαν ελληνικές σημαίες και τις χρησιμοποίησαν με σωστό τρόπο.

Η μικριφωνική του Συντάγματος δονούσε τον χώρο με μηνύματα διαρκούς αντίστασης και αποφασιστικότητας.”Δεν φεύγουμε. Να αποχωρήσει η αστυνομία. Δεν μας φοβίζουν“

Λίγο πριν είχε προκύψει ένα επεισόδιο με έναν σκηνίτη που είχε βγει στον δρόμο με παλούκι και με τα άτομα που ήταν στο περίπτερο των 300 και τον είχαν δει σαν προβοκάτορα. Οι σκηνίτες στο σύνολο τους ήταν αποφασισμένοι να πολεμήσουν για να αποτρέψουν την ανακατάληψη της πλατείας από τους μπάτσους και καθόλου δεν συμμερίζονταν την στάση των 300 να βλέπουν αλλού τους εχθρούς τους και όχι στην ίδια την αστυνομία.Το περιστατικό απέδειξε αυτό που κάποιοι αυτιστικά αρνούνται να δουν και μιλούν υποτιμητικά για την κατάληψη του Συντάγματος σαν εμποροπανήγυρι:στο σύνταγμα κοιμάται κόσμος που είναι αποφασιμένος να δώσει και την ζωή του ακόμη για να  νικήσει αυτό το κίνημα και που καθόλου δεν φοβάται την σύγκρουση για αυτή την νίκη.

Η μάχη έχει μεταφερθεί στο κάτω μέρος του Συντάγματος. Στήνονται κάποια οδοφράγματα και σε διάφορα σημεία γίνονται μάχες σώμα με σώμα. Αυτό πρέπει να μείνει σαν παρακαταθήκη της μέρας. Ο μόνος τρόπος για να ηττηθεί η αστυνομία είναι τέτοιου είδους μάχες που δεν φοβούνται την άμεση επαφή.Μολότωφς δεν πέφτουν πουθενά και ορθά ο αναρχικός κόσμος είχε αποφασίσει στις συνελεύσεις του να μην χρησιμοποιησει για εκείνη την μέρα τέτοιο όπλο.Ακόυγεται ότι οι λιγοστοί που έριξαν μολότωφς ήταν ασφαλίτες και αυτό πιστοποιείται με την αποκάλυψη ατόμων που είχαν ταυτότητες της ασφάλειας.

Οι μπάτσοι συνεχίζουν να ρίχνουν χημικά με το τσουβάλι. Όσο περνά η ώρα τα στοχεύουν περισσότερο προς την ίδια την πλατεία. Δεν υπολογίζουν ότι εκεί υπάρχουν μικρά παιδιά και γέροι άνθρωποι. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΙΟΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ. Τέτοιας έκτασης χημικός πόλεμος που στο παρελθόν και χωρίς το κίνημα της πλατείας θα είχε εκκενώσει όλο το σύνταγμα, μαρτυρά μόνο την βαρβαρότητα της σημερινής εξουσίας. Ο κόσμος σύσσωμος φωνάζει μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι.Πολλοί από αυτόν τον κόσμο το φωνάζουν για πρώτη φορά στην ζωή του όπως για πρώτη φορά δέχονται χημικά.

Έχω κατέβει στην πλατεία. Κάποιες φωτιές έχουν ανάψει για τα δακρυγόνα. Τότε βλέπω πιτσιρίκια να πετάνε πέτρες και να κάνουν καγκελάκι από το σύνταγμα!”Μην πετάτε από εδώ πέτρες.Αν θέλετε σύγκρουση ανεβείτε πάνω.Όχι από εδώ”Δείχνουν κατανόηση και ανεβαίνουν πάνω.

Στο συντριβάνι έχουν στηθεί τύμπανα και νταούλια που παίζουν μουσική. Η εικόνα τρομερή. Τα δακρυγόνα να πέφτουν βροχή, γύρω στους δρόμους να μαίνονται οι συγκρούσεις και να ακούς τύμπανα και μουσικές που λειτουργούν εμψυχωτικά σε όλο το σκηνικό της αναμέτρησης. Στιγμές που χαράσσονται στην μνήμη. Οι μπάτσοι με μανία ρίχνουν χημικά στους μουσικούς για να τους υποχρεώσουν να σταματήσουν και αυτοί πνιγμένοι και με κομμένη την ανάσα να παίζουν μέχρι τέλους! Τα πράγματα χειροτερεύουν. Αρχίζουν οι πρώτοι έφοδοι της αστυνομίας στην πλατεία. Απωθούνται με γενναιότητα. Σκηνίτες με παλούκια συγκρούονται σώμα με σώμα. Κάποια στιγμή συλλαμβάνουν έναν άνθρωπο και του φορούν χειροπέδες. Τότε ορμάμε με λύσσα για να τον ελευθερώσουμε.Ακολουθεί  τρομερή συμπλοκή και καταφέρνουμε το επιθυμητό!Ο άνθρωπος ελευθερώθηκε από τα χέρια τους.Δυστυχώς σε άλλες περιπτώσεις δεν έγινε το ίδιο και έτσι κατάφεραν να συλλάβουν κόσμο.Όσοι δεν φορούσαν καλή αντιασφυξιογόνα μάσκα δεν είχαν καμιά τύχη στα χημικά τους. Αναρίθμητος κόσμος ένιωσε ότι πεθαίνει εκείνη την μέρα…

Έριξαν χημικά ακόμη και μέσα στο μετρό.Ας σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του φέρθηκαν άψογα.Έστησαν μέχρι και αυτοσχέδιο νοσοκομείο για να βοηθήσουν τους τραυματίες. Και η φονική επίθεση της αστυνομίας όλο και κλιμακώνεται. Στο αποκορύφωμα της έφτασε να μετατρέψει την πλατεία σε  θάλαμο αερίων. Είχαν λυσσάξει που έβλεπαν κόσμο αποφασισμένο να τα βάζει μαζί τους στα ίσια και μέσα στον πανικό τους έριχναν ό,τι χημικό είχαν. Ο περισσότερος κόσμος δεν φόραγε αντιασφυξιογόνες μάσκες και υπέφερε. Άκουγες θρηνωδίες παντού.”πεθαίνω…χάνομαι…μάς σκοτώνουν…βοήθεια…”

Για να διαλύσουν τον κόσμο που ήταν στην φιλελλήνων και αφού δεν μπορούσαν να τον διαλύσουν με εφορμήσεις τους-που παλιότερα έτρεπαν τον κόσμο σε φυγή- αποφάσισαν να τον εξοντώσουν χημικά. Τότε έζησα την χειρότερη εμπειρία της ζωής μου. Βλέπω διμοιρίες να θέλουν να μπουν στην πλατεία. Κόσμος αντιστέκεται και προσπαθεί να τους απωθήσει. Τότε ρίχνουν κυριολεκτικά δεκάδες χημικά όλων των ειδών. Ο κόσμος υποχωρεί άτακτα χωρίς να βλέπει, χωρίς να μπορεί να αναπνεύσει. Πιάνομαι αγκαλιά με έναν για να μην πέσω κάτω. Αυτοί συνεχίζουν να ρίχνουν χημικά. Ποδοπατιόμαστε και πάμε ασθμαίνοντας προς τις σκηνές. Καίγομαι ολόκληρος. Η σκηνή μου έχει διαλυθεί από το πανικόβλητο πλήθος. Το αίσθημα της ασφυξίας είναι θανατηφόρο. Και αυτοί συνεχίζουν να ρίχνουν χημικά και ας βλέπουν ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά ένα αταβιστικό πλήθος που προσπαθεί απλά να ζήσει. Ρίξαν φυσουνιά στο ιατρείο του συντάγματος!Κι ας υπήρχαν εκεί ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα! Φτάνουν μέχρι το συντριβάνι. Δεν βλέπεις τίποτα άλλο παρά ένα χημικό νέφος.Τα τύμπανα έχουν σταματήσει.Ακούς μόνο αλλαλαγμούς ανθρώπων που υποφέρουν.Μετά έμαθα ότι σε αυτό το σκηνικό φρίκης αυτοί βρήκαν ευκαιρία να συλλάβουν κόσμο…

Η κατάληψη όμως άντεξε.Οι μπάτσοι εκδώχτηκαν από τον απλό κόσμο που με αγέρωχη αποφασιστικότητα και κατευθυνόμενοι πάνω τους τους φώναζαν φύγετε.

Αλλά αυτό δεν ήταν ήταν η τελευταία προσπάθεια της αστυνομίας να καταλάβει τον χώρο. Μετά από μια μικρή ανάπαυλα νέες διμοιρίες ΜΑΤ και  ΔΙΑδες εμφανίστηκαν για να κάνουν  έφοδο στην πλατεία. Αυτή την φορά δεν έριξαν πολλά χημικά (τούς είχαν τελειώσει;) και έτσι τράπηκαν σε φυγή. Απόδειξη ότι χωρίς τα χημικά τους δεν έχουν ελπίδα μπροστά σε ένα αποφασισμένο πλήθος. Σε εκείνο το σκηνικό τραυματίστηκε από πέτρα μπάτσων (έξι ράμματα στο κεφάλι) ένας φίλος και καταληψίας του συντάγματος.

Είχαμε κρατήσει και είχαμε νικήσει. Το σχέδιο της εξουσίας να διαλύσει την κατάληψη του Συντάγματος είχε καταρρεύσει.Οι μπάτσοι άρχισαν να αποσύρονται. Λέγεται ότι σε μια περικυκλωμένη από τον κόσμο διμοιρία ένας ματατζής έβαλε τα κλάμματα.

Καίνουργιος κόσμος άρχισε να συρρέει.Μια ατμόσφαιρα θριάμβου έχει καταλάβει όλους μας.Τότε μάθαμε ότι ο Παπανδρέου είχε παραιτηθεί.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

1)Η 15 Ιούνη συνιστά την εκδίκηση για τις 5 Μάη 2010. Η μέρα ανύψωσε το ηθικό και την αγωνιστικότητα του κόσμου αφάνταστα.

2)Η κατάληψη του Συντάγματος έχει βαθιές ρίζες και δεν είναι εμποροπανήγυρι. Μπόρεσε να αντέξει την αστυνομική βαρβαρότητα με τρόπο και σθένος που κανένα άλλο κίνημα ως  τώρα δεν έχει αντέξει. Η 15 Ιούνη αναζωογόνησε αυτή την κατάληψη που κινδύνευε από εκφυλισμό λόγω των συνδυασμένων αρνητικών δυνάμεων που είχαν δράσει σε αυτήν (ασφαλίτες-κλεφτρόνια-τοξικομανείς-γραφειοκρατία των αυτοσχέδιων ομάδων κλπ)

3)Οι μπάτσοι δεν είναι αδέρφια μας αλλά έμμισθοι πρετωριανοί του καθεστώτος που δεν διστάζουν να ρίξουν χημικά ακόμη και σε μικρά παιδιά. Όσοι δεν είναι τέτοιοι έχουν την επιλογή να παραιτηθούν ώστε να μην ξανασυμμετάσχουν σε ανάλογη επιχείρηση βαρβαρότητας.

4)Η ερχόμενη τρίτη που θα δωθεί η ψήφος εμπιστοσύνης στην βουλή είναι ντε φάκτο η μέρα της επόμενης αναμέτρησης.Τότε ο κόσμος θα είναι πιο προετοιμασμένος και υποψιασμένος και δεν θα είναι βορά στα χημικά τους και τότε θα έχουμε την μεγάλη ευκαιρία συντριβής αυτού του καθεστώτος.

5)Κανένας όμηρος στα χέρια τους.Αυτό το κίνημα είναι ικανό να γκρεμίσει ακόμη και τις φυλακές τους αλλά και να τιμωρήσει αυτούς που αξίζουν τιμωρία όπου και να βρίσκονται.

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα