Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Τι πραγματικά έγινε σήμερα στου Ζωγράφου



Από το πρωί τα τοπικά blog γράφουν ότι το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο η υφυπουργός των απολύσεων και της ανεργίας Α. Νταλάρα στα πλαίσια του ανοιχτού πολιτικού διαλόγου του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα θα επισκεπτόταν την γειτονιά μας.

Από νωρίς ο κόσμος του πνεύματος είχε συγκεντρωθεί έξω από το πνευματικό κέντρο όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Αστυνομικοί των ΜΑΤ, ειδικοί φρουροί, δόκιμοι αστυφύλακες και 2-3 που ο αναγνώστης δε θα πρέπει να προβληματιστεί αν ήταν ασφαλίτες ή μέλη της Ν. ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να ήταν και τα δύο.

Την ίδια ώρα στην πλ. Γαρδένιας διεξάγεται η προγραμματισμένη 3η ανοικτή συνέλευση κατοίκων η οποία αποφασίζει αντί να αγανακτεί έξω από τη Βουλή να κινηθεί προς το πνευματικό κέντρο αφού μία υπουργός του μνημονίου θα βρισκόταν στη γειτονιά.

Μία μικρή πορεία 100 ατόμων αποκλείεται από δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ άλλοι κάτοικοι καταφθάνουν από όλες τι πλευρές. Η πρόχειρη μικροφωνική των συγκεντρωμένων αρχίζει να παίζει εργατικά τραγούδια που έχει τραγουδήσει ο Νταλάρας. Ο άντρας της ντε!

Ο χώρος έξω από το κτίριο πλέον έχει γεμίσει από κόσμο, οπότε οι δύο συγκεντρώσεις ενοποιούνται με ήπια απώθηση των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες παρατάσσονται πλέον μπροστά από το κτίριο.

Όλα θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει εδώ.

Όμως ότι δεν έγινε επί χουντικού – Καζάκου έγινε επί Καλλίρη. Μία διμοιρία των ΜΑΤ εφόρμησε στους συγκεντρωμένους περίοικους (νέοι, συνταξιούχοι, άνεργοι κλπ) έκανε χρήση χημικών και άρχισε να κτυπάει τους συγκεντρωμένους (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) για να τους απωθήσει.

Ήταν η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που η αστυνομία χτυπάει κατοίκους, προφανώς με άνωθεν εντολή και με την ανοχή της δημοτικής αρχής φυσικά.

Σε αυτό το σημείο εκτοξεύθηκαν διάφορα αντικείμενα προς τα ΜΑΤ προκειμένου να ανακόψουν την επίθεση τους.

Από κει πέρα η κατάσταση ηρέμησε κάπως, οι συγκεντρωμένοι άγγιξαν τους 300. Η Νταλάρα φυγαδεύτηκε με μοτοσικλέτα, γρήγορα γρήγορα. Οι υπόλοιποι πραγματοποίησαν πορεία από την Αυξεντίου, ούλωφ Πάλμε και κατέληξαν στην πλατεία Γαρδένια.

Αυτό που έχει σημασία να τονιστεί είναι ότι μετά την χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν παραιτείται, όχι μόνο δεν θέτει σε δημοψίφισμα το μεσοπρόθεσμο, αλλά επιτέθηκε και κτύπησε αγανακτισμένους κατοίκους της πόλης μας.

Φυσικά το δελτίο τύπου της ΓΑΔΑ λέει άλλα ντι άλλων και τα ΜΜΕ το αναπαράγουν πρόθυμα. Οι φωτογραφίες για άλλη μία φορά τους διαψεύδουν. Για άλλη μία φορά η ενημέρωση περνάει μέσα από τα blog

Φωτογραφίες πήραμε και από το indymedia.

Πηγή: zografoubloging

Share

Category: Εσωτερικά



Αφήστε μήνυμα